Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gorgias Dogru, bir de statusu dustugu icin eger Amerika'dan cikarsa buyuk ihtimal tekrar alinmayacak belli bir sure icin (180 gun olmussa 3 yil, 1 yil olmussa 10 yil), vatandaslik beklemek en dogrusu olabilir umarim az yiliniz kalmistir vatandasliga. Kolay gelsin!


  • @koray2000 bilgi için teşekkürler. Bildiğiniz bi kaç yabancı forum var mı takip etmemizi önerdiğiniz?


  • @researchescholar Sağolun hocam bilgilendirmeniz için 3 yıl bekleyecek eşim mecburen. 3 yol sonra başvurabiliyorum vatandaşlığa. Kolay gelsin kendinize iyi bakın


  • DV AOS başvurumuz hala işlemde. Emma aracılığıyla tekrar USCIS temsilcisiyle iletişime geçtim. İlk iki temsilci yardımcı olmadı ve sadece işlem sürelerini kontrol et gibi genel bilgiler verdi. Üçüncü temsilci sonunda başvurumu incelemek için zaman ayırdı. Üçüncü Temsilci başvurumun 10/06/2023 tarihinde yerel ofise gönderildiğini ve dosyadaki en son işlemin 12/15/2023 tarihinde yapıldığını belirtti. Ama işlemin ne olduğunu göremediğini söyledi.

    En son 29 Kasım'da temsilciye sorduğumda, 28 Kasım itibarıyla yerel ofiste olduğunu söylediler. Bunu sanki 28 Kasım'da oraya ulaştı gibi yanlış anladım. Meğerse o sırada yerel ofiste işlemde demek istiyormuş.

    USCIS ile Bugünkü konuşmamız:
    Me: Can you see when my case was sent to the field office?
    Agent: it was sent to the field office on 10/06/2023.
    Me: thanks. Has there been any action since then?
    Agent: the most recent action was on 12/15/2023.
    Me: What was it about?
    Agent: There are no notes about action. If there is a significant need, you will receive a notice in the mail explaining the situation. Right now, it is at the field office.


  • @lavita Siz başvuru yapabildiniz çünkü sizin başvuru yaptığınız tarihte I-130 ve I-485 aynı anda başvuru yapılabilir diye belirtiyordu. 1 Eylül 2023'ten bu yana ise bültende başvuru konusunda ilerleme olmadı hala 1 Eylül 2023 gözüküyor.


  • @gorgias Siz anladığım kadarıyla I-485 formunu I130 ile birlikte yapmadınız. Eğer yapsaydınız o zaman sorun yaşamayacaktınız çünkü başvuru yaptığınız zaman başvuru hakkınız current durumda idi.


  • @Plus19 inşallah en kısa sürede işlem sonlanır. 6 ay geçmiş sizin sürenin üzerinden ve doğru dürüst bir gelişme yok gibi 😞 Ben kendim ile ilgili 4-5 ay içerisinde bir şeyler gelişir diye düşünüyordum ama anladığım kadarıyla 6-7-8 ay sürecek gibi 😞 Hakkımızda hayırlısı olsun...
    Saygılarımla...


  • @Plus19 evet ben de bundan bahsediyordum, benim başvurabildiğim gibi @gorgias da başvurabilirdi. Ama sanırım bir eksiklik olmuş orada.

  • ⭐⭐

    Bülten AOS filing için uygunsa "Employment based" kategorisinde I-140, "Family based" kategorisinde I-130 formu ile I-765 EAD ve Advance Parole formları da eklenerek "concurrent filing" olarak I-485 AOS başvurusu gönderilebilir.


  • @Plus19 Evet biz birlikte göndermediğimi için sıkıntı yaşadık ancak bazı avukatlar zaten birlikte göndermemizin mümkün olmadığını söylüyor çok fazla değişik bilgi alıyoruz avukatlardan o yüzden henüz kesin bir sonuca ulaşamadık.


  • @gorgias Şu an birlikte gönderilemez bültenden dolayı ama sizin gönderdiğiniz tarihte birlikte gönderebilirdiniz. Biz de aynı süreçten geçiyoruz, birebir yaşadığımız için kesin konuşabiliyorum. Birlikte göndermeseniz bile I-130’u file ettikten kısa bir süre sonra I-130 için gelen ilk receiptle birlikte de gönderebilirdiniz.


  • @Plus19 Merhaba hocam. Sizinle ayni konumdayim bende, henuz beklemedeyiz. Bir avukata bu seneki sureci sordum DV AOS ile ilgili. Endise etmemi, genelde FO larin dosyalari biriktirip Mart-Nisan ayina kadar beklettiklerini, daha sonra isleme aldiklarini soyledi. Umarim kisa sure icinde onaylar/interviewler gelmeye baslar.


  • Bu ileti silindi!

  • @erenotti Karamsarlık için yazmadım aslında , önümüzü görmek için tahmini süreyi yazdım.. "SSN" olmadan bir hiçiz burada ya.. Elimiz kolumuz bağlı.. Ne kadar erken "SSN" alırsam o kadar erken bazı şeyleri yapmaya başlayacağım. Örneğin: Fico scorunun oluşmaya başlaması, sigorta yaptırma , ehliyet alımı, belki iş arama vs.. O nedenle inşallah ne kadar erken biterse o kadar rahat edeceğim. Haftanın 4 günü ingilizce kursuna gidiyorum. "Salı-Çarşamba 10-12 kişilik Güney Amerika kaderdaşlarımız ile 🙂 2'şer saat kurs, Perşembe-Cuma günü face to face bir hoca dan 1 saatlik bir ders. Çarşamba günleri öğlen saati farklı güney Amerikalı 4 kişilik bir grup ile "Speaking Club" , arda kalan zamanlarda ise o dediklerini kısmen yapıyorum, çünkü New Orleans de biraz çılgın insanlar var. Çok şükür şuana kadar başıma bir şey gelmedi ama duyduğum (henüz duyduklarımı çok şükür yaşamadım ve şahit olmadım.) ve şahit olduğum ufak tefek şeyler oldu. İnşallah duyduklarımı yaşamam 🙂 Özetle sosyalleşme tarafında küçük problemler yaşıyorum. 22 yıllık aralıksız iş hayatından sonra şuan tatilde gibiyim ama sıkılıyorum bunalıyorum 😞 İşsizliği de alışamadım.. Uzun tuttum biraz kusura bakmasın kimse, sonuçta bu başlık sohbet etme yeri değil ama içimi dökmüş oldum 🙂 Neyse Ankara'da mülakat bekleyen, dosya taşımak için yüzlerce mail atanlara ve uzunca bir bekleme sürecini yaşayan sevgili "AOS" 'culara allahtan sabırlar diliyorum.. Umarım herkese istediklerine "çok" bunalmadan , "çok" acı çekmeden ama emek göstererek erişebilir..
    Saygılarımla...
    Edit: Basketball seven herkes, fırsatını bulur bulmaz mutlaka bir NBA maçına gitmeli 🙂 "Güzel ve Eğlenceli bir tecrübe oldu benim için."


  • @Redbeard O sıkıntıların aynısını bende yaşıyorum ancak bunlar yaşanmak zorunda 😉 SSN en büyük karın ağrımız, ve o olmadan longterm ev kiralayamıyorum, ya da şartları ağırlaştırıyorlar, mecbur x2 fiyatına Airbnb yapıyorum. Ancak tüm bu sıkıntılar 2-3 ay içinde çözülecek diye umut ediyorum.

    Evet Alpi’yi en yakın zamanda bende canlı izleyeceğim 🙂


  • @erenotti oooo sizin iş daha zor 😞 Maliyetleri tahmin edemiyorum... İnşallah 2-3 ay içerisinde gelişme olur, bende öyle umit ediyorum 🙂 Alpi'yi izleyemeyeceğim. En azından bu sene zor ama seneye mutlaka izleyeceğim. Şubat'da buraya geliyor ama bilet fiyatları uçmuş gitmiş ya 😞 "Uçmuş gitmiş derken, ucuz kısımlarda bulamadım." Allah herkese sabır versin.. Görüşmek dileğiyle... Ankara üzerinden güzel haberleri okumaya devam ediyoruz. İnşallah "AOS" başlığında da güzel haberler yavaş yavaş gelmeye başlar...
    Saygılarımla...


  • @lavita Biz bu bilgiyi çok araştırmamıza rağmen gözden kaçırmışız maalesef. Umarım sizin süreciniz bir an önce tamamlanır. Teşekkürler bilgilendirmeler için.Bol şans!


  • @Redbeard

    Merhabalar, bende AOS için geleceklere bilgi olması açısından yazıyorum.

    Bugün Houston’daki Z Med Clinic’ e randevu alıp pasaportumu da yanıma alıp gittim. Medical Examination için toplam 449 $ (vergi dahil) talep ettiler ve ödedim. Form dolduruyorsunuz, sonrasında odada 4-5 tüp kanınızı alıyorlar, klasik soruları soruyorlar, bir doktora görünüyorsunuz o kadar. Raporun 4-5 iş gününde çıkacağını söylediler.

    Aşılara gelirsek;
    E-nabızdan 3 doz covid aşımın qr kodlu İng çıktısını alıp gelmiştim, kabul ettiler. Su çiçeği (chicken pox) aşısını sordular, çocukken olduğumu ve bunun ülkemde zorunlu olduğunu ancak yaşım itibariyle raporun olmadığını söyledim, onu da sözlü beyanıma göre kabul ettiler. Ayrıca Hepatit A antikorum vardı, Türkçe olmasına rağmen email olarak istediler, ve onu da saydılar.
    Lakin yukarıdakilerin dışında 4 doz aşı yaptırmam istendi.
    MMR 150 $
    Tetanoz 65 $
    Hepatit B 120 $
    Influenza 40 $

    CVS ya da Walgreens’ten de yaptırabileceğim söylendi, oralara gidip fiyat sordum ama sigortam olmadığı için kliniğin bana verdiği tekliften daha yüksek bir rakam çıkardılar. O yüzden kliniğe gidip aşıları orda yaptırmaya karar verdim.

    Özetle aşılar dahil sağlık raporu bana ~ 800 $ civarında bir rakama mal oldu.

    Rakamlar klinikten kliniğe değişiklik gösterebilir, ancak 4 doz aşı olacağınızı varsayarsak, min 600-max 900 $ gibi bir rakama mal oluyor.


  • @erenotti Ağzına ve ellerine sağlık.. Ben aşı + doktor + kan testi hepsine 575 USD'de bitirdim. (Önceden bende yazdım o tecrübemi) Ülkenin en fakir eyaletlerinden birinde (New Orleans - LA) olunca böyle oluyor olabilir 🙂


  • @Redbeard

    Eyvallah:)
    Aslında aynı gibi. Aramızdaki en önemli fark MMR aşısından kaynaklanıyor. Onu baya uyguna bulmuş yaptırmışsın, burda sordum 150-200 $’ dan aşağı değil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum