DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • @Serapp teşekkürler , umarım bu yıl da şanslı olurum 🙏


  • @nurcan-imğa Tekrar tebrikler iyi tatiller 🙂


  • Merhabalar herkese,
    Ağustos ayında başvurusunu yaptığım vize görüşmemi 12 Aralık tarihinde gerçekleştirdim.
    İlk etapta randevuyu Mart 2024 tarihine almıştım sonrasında kademe kademe geri alarak en son 12 Aralık tarihinde yer bulunca hemen o tarihe geçtim.
    Konsolosluğun bulunduğu bölgeye arabayla gittik. Sokağın ilerisinde yokuşta park yerleri vardı arabayı oraya bıraktım. Anahtar problem olmuyor.
    Saat 09:00 randevusu için 08:45'te kapıya geldik ve hemen içeri girdik.
    Barkod yapıştırılması pasaport kontrolü ve parmak izi işlemlerinden sonra eşimle beraber sıramızı beklemeye başladık.
    Görüşmeler ortalama olarak 3-4 dk sürdü.
    Onay ve red sayıları hemen hemen eşit gibiydi.
    Sıra bize geldiğinde pasaportumuzu teslim ettik ve soru cevap şeklinde görüşmemiz başladı.
    Ben görüşmeye merhaba diye başlamış olmama rağmen görevli hello diyerek ilk sorusunu İngilizce sordu. Ben Türkçe olarak devam edebilir miyiz lütfen dediğimde gayet kibar bir şekilde tabii ki dedi ve devam ettik.

    S: Nereye gideceksiniz ?
    C: Miami ve Orlando

    S: Ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz ?
    C: 1 Temmuz

    S: Kaç gün kalacaksınız?
    C: 15 gün

    S: Ne iş yapıyorsunuz?
    C: Ben ERP uzmanı olarak çalışıyorum eşim de muhasebeci

    S: Amerika'da akrabanız ya da arkadaşınız var mı?
    C: Hayır yok (Bu kısım benim için kritikti, detayı aşağıda)

    S: Çocuğunuz var mı ?
    C: Şu an yok ama eşim hamile

    S: Çocuk ne zaman geliyor ?
    C: 2 ay sonra

    Sonrasında uzunca bir süre bilgisayara bir şeyler yazdıktan sonra vizeniz onaylandı dedi ve onay kağıdını uzattı.
    Teşekkür edip çıktık.
    Dikkatimi çeken bir nokta iste şuydu, görüşmeyi yapan yabancı görevliler genel olarak ingilizce olarak başlıyorlar. O anın stresiyle çoğu kişi ingilizce cevaplar vermeye çalışıyordu. Eğer ingilizcenize çok güvenmiyorsanız Türkçe devam etmek istediğinizi söyleyin çünkü kendini net ifade edemeyip red alan kişilerin olduğunu da gördüm.
    Hiçbir belge istemediler. Biz destekleyici olduğunu düşündüğümüz her türlü belgeyi (Tapular, hesap dökümü, iş yeri izin belgeleri vs) haftalar öncesinden hazırlamıştık. Kendimizi yormuşuz 🙂
    Gelelim benim için kritik olan kısıma, Aslında ben vizemi onaylamasalar da çok şaşırmazdım çünkü geçtiğimiz sene kardeşim turistik vizeyle Amerika'ya giderek eşiyle beraber iltica sürecini başlattı. Bu durumun benim başvurumu da etkileyeceğini düşünüyordum. Hatta direk red sebebi olarak görüyordum çünkü DS-160 formunda ve görüşme sırasında Amerika'da akrabam yok seçeneğini işaretledim. Var desem ne gibi bir durumla karşılaşacağımı kestiremiyordum bu sebeple yok dedim. Önüme çıkmamış olması hem şaşırttı hem de sevindirdi. Sanırım çocuk durumumuz da vize onaylanmasında etkili oldu. DS-160 formunda girmiş olduğum bilgilerle tutarlı olan cevapları vermiş olmakta çok önemli.
    Ben tüm vize sürecim boyunca bu forumun ve deneyim aktarımlarının çok faydasını gördüm ve başkaları da bir nebze olsun benim yazdıklarımdan faydalanabilirse ne mutlu bana.

  • ⭐⭐

    @cem12 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. kardeşiniz ile ilgili durum sistemde nasıl görülmüyor, görevli bu konu hakkında neden soru sormamış bilemiyorum ama bu sizin için büyük bir şans bence. Belki sisteme girilmemiştir henüz. Görüşmede ABD'de tandığınız var mı sorusu gelmemesi de iyi olmuş çünkü doğru beyan vermekle yükümlüsünüz. DS-160 formundaki alan unutulabilir ya da atlanabilir ama görüşmede buna doğru cevap vermeniz gerekecekti. (ileride sorun çıkmaması adına)
    ABD'ye girişte CBP görevlisi bununla ilgili sorular sorabilir, hazırlıklı olmanızda fayda var ( umarım sormaz ).

  • ⭐⭐

    @cem12 Tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun .İstanbulda mı girdiniz vize görüşmesine?


  • @cem12 Vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.

    DS160'da seyahat planınızda ABD'ye gidiş tarihini ne zaman olarak beyan etmiştiniz? Pasaportunuz gelince vizenin başlangıç tarihi olarak hangi tarih itibariyle vereceklerini merak ediyorum. Eğer ki vizenizi mülakat tarihi itibariyle verirlerse, doğumu ABD'de yapabileceğinizi ön görmediler herhalde. Gönlünüzden geçtiği gibi olsun. Bebeğiniz ile ilgili de şimdiden tebrik ederim, sağlıkla dünyaya gelsin.


  • @cem12 Sizin adiniza cok sevindim. Vizeniz hayirli olsun. Aslinda dediginiz gibi red alabilecek detaylara sahipken onay almaniz sansli oldugunuzu gosteriyor. “Akrabaniz var mi?” sorusuna “Hayir” demissiniz ve kardesinizin orada iltica basvurusu oldugu cikmamis. Demek ki, soylendigi gibi sistemlerinde hersey gorunmuyor. Ayrica esinizin dogumunun yakin olmasi da bir dezavantaj olarak degerlendirilebilirdi. Cunku, bircok insan sirf dogum icin ABD’ye gidiyor. Bunca red hikayesi okuynca sizin sansli biri oldugunuzu dusundum. Ilk Abd vizeniz degil mi? Yenileme degil sanirim.


  • @ATS16 Vizenin baslangic tarihi Ceac’de “Issued” oldugu tarih oluyor. Yani vizenin basildigi gun.


  • @selamibasaran bence İstanbul'da girmiş mülakata. Benim de gözüm nerede mülakata girdiğini aradı, sonra "sokağın ilerisinde yokuşta park yerleri vardı" cümlesine istinaden İstanbul olarak yorumladım zira Ankara Çukurambar'da elçilik civarında bariz bir yokuş yok 🙂


  • @ATS16 Seyahat planında 1 Temmuz - 15 Temmuz olarak girdim. Doğum seyahat tarihinden önce olduğu için problem yaratmazdı zaten diye düşünüyorum. İyi dilekleriniz için teşekkürler.


  • @dpdemir Evet ilk vizemiz. Daha önceden yakını iltica edip kendisi vize yenileyen tanıdıklarım da oldu. Bu duruma çok dikkat edilmiyor sanırım. İyi dilekleriniz için teşekkürler


  • @ATS16 @selamibasaran Evet İstanbul'da girdim. O detayı atlamışım 🙂


  • @cem12 hayırlı olsun tebrikler doğuma 2 ay kala vize alabilmenize sevindim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inş


  • @tufank Tufan Bey bunun sebebi şu; ABD giriş çıkış kayıtları Homeland Security tarafından tutuluyor, iltica sürecini de HS ile USCIS beraber yürütüyor, muhtemelen kardeşleri hakkındaki bilgiler henüz Dışişleri Bakanlığı veritabanına girmemiştir.

    @cem12 Vizeniz hayırlı olsun, Tufan Beyin ilettiği gibi ülkeye girerken bu soruya hazırlıklı olarak gelmeniz gereklidir.


  • Arkadaşlar ben de 11 Aralık'ta saat 08.15'te İstanbul'dan görüşmeye girdim.

    24 yaşındayım üniversite öğrencisiyim yaklaşık 2 senedir de bir şirkette çalışıyorum.
    B1/B2 vizesine başvuru yapmıştım.
    Daha önce yurt dışı çıkışım yoktu.

    Klasik prosedürler tamamlandıktan sonra görüşmeye girdim. İşim gereği günün çoğunu İngilizce konuşarak geçiriyorum o yüzden direkt olarak İngilizce giriş yaptım.

    -Merhaba, Günaydın
    +Günaydın, pasaport lütfen.

    +Neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz?
    -New York'a 11 günlük bir gezi planlıyorum diye anlatmaya başladım fakat burada memur beni 2 kere böldü.
    +Turistik gezi yani yeterli.
    -Evet.

    New York dememe rağmen tekrar nereye gitmek istiyorsunuz? diye sordu.
    +New York dedim.

    +Çalışıyor musunuz? Ne iş yapıyorsunuz?
    -Evet çalışıyorum, uluslararası müşterilere satış yapıyorum ve aynı zamanda öğrenciyim.

    +Okulunuz ne zaman bitiyor?
    -(İşte burada biraz batırmış oldum. Benim okulu bitirmem için toplam 3 dönem daha okumam lazım o yüzden cevap olarak gayriihtiyari bir şekilde ''About a year or so.'' demiş bulundum. 🙂 Bu cevaptan sonra art arda cevap beklemeden 3 tane soru sordu.

    +Neden bilmiyorsunuz? İnsan okulunun ne zaman biteceğini neden bilmez? Başarısız mı oldun? Alttan dersin mi vardı? Sebebi nedir? diye böyle beni yaylım ateşine tuttu resmen. Burada oldukça gerildim açıkçası. Soruları bittikten sonra birkaç saniye bekledim ve durumu açıkladım. Bu dönem hariç 2 dönem daha okumam gerektiğini, mezun olmak için ancak o zaman kredilerimi toparlayabileceğimi falan anlattım. Bir cevap vermedi.

    +Daha önce yurtdışına çıkınız mı?
    -Hayır, hiç fırsat bulamadım.

    Bundan sonra pasaportu uzattı, meşhur 214-b kağıdı ve pasaportum ile oradan ayrıldım.

    Sonuç olarak bir beklenti ile girmedim. Zaten kağıt üstünde güçlü bir başvuru değildi. Maddi gücüm de çok fazla değil. En azından maaşım ortalama bir maaş. Onun dışında gerçekten elime yurtdışına çıkma fırsatı geçmedi. Böyle bir deneyim elde ettim. Net cevap verme kısmı önemliymiş gerçekten. En ufak belirsizlikte sorguya başlıyorlar. Orada çok dinamik bir ortam olduğu için uzun uzun konuşmaya fırsat olmuyor. Kendinizi net ve kısa şekilde açıklamak önemli diye düşünüyorum.

    İçerde çok fazla durdum. Yaklaşık 40 dakika görüşmeleri izledim. Genellikle aileler ya da pasaportunda giriş çıkış olan kişilere onay verildiğini gördüm. Diğer insanların görüşmeleri daha sakin geçiyordu. Benimkinde tansiyon yükseldi gerçekten. Daha ilk sorudan lafımı bölmesi sonra cevap verme imkanı tanımadan üst üste soru sorması gerçekten görüşmede moralimi bozdu. Ayrıca oradaki güvenlikler ve polisler de oldukça kabaydı.

    Başvuru yaptıktan bir ay sonrasına randevu bulunca hızlı hareket ettim. Belki birkaç seyahat yapmak, önce Schengen gibi vizelere başvurmak elimi güçlendirebilirdi. Anladığım kadarıyla mevzu çok para ile alakalı değil. Banka hesabımda da yüklü bir miktar vardı(aile yardımıyla) fakat konu hiç oraya gelmeden red aldım.

    Red ya da onay durumunun orada ortaya çıktığına eminim fakat en azından DS-160 formunda işe yarar bilgilerin olması işleri kolaylaştırıyor. Başka seyahatler yapıp sonrasında ailemle beraber tekrar başvurmayı düşünüyorum. Benim bu kötü tecrübem umarım profili bana yakın kişilerin işine yarar. Herkese sevgiler, saygılar.


  • @mansamusa01 'Daha ilk sorudan lafımı bölmesi sonra cevap verme imkanı tanımadan üst üste soru sorması gerçekten görüşmede moralimi bozdu.' bunun tam olarak aynısını deneyimledim. Evli , çocuklu veya daha önce amerikaya girmiş insanların vizesi %90 onaylanıyor bütün problem bekar ve genç olmakta.


  • @mansamusa01 Geçmiş olsun, şartları lehinize değiştirdikten sonra bir daha denemekte fayda var.

  • ⭐⭐

    @mansamusa01 Geçmiş olsun. Güzel bir vize geçmişi ile tekrar denenebilir. ABD parayla çok ilgilenmiyor. O kadar mesafeye gidecekse parasız gidemez ve zaten parasız ülkede yaşayamaz neredeyse diye düşünüyor.


  • @mansamusa01 geçmiş olsun bir sonrakinde alırsınız inş


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum