Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @furkansn merhaba. Türkmenistan yeşil pasaporta da vize ister ama yeşil pasaportla Türkmenistan'a gitmek iyi olmaz, sizi Türkiye'nin ajanı gibi görür, konsolosluk çalışanı olnadığınız için, ülke içinde size nefes bile aldırmaz kolay kolay ama kırmızı pasaportunuz olsa ve tüm aile fertleri 18 yaşından büyük olsa 10 günlük ya da 1 aylık tek girişli vizeleri rüşvetle alma şansınız vardır. 18 yaşından küçük çocuklu aileler için vize rüşveti vok uçuk olur ve bekleme süresi de çok uzun olur, çünkü önce anne ya da baba 1 aylık vize alacak, sonra o kişi 6 aylık vize alacak, sonra ailesi vize alacak, bu şekilde (18 yaşından küçük ailelerin) vize rüşveti 20.000-50.000 USD arasında değişir. Herkes 18 yaşından büyükse o zaman herbir aile ferdi için ayrı ayrı rüşvet ödenerek ayrı ayrı vize alınır, bu çok daha ucuz olur ama burada da önemli olan sizlerin ve anne-babalarınızın Türkmenistan'a ya da eski SSCB'ne karşı suç işlememiş ve MİT'te çalışmamış olmalarıdır. Diyeceksiniz ki annemin ve babamın MİT'e çalışmış olduğunu Türkmenistan nereden bilecek, eski SSCB devlet kayıtlarına sahip olduklarından bilir. Çünkü onlar da bir zamanlar SSCB devletinin bir eyaletiydi.


  • @dkagan55 , Yukarıda kısaca bahsettiğim durumu ve diğer aşı bilgilerini Dr.Molnar'ın ofisine yazdım, eşim ve benim antikor sonuçlarımızı, kızımın e devletten alınan aşı dökümlerini gönderdim, " Görebildiğim kadarıyla kızınızın covite ihtiyacı yok sadece meningokok size hepatit B ve tdapt gerekli ancak belgeleri ingilizceye çevirebilirseniz çok daha iyi olur" diye geri döndüler.


  • @eren34 bankaların bazılarının anlaşmalı kuyumcuları var aynı gün hatta aynı saatler içinde fiziki altınları kaydi/banka hesap altınına çevirip hesabınıza aktarabilirler.


  • @gucarslan Viyana dışında şuan oturum izni olmadan dosya taşıması yapan bir yer var mı? Şuan kontenjan olmadığı için diğer seçenekleri de değerlendirmek istedim, yine Türkmenistan olayını forumda gördüm ama tam bilgi sahibi olmadığım için sormuştum.


  • @furkansn türkmenistan'a dosya taşımayı bırakın, normal şekilde bile giremezsiniz.
    tavsiyem avrupa'daki ve dünyadaki diğer ülkelere / konsolosluklara ısrarla devam etmeniz.


  • @gucarslan başka bir seçenek yok gibi görünüyor teşekkür ederim.


  • @asyamayakutubik Merhaba şu an Ankara’da sıralamalar ne durumda acaba bilginiz var mı?


  • @merve26 hay allah, gerçekten çok üzüldüm, inşallah başka bir ülkeden randevu alabilirsiniz. İnşallah hepimiz bu süreci tamamlar ve vizelerimizi alırız🙏


  • Merhaba dostlar, finasal bilgiler icin bireysel emeklilik fonlarini kullanabilirmiyiz, devlet katkisi alabilmek icin oraya yonlendirmistim. Ama fonlari satmak icin gecikmisim biraz umarim yetistiririm ☹


  • @jtcarlos resmi evrak şeklinde belirtebilecekseniz elbette kullanabilirsiniz.


  • @gucarslan evet istedigim taktirde ingilizce yazili sekilde veriyorlar ama tabi islak imzali degil.


  • @jtcarlos önemli değil, viyana'nın buna takılacağını zannetmiyorum.
    zaten bir birikiminizin olmaması ya da az olması vize almanıza engel değil.


  • @gucarslan çok tesekkur ediyorum, sondakika golu atmiş olmayayim dedim kendi kendime. Rahatladim şimdi 😊😊😊

  • ⭐⭐

    @kb-raa Merhabalar, forum üyelerimizin bilgilerini eklediği excel tablosu için buyrunuz ; DV2024 Excel.

    Süreçle alakalı konsoloslukların genel performansını kontrol edebilmek için buyrunuz ; SaveDiversityVisa.


  • Merhabalar bir kaç sorum olacak,

    1. 3 nisan tarihinde mülakatım var ama 1 nisan itibariyle sağlık muayenesi randevum var bu arada malesef ki kuduz aşı olmak zorunda kaldım, 1 saat oldu. kontrol amaçlı ama insan korkuyor tabi ki, işlemlerim aksar mı daha önceden bilginiz varsa yazabilir misiniz,
      teşekkür ederim.

    2. muayene randevusu alırken Başvuru kategorisine "Diversity" işaretlemiştim. ımmigrant mı olacaktı yoksa, kontrol ederken dikkat ettim şimdi.
      sorun olur mu?


  • @gucarslan merhaba. Hiçbir yere dosya taşıyamayan ve Ankara'dan da randevu alamayan birileri (18 yaşından küçük çocukları olmayan) son çare olarak Türkmenistan'ı düşünebilir. Vize almak 2-4 hafta sürüyor, rüşveti de var ama yazdığım gibi son çare ve en geç mayıs, belki de haziran ayındaki randevu durumlarına göre düşünülebilinir.

  • ⭐⭐⭐

    @Can-Can-0 Merhaba;
    Gecmis olsun oncelikle.

    1. Aslinda surecinizi etkilemez kuduz asisi, canli olmadigi icin, ama yine de bildirmenizde fayda var cunku devamlilik gerektirecek ve mutlaka klinige sorun.
    2. Dogru yapmissiniz sorun yok.
  • ⭐⭐

    (Kazablanka) Casabalanca - Morocco US konsoloslugu deneyebilirsiniz. Fas Vize istemiyormus. Bir DS-260 videosundaki adamdan gordum.


  • @Beykentli rüşvet vb durumların olacağı, gayrı resmi konuların içinde olduğu süreçler için forum üyelerini yönlendirmemeliyiz.


  • @gucarslan tekrar merhaba. Oradaki tüm konsolosluklar (buna ABD ve Türk konsoloslukları da dahil) oradaki tüm devlet işlerinin rüşvetle döndüğünü gayet iyi biliyorlar. Orada iş yapan tüm yabancı şirketler bu konuları çok çok iyi biliyorlar, özellikle de bizim inşaat şirketleri. Çünkü o ülke dünyada rüşvetin en yoğun olduğu ilk 3 ülke arasına rahatça girer. Zannetmeyinki oradaki ABD Konsolosluğu sizin oradan nasıl vize alabileceğinizi bilmiyor, gayet iyi biliyor ama bunu dillendirmiyor. Bu arada ben kimseye vize alma konusunda yardım etmedim, yoksa insanlar oraya nasıl vize başvurusu yapılacağını dahi bilemez. Çünkü onların konsolosluğuna diğer ülkeler gibi gidilip vize başvurusu yapılamıyor, ülkenin içinden orada iş yapan bir şirket tarafından o vize başvurusu yapılıyor, çünkü onlarda turist vizesi yok.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    ugurswayU
    @Erdi-Gultekin Merhaba, dosyaniz ozelinde henuz mulakat planlanmadigi icin KCC’den bu cevabi aliyorsunuz. Dolayisiyla yine mulakat planlanmadigi icin ilgili konsoloslukta da size bu sekilde bir cevap veriyor. Bu durumda yapmaniz gereken, sabirla mulakatinizin planlanmasini ve pause kararinin kaldirilmasini beklemek. Bu surecte mulakat yerinizin Montreal oldugundan emin olmaniz adina KCC’ye yeni bir email gondererek mulakat yerinizin neresi oldugunu sorabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.
  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum