Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EasternStar ülkeye girişte %90 soru soracaklardır belirteyim.
    özellikle aile yakını iltica etmiş + hamile eş.


  • @mansamusa01 hocam neden red aldıgınızı söyleyeyim;
    -okul ne zaman bitiyor sorusuna net bir cevap verememişsiniz. 3 dönem daha okumam lazım demeniz yeterliydi.
    -Yurtdışı çıkışı olmadığı için red yediniz. O soruyu sormasının sebebi genç ve bekar, daha önce gelişmiş ülkeye gidip gelmiş mi sorusu.
    -Genç ve bekar olmanız red almanızın sebebi değil.

    1-2 tane schengen alip üstüne ingiltere vizesi alırsanız sonraki başvurunuzda ABD'yi kaparsınız çok rahat bir şekilde.

    abd paraya bakmaz, milyonerlerin red aldığını gördü bu gözler. Amerikanın önceliği bu adam gittiğinde geri gelecek mi dir, bu adam abdye gidip para harcayacak mı değil. Adamların yeteri kadar parası var zaten.


  • @charon Eşim hamileyken Amerika'ya gideceğiz diye bir şey belirtmedim bunu nereden çıkardınız anlayamadım doğrusu. Siz sanırım her ilticayı kaçak giriş olarak değerlendiriyorsunuz. Bu konu hakkında biraz daha bilgi sahibi olup o şekilde yorumlar yaparsanız insanları daha doğru yönlendirmiş olursunuz. Her birey ayrı olarak değerlendiriliyor da olabilir. Kesin konuşmamak lazım.

  • ⭐⭐⭐

    @charon soru sorulma olasılığı düşündüğünüz kadar yüksek değil bence. Ayriyetten bir yakınınız iltica etmesi doğrudan tamamiyle sizin durumunuzu etkileyen bir süreçte değil tabii ki size güvensizlik oluşturan bir durumda bu konudan üstünüze gelebilirler ama direk bu durumdan dolayı red veya baskı altında bırakılmayabilir. Ama yinede hazırlıklı olmak iyidir


  • @cem12 Yanlış anlamış olabilirsiniz, iltica eden aile bireyi veya hamile eş varsa %90 sorulur anlamında belirtmek istenmiştir.

    Ofisimizde çalışan birisi iltica başvurusu yapmış, (kaçak girerek değil), süreci epey olmuş bir kardeşine vize vermediler, vizesi olan ve daha önce de ABD'ye J-1 ve B-2 ile 2 kez gelen diğer kardeşini de havaalanında 2 saat kadar sorguya çektiler. Türkiye'de uluslararası şirkette iyi pozisyonda olduğunu ve doktora tez sürecine geldiğini söyledikten sonra geri döneceğine ikna olup bırakmışlar. Hazır olarak gelin derken kastımız böyle şeylerdi.


  • @EasternStar Hamilelik durumunda tabi ki sorulabilir o bambaşka bir özel durum. Benim belirtmek istediğim iltica durumunda diğer aile bireylerini etkilemiyor da olabilir. İltica etmek bütün aile bireylerini etkiler gibi genel bir kanı var ama net bir bilgi yok. Bu da yanlış yönlendirmeye sebep olabilir. Arkadaşımın iltica etmişti, 2 sene sonrasında ablasının vize süresi bitmişti ve vizesini sorunsuz yenileyip arkadaşımın yanına turist olarak rahatça gittiğine de şahit oldum. Buradaki genel algıya göre benim içinde bulunduğum duruma göre vizeden red almış olmam gerekiyordu. Benzer durumda olup buradaki genellemeleri okuyarak başvurmaktan vazgeçenler olabilir. %90 soracaklardır bunu belirteyim diyerek konuya tamamen hakimmiş gibi davranmak yanlış. Bu sebeple genelleme yapmamak gerektiğini düşünüyorum.


  • @cem12 şöyle açıklayayım;
    abdnin istemediği durumlardan birisi eşin abdde doğurması. Bundan dolayı genelde uçağa bile almıyorlar hamilelikte belli bir süreyi geçen kişileri. Hatta trump bu olayı tamamen engellemeye çalışmıştı bir ara.
    yakın akrabanın iltica etmesi soru işareti oluşturur(bu adamda iltica edebilir tarzı). Soru gelebilir lakin seyahat nedeniniz düzgünse sıkıntı çıkmaz.

    ABD göçmenlik sistemini ve adamların düşünme tarzını biraz bilmeniz gerek. 2012den beri sürekli gittiğim yerin düşünme tarzını birazcık bildiğimi zannediyorum 🙂


  • @charon bir ülkeye sürekli giderek göçmen politikasını çözdüğünü zannetmek 🙂 sanırım daha fazla bir şey söylememe gerek yok engin bilgileriniz için teşekkürler.


  • @charon “abdnin istemediği durumlardan birisi eşin abdde doğurması” ifadesi doğru bir ifade değil. Doğumu ABD’de yapabilirsiniz, önemli olan doğumdan kaynaklanan tüm masrafların (hastane, sağlık hizmetleri vb) bebeğin ebeveynleri tarafından ödenmiş olması ve ülkeden çıkış yaparken CBP görevlisi tarafından olası sorgulanmanız halinde bu masrafların sizin tarafınızca ödendiğine dair faturaları ibraz etmeniz.

    ABD’nin istemediği durum, doğum için acil servisten giriş yaparak (zira acil servisten giriş yaparak alınan sağlık hizmetleri ücretsiz) bebeğin dünyaya gelmesi nedeniyle, alınan hizmetlerden oluşan tutarın ABD vatandaşı vergi mükelleflerinin vergilerinden ödenmesi


  • @cem12 Sanırım bu sefer benim dediğim şey yanlış anlaşıldı. İltica sürecini farklı kurum yürütürken vizeyi farklı kurum veriyor ve iltica konusundaki gizlilik sebebiyle başvuran bilgileri önemli bir durum olmadıkça başka kurumlarla paylaşılmıyor. Bu sebeple, eğer iltica süreci dava aşamasına gelmediyse vize başvurusu yapmakta bir sakınca yok. Gördüğünüz üzere sorunsuz sıkıntısız vize alabildiniz.

    İltica sürecini yürüten ve ABD'ye girişe onay veren kurum aynı olduğu için ABD'ye girerken bununla ilgili soru sorulması çok muhtemel. Eğer inandırıcı bir seyahat planınız yoksa kabul edilmeniz problemli olur. Genelleme yapıyorum, zira dünyada düzenli göçmen politikası uygulayan bütün ülkeler bu şekilde yapar. İltica düzensiz göç tanımına girer, bu sebeple ilgili devletler iltica etme potansiyeli gördükleri kişilerin girişini reddedelerler. 1. ve 2. derece akrabaları arasında iltica başvurusu yapmış olanlar daha da titizlikle incelenir ki benzer şartları taşıdıkları ve aynı başvuruyu yapabilecekleri düşünülür.


  • @ATS16 yanlışsınız hocam, kaynağı söyleyeyim trump zamanından kalma;

    • Vox obtained diplomatic cables indicating that the State Department was already directing embassies to deny visas to people they suspect are coming to the US to give birth.*

  • @cem12 evet amerikalıların nasıl düşündüklerini az buz biliyorum.
    hatta ve hatta abd elçiliklerinin websitelerinde yazan ilk şey(vize başvurusuyla alakalı) şudur;
    vize memuru sizin abdde kaçak kalacağınızı farzeder. Siz profilinizle kaçak kalmayacağınızı kanıtlamalısınız.
    bu şekilde düşünürseniz göçmenlik politikası gayet anlaşılır oluyor.

    Arkamdaki ingiliz pasaportlu adam(hatta sarışın,mavi göz falan bildiğin ingiliz) mırın kırın etti diye secondary inspectiona gidiyor. Türk pasaportumla gidip ben xyz için geldim, belge bu diyince soru sormadan geçiriliyorum. Neden? adamın ne soracağını biliyorum.


  • @charon Amerikalıların nasıl düşündükleri kadar karşımızdakiler devlet memuru olduğu için onlara talimatlar veren yasal düzenlemeleri bence daha önemlidir. Aldığımız vizeler, statü değişiklikleri, iltica başvuruları, göçmenlikten vatandaşlığa geçiş gibi konuları düzenleyen yasa "Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasasıdır". Bu yasa ile vize verme görevi Dışişleri Bakanlığı'na verilse bile yasayı uygulama yetkisi Homeland Security, yani bizdeki karşılığı İçişleri Bakanlığı'ndadır. Bu yasa, Dışişleri Konsoloslarına, kendilerine gelen göçmen olmayan başvuruları sanki göçmen başvurusuymuş gibi inceleme görevi verir. Yani sizin belirttiğiniz durum basit bir uyarıdan ziyade, konsoloslara verilmiş yasal bir görevdir.

    Aynı şekilde, kimlerin hangi şartlar altında ülkeye girişlerinin reddedileceği yine adı geçen yasayla belirlenmiş ve yetki İçişleri Bakanlığı'nın alt kurumu olan Gümrük ve Sınır Koruma Kurumuna verilmiştir. Kısacası vize almış olmanız ABD'ye girebileceğinin anlamına gelmez. ABD'ye girişe izin verme yetkisi İçişleri Bakanlığı'na aittir.

    Sizin yaptığınız en doğrusu, sorulacak sorulara hazırlıklı olarak gelmek ve kendinden emin olarak şüpheye yer bırakmayacak şekilde cevap vermek ABD ziyaretinizin sebepleri ve belirttiğiniz tarihte geri çıkacağınıza ilişkin şüpheleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Böylelikle rahat edersiniz 🙂

    Yukarıdaki iletide iltica sürecini HS ile USCIS beraber yürütürler demiştim, bir ekleme yapmak isterim, USCIS zaten HS'ye bağlı kurum, talimatları HS veriyor.


  • @charon Eski başkanın göçmen politikası ve yaklaşımı DV2020 kazananlarının da yaşadığı üzere bir çok kişide ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

    Eğer ki hamile yolcu tekli gebeliklerde 28-36 hafta arası ve ikiz gebeliklerde 28-31 hafta arası doktor raporu ile seyahat ederse, ABD’ye giriş esnasında pasaport kontrol esnasında CBP görevlisi yolcuyu fiziksel görünümünü sorgulayamaz veya hamile misiniz diye soramaz. Bu durum ayrımcılığa girmektedir ve yolcunun beyanını esas almak durumundadır. Yapabileceği ülkeye girişine izin vermeyebilir, girişine izin verir ancak kalış süresini sınırlandırabilir ve giriş esnasında hakları konusunda pasaport sahibine bunu sözlü beyan eder.


  • @ATS16 hocam soramaz diye birşey yok. CBP sebep bile göstermeden bir turisti sınırdışı edebilme yetkisine sahip ve hiçbirşey yapamazsınız.
    hamile olduğundan almadım demez de, gözüm tutmadı der 🙂

    abd vatandaşı olmayanların abd sınır kapılarında bir hakkı yok ne yazık ki.

    trump yıllar boyu belli ülkelerden kimseyi almadı, kimse de birşey yapamadı.


  • @mansamusa01 geçmiş olsun.

    maalesef anlattıklarını ve mevcut durumunuzla on kere mülakata girseniz 11 kere red alırdınız.
    24 yaşında bekar bir erkek kafadan %99 potansiyel göçmen zaten onları kafasında.

    yine de mülakatınızla ilgili;
    -bence bir kere ingilizce mülakat yapmanız gereksiz ve şüphe uyandırıcı, siz turist olarak gideceğim diyorsunuz ve ingilizceyi iyi konuştuğunuzu vurguluyorsunuz. görevli kafasında tamam bu iş arayacak diye düşünür.

    -ikincisi bu adamların elinde sizin bütün bilgileriniz yok, mesela okulla ilgili kafanızda net bi senaryo çıkarıp söylebilirdiniz. hatta bana kalırsa hiç öğrenci olduğunuzdan bahsetmeyebilirdiniz.

    -en azından öncesinde bi avrupa giriş çıkış iyi olurdu.


  • Yeni randevu aldım. Profilim - yaş 26 , yurtdışı yok , inşaat mühendisiyim , 1 senedir aynı firmada çalışıyorum. ocak ayında schengen başvurum var davetiye ile almanyaya vize alacağım büyük ihtimal. şubat gibi abd vize başvurusuna gitmeyi düşünüyorum. nasıl bir yol izlemek lazım. ne önerirsiniz? bankada 10k abd dolarına yakın para gösterebilirim. 1 hafta ny otel tatili gösterdim ortalama 40k tl otel konaklama görünüyor ama vize başvuru anında planımın değişken olabileceğini söylemeli miyim bilemedim.


  • Merhaba. Öncelikle yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın. Siteyi kullanmayı henüz bilmiyorum. Sorum şu; turist ya da öğrenci vizesine başvurmadan önce henüz ds160 formunu doldurmadan usvisa sitesinden mülakat tarihlerini görebiliyor muyuz ?


  • @quikless abd bankadaki parayı, otel rezervasyonunu vs. sallamaz.


  • @quikless @umutali10 arkadaşlar merhaba ikiniz de yanlış başlığa yazmışsınız; ama sorun değil moderatörler uygun yere taşıyacaktır.

    @quikless ABD vize değerlendirmesi yaparken sizin profilinize göre karar verir. Profilden kasıt sizin son iş yerinizde ne kadar çalıştığınız, aylık geliriniz, yükselme imkanınız, medeni durumuz, ailevi bağlarınız gibi hususları değerlendirmeye alır. Sonra da seyahat planınızın inandırıcılığına ve ulaşılabilir olduğuna bakar. Bankanızda milyon dolarlarınız, üzerinize sayısız tapu da olsa bunlar çok fazla gündeme gelmez. 26 yaşında bir genç için 1 hafta New York konaklaması fazla sıradanlaştırmıştır. Yaşınıza güvenerek daha hareketli bir plan oluşturabilirsiniz. Otel rezervasyonu vs ABD büyükelçiliğinin gündemine gelmez. Şubat gbi başvuruya gitmeyi planlıyorum demişsiniz, randevu alabildiniz mi?

    @umutali10 merhaba, bunu yapmanın bir yöntemi vardır; ancak bence önce ds160'ı doldurun ve en erken tarihe randevu alın. Sonra önce çekebilirsiniz. Mülakatınızdan önce zaten güncellemeniz gerekebilir, güncel bilgileri o zaman dahil edersiniz. Şu an Ankara Temmuz, İstanbul ise Ağustos ayına randevu veriyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum