yaşınız genç ve yalnız iseniz her işi yapabilirsiniz. saat limitiniz olmaz,gerektiğnde 14-15 saat çalışır para biriktirebilirsiniz,kalacağınız yerde oda kiralayıp kira yıda bölüşebilirsiniz.
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi.
-
Merhaba Arkadaslar;
Kucuklugumden beri hep ruhu baska ulkelerde dolasan ,hayal kuran ve yurtdisinda yasamak isteyen biriydim. Siir yazdigimda bile bir satir sanzelizede , bir satir carnobilde , bir satir venedikte gecerdi... hatta o zamanlar hep acuna ozenirdim dunyayi gezdigi icin sonra meslegim icabi 17 yasinda basladim yurtdislarina cikmaya ve bu gune kadar yaklasik 30 yurtdisi seyahetim oldu.
Ama yetmiyordu gidip bir hafta ,on gun kalmak artik birseyler yapmali ve hayallerimi gerceklestirmeliydim.Farkli dusuncede olmamdan dolayi, is yerindede mobing uygulanan her calismasina tas koyulan bir insan olmustum ama biliyordum ki bunlarin hepsi hayallerime kavusmak icin onume cikmis engellerdi. Esimin abisine dedik aile sponsorlugunda f4 vizesi icin basvuru yaparmisin bize amerikaya gelmek istiyoruz yok 20 sene beklersiniz 5 bin dolar masrafi var cart curt ederken bir sekilde facebooktaki grubtan ve sonrada bu forumdan yakin takibe basladim. Bir yandan 3595 is basvurusu yapip bir yandan greencard basvurusu yapip bir yandan kanada da college arastirmasi yapiyordum. bazen umitsilige kapilip bir kac gun bakmiyordum sonra yine ayni azim geliyor ve yine bir kacis yolu ararken buluyordum kendimi.
Artik karar vermistik Kanada ya gelmeye esimin dayisi ona sponsor olacakti ve bende bir college egitimi alacaktim. Greencard o gun aciklanacakti forum ve facebook grubu yikiliyordu bende nasil olsa bana cikmaz diye oglum Baris Egemen i parka goturmeye karar vermistim. aksam oldu eve geldim ve birde ben bakayim dedim sonuclara aman Allah im has not ben selected yazmiyordu ..... onun yerine kocaman sayfalar yok rast gele secildini felan yaziyordu ... ben bir daha bakiyordum ve havalara sicramaya basladim annem kizim delirdi diye aglamaya ramak kala ancak konusabildim evet hayalim gercek olmustu.. artik greencard cikmisti ve amerikan ruyam gerceklesecekti.... ne yapayim buz kanadayi diyip bir 3 ay oyle yasadim. sonra tekrar kafam karisti acaba sosyal devlette olmak dahami iyi olur .Saglik ucretsiz, 3 senede vatandas olma hakki, irkcilik ve teror olmamasi feln filan diye gel gitler sonrasi ulkenin daha da kotuye gitmesi sonucu daha fazla beklemek istemedik ve 3 aralikta kanadaya goctuk.
Hayalimdeki Amerikanin onda biri etmez burasi. Hani insanlar mutluydu ? bir insani gulerken gormedim. insanlar robot burada , hava soguk ama torontoda daha dondurucu soguk gormedim. kiralar inanilmaz pahali,yasam cok tekduze,is bulmak imkansiz sistem sizi college okumak para harcamaniz icin surukluyor. ev almak istesen milyon dolar, sanki kanada degilde cin e goctuk.
pek sevmedim , alisamadim .... aklim kalbim amerikada sanirim yaza kadar bekleyip dosya numaram aktiflesince Amerika ya tasinacagim....
benim sansim Amerikaydi... bence Kanada bizim icin hata oldu...tabiki zaman gosterecek ama kismet ...
bence hayatin insana yazdigi yaziyi sansi iyi okumak lazim. benim sansim greencardi ,pismanim buraya geldigim icin ..houston a yerlesip hafta sonlari golfe gidip, havuza girip arkadalarimla barbeku yapmak istiyorum..
sevgiler
-
Merhaba @HockeyUmpire2
Başlığı görünce yazınızı merakla okudum. Teşekkür ederim bu paylaşım için. Geçmişte 3 senelik bir ABD maceram mevcut ve şimdi son 1 senedir ABD'deyiz aile olarak. İşveren sponsorlu GC işlemlerimizde ağır ağır yürüyor bakalım. Henüz daha yolun başındayız.
Yazınız neden ilgimi çekti çünkü ben tam sizin şu yazınızdaki sorgulamalar içerisindeyim;@hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:
tekrar kafam karisti acaba sosyal devlette olmak dahami iyi olur .Saglik ucretsiz, 3 senede vatandas olma hakki, irkcilik ve teror olmamasi feln filanFakat sizin bu dedikleriniz şimdi tüm dünyaya tanıtılan Canada imajına uymadı ve çok merak ettim. Özellikle birebir yaşayan biri olarak sizden gelen bu yorumlar ile. Biraz daha bahsetme ve detaya inme imkanınız olur mu acaba? Nedir tam olarak fark US tarafı ile?
-
@freeworld merhaba mesela buraya north Amerika diyorlar. Burada eger iki kişi iyi sekilde çalısırsa evet yasanılır bir iyi bir standartta ama hep soguk, cocuklu aileler için zulum her dısarı çıktıgımızda on kat giydirmek zorundayım, insanlar bencil ve bence hiç nazik değil, sosyal hayat pek yok, asırı pahalı, ilerisi için ev almak istesen 1 milyon dolar dan baslıyor, sebze ve meyve el yakıyor. Et, süt ucuz. Tek kişi çalısarak hayatta gecinilmez. Mesleklerimiz, diplomalarımız asla gecmiyor. 15-20 bin dolar verip college egitimi almak sart. Benim pek hosuma gitmedi açıkçası yıllarca buralara gelmek isteyen ben dönsek mi demediğim gün yok. Hayırlısı olsun ne diyeyim. İğrenc apartmanlarda kiralar 1,700 dolardan baslıyor. Villa tarzı evler 3 bin dolar dan baslıyor kirası. İstanbulda asgari ücretle işte calısmak la torontoda bir kişinin çalısma sı aynı standartta. O kadar diyeyim..
-
@hockeyumpire2 Bu saydıklarınızın tümü Toronto ile aynı özelliklere sahip New York şehrindede, metro yaşamının getirileri ile maalesef mevcut diye düşünüyorum. Yoksa Canada’nın geneli böyle diyebilir miyiz? Başka bölgeleri görme deneyimleme imkanınız oldu mu?
-
Baska olmadı bu söylediklerim tamamen benim bakıs acım ve toronto da gecen azıcık süredeki düşüncelerim.
-
@hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:
bence hayatin insana yazdigi yaziyi sansi iyi okumak lazim. benim sansim greencardi ,pismanim buraya geldigim icin ..houston a yerlesip hafta sonlari golfe gidip, havuza girip arkadalarimla barbeku yapmak istiyorum..
amerikaya devamli sosyal devlet degil diyorlar ama bence oyle degil . ben amerikaya geleli 3 ay oldu cok yol yordam bilmiyorum ama etrafimdaki insanlari goruyorum %90 i yardim aliyor devletten . cocuk yardimi . kira yardimi . gida yardimi . irkcilik gibi olmasin ama siyahi arkadaslarin %90 i bedavaya oturuyor evinde devlet karsiliyor . saglik konusunda pahali pahali diyorlar . sen git sana necisin diye sormadan tedavini en iyi sekilde yaparlar . faturayi yollarlar evine . eger maddi durumun yoksa ve bunu kanitlarsan silerler tum saglik borcunu bunun bir cok ornegini gordum burda . cocugunun oldugu zaman zaten yine maddi destek veriyorlar . okul servis gibi olaylar zaten ucretsiz . umarim hayalindeki amerikaya gelirsin mutlulugu yakalarsin . kanadaya gezmeye gidersin artik :)))
-
@yekta sağol yekta cok tesekkür ederim iyidilekleriniz için. Kesinlikle size katılıyorum.

-
Sizinle ayni fikirdeyim.
Dayim ailesi ile birlikte Toronto’da yasiyor. Ben de onlari ziyarete gittim. Birbirine sinir komsusu olan iki ulkenin birbirlerinden bu kadar farkli olacagi aklima gelmezdi. Herkesin mutluluk kriteri farklidir tabi ama Toronto’daki ruhsuzluk benim 1 haftalik ziyaretimi bile gun sayarak gecirmeme sebep oldu. Siniri gecip Amerika topraklarina dondugumde arabayi kenara cekip topragi opesim geldi.
Uzun lafin kisasi, mantiginizin degil gonlunuzun oldugu yerde yasamak mutluluk getiriyor.
-
@hockeyumpire2 Hocam selam birebir aynısını yaşadım. Tanri tuition fee vermemi iki kere engelledi. 9 Gün durdum sonra geldim. Çok yapmacık ve ''sağmasyon'' geldi bana. Almanyayi bile tercih ederim kanadaya. İki ucak bileti kazıgı girdi ama. Bende dv 2020 bekliyorum artık yeter 2003 te kafaya taktım burdan gitmeyi 2012 den beri aktif ugrasıyorum bazı ulkelere gidip dönmüşlüklerim oldu Yaş 29...Türkiyede karakafalardan bıktık kanadaya mi indim afganistana mı belli degildi. Beyaz olanların nerdeyse tamamı misyoner veya hiristiyan manyagı idi ben new brunswike gittim. Abi küflü çürümüş içinde ayyaşların ve kokulu hintli tarzında adamların yasadıgı. Duvarı mold olmus ustu boyanmıs ahşap western tarzda apartmanların odalarına 500 dolar istiyolar herşey karaborsa insanlar mega ruhsuz bir acayipti.Demekki yanlız degilmişim benin gibi hissedenler de varmıs!!! Okula gidecegim 4PM de otobus yok araba alıcan ee arabaya 200 dolar aylık sigorta. Canın cehenneme dedim
-
@calibraturbo hahahaha
mega ruhsuz kesinlikle harika bir gözlem
kesinlikle ırkcılık değil ama en sarısın biziz 3 haftada gördüğümüz. Belki uzaktan bakan kanada lı zanneder eşim ve oğlum ozellikle
eski gelen türklerin karakterleri ve eğitim seviyeleri inanılmaz düşük. Simdilik bu kadar biraz sabredelim bakalım neler olacak. 
-
@razorjimmy
Adı üzerinde Amerika
fırsatlar ülkesi insallah kavusurum ne diyeyim. -
Bence bu deneyiminize kayıp değil kazanç olarak bakın. En azından Kanada'yi gördünüz, şimdi green card'i alınca Amerika'ya gocersiniz.
-
@HockeyUmpire2 İlgiyle okudum yazdıklarınızı. Cesaretiniz ve hızlı kararınızdan ötürü sizi tebrik mi etmeliyim, geçmiş olsun mu demeliyim inanın bilemedim. Yaşanacak tek bir hayatınız var; onu da en mutlu olacak şekilde değerlendirmek sizlerin en doğal hakkı. Mutsuzsanız, zorlamayla da bir şey olacağına inanmıyorsanız, case no' nuz aktif olunca zaman kaybetmeden istikameti ABD'ye çevirin. Siz sanki bu süreçte biraz Araf'ta kalmışsınız. Yerinizde olsaydım, 30 Eylül'ü görmeden, hiçbir yere kımıldamazdım.
-
Merhabalar bende yaklaşık 1 yıl kadar Toronto da öğrenci olarak yaşadım, bütün yazılanları okudum ve tabi ki düşüncelerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.
Sayın @HockeyUmpire2 ilk zamanlar her zaman zor olur olumsuzluklar üst üste gelir bunları burada ki çoğu arkadaş benden daha iyi biliyordur lakin zamanla düzelecek inanın.Toronto da benim de ilk ayım çok zor geçmişti inanın şehir pahalıydı çalışma iznim ve fazla çevrem yokdu dilim iyi değildi vs vs ama zamanla herşey daha iyiye gitti ve mutlu anılarla ülkeme döndüm.Lütfen sabredin daha 3 hafta olmuş bu kadar çabuk kesin kararlar almayın göreceksiniz 1 kaç ay için de düşünceleriniz olumlu anlam da değişecek.Sağlıcakla kalın.
-
@Chromium kesinlikle haklisiniz sadece buraya gelene kadar harcadigimiz parayla amerikada yeni bir hayat kurmak icin baya yeterliydi. neyse saglik olsun.
-
@entelman Sagolun. artik o kadar biran once ulkeden kurtulmak istiyordum ki daha fazla bekleyemedim. hayirlisi olsun ben biraz daha burada dilimi gelistirip amerika yi bekleyecegim. siz nasilsiniz alistiniz mi ?
-
@rookie haklisiniz belki ileriki surecte fikrim degisecektir ama yasamadan bilmem o anki piskolojiyle duygularimi sizlerle paylasmak istedim. bu arada erkek degil - kadinim
aslinda asiri sosyalim 3 haftada evime 2 cicek , yaklasik sekiz bulusma ve hemen hemen sehrin her yerini gezdim. bir kac ay sonra yazimi ve duygularimi yeniden aktaracagim. degerli yorumunuz icin tesekkur ederim. -
@hockeyumpire2 inanın değişecek bir de bahar gelsin havalar hafif ısınsın psikolojiniz olumlu yönde değişecektir en azından benim dileklerim bu yönde yazımın abili kısmını editledim kusura bakmayın

-
@rookie Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:
Merhabalar bende yaklaşık 1 yıl kadar Toronto da öğrenci olarak yaşadım, bütün yazılanları okudum ve tabi ki düşüncelerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum.
Sayın @HockeyUmpire2 ilk zamanlar her zaman zor olur olumsuzluklar üst üste gelir bunları burada ki çoğu arkadaş benden daha iyi biliyordur lakin zamanla düzelecek inanın.Toronto da benim de ilk ayım çok zor geçmişti inanın şehir pahalıydı çalışma iznim ve fazla çevrem yokdu dilim iyi değildi vs vs ama zamanla herşey daha iyiye gitti ve mutlu anılarla ülkeme döndüm.Lütfen sabredin daha 3 hafta olmuş bu kadar çabuk kesin kararlar almayın göreceksiniz 1 kaç ay için de düşünceleriniz olumlu anlam da değişecek.Sağlıcakla kalın.
3 hafta gerçekten kısa süre. Bu kadar kısa bir sürede ileride ABD’den de soğuyabilirsiniz.
-
@hockeyumpire2 Amerika'ya taşınmanızı ben de gönülden isterim

Ama Kanada ile ilgili olarak -belki de takip ediyorsunuzdur- şu güzel aileyi takip etmenizi öneririm :https://www.instagram.com/cocuklagezerizbiz/
Görüşmek üzere.
Benzer Başlıklar
140
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum