DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bugün yine 5-6 ülkeye mail attıktan sonra viyanadan şaka gibi bir mail geldi, hala dosya taşımayı düşünüyor musun dediler😃 aylardır bunun için çabalayan birine bu sorulur mu diyemedim. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Mülakat bekleyen arkadaşlarımıza da tez vakitte böyle güzel mailler gelmesi dileğiyle. Viyanadan kabul alan arkadaşlarla telegram vs grup yapsak mükemmel olur, tecrübeli biri de önderlik etse ne dersiniz @lumos hanım?
-
@Lifepark-0 umarım çok teşekkürler
-
@Mehmet-Yıldız Tebrikler, bütün yardım burada zaten, aktardık her şeyi, deneyimlerde ve diğer paylasimlarimizda bulabilirsiniz. Kişisel olarak benim buna vaktim yok forum dışında maalesef ki. Yolunuz açık olsun. Buradan her zaman ulaşabilirsiniz.
-
@merve26 dosya taşıma kabul mailini ne zaman aldınız acaba
-
@serkan-kılıç-0 bugün akşam 6da mail geldi
-
@beceke Bir ekleme olarak vizeyi aldıktan sonra başka bir ülkeye sıkıntısız giriş yapan arkadaşlarım oldu ancak bu alınılması gereken bir risk pek değil. Ayrıca eğer öyle bir şey yaparsanız daha sonradan tekrar vizeye başvurduğunuzda o ülkeden vize reddi alma olasılığınız biraz artabilir.
-
@Hope-Breaker Kanuni yapamasa da torunları Viyana’yı fethediyor :)
-
sabah işe gider gitmez yaptığım ilk iş foruma göz atıp gözüme kestirdiğim konsolosluklara mail atmak. viyanaya da yine tam 1 ay önce mail atmıştım, olumsuz döndü. bugün öğleden sonra işim yoğun olduğundan takip yapamadım. eve gelince de telefonuma bakasım gelmedi, ta ki şu ana kadar. viyana’nın dosya kabulünü görünce anlık çok mutlu olmakla birlikte “neden kontrol etmedim” diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, tutamadım kendimi. ya yarın kabul etmezse, ya bir daha olumsuz maili görürsem yüreğim bu pişmanlığı kaldırmayacak. beni en iyi anlayacak sizlerden başka bunu anlatacak kimse de yok…
uzun lafın kısası dostlarım mail attım viyanaya tekrardan. umarım olumlu dönerse şayet hemen güncelleyeceğim, bilin ki alımlar devam 🙏🏼 yılmayacağız, ışık ilk defa bize de göründü 🎈
güncelleme1: bazı arkadaşlara gitti mail ama bana cevap verem olmadı :(
güncelleme 2: olumsuz döndü
-
Dosyasını Viyana’ya taşıyan arkadaşları tebrik ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Vize alma konularında tecrübeli birisi olarak, Schengen vizesine başvuracak arkadaşlara tavsiyem; başvurunuzda kesinlikle açık olun, tüm evraklarınız tercümeli ve eksiksiz olsun, destekleyici bir mektupla neden Avusturya’ya gideceğinizi belirtin. Konsolosluk mülakat ve sağlık randevusu maillerini, green card talihlisi olduğunuzu belgeleyen DOS mektubunu mutlaka ekleyin. Ayrıca kendinize 8-10 günlük (ne kadar kalacaksanız) bir Avusturya tur programı da yapın derim, bu programa mektubunuzda da yer verin. Tamam ABD vizesi için geliyorum ama falanca yerleri de gezeceğim, Mozart dinleyeceğim şeklinde. Gelirinize orantılı bir otel rezervasyonu yapın, yani sırf otel rezervasyonu göstermek için göstermelik pahalı bir otel seçmiş olmayın. Ve vizenizi alana kadar o otel rezervasyonunu iptal etmeyin.
Bir arkadaşımızın da belirttiği gibi, hali hazırda Schengen vize redleriniz yoksa, daha önce birden fazla kez Schengen vizesi almışsanız, mevcutta bir işte çalışıyorsanız, geliriniz iyiyse vs., Amerika’dan hiç bahsetmenize gerek bile yok aslında. Bunun kararı tamamen sizin. -
Dosya taşıyan arkadaşları tebrik ederim. Umarım bir an önce mülakat alırlar ve vizelerine kavuşurlar. Benim merak ettiğim bir şey var, dosyasını Viyana’ya taşımak isteyen bir kişi dosyasını taşıdı diyelim ama vize alamadı, Türkiye’deki konsolosluk dosyayı geri taşımayı kabul etmedi Viyana için vizesi de yok mülakata giremiyor bu durumda arafta kalmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda ne yapılmalı?
-
@bayram8589 keşke önce sürecinizi imzanıza taşısaydınız..
-
@eray26 karar size kalmış..
eğer hepsini edevletten alacağınız belgelerse acele etmeyin, güncel alırsınız. -
@zynp7tepe bence bunu viyana konsolosluğu'na mail atıp hangi tarihler için mülakat planlamayı düşündüklerini sorun.
ona göre hareket edersiniz.. -
@Lifepark-0 ne zaman boşsa o zamana verilir.
-
@dkanar ne için açtıracaksınız dosyanızı, çeşitli sebepleriniz nedir?
-
@Kubra-me evet. çünkü size mülakat veremezler..
-
@serhank yeni başvurunuzda yeni seyahat tarihinizi içeren başvuru yapabilirsiniz.
-
@Lifepark-0 bu başlığın dv süreci için olduğunu unutmayın!
-
@blackmamba24 taşısanız ne olacak?
eğer bu konuda bir tereddütünüz varsa bence hiç denemeyin çünkü olası bir ankara mülakatında dosyanız viyana'da olduğu için siz mülakat alamazsınız. -
@Mehmet-Yıldız forumdan uzaklaştırılmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.
grubu kurmak gibi bir niyatini varsa haber verin hemen sizi forumdan uzaklaştıralım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum