DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Viyana'dan mülakat dağıtılıp, Ankara'dan henüz mail gelmemesi bu ayın boş geçeceği anlamına mı geliyor yoksa her konsolosluk farklı günlerde dağıtım yapabilir mi? Bu konuda bilgi veya tecrübesi olan var mı? (İhtimal olarak soruyorum yoksa Ankara isterse bu ay her gün 1000 numaraya mail gönderebilir onun farkındayım 🙂 )


  • @Hanhun O anlama gelmiyor, gönderme ihtimali var. (%10 ihtimal)


  • @ugursway Uğur Bey öncelikle fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Sizin Kuala Lumpur’da vizenizi aldığınızı biliyorum ve mülakat deneyiminizi de okuyup notlarım arasına almıştım.Mülakat tarihini aldıktan sonra size özelden yazıp tavsiyelerinizi soracaktım fakat mülakat tarihim belli olmadığı için sizi özelden rahatsız etmek istemedim.Dosyamı aralık ayının ortasında KCC ile taşıdım.Mart veya en kötü nisan ayında mülakat alırım diye bekliyordum ama maalesef evdeki hesap çarşıyı tutmuyor.Aslında aklımda olmayan bir soruyu aklıma soktunuz ‘Oturum iznimin bitmesini sorgulayıp sorgulayamıycakları’ iyi de oldu önlemimi erkenden alırım teşekkür ederim tekrardan.Ama dediğiniz gibi benim aldığım oturum izni adı üstünde geçici oturum KCC bunu bilerek dosyamı taşıdı ve ben de oturum süremin bitmiş olmasının mülakatımın planlanmasına engel olmadığını düşünüyorum.Çünkü mülakattan önce bir nevi sorunun ve belgenin istendiği mail atıyorlar ve sizin de mülakatınızda okuduğuma göre ‘Başvuru sahibi hala Malezya’da mı?’ sorusunu görüyorum.Burdan önem verdikleri şeyin hala Malezya’da bulunup bulunmadığım durumu diye düşünüyorum belki yanılıyorum siz ne düşünüyorsunuz?Nisan ayında bülten yayınlandıktan sonra daha net görüceğiz ama olası bir oturum iznimin bitiş tarihinden sonrasına mülakat verilirse eğer Singapur’a gidip bir kaç gün kalıp Malezya’ya tekrar turist vizesi ile giriş yapmayı düşünüyorum avantajım Malezya’nın Türklerden vize istememesi aslında oturum iznimi de uzatabilirim dediğiniz gibi ama burda bulunduğum süre boyunca harcadığım para kadar para harcamam gerekiyor yine.Mülakat tarihlerini KCC nin belirliyor olduğunu bilmeme rağmen buradaki Türk elçiliğinde çalışan bir hanımefendinin ABD elçiliğinin çok boş olduğu ve çok ilgili olduklarını söylemesi üzerine mail yazdım açıkçası ABD elçiliğine.Mailde dosyamı şu tarihte KCC ile taşıdığımı mülakatıma ABD Kuala Lumpur büyükelçiliğinde gireceğime dosyamın bu ayki bültende aktif olmadığını gelecek ayki yayınlanacak bültende aktif olması halinde oturum iznimin bitiş tarihinden önce mülakat verip veremiyeceklerini kibar bir dille sordum.Belki de sizin dediğiniz gibi oturum durumunu sormalıydım.Herhangi bir cevap gelmedi maalesef nedenin de şu olduğunu düşünüyorum otomatik gelen mailde sorunuz mailde cevaplanan sorulardan birisi ise tekrardan cevaplanmayacağı yazıyordu ve otomatik mailde cevaplanan sorulardan birisi de ‘Vakam ne zaman bir görüşme için planlanacak?’ cevap olarak ise ‘Planlamayı NVC nin yaptığı’ yazıyordu.Nisan ayının ilk on günü her şey belli olur diye düşünüyorum.Çok stresli günler geçiyorum gerçekten.Tekrardan fikirleriniz için teşekkür ederim sizin düşünceleriniz benim için çok önemli.Dediğiniz arkadaşında mülakat deneyimini not aldım fakat o arkadaşımız yasaklı forumdan onu gördüm ulaşma imkanım yok yani.

  • Yasaklı

    @mamudo merhaba, bugün viyana konosloslugundan mail aldım. Mulkaattan en az 2-3 gün önce sağlık muayenesi için burada olun diyorlar. Sizce bu sene geçen yıla göre sistemde bir değişiklik olmuş olabilir mi ? Ben de 1 gün öncesinde sağlık muayenesi olmayı düşünüyorum çünkü 2 gün öncesinde bir sınava girmem gerekiyor.

  • Yasaklı

    Viyana konsolosluğundan aldığım mailde e-devletten alınan barkodlu belgeleri kabul ettiklerini söylemişler. Türkçe olmayan metinleri çevirin demiş ama e devletten ingilizce çıktı olarak alabiliyoruz sanırım. Dosya taşıma sürecine o kadar odaklanmışım ki evrak toplama kısmına çok yabancıyım 😅


  • @misha90 %10 gibi bir oranı nasıl yakaladığınızı sorabilir miyim?


  • @Doğukan-Bayraktar Merhaba, bildiğim kadarıyla cevap vereceğim. O yüzden diğer arkadaşların da okumasını rica ederim.

    Eğer mail alırsanız (ki şans gittikçe azalıyor) mülakat aldıktan sonra dosyanızı açtırıp pasaport bilgilerini girersiniz. Bu ve detaylı işlemler için lütfen ilk sayfadaki gönderileri tekrar okuyunuz.

    Şuan sıra 4700-4800'lerde bu ay (sadece yarın kaldı) henüz yeni mülakatlar dağıtılmadı. Önümüzde bu ay dışında Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları var. Ben de sizlerle üç aşağı beş yukarı aynı sıraları paylaşıyorum. 8000'ler ya sıranın ucundan geleceğini ya da ucundan gelmeyeceği kanaatindeyim.

    Ankara geçen seneden de yavaş ilerliyor. Eğer imkanınız varsa 2022-2023 Mülakat Deneyimlerini okuyarak dosyanızı taşımayı düşünebilirsiniz (Ben şuan bu işleri araştırıyorum.)


  • @Doğukan-Bayraktar Selam, En son Nisan ayı için 5000 e kadar mülakat verdiler. Sıranız geldiğinde mülakata girmeden belge teslimi sırasında pasaportunuzu verirsiniz, orada kayıt ederler. Dosya açtırmaya gerek yok.

  • ⭐⭐

    @MinimalistBey Gosterebileceginiz banka dokumu ve yanina Tapu ve ruhsat gibi diger mal varliklarinizi gosterebilirsiniz. Banka hesap dokumunu mulakatiniza yakin bir surede almaniz ve maksimum gosterebileceginiz miktari gostermeniz faydaniza olacaktir. En nihayetinde karari verecek olan konsolosluk gorevlisi 1000$ ile vizenizi onaylayip 100.000$ ile onaylamayabilir gecmiste ornekleri mevcut.

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 Alinabilecek tum belgeleri e Devlet ile alabilirsiniz ve bir kismini zaten ingilizce olarak alabiliyorsunuz bunun disinda tum belgelerinizi yeminli tercuman ile cevirisini yaparak goturmelisiniz. Saglik muayenesi icin de gecerli bu durum. Her belgeden 2 set seklinde hazirlamaniz faydaniza olacaktir herhangi bir aksilik durumunda tekrar cikti almak orada sizi zorlayabilir. Elimde evraklardan 2 set halinde olmasina ragmen mulakat aninda adli sicil kaydinin bir ornegi daha varsa alabilirmiyim demisti gorevli heyecandan sanirim bulamamistim sorun yok ben fotokopisini cekerim demisti tabiki gorevli fotokopiyi cektikten sonra bulmustum. Viyana genel olarak cok anlayisli fakat tedbirli olmakta fayda var.

  • ⭐⭐

    @yakt05 Tebrik ederim, şimdi anladım durumu. Geçtiğimiz sene de bir kaç arkadaş benzer durum yaşadılar Ankara disinda. En kısa sürede mülakat alabilirsiniz umuyorum ki. Tabii ki bu durum sonucu degistirmiyor, hala mulakat almalisiniz ki klinik sizi isleme alabilsin.


  • @Yaşar-Baykal tamam çok teşekkür ediyorum


  • Merhabalar, belki üzerime vazife değil lakin söylemek istediğim bir husus var. DV2024 talihlilerinin birçoğunun bu sayfayı gerek ara ara gerek sık sık kontrol ettiğini varsayıyorum. Lütfen sürecinizle alakalı değişiklikleri DV2024 Excel üzerinde de belirtin. Kabul edersiniz ki sürecini devam ettiren yada tamamlayan hiçbir forum üyesi forumdan faydalanmadığını söyleyemez o yüzden hem bu dönem talihlileri için hem de gelecek dönemlerdeki talihliler için deneyimlerinizi paylaşmayı ve excel üzerinden de bilgilerinizi güncellemeyi es geçmeyin.

  • Yasaklı

    @achillesoag maili birebir alıntılıyorum.

    "Please bring a printout of your eDevlet documents with the barcode to the interview. No translation is required for the eDevlet documents."

    Bu e devletten Türkçe belge almam da kabul olduğu anlamına mı geliyor 🤔. Eğer öyleyse viyana bildiğiniz Ankara konsolosluğunun görevini yapıyor 😄. Ama aynı zamanda mailin devamında söyle bir metin de var

    "Documents which are not in English or German must be translated."


  • @Doğukan-Bayraktar beklemede kalın. An itibariyle 4900 da sıralama. Nisan 15 -20 si gibi 700 kişi daha ilerleyecek gibi gözüküyor. Her ay 700 kişi ilerliyor


  • @sefasonmez Merhaba. Açıkçası özel bir şart gerekmedi. Herkes gibi ben de mail attım ve kabul edildi. Ama sanırım zamanlama önemliydi. Kotayı doldurduktan sonra geri dönüş yapılmadığını diğer arkadaşlar da belirttiler. Ama ara ara kendinizi hatırlatmanızda ve istekte bulunmanıza fayda var diye düşünüyorum. Kota biraz açılınca ilerleyen zamanlarda belki dönüş yaparlar. Umarım siz ve bekleyen diğer arkadaşlar en kısa sürede cevap alırsınız.


  • @Lifepark-0 Zaten e-devletten alacağınız arşiv kayıtlı adli sicil kaydı ve doğum belgesi İngilizce olarak alınabiliyor. Yani e-devletten alacağınız belgeleri İngilizce olarak hazırlarsanız ekstra tercümeye gerek olmayacağı söyleniyor. Banka dökümleri, araç ruhsatı gibi evraklar için çeviri gerekecek anladığım kadarıyla. e-devletten alınan mezun belgesi İngilizce hazırlanmıyor ama diplomalar genellikle İngilizce çeviri içerdiği için ekstra çeviri gerekmez sanırım ama teyit etmek lazım.


  • @Lifepark-0 Merhaba. Dr. Molnar ofisi zaten randevuyu buna göre planlıyor diye düşünüyorum. Örneğin bizim mülakatımız Perşembe günüyken sağlık kontrolü randevusu için mail attığımda Dr. Molnar ofisi doğrudan Salı'ya randevu verdi. Gerçi uygun mu sizin için diye sordular ama kendileri rapor teslim sürecini düşünerek tüm evrakların Perşembe günü konsoloslukta olabilmesi için böyle bir randevu ayarlamışlar diye düşünerek uygundur diye cevap verdim.


  • @Lifepark-0 Evet ben de bir an o zaman pek de bir evrak çevirisi yaptırmayacağım diye düşündüm. Ama sonra emin olamadım. 🙂

  • ⭐⭐

    Sayin @Revolter bence çok güzel dediniz, hiç çekinmeyin. Üzerimize vazife edindirmeliyiz ki bu paylaşımlarin surekliligi olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum