Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese Selamlar,

    Amerika'ya giderken yaşadığımız olayları çok detaylı bir şekilde aşağıdaki blog'umda yazdım. Yaşayacağımız yere kadar olan maceraları ancak 2 bölümde anlatabildim. Orada az parayla ulaşım nasıl yapılır ve az para olursa nasıl şeylerden geçilir bunları okuyabilirsiniz. Aşağıda linkleri paylaşıyorum.

    Ben Amerikadayken Bölüm 1
    Ben Amerikadayken Bölüm 2

    Umarım değerli yorumlarınızı paylaşırsınız. İyi günler...


  • @fubar Çok keyifli bir yazı olmuş. Zaman zaman “aaa” zaman zaman ise hafif bir tebessümle okudum yazınızı devamını bekliyoruz:)


  • @famel Çok teşekkürler. 10 sene önce yaşanmış anılar şimdi benzer anıları yaşamak için greencard çıkacak mı diye bekliyoruz. Yazıya mutlaka devam edeceğim tabi...


  • @fubar Hepimiz benzer beklentiler içindeyiz 🙂 Bol şans.


  • Yazı çok güzeldi.Part 3 ü sabırsızlıkla bekliyorum 🙂

  • ⭐⭐

    Yer yer kendi anılarım canlandı gözümde. 🙂 Gençlik... Elinize sağlık, devamını beklerim.


  • @fubar ,
    Uzun zaman sonra ilkkez bir yazidan bu kadar zevk aldim, 4. olarak hissettim kendimi 🙂 gozlerim 3. bolumu aradi fakat bulamadi 😞

  • ⭐⭐⭐⭐

    Herkese selam ,
    29 Temmuz 2019 tarihinde 5 aylık uzun bir aradan sonra ABD'ye GC gerçekleştirdim. 2 günlük sürede ilk gelişime göre bayağı enteresan zorluklar yaşadım. ve aile baskısına rağmen ABD yaşama sevdam için deneysel bir testi gerçekleştirmeye başladım. Hipotezimin konusu şu 52 yaşında biri ABD yaşam kurma üzerine başarı olur mu yada olamaz mı ? Para konusu limitler dahilinde olacak 2,5k usd aşmayacak. Eğer başaramama durumunda geri dönüş gerçekleşecek.
    Bu konu benim yaşa yakın olanlar için bir anlamda kanaati olacağını düşünüyorum.

    Miami uçak biletlerinin astronomik olması nedeniyle , Sabiha Gökçen kalkışlı 2 aktarmalı toplam 21,5 saat yolculuk yapıldı. (Önemli not GC olanlar harç pulu vermiyor. Pasaport polisine GC göstermeleri yeterli.) İstanbul (SG) -Paris- Newark NY -Miami THY(Sadece Paris uçusu) ve United Airlines ile uçtum. Unites Airline uçakları ve servisi harikaydı. Tavsiye ederim.
    Gelelim ABD ye 2 girişe Newwark ta US vatandaşları gibi sıraya girdim. Kiosk makinasından işlemi tamamladım. Ancak bir baktım. Onay kartında kocaman bir çarpı var. PASAPORT POLISINI GORUNUZ. Allahtan 3,5 saat terminalde bekleme var. Ucu ucuna yetti sürem. Sıkıntılı vatandaşlar sırasında beklemeye başladım. toplam 1,5 saat sonra sıra bana geldi. CBP Neden Ülkeye 5 aydır girmediğimi sordu ? Bende Universitedeki görevim nedeniyle sömestr beklediğimi ve bu arada GC tesliminin 110 gün sonra teslim edildiğini belirttim. CBP Re-entry permit nasihatı verdi . Eğer tekrar okula dönüş durumunuz var ise RE-ENTRY PERMIT alın 2 sene bu işle beni uğraştırmayın dedi. Dediklerini harfiyen anladığımı söyledim ve CBP teşekkür ettim. Normalde 6 ayın dolmasına 2 gün kalmıştı. CBP bu konuda biraz kıyak geçti Pasaporta 5 ay dışarda şerhi düştü.

    29 Temmuz 2019 Sabah 0830 çıktığım yola Mimi varışım 21, saat sonra 2200 civarı oldu. Miamide beni 2 tehlike karşıladı. Kiralık yer 2-3 günde bulurum rahatlılığıyla airbnb den yer ayarladım. Ancak oda bazlı kiralık olan bahsedilen bir çok site doladırıcılarla dolu. Bu konuda tavsiyem yeri görene kadar asla kontrat durumuna geçmeyin. Yada profesyonel olanlarla çalışın. 2,5 günde kiralık yer bulamam nedeniyle tekrar airbnb alternatifine döndüm. Budada beni 3 tehlike karşıladı. HOSTEL
    Bugün AIRBNB den 10 günlük bir hostelde yer bulmak için ön kontrole gittim. Durum içler acısı bu akşam orada kalsam sabahı göremeyebilirsiniz. Odalar Ağır uyuşturucu kokuyor. Canlı çıksanız bile sağlık yönünden kesin bir şeyler kaparsınız. Orada macera arayan bir Türk bankacı gençle karşılaştım. Turist vizesi ile kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama durumun nafile olduğu anlamış dönme aşamasında. (Önemli not : Para durumunuz kötü ise buralarda kalmak durumunda kalabilirsiniz. Ama Türkiyedeki Kendi yaşam kalitenizi önceden düşünmenizde fayda var.) Bu yeri iptal ettim (Bir daha HOSTEL konusu benim için kapanmıştır. ) Biraz daha emniyetli bir yer ama merkezden biraz uzak bir yerde 8 günlük bir yer ayarladım. Geleli 2,5 günde yer mevzusunun hallolmaması para tüketiminde etmen olmaya başladı. Kiralık oda bulunursa 600 usd ile hayata geçiş daha kolay olacak. İş bulana kadar ABD kalma süresi daha çok uzayacak. Umarım en kısa zamanda iş bularak normal yaşama dönerim.

    Sanırım birçok tecrübeli arkadaş ilk birkaç gün stresi böyle geçtiğini hatırlamıştır. Hatta gülümsüyordur. (Önemli not : HAYAT ENTERESAN TECRÜBELERDEN İBARET )
    ABD Topraklarından haberler bu kadar


  • @redsat2000 abi hayirli olsun bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco Teşekkürler kardeşim


  • @redsat2000 bende ilk gunleri hatirlayinca bi gulumseme ve ic cekis geliyor. Simdi daha yeni yeni gecmeye basladi o ilk gunlerin zorlugu. Ev bulmak gercekten hem sans hem de butce meselesi. Iyi yerler oldukca pahali ucuz yerler ise oldukca kotu ve tehlikeli.
    Benim su an kaldigim ilk geldigimde kaldigim o kokulu hotellerle birlikte 4uncu yerim. Tr de sadece 1 defa tasinan ben burda 4 ayda 4 defa yer degistirdi. Tamam gocmenizde, gocmen kusta degiliz:) Insallah kisa surede hersey yoluna girer.


  • @redsat2000 abi tekrardan hoş geldiniz umarım kısa zaman da bu zorlukları atlatırsınız.


  • @redsat2000 bol sans . yalnız olarak gittiyseniz sadece evlerinin odasını kiralayanlar var. belki sansınıza oyle temiz bir yer çıkar. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 abi ben eminim yapabileceğinize. Sadece zaman lazım. Yeterki motivasyonunuz olsun. Bol sans ve mutluluk dilerim. Bu arada yurtdısı harc pulu demişken ilk gidiş te pasaport taki vize yeterli oluyor mu yoksa greencard ile 2 ci cıkısa mı ödemiyoruz?

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 galiba beni Tampaya davet ediyorsun. Teşekkürler. Orası alternatifler dahilinde . Bugün West Palm Beach de keşif yaptım. Birde iş görüşmem vardı. Olmazsa Tampa alternatifler dahilinde

    GC kart mevcut ise harç pulu almıyorlar. Vize varken durum eski tas eski hamam

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist ABD ye yanlız gittim. Şuan oda arkadaşı üzerine çalışıyorum. Full Kiralık Ev tutma durumu mevcut işimi yaparsam boş kalacak . En azından normal çalışma düzeninde mobilyalı stüdyo daire olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rookie çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @redsat2000 Amerika'ya tekrar hoş geldiniz!

    Bu ilk günlerin zorluğu geçecek, moralinizi yüksek tutun.

    CBP 2-3 aylık uzak kalmalarda bile açıklama isteyebiliyor. Bu önemli konuyu ilgili herkes dikkate almalı.

    $2500 bir bütçe ile başlamak zorlayıcı olabilir. Bir an önce geçici veya kalıcı bir işe girmezseniz kısa sürede tükenebilir. Bu konuya dikkat...

    Gelişmelerden haberdar edin.

    Başarılar, bol şanslar dilerim...

  • ⭐⭐

    @redsat2000 ben henüz Amerika 'ya göçme sürecindeyim. ☺️ Size gönderdiğim linkte bu iş-konaklama ile ilgili paylasımlarda oluyor. İnternette denk gelince belki işinize yarar diye yollamıstım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum