Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Merhaba Arkadaslar;

    Kucuklugumden beri hep ruhu baska ulkelerde dolasan ,hayal kuran ve yurtdisinda yasamak isteyen biriydim. Siir yazdigimda bile bir satir sanzelizede , bir satir carnobilde , bir satir venedikte gecerdi... hatta o zamanlar hep acuna ozenirdim dunyayi gezdigi icin sonra meslegim icabi 17 yasinda basladim yurtdislarina cikmaya ve bu gune kadar yaklasik 30 yurtdisi seyahetim oldu.

    Ama yetmiyordu gidip bir hafta ,on gun kalmak artik birseyler yapmali ve hayallerimi gerceklestirmeliydim.Farkli dusuncede olmamdan dolayi, is yerindede mobing uygulanan her calismasina tas koyulan bir insan olmustum ama biliyordum ki bunlarin hepsi hayallerime kavusmak icin onume cikmis engellerdi. Esimin abisine dedik aile sponsorlugunda f4 vizesi icin basvuru yaparmisin bize amerikaya gelmek istiyoruz yok 20 sene beklersiniz 5 bin dolar masrafi var cart curt ederken bir sekilde facebooktaki grubtan ve sonrada bu forumdan yakin takibe basladim. Bir yandan 3595 is basvurusu yapip bir yandan greencard basvurusu yapip bir yandan kanada da college arastirmasi yapiyordum. bazen umitsilige kapilip bir kac gun bakmiyordum sonra yine ayni azim geliyor ve yine bir kacis yolu ararken buluyordum kendimi.

    Artik karar vermistik Kanada ya gelmeye esimin dayisi ona sponsor olacakti ve bende bir college egitimi alacaktim. Greencard o gun aciklanacakti forum ve facebook grubu yikiliyordu bende nasil olsa bana cikmaz diye oglum Baris Egemen i parka goturmeye karar vermistim. aksam oldu eve geldim ve birde ben bakayim dedim sonuclara aman Allah im has not ben selected yazmiyordu ..... onun yerine kocaman sayfalar yok rast gele secildini felan yaziyordu ... ben bir daha bakiyordum ve havalara sicramaya basladim annem kizim delirdi diye aglamaya ramak kala ancak konusabildim evet hayalim gercek olmustu.. artik greencard cikmisti ve amerikan ruyam gerceklesecekti.... ne yapayim buz kanadayi diyip bir 3 ay oyle yasadim. sonra tekrar kafam karisti acaba sosyal devlette olmak dahami iyi olur .Saglik ucretsiz, 3 senede vatandas olma hakki, irkcilik ve teror olmamasi feln filan diye gel gitler sonrasi ulkenin daha da kotuye gitmesi sonucu daha fazla beklemek istemedik ve 3 aralikta kanadaya goctuk.

    Hayalimdeki Amerikanin onda biri etmez burasi. Hani insanlar mutluydu ? bir insani gulerken gormedim. insanlar robot burada , hava soguk ama torontoda daha dondurucu soguk gormedim. kiralar inanilmaz pahali,yasam cok tekduze,is bulmak imkansiz sistem sizi college okumak para harcamaniz icin surukluyor. ev almak istesen milyon dolar, sanki kanada degilde cin e goctuk.

    pek sevmedim , alisamadim .... aklim kalbim amerikada sanirim yaza kadar bekleyip dosya numaram aktiflesince Amerika ya tasinacagim....

    benim sansim Amerikaydi... bence Kanada bizim icin hata oldu...tabiki zaman gosterecek ama kismet ...

    bence hayatin insana yazdigi yaziyi sansi iyi okumak lazim. benim sansim greencardi ,pismanim buraya geldigim icin ..houston a yerlesip hafta sonlari golfe gidip, havuza girip arkadalarimla barbeku yapmak istiyorum..

    sevgiler


  • Merhaba @HockeyUmpire2
    Başlığı görünce yazınızı merakla okudum. Teşekkür ederim bu paylaşım için. Geçmişte 3 senelik bir ABD maceram mevcut ve şimdi son 1 senedir ABD'deyiz aile olarak. İşveren sponsorlu GC işlemlerimizde ağır ağır yürüyor bakalım. Henüz daha yolun başındayız.
    Yazınız neden ilgimi çekti çünkü ben tam sizin şu yazınızdaki sorgulamalar içerisindeyim;

    @hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:
    tekrar kafam karisti acaba sosyal devlette olmak dahami iyi olur .Saglik ucretsiz, 3 senede vatandas olma hakki, irkcilik ve teror olmamasi feln filan

    Fakat sizin bu dedikleriniz şimdi tüm dünyaya tanıtılan Canada imajına uymadı ve çok merak ettim. Özellikle birebir yaşayan biri olarak sizden gelen bu yorumlar ile. Biraz daha bahsetme ve detaya inme imkanınız olur mu acaba? Nedir tam olarak fark US tarafı ile?

  • ⭐⭐

    @freeworld merhaba mesela buraya north Amerika diyorlar. Burada eger iki kişi iyi sekilde çalısırsa evet yasanılır bir iyi bir standartta ama hep soguk, cocuklu aileler için zulum her dısarı çıktıgımızda on kat giydirmek zorundayım, insanlar bencil ve bence hiç nazik değil, sosyal hayat pek yok, asırı pahalı, ilerisi için ev almak istesen 1 milyon dolar dan baslıyor, sebze ve meyve el yakıyor. Et, süt ucuz. Tek kişi çalısarak hayatta gecinilmez. Mesleklerimiz, diplomalarımız asla gecmiyor. 15-20 bin dolar verip college egitimi almak sart. Benim pek hosuma gitmedi açıkçası yıllarca buralara gelmek isteyen ben dönsek mi demediğim gün yok. Hayırlısı olsun ne diyeyim. İğrenc apartmanlarda kiralar 1,700 dolardan baslıyor. Villa tarzı evler 3 bin dolar dan baslıyor kirası. İstanbulda asgari ücretle işte calısmak la torontoda bir kişinin çalısma sı aynı standartta. O kadar diyeyim..


  • @hockeyumpire2 Bu saydıklarınızın tümü Toronto ile aynı özelliklere sahip New York şehrindede, metro yaşamının getirileri ile maalesef mevcut diye düşünüyorum. Yoksa Canada’nın geneli böyle diyebilir miyiz? Başka bölgeleri görme deneyimleme imkanınız oldu mu?

  • ⭐⭐

    Baska olmadı bu söylediklerim tamamen benim bakıs acım ve toronto da gecen azıcık süredeki düşüncelerim.


  • @hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

    bence hayatin insana yazdigi yaziyi sansi iyi okumak lazim. benim sansim greencardi ,pismanim buraya geldigim icin ..houston a yerlesip hafta sonlari golfe gidip, havuza girip arkadalarimla barbeku yapmak istiyorum..

    amerikaya devamli sosyal devlet degil diyorlar ama bence oyle degil . ben amerikaya geleli 3 ay oldu cok yol yordam bilmiyorum ama etrafimdaki insanlari goruyorum %90 i yardim aliyor devletten . cocuk yardimi . kira yardimi . gida yardimi . irkcilik gibi olmasin ama siyahi arkadaslarin %90 i bedavaya oturuyor evinde devlet karsiliyor . saglik konusunda pahali pahali diyorlar . sen git sana necisin diye sormadan tedavini en iyi sekilde yaparlar . faturayi yollarlar evine . eger maddi durumun yoksa ve bunu kanitlarsan silerler tum saglik borcunu bunun bir cok ornegini gordum burda . cocugunun oldugu zaman zaten yine maddi destek veriyorlar . okul servis gibi olaylar zaten ucretsiz . umarim hayalindeki amerikaya gelirsin mutlulugu yakalarsin . kanadaya gezmeye gidersin artik :)))

  • ⭐⭐

    @yekta sağol yekta cok tesekkür ederim iyidilekleriniz için. Kesinlikle size katılıyorum. ✨


  • Sizinle ayni fikirdeyim.

    Dayim ailesi ile birlikte Toronto’da yasiyor. Ben de onlari ziyarete gittim. Birbirine sinir komsusu olan iki ulkenin birbirlerinden bu kadar farkli olacagi aklima gelmezdi. Herkesin mutluluk kriteri farklidir tabi ama Toronto’daki ruhsuzluk benim 1 haftalik ziyaretimi bile gun sayarak gecirmeme sebep oldu. Siniri gecip Amerika topraklarina dondugumde arabayi kenara cekip topragi opesim geldi.

    Uzun lafin kisasi, mantiginizin degil gonlunuzun oldugu yerde yasamak mutluluk getiriyor.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @hockeyumpire2 Hocam selam birebir aynısını yaşadım. Tanri tuition fee vermemi iki kere engelledi. 9 Gün durdum sonra geldim. Çok yapmacık ve ''sağmasyon'' geldi bana. Almanyayi bile tercih ederim kanadaya. İki ucak bileti kazıgı girdi ama. Bende dv 2020 bekliyorum artık yeter 2003 te kafaya taktım burdan gitmeyi 2012 den beri aktif ugrasıyorum bazı ulkelere gidip dönmüşlüklerim oldu Yaş 29...Türkiyede karakafalardan bıktık kanadaya mi indim afganistana mı belli degildi. Beyaz olanların nerdeyse tamamı misyoner veya hiristiyan manyagı idi ben new brunswike gittim. Abi küflü çürümüş içinde ayyaşların ve kokulu hintli tarzında adamların yasadıgı. Duvarı mold olmus ustu boyanmıs ahşap western tarzda apartmanların odalarına 500 dolar istiyolar herşey karaborsa insanlar mega ruhsuz bir acayipti.Demekki yanlız degilmişim benin gibi hissedenler de varmıs!!! Okula gidecegim 4PM de otobus yok araba alıcan ee arabaya 200 dolar aylık sigorta. Canın cehenneme dedim

  • ⭐⭐

    @calibraturbo hahahaha 😊 mega ruhsuz kesinlikle harika bir gözlem 🔭 kesinlikle ırkcılık değil ama en sarısın biziz 3 haftada gördüğümüz. Belki uzaktan bakan kanada lı zanneder eşim ve oğlum ozellikle 😊 eski gelen türklerin karakterleri ve eğitim seviyeleri inanılmaz düşük. Simdilik bu kadar biraz sabredelim bakalım neler olacak. ✨

  • ⭐⭐

    @razorjimmy 😊 Adı üzerinde Amerika 🇺🇸 🗽 ✨ fırsatlar ülkesi insallah kavusurum ne diyeyim.

  • ⭐⭐

    Bence bu deneyiminize kayıp değil kazanç olarak bakın. En azından Kanada'yi gördünüz, şimdi green card'i alınca Amerika'ya gocersiniz.


  • @HockeyUmpire2 İlgiyle okudum yazdıklarınızı. Cesaretiniz ve hızlı kararınızdan ötürü sizi tebrik mi etmeliyim, geçmiş olsun mu demeliyim inanın bilemedim. Yaşanacak tek bir hayatınız var; onu da en mutlu olacak şekilde değerlendirmek sizlerin en doğal hakkı. Mutsuzsanız, zorlamayla da bir şey olacağına inanmıyorsanız, case no' nuz aktif olunca zaman kaybetmeden istikameti ABD'ye çevirin. Siz sanki bu süreçte biraz Araf'ta kalmışsınız. Yerinizde olsaydım, 30 Eylül'ü görmeden, hiçbir yere kımıldamazdım.


  • Merhabalar bende yaklaşık 1 yıl kadar Toronto da öğrenci olarak yaşadım, bütün yazılanları okudum ve tabi ki düşüncelerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.

    Sayın @HockeyUmpire2 ilk zamanlar her zaman zor olur olumsuzluklar üst üste gelir bunları burada ki çoğu arkadaş benden daha iyi biliyordur lakin zamanla düzelecek inanın.Toronto da benim de ilk ayım çok zor geçmişti inanın şehir pahalıydı çalışma iznim ve fazla çevrem yokdu dilim iyi değildi vs vs ama zamanla herşey daha iyiye gitti ve mutlu anılarla ülkeme döndüm.Lütfen sabredin daha 3 hafta olmuş bu kadar çabuk kesin kararlar almayın göreceksiniz 1 kaç ay için de düşünceleriniz olumlu anlam da değişecek.Sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐

    @Chromium kesinlikle haklisiniz sadece buraya gelene kadar harcadigimiz parayla amerikada yeni bir hayat kurmak icin baya yeterliydi. neyse saglik olsun.

  • ⭐⭐

    @entelman Sagolun. artik o kadar biran once ulkeden kurtulmak istiyordum ki daha fazla bekleyemedim. hayirlisi olsun ben biraz daha burada dilimi gelistirip amerika yi bekleyecegim. siz nasilsiniz alistiniz mi ?

  • ⭐⭐

    @rookie haklisiniz belki ileriki surecte fikrim degisecektir ama yasamadan bilmem o anki piskolojiyle duygularimi sizlerle paylasmak istedim. bu arada erkek degil - kadinim 🙂 aslinda asiri sosyalim 3 haftada evime 2 cicek , yaklasik sekiz bulusma ve hemen hemen sehrin her yerini gezdim. bir kac ay sonra yazimi ve duygularimi yeniden aktaracagim. degerli yorumunuz icin tesekkur ederim.


  • @hockeyumpire2 inanın değişecek bir de bahar gelsin havalar hafif ısınsın psikolojiniz olumlu yönde değişecektir en azından benim dileklerim bu yönde yazımın abili kısmını editledim kusura bakmayın ☺

  • ⭐⭐

    @rookie Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

    Merhabalar bende yaklaşık 1 yıl kadar Toronto da öğrenci olarak yaşadım, bütün yazılanları okudum ve tabi ki düşüncelerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.

    Sayın @HockeyUmpire2 ilk zamanlar her zaman zor olur olumsuzluklar üst üste gelir bunları burada ki çoğu arkadaş benden daha iyi biliyordur lakin zamanla düzelecek inanın.Toronto da benim de ilk ayım çok zor geçmişti inanın şehir pahalıydı çalışma iznim ve fazla çevrem yokdu dilim iyi değildi vs vs ama zamanla herşey daha iyiye gitti ve mutlu anılarla ülkeme döndüm.Lütfen sabredin daha 3 hafta olmuş bu kadar çabuk kesin kararlar almayın göreceksiniz 1 kaç ay için de düşünceleriniz olumlu anlam da değişecek.Sağlıcakla kalın.

    3 hafta gerçekten kısa süre. Bu kadar kısa bir sürede ileride ABD’den de soğuyabilirsiniz.


  • @hockeyumpire2 Amerika'ya taşınmanızı ben de gönülden isterim 🙂
    Ama Kanada ile ilgili olarak -belki de takip ediyorsunuzdur- şu güzel aileyi takip etmenizi öneririm :https://www.instagram.com/cocuklagezerizbiz/
    Görüşmek üzere.


Benzer Başlıklar

  • 491
  • 141
  • 55
  • 746
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum