DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EasternStar

    Plan 1 için şöyle bir açıklamam var şirketimiz bir temizlik şirketi büyük ölçekli firmalara temizlik hizmeti ve bordrolama yapıyor , ABD de bulunan bir temizlik fuarına veya orada bulunan bir temizlik makinaları üreten firma ziyareti ve kullanılmak üzere zemin otomatı, vakum makinası getirtmek ( firmanın geçmişinde wetrok markalı cihazların ithalatı ve Türkiye distribütörlüğü var. Ayrıca tüm belgeleri hazırlayabilecek yetkim var vekalet sebebiyle şirket beni gönderiyor gibi bir belge hazırlıyor olmam çok zor olmayacaktır

    Plan 2 de ise zaten Balkan seyahatleri peşpeşe birde shengen yapıp iyice sıkışık bir planda olmasın istedim inandırıcılığı kaybetmemek için


  • @ErdalK Hocam size verilen vekalet ile beraber bir de sizin hazırlayacağınız belgeler inandırıcılığını yitirmiş gibi görünür, eğer bu plana karşı taraftan bir davet mektubu/fuar daveti veya fuara katılacağınıza dair ödenen paraya dair bir makbuz ekleyebiliyor ve üstlerinizden de masrafların şirketiniz tarafınızdan karşılanacağına dair bir niyet mektubu alabiliyorsanız mantıklı hale gelir. Buna rağmen eşinizin orada ne yapacağı ve neden sizinle beraber geleceği yine de sorgulanacaktır.

    Kendi adıma konuşayım ben 2. yolu tercih ederdim. Savunulması kolay, 9 yıllık evlisiniz ve eşinizle çocuk sahibi olmadan önce gezmek istiyorsunuz, eğer ds-160 formlarında belirteceğiniz brüt gelirler de masrafları karşılayabileceğinizi gösterirse inandırıcı bir senaryo olur.

    Yine de karar sizin.


  • @EasternStar açıkçası ben de ikinci plandan yanayım fakat ilk plan daha desteklenebilir gibi düşünmüştüm yani bir firmada yetkiliyim firma beni gönderiyor masrafları karşılıyor ya da kendim karşılıyorum eşimi de gezdirmek istedim ve geri dönmem lazım çünkü bir işim var şirkete bağlıyım. Fakat dediğiniz gibi ikinci plan daha inandırıcı olabilir
    2 yıllık evliyiz Haziran'da 3 yıl olacak toplam ilişki de 9 yıl oluyor eşim avukat olduğu için ABD de mesleki geçerliliği yok şuan için benim de mesleki bir geçerliliğim yok , buradaki statü ve aile bağlarını bırakıp ABD ye yerleşmek fikri mantıksız olur (vize görevlisinin bakış açısı ile )


  • @ErdalK Yani her senaryo altı doldurulabildikçe, ilave belge/bilgi kullanıldıkça inandırıcı olur, neticede siz ne yapmaya karar verirseniz verin ve ne anlatırsanız anlatın konsolos ne anlarsa sizi ona göre değerlendiriyor.

    İki senaryonun da olumlu ve olumsuz yönleri var, hangisini daha inandırıcı hale getirebileceğinizin kararını siz verin. Ben konsolos olsam koca şirkette malzeme incelemeye gönderilecek idare müdüründen başkası yok mu neden tek kişi gidiyor diye sorardım.

    Karar size ait, lütfen bizi bilgilendirin.

  • ⭐⭐

    @ErdalK bence en önemlisi gerçek bir plan olması. o zaman altını doldurmak daha kolay olur. görevliler çok fazla kişi ile görüşme yaptıklarından analiz yetenekleri kuvvetli. hangi plan ile görüşmeden geçerim yerine güzel bir tatil planı yapmanız ve gerçekten bu tatile gidecekmiş gibi hazırlık yapmanız en doğru seçenek. (bilet ve kalıcı rezervasyonlardan bahsetmiyorum, bunu yapmanız istenmiyor). Bu şekilde ilerlerseniz görüşmeniz daha rahat geçer.


  • @EasternStar @tufank muhtemelen ikinci planı uygulamaya alacağım o daha mantıklı yani dediğiniz gibi güzel bir tatil planına hazırlık yapmak daha inandırıcı olabilir henüz 1 ay var önümüzde DS160 formunu güncellemek için öncesinde plana kendimizi inandırmak lazım plan öyle yada böyle kafamda oluşuyor fakat dönüp sözü eşime verirse ona da planı tüm detayları ile anlatmam gerekir

  • ⭐⭐

    @ErdalK görüşmede seyahat planını çok kapsamlı anlatmanız beklenmiyor. gezeceğiniz temel 2-3 lokasyonu ve kaç gün kalacağınızı söylemeniz yeterli. eşlerden biri sözcü olup bu sorulara cevap verebilir yani en azından bizim görüşmede öyle olmuştu. Eşinize soru gelirse birbiriniz ile çelişmediğiz sürece bir sorun olmaz. Görevlinin çok kafasını karıştıracak detaylara girmeden kısa ve net cevaplar vermek daha sağlıklı.


  • @tufank heyecan var bu sebeple sakin kalıp kısa cevaplar vermek konusunda tereddütlerim var 😅


  • @ErdalK Sakin olun ve net yanıtlar verin, zaten yanıtınız tatmin ederse konsolos sizi durduracaktır. Otel/Uçak rezervasyonu yapmak ukalalık olarak algılanır, sakın yapmayın, zaten sonrasında vaktiniz olacak. 3 soru kesin gelecek: Neden başvuruyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz, daha önce yurtdışına gittiniz mi? Bunlara ek olarak ABD'de yaşayan tanıdığınız var mı sorusu da sıklıkla sorulan sorular arasında. Bu sorulara 10-12 kelimelik net yanıtlar hazırlarsanız sıkıntı yaşamazsınız. Hem de sorular çalıştığınız yerden gelince içiniz rahat eder.

    Ayrıca şirketinizde toplam kaç kişinin çalıştığı, işinizle ilgili detaylara ilişkin bilgi de talep edebilirler. Onlara da hazırlıklı olun.

    Heyecanlanmanız çok normal ama endişelenmeniz şüphe uyandırır. Endişe en büyük düşmanınız.


  • @EasternStar yardımınız için teşekkürler


  • @ErdalK Faydamız dokunursa ne ala. Lütfen sürecin sonunda da bizi bilgilendirin.


  • @ErdalK merhaba nacizane tavsiyem şirket içeren planınızı hiç düşünmeyin bile zira sizin bunu izah edecek kadar süreniz yok ve yanınızda eşinizle beraber gidiyorsunuz çok komplike bir durum anlayamayacak ve kolaya kaçarak direk ret verecektir. ret oranı bence %98

    ikinci planınız daha mantıklı daha doğrusu daha gerçekçi ancak bu tarihe kadar belki 1 2 seyahat daha yaparak özellikle schgen vizesi alarak pasaportununuzu iyice kuvvetlendirebilirsiniz.

    hakkınızda hayırlısı olsun


  • @mesut1905 shengen vizesi düşündük fakat hem maliyet sebebiyle hem de sıkışık bir planda çok göze batar diye düşündük ayrıca Balkan ülkeleri için haftasonu gidip gelmeli planlar yaptık iznimiz olmadığı için, ve açıkçası çok tat alamadık koşuşturmacalı geçti o yüzden shengen gezisini daha geniş bir zamanda yapmak istiyoruz açıkçası tamamen şans üzerine gireceğiz görüşmeye olmaması dünya sonu değil tabi ayrıca yurtdışı gezi planlarının tadını da aldığımız için muhtemelen vize alsak da almasak da gezmeye devam ederiz


  • @ErdalK @EasternStar @tufank Açıkçası mevcut şirketinizde sadece 1 yıldır çalışıyor olmanız ve schengen vizenizin de olmaması ikinci planın daha riskli olduğunu düşündürttü bana. Parası verilmiş ve planı yapılmış bir iş fuarı vs gibi bir şey 1 yıllık bile olsa şirketinizin çalışanına yatırım yaptığını ve bu yüzden geri dönme ihtimalinizin yüksek olduğunu düşündürtebilirdi. Ama dediğim gibi sağlam kanıtlar olduğu sürece. Bu şekilde turistik plan yapıp ret alan ama sonrasında business amaçlı gezi planı yapıp da onay alan kişileri duyuyorum. Nsçizane benim görüşlerim.


  • @lavita söylediklerinizde haklısınız benim kafamı da bu karıştırıyor zaten, fakat iş seyahati planında eşin neden seninle geliyor derse yada bana onay verip eşime red verirse bir işe yaramaz gibi geliyor

  • ⭐⭐

    @ErdalK daha önce böyle bir fuara katılmadıysanız şayet ; neden ilk fuar için Amerika'ya gideceğinizi soracaktır? Amerikalı şirket distiribütörlüğü devam ediyorsa oradan görüşmeler yapılabilecekse 1. planda olabilir.Fakat eşinizin gelmesi şüphe uyandırır.Konsolos böyle durumlarda çok sorgulamıyor red veriyor.

    Seyahat geçmişiniz varsa,şengen bölgesi kesinlikle olmalı bence,vizesiz seyahat edilen yerleri çok dikkate almıyorlar,işinizde uzun süreli çalışıyorsanız bu şekilde almayı deneyebilirsiniz.


  • @ErdalK Hocam bence onemli olan direk dogruyu soylemek, sizin seyahatinizin gercek amaci ne? Gercekten fuar icin gidip esimi de gotureyim o esnada gezeriz mi diyorsunuz? yoksa gezmeye gidiyoruz da sirketi eklersek kolay mi olsun diyorsunuz?

    Acikcasi soylediklerinizde yetkili oldugunuz icin belgeleri duzenleyebileceginizi belirttiniz gibi bir cumle gordum, ki eger kendi duzenlediginiz belgeyi gotururseniz bu inandiriciliginiz azaltacaktir.

    Oradaki konsoloslarin asil baktigi sey suphe ve tutarsizlik, annem vize alirken ben mesela ozellikle onceden sunu de bunu de demedim cunku dogallik onemli, bir seyleri boyle diyecegim derseniz dogalligi bozuyorsunuz ve karsi taraf suphelenip direk red veriyor.


  • arkadaslar selam. bu donem icerisinde agustos ayi gidisli 10 gunluk los angeles’a yonelik turist vizesi basvurum olacak. itude cift anadal ogrencisiyim okulumun bitmesine suandan itibaren 1.5 sene var. Gpa’im yuksek(vize basvurusunda onemliymis sanirim) ,yaklasik 1 ay once 4 ulkelik (macaristan hollanda belcika almanya) bir yurtdisi schengen gezim oldu. Daha oncesinde de 2016’da ingiltere gezim olmustu , ingiliz vizem 6 aylik idi.2011’de de yunanistan’a schengen girisim olmustu ancak cok eski diye belirtip belirtmeme konusunda kararsizim. Amerikada akrabam vs yok , ailemden hicbir sahisin ilticasi veya amerika ile bir ilisigi de yok. Sizlere sorum su, objektif bir gozle sizce vize alma sansim nedir? sizce mulakatta karsilasabilecegim sorular nelerdir? goruslerinizi merak etmekteyim, Saygilarimla

  • ⭐⭐

    @rhyten nerde çalışıyorsunuz derse konsolos bir cevabınız olmalı?
    Öğrenciyim diyecekseniz gezinin masraflarını kim karşılayacak ?
    Bu sorulara hazırsanız vizeyi alabilirsiniz.


  • @selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @rhyten nerde çalışıyorsunuz derse konsolos bir cevabınız olmalı?
    Öğrenciyim diyecekseniz gezinin masraflarını kim karşılayacak ?
    Bu sorulara hazırsanız vizeyi alabilirsiniz.

    universite ogrencisiyim diyecegim sanirim nerede calisiyorsunuz diye tekrar bir soru gelmez gibi, gezi masraflarini da kendi biriktirdigim para yaklasik 4k dolar kadar banka hesabinda gosterecegim sizce mantikli mi yoksa illa babami falan mi masraflari karsilayacak diye gostermeliyim ? ( babam isci emeklisi)
    saygilarimla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

218
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum