Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Aslı-Uslu bakıp bakmamak o anki görevlinin sizin ilişkinize dair kafasında oluşan kanıya bağlı ama 100lerce fotoğrafınızı incelemeye kalkmazlar siz yine yanınızda tabii ki kanıt bulundurun ama 100lerce sayfa fotoğraf vs göstermenize gerek yok bence

• evet doğru, bu şekilde yapacağız teşekkür ederim.

• @achillesoag özür dilerim, ben pek anlayamadım. bana ne zaman mail gelecek ? 5 iş günü bitti bugün cumartesi, 2 gün yatış. kccye ekstra mail atayım mı yoksa gürcüstan kons. mailini mi bekleyeyim... ÇOK uzun sürmedi mi ? iki onay verecekler işte... konsolosluk ile yaptım evet. adamlar kesinlikle dönmüyor ne yapayım bende bilmiyorum elim kolum baglı.

• @evren-eroglu-0 Şu ana kadar basılan toplam vize sayısını kontrol etmenin bir yolu var mı diye soruyorsanız, evet var. Şu linke tıkladığınızda karşınıza çıkan ilk tablo bu veriyi içeriyor: https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html

• @asper benim gözlemim bu yönde

• Merhabalar, öncelikle daha önce bir yerde illa konuşulmuştur ancak bulamadım maalesef kusura bakmayın. Benim 2019'da aldığım 10 yıllık bir Amerika vizem var. Ankara'daki yavaşlıktan dolayı sıranın gelmeyeceği belli gibi duruyor. Yakın ülkeler için de anladığım kadarıyla dosya taşıma için olumlu dönüş gelmiyor.
    Sorum: Amerika vizesini bir avantaj olarak kullanabileceğim/dosyamı Amerika'ya taşıyabileceğim bir yöntem var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

• @Emre-Kurtulmuş ben sadece ustalardan bilgi almak istedim onların fikirlerini dinlemek için yazdım yani herşey kader kısmet tabiki de

• Selamlar. Greencard aldığım taktirde küçük çocuğumun bakımında bize yardım etmesi amacıyla annem veya kardeşimi davet edebilir miyim? Doğru anımsıyor muyum şüpheliyim fakat, mülakat sırasında bu kişiyi bildirmemiz durumunda bizimle birlikte vize alabilmesi gibi bir durum oluyormuş. Bir de çok spesifik bir soru olacak fakat Greencard ile gidip veteriner hekimlik yapan, bilgisi veya tanıdığı olan var mı? Denklik, yüksek lisans veya doktora konularında danışmam gereken sorularım olacak. Şimdiden teşekkürler.

• @Aslı-Uslu selamlar, bana 2 Şubat'ta geldi mail.

• @Hanhun ilk sorunuzun cevabi hayır,insanlar bu tür aileye dayalı sponsor vizeleri için yıllarca bekliyor, turist vizesi deneyebilirsiniz.

• @Hanhun mülakatta sizinle birlikte vize alabilme durumu yok. Vatandaş olduktan sonra anneniz için gc başvurusunda bulunabilirsiniz bu nispeten daha kısa sürüyor ancak kardeş vizesi 15 seneye ulaşıyor.

• ⭐⭐⭐

Arkadaslar merhaba, Subat ayina geldik, hala vize surecini imzasına tasimadan soru soran, yorum yapan katilimcilara bu adimi lütfen hatirlatalim, ya da defalarca sorulan ve verilen cevapları forumda bulabilmeleri icin onlara zaman verelim. Guzel gunler !

• @sevgilisena Merhaba evet düşünüyorum. Ansızın bir gün Mısır'daki büyük büyük dedemden bana 100 milyon dolar miras kalması ihtimalinin benim bu case numarasi ile Ankara'dan mülakat alma ihtimalimden yüksek olduğunu düşünüyorum. Malesef.

• @ozmell Merhaba, sizi bir site ile tanıştırayım. Merak ettiğiniz bütün konsoloslukların performanslarını görebildiğiniz:

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY23.html

• @Engin-Oğuzhan-Şenol AoS ile greencard almak olarak aratabilirsiniz forumda detaylı bilgiler var avantaj olarak kullanabilirsiniz

• @zge tesekkur ederım🙏🏽😌

• @GOKAY-0
    Ben Nisan ayında GC çıkmadan önce İrlanda dil okulu için bir dil okulu ile görüşmüştüm 6ay sürüyor o süreç belki hızlı gönderen yerlerde vardır ancak o şekilde çok maliyetli olur

• @Aslı-Uslu yoktur.

• Sanırım bu sene Ankara konsolosluğu çok yoğun sıra daha 2000- 3000 lerde şuan Avrupa’da current list 13500 olmasına rağmen İran ve Afrika vatandaşlarından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum geçen seneki mülakat deneyimlerine baktığımda şubat ayında 11k lı numaralar mülakat mail almış oluyordu ve senenin 3 -4 aynına mülakat alıyordu sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar ben kendi şahsım adına konuşuyorum ve temmuz ayı gibi belki gelir diye düşünüyorum mülakat mailinin

• Değerli arkadaşlar, Sayın @gucarslan ben bir konuda daha danışmak istiyorum. Unganlarda sağlık muayenesinde "daha önce alkol sebebiyle ehliyetine el konuldu mu" sorusuna yanıt olarak 15 sene önce gerçekleşen olaydan bahsettim, drug test istediler. Sağlık muayenesine ek olarak drug testimi de verdim (malum hiçbir bağımlılığımız yok) ve sonrasında kapalı zarflarımızı teslim ettiler, bir sorun var mı dediğimde de "herhangi bir sorun yok" dediler. Bu durum mülakat sürecine herhangi bir olumsuz etkide bulunuyor mu?

Benzer Başlıklar

• Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    392 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k