Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler


  • Ailemle beraber 90li yillarda Birlesik Devletler'e tasindik. Ondan sonra iki kez gelmistik. Biri ben daha okula giderkendi ve Ecevit basbakandi. Digeri ben yetiskin olarak tek basima 2009 yilinda gelmistim. Bu sene tekrar gidecegim ve akrabalarimi ziyaret edecegim. Cocuk yasta geldigim icin ve cok az geldigim icin Turkiye'yi eski haliyle biliyorum. Yolculukta veya oraya vardigimda dikkat etmem gereken neler var, biliyor musunuz? Yapmam veya yapmamam gereken seyler var mi?
    Tesekkur ederim.


  • Esnafa yabancı/gurbetçi/acemi/toy/tecrübesiz (artık kendinizi nasıl tanımlıyorsanız ) olduğunuzu hissettirmemeye çalışın. Özellikle taksicilere.😂 Ve güzel bir boğaz havası alın. Tam zamanı.
    Bu arada 2009 yılının üzerinden 14 sene mi geçmiş. Dün gibi.😪😪😪

  • İletişim ve Teknoloji bölümünden taşındı  admin admin 

  • ......turkiye cok degisti,tabi gideceginiz sehirin kulturune bagli,uzun yillar aradan sonra gidince insan sudan cikmis baliga donuyor. 30 milyondan fazla silah varmis, ruhsatli veya ruhsatsiz, evvelden kavga deyince ya iki yumruk yenir, ya da iki yumruk atilir is biterdi,simdiyse kimse yumrukla ugrasmiyor hemen bicaga veya tabancaya sariliyor, sozum meclisimizden disari, kendim manyaklasan bir turkiye goruyorum, adam belediye otobusunden yol istiyor, otobusun onunu kesiyor sofere ve yolculara biber gazi SIKIYOR.....BIRINCI TAVSIYE KIMSEYLE TAKISMAMAYA BAKIN.......ELBISELERINIZ PEK YABANCI MARKALI GOSTERISLI OLMASIN........Insanlarla konustugunuz zaman araya ingilizce kelimeler katmamaya dikkat ediniz......marketler haricinde kucuk alis veris yerleri gurbetci oldugunuzu anlarlarsa kaz gibi yolmaya calisarlar......bir gun kisa mesafeye oytobusle gittim ve yine otobusle geri donuyorum, bir durakta 3 tane kadin bindi bir tanesi genc ve sisman gozluklu, hemen benim koltuga gelip kalk ordan kalk burdan bu koltuk benim diye soylenmeye basladi,tatsizlik olmasin diye kalkip baska koltuga oturdum, sonradan gordumki kadin zihinsel ozurluymus.


  • @patriot Yaya gecidinden, yol tamamen bosalinca koşarak gecin. Araç yavaş olsa bile, beni gordu durur diye düşünmeyin. Ilk gunden, yaya geçitlerinde dikkatli olacağım diye kendinizi şartlayın.


  • ......kalabalik icinde cep telefonunuza ve cuzdaniniza cok dikkat edin, bir cuzdan veya canta icinde toplu para tasimayiniz.yakin cevrenizede cok parayla geldim havasi yaratmayin


  • @patriot, içinde söyledi: 14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler

    Ailemle beraber 90li yillarda Birlesik Devletler'e tasindik. Ondan sonra iki kez gelmistik. Biri ben daha okula giderkendi ve Ecevit basbakandi. Digeri ben yetiskin olarak tek basima 2009 yilinda gelmistim. Bu sene tekrar gidecegim ve akrabalarimi ziyaret edecegim. Cocuk yasta geldigim icin ve cok az geldigim icin Turkiye'yi eski haliyle biliyorum. Yolculukta veya oraya vardigimda dikkat etmem gereken neler var, biliyor musunuz? Yapmam veya yapmamam gereken seyler var mi?
    Tesekkur ederim.

    Abi benim önerim "gelme" 🙂


  • Hepinize yardimlariniz icin tesekkur ederim. Bir sorum var: Turk lirasini nereden almak gerekir? Ben Canada ve diger ulkelere gidince ATM kullaniyorum cunku hem kolay oluyor hem de uygun. Turkiye'de ATM'den Turk parasi withdraw yapmak uygun mu? Yoksa para degistiren dukkanlara mi gidiliyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @patriot bank of america bankasından hesabınız var ise. Türkiye de ortak bankası teb bankası olarak geçiyor. Buradan kolaylıkla TL olarak paranızı alabilirsiniz.


  • ......turkiyenin her kasabasinda sehrinde doviz burolari var,dolarla geldiyseniz hic problem yok.bir coklari banka kurlarindan daha fazla verirler,hava alanlarindada doviz burolari vardir.nakit dolarla gidiniz,dolar yukseldikce cebinize girecek turk lirasida artar. en buyuk tavsiye turkiye insani saniyede beyin firtinasi yaratir,yani hazir cevaplidirlar,soylenilen seylere hemen inanmayiniz, ciddi bir is yapacaksaniz inceleyin ve ikinci oneri alin.


  • Havaalaninda doviz bozdurmayin. Cok daha dusuk bir kurdan bozuyorlar. En iyisi sehirlerdeki doviz burolarinda bozdurmak.


  • Arkadaslar, gittim ve geldim. Kafam cok karisti. Cocuklugumdaki ulkeye hic benzemiyor. Benim bildigim hicbirsey kalmamis. Kimse soyledigim yerleri, dukkanlari, sokaklari bilmiyor. Yabanci bir ulkeyi ziyaret etmisim gibi oldu. Konusmami begenmedi akrabamlar. Sonra da bana American politics hakkinda bilmedim seyler sorup moral bozdular. Heryer cok gurultulu ve kalaballik. Ben kucukken top oynadim yerler yok olmus. Ama insanlar benim zamanima gore daha zengin gibi ama yine de fakir gibi. Anlamadim. Daha kotu bekledigim seyler iyi cikti ama bazi seyler de kotu cikti. Ama anladim ki benim bu ulkeyle alakam cocukken anilarim kalmis. Hersey farkli insanlar farkli yollar farkli ve de cok kaba ve gurultulu.


  • ....insan uzun bir aralikdan sonra ulkeye donunce sudan cikmis baliga benziyor,bende cocuklugumda yesil cimenler uzerinde top kosturdugumuz yerleri,dallarindan incir koparip yedigimiz agaclari yerinde gormeyince sok oluyorum, buyuk sehirlerde kentlesme var bos arsa arazi bulmak zordur.yurt icinde yakin akrabalar haricinde gurrbetciye bakilan goz cok baskadir, en ufak bir hatanizda bak iste amerikada yasamis ama hic gorgu gormemis derler.


  • @Darko sana en güzelini söylemiş "Abi benim önerim "gelme" 🙂" anılarındaki ülke yok artık...


  • @patriot Hocam valla sen 14 yıl olmus diyorsun biz hergün farklı uyanıyoruz artık ülke senin bildiğin ülkeyi bırak 1 hafta önceki halini bile arar durumda. İnsanlar kaba ve sürekli aşağılama peşinde. Herkes kendini mükemmel insan görüyor geriye kalanlar basit insanlar havasında. Emin ol burada olmayarak hiç birşey kaybetmedin. Ailene imrendim o yıllarda o görüşte bir ailem olsaydı keşke..


  • İnsan doğduğu ülkeyi hasret gidermek için gelse de artık turistlik bile olsa gelinmicek vaziyette. en güzeli avrupa ülkelerinde tatile gidin. türkiyeye gelip insanların stresini görüp sizde strese girersiniz. insanlar kavga etmeye bahane arıyor artık. en güzeli avrupa ülkelerini gezip dolaşmak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @patriot sen geldiğin zaman ingilizce konuşacaktın. Bak ozaman insanların sana karşı olan davranışı nasıl değişecek. Seni kazıklayacaklarını biliyorsun ona göre de davranırsın. Bir daha gelir misin bilemiyorum ancak bir şehir de bir bölge de türkçe konuşup başka bir bölgeye gidip ingilizce konuştuğun zaman dediğim olayı sonuna kadar yaşayacaksın.


  • Ben de her gittigimde bir oncekinden daha farkli geliyor. Yeni binalar yapilmis oluyor, yeni isyerleri acilmis oluyor ve heryer daha da kalabaliklasmis oluyor. Tabii ki fiyatlardan bahsetmeye hic gerek yok, malum artik haftalik degisiyor, ama disaridan birkac yil ara ile varinca, bir sok yasiyorsunuz ister istemez.

    Orada devamli yasayanlar, yavasca isinan sudaki kurbaga deneyindeki gibi, herseye alismislar ve sanki normalmis gibi davraniyorlar. Belki de baska secenekleri olmadigi icindir. Ama birkac yil aradan sonra disaridan gelince, tipki kaynayan suya birden atilan kurbaga gibi soka giriyorsunuz. 😊 Benzetmelerim biraz tuhaf olabilir ama aynen de oyle hissediyorum ben oraya varinca.

    Sanirim bunu farkedebilen ve bir sekilde imkani olan insanlar da ozellikle buyuk sehirlerden ve ozellikle Istanbul'dan Ege ve Akdeniz'deki kucuk koylere tasiniyorlar. Youtube da yuzlerce bu konuda video var. Bazen izliyorum, koyde bir yerde kucuk bir arsa alip, ev yaptiriyorlar, hatta prefabrik evler de olabiliyor, sonra da kopek, kedi alip, kucuk bir bahcede meyve sebze yetistirip yasiyorlar ve iste hayat bu diyorlar. Sonunda mutlulugu ve sakinligi bulduk diyorlar. Bilmiyorum anlasilabildi mi ama su anda bizim burada oldukca siradan bahceli single family house daki yasantimizi orada koy hayati seklinde videolarda yansitiyorlar. Bence oldukca ilginc bir durum. Eskiden apartmanlarda cok katli binalarda yasami ozendiriyorlardi, simdi geriye koye gocu, koy hayatini ozendiriyorlar. Koy kahvaltisi diye birsey uydurmuslar, millet hep nerede koy kahvaltisi yapsak derdinde 😁 Bakiyorum ne var menude diye, sucuklu yumurta, iki cesit zeytin, iki cesit peynir, iki cesit recel, bal, tereyag, patates kizartmasi, sikma borek...Hepsi evde rahatlikla hazirlanabilir. O kadar para bayilmaya da gerek yok. Zaten onceki musterinin bitiremedigi tabaklari, bir sonraki musteriye iteliyorlarmis. 🫠😁 Cope atacak halleri yok heralde. Buyuk ihtimalle sizden onceki masanin ucundan bir kasik aldigi bali yiyorsunuz veya tereyagini. 🤭

  • ⭐⭐

    @MySea Lokantada çalışmış bir ogrenci olarak (maalesef) teyit ediyorum bu durumu...

    Bir de hocam nispeten iyi bir semtten gelişmemiş vasat bir semte girerken bile o şoku yasiyorsunuz İstanbul icinde ben yurt dışından gelenleri dusunemiyorum. Sizin maceranizin daha hava limanındaki insanların davranışından başlaması lazim.


  • Insanlarin huzursuzlugu, mutsuzlugu, gerginligi artik zirve noktasinda Turkiye'de, kimsenin kimseye tahamulu anlayisi malesef kalmamis. Es kaza yolda birine yanlislikla carpsaniz kavga cikma potansiyeli yuksek. Bunun yani sira malesef cekememezlik, hasetlik ve kiskanclikta malesef insanlari ele gecirmis durumda. Kimse kimsenin mutlulugundan, basarisindan mutlu olmaz hale gelmis. Yakin cevrene guzel bir haber veriyorsun bekliyorsun ki onlarda senin en yakinin sevinsin, seni motive edip guzel 2 soz soylesin ama malesef daha da mutsuz olup oyle abuk sabuk konusuyolar ki soyleyip paylastigina bin pisman oluyorsun.


  • @celica Adana'da bir yerde cok sayida at ve esek kemikleri bulunmus. Buyuk ihtimalle et urunleri olarak marketlerde/kasaplarda satiliyorlar veya sucuklandilar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum