DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Serkan-Kaya Bu senenin nasıl olacağını / nasıl ilerleyeceğini hiçbirimiz bilemeyiz tabi ama umarım sizin tahmin ettiğiniz gibi olur da hepimiz rahat rahat alırız vizelerimizi. Bu arada geçen sene 2 ay çalışmadığı söylenen Ankara, CEAC verilerine göre o iki ayda Asya dosyalarına 100'den fazla mülakat dağıtmış. Sadece bizlere çalışmamış yani aslında o 2 ayda. Ondan sonraki 3 ayda ise sanki yavaş çalışmasını telafi edercesine bir anda 300'den fazla mülakat dağıtmış. Yani her ay aşağı yukarı 50 civarında EU dosyasına mülakat dağıtırken 2 ay durmuş, sonraki 3 ay fazla dağıtıp yine benzer bir ortalamayı yakalamış. Bu sene de benzer şekilde aşağı yukarı 50 EU dosyasına mülakat vererek gidiyor. Bu sene geçen seneki gibi 2 ay durmadan çalışırsa ama mali yılın sonuna kadar da hiç hızlanmadan bu hızda sabit giderse önceki mesajımda söylediğim dosya numarası aralığında bile kapanabilir gibi duruyor bence. Tabi bunları dosya numaraları aralarındaki boşlukları vs çok kabaca dikkate alarak çok kaba bir hesapla söylüyorum. Zaten bütün bunları söyleme amacım, bu senenin geçen seneden iyi veya kötü olduğunu gösteren hiçbir verinin olmadığını ve dolayısıyla 15bin altının çok da rahat olmadığını ifade etmek içindi. Bunların hepsi kabaca yapılan tahminler. Sonuçta hiç kimse önümüzdeki 3 ay Ankara'nın mülakat vermeyi durdurup durdurmayacağını veya her ay 200-200 mülakat dağıtmaya başlayıp başlamayacağını bilmiyor. Ayrıca bence artık bu sene hesaba katılması gereken bir diğer nokta da, mülakat tarihi Ağustos sonu Eylül başına denk gelecek arkadaşlara vize kalıp kalmayacağı konusu. Yani sıra gelse bile vize kalmayabilir. Benim de şahsi kanaatim görünen köy kılavuz istemez, mart ayı mülakatları gelmiş biz hala 3900'leri konuşuyorsak bu pek de iyi bir mali yıl sayılamaz. Geçen sene bile ocak ayında dağıtılan mülakatlarla mart ayı için planlanan dosyaların numarası 6000'lerdeydi. Bu fark, numaralar arasındaki boşluklarla açıklanamayacak bir fark bana göre. Dediğim gibi Ankara eğer hızlanmazsa, geçen seneki gibi 2 ay duraklama yapmadan her ay çalışsa dahi geçen seneyi mumla aratır. Şöyle 1-2 ay toplu bir mülakat dağıtımı yapmaları şart. Önümüzdeki aylardaki performansı artık çok kritik. Umarım hepimizi şaşırtırlar da buradaki herkes mutlu olur.


  • @gucarslan teşekkür ederim


  • azerbaycan oturumuyla gürcüstana taşıma işlemi yapmak için mail gönderdim. nerdeyse 5 iş günü bitti. cevap yok.
    ilk mailime birden fazla cevap geldi.
    1- auto reply
    2- evraklarını gönder
    3- dosyanı kapattık. (?)

    2 nuımaralı maile evraklarımı gönderdim.
    portal.ustraveldocs.com sitesinde hala case'm açık gözüküyor.
    acaba bizim oturum belgelerini azerbaycana mı sorgulatıyolar napıyolar 1 hafta oldu.


  • 7 şubat mülakat için gerekli belgeler maili bazı insanlara gelmiş ben de dahil gelmeyen insanlar da var, sorun yoktur değil mi


  • @asper benim merak ettiğim şu ceac data dan takip ediyoruz iyi kötü ama genel kota kac? Görmenin bilmenin bir yolu var mı acaba?


  • @devrim-astan DV2022 sürecinde 3k case numarasına sahip olan birçok kişi vizelerini alamadı, o sene case numaralarının bir önemi neredeyse yoktu formunu erken gönderenlerin avantajlı olduğu bir seneydi ancak herkesin kesin alırsın dediği dosya numaraları mülakat alamadı. Yerinizde olsam bu kadar rahat düşünerek sürecimi riske atmazdım.


  • Suan avrupada vıze verilen case numaraları kaçta?


  • @GOKAY-0

    Dosya taşıma süreci için bilmeniz gereken en önemli unsur bu sürecin tamamen dv kazananının bireysel çabalarıyla ilerlemektedir. Demek istediğim size bu konuda burada rahat oturum alabilirsiniz gibi bir öneriyi kimse sunmayacaktır, sunsa bile bu çok büyük bir risk içermektedir, mülakat almanızın hiçbir garantisi yoktur.

    Diğer yandan eğer ki siz bir şekilde oturum alıp ya da alamadan dosyanızı taşıdınız ve bunu başka bir talihli ile paylaştınız bu masraflı ve stresli yolda o sizin kadar şanslı olmayabilir, o kişi sizin yolunuzda gitse bile mülakat alamayabilir. Geçmiş seneler bu tarz örneklerle dolu. Genellikle forumda sürecinizi olumlu tamamlayan kişilerin deneyimlerini görebilirsiniz, gerçek anlamda çabalayıp, başarılı olamayan insanların büyük çoğunluğu burada o deneyimlerini paylaşmadılar.
    Size en uygun ülkeyi bulup bir an önce işlemlerinizi başlatmanız yararınıza olacaktır, başka br ülkeden oturum alma işlemleri zaman alan süreçlerdir. Sürecinizde bol şanslar dilerim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @devrim-astan 11bine ne zaman mülakat gelir diye sormuşsunuz bu mesajınızdan 7 saat önce. Demek ki 15binin altı rahat falan değil. Mart mülakatları bile dağıtılmış 6 aylık süreçte daha 5binlere gelememiş Ankara 15bin altı neye göre acaba


  • @Aslı-Uslu
    Biz kendi mülakatımızda sayfalarca ilişki kanıtı göstermiştik, içerisinde dediğiniz gibi tarih içeren fotoğraflarda bolca mevcuttu. Tarih detaylarını, telefonlarımızın galerilerinden altında tarihleri görünür şekilde ss almıştık, bunun yanı sıra düğün fotoğraflarımız (özellikle ailenin diğer üyelerinin içerisinde bulunduğu), seyahat ettiğimiz uçak biletleri, otel rezervasyonları vb. eşimle evlenmeden önce adımızın üzerinde olan bir çok belgeyi toplayıp dosya haline getirerek, çıktısını aldık.
    Malezyada’ki konsolos vermiş olduğumuz bütün ilişki kanıtılarını inceledi ve aradan rastgele sayfaları açarak burada neredeydiniz, hangi yılda bu geziye gittiniz gibi sorular da sordu. Bu durum sizin mülakata girdiğiniz ülkeden ülkeye, konsolostan konsolosa göre değişiklik gösterebilir.
    Siz toplayabildiğiniz kadar toplayıp götürebilirsiniz, mülakat sonrası sizlere de albüm gibi anı olarak kalması da cabası. Bol şanslar.


  • Hatırlatma exceli sürekli güncel tutmalıyız arkadaşlar. Özellikle farklı ülkelerden Ocak ayında mülakat alanlar vizenin onaylandığı tarihi girmemiş. Umarım vizelerinize kavuşmuşsunuzdur.

    Haftaya Ankara' da mülakatı olanlara şimdiden başarılar bol şanslar 🍀 bizi unutmayın deneyimlerinizi paylaşın exceli güncelleyin emi 🤭☺

  • ⭐⭐

    @emirhankarakoc Tasima islemini sanirim konsolosluk ile yaptiniz , Tasima isleminin teyitini tekrar konsolosluk ile yapmaniz gerekmekte. Mulakat alana kadar sistemde dosyanizi ilk tercihinizde goreceksiniz.


  • @ugursway anladım çok teşekkür ediyorum.


  • @zge merhaba, dosya taşımayı düşünüyor musunuz, yoksa Ankara'yı bekleyecek misiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @Aslı-Uslu bakıp bakmamak o anki görevlinin sizin ilişkinize dair kafasında oluşan kanıya bağlı ama 100lerce fotoğrafınızı incelemeye kalkmazlar siz yine yanınızda tabii ki kanıt bulundurun ama 100lerce sayfa fotoğraf vs göstermenize gerek yok bence


  • evet doğru, bu şekilde yapacağız teşekkür ederim.


  • @achillesoag özür dilerim, ben pek anlayamadım. bana ne zaman mail gelecek ? 5 iş günü bitti bugün cumartesi, 2 gün yatış. kccye ekstra mail atayım mı yoksa gürcüstan kons. mailini mi bekleyeyim... ÇOK uzun sürmedi mi ? iki onay verecekler işte... konsolosluk ile yaptım evet. adamlar kesinlikle dönmüyor ne yapayım bende bilmiyorum elim kolum baglı.


  • @evren-eroglu-0 Şu ana kadar basılan toplam vize sayısını kontrol etmenin bir yolu var mı diye soruyorsanız, evet var. Şu linke tıkladığınızda karşınıza çıkan ilk tablo bu veriyi içeriyor: https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html


  • @asper benim gözlemim bu yönde


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum