DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Pamulak-Manobo Geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun.


  • Arkadaşlar geçenlerde ortaokula giden kızımın okulundaki hemşire aradı ve eyalet yasası (OH.) gereği 2010 doğumlu kızımın 1 doz daha Tdap aşısı olması gerektiğini söyledi. Ben de eyalet halk sağlığı merkezini arayarak 1 Aralık’a randevu aldım. Dün gittik halk sağlığı merkezine çok güleryüzlü bir ekip karşıladı. Ben talep etmediğim halde, konu sağlık olduğu için ve her şey net anlaşılsın diye bizim için Türkçe tercüman çağırmışlar 🙂 Gerekli kayıttan sonra her detayı tane tane anlatan bir hemşire Tdap aşısını yaptı. Sonra mevsimsel olarak yaygın olduğundan “Grip aşısı da yapalım mı? “ dedi ve bende kabul ettim. Bütün aşılar ve işlemler bitene kadar tercüman yanımızdaydı. Kızımın tüm aşılarının olduğu bir kayıt verip üzerini kaşeledi.

    Biz TR’dekiler de dahil tüm aşıları görünce önce bi şaşırdık. Sonra düşününce jeton düştü. GC mülakatında yaptırdıkları sağlık muayenesinde aşı kayıtlarını istiyorlar biliyorsunuz. Heh, işte o aşı kayıtları sarı zarfla birlikte ilgili birimlere iletilmiş ve kayıt altına alınmış.

    Bütün işlemler bitti ve bizi duyarlı bir ebeveyn olduğumuz için teşekkür ederek gönderdiler. Neredeyse madalya takacaklardı. 😂😂

    Hiç bir ücret ödemedik. (Henüz sağlık sigortamız yok.) Hatta hemşire bana bir sticker verdi ve otopark fişine yapıştırmamı söyledi. O sticker sayesinde otoparka da para ödemedik. Diğer eyaletlerde de aynı uygulamalar varmı bilemiyorum ama aklınızda bulunsun. Bu iletiyi Ohio sayfasına da ekleyeceğim şimdi.

  • ⭐⭐

    @Pamulak-Manobo geçmiş olsun. Aracınız muhtemelen motor kilitlemiş en son raddede. Motor yapımı gerekir gibi görünüyor anlattıklarınızdan.Ciddi bir arızadır. Umarım çok fazla maddi bir zarar görmeden atlatırsınız.

    Bu arada araç alt korumalarının tam olmasına her zaman dikkat ediniz. Yağmur,kar çamur ve toz korumasız her yere ulaşır ve aracın daha çabuk arızalanmasına neden olur.


  • @senamd atlanta grubu var mı telegram da?


  • @selamibasaran en kaputu açtığım d kayış kopmuştu. Sanırım kopuk kayışla 5-6 km aracı sürmüş oldum. Kayış kopuk olduğu içinde aracın diğer aksamları sanırım çalışmadi. Soğutucu ikaz lambası yandı. Akü lambası yandı. Radyo ekran kapandı. Ama araç zorda olsa çalışıyordu. Ki çekici aracı sürerek kamyona yükledi. Tabi araç çalışırken su gibi yağ akıyordu. Bakalım ne sonuç çıkacak


  • @yunus-emre-çeçen Merhaba biz esimle birlikte yaklasik 1,5 yildir Houstonda yasiyoruz. Istanbuldan sonra burasi sosyal yasanti acisindan gercekten bize cok da iyi gelmedi ancak zamanla insan herseye alisiyor ve en onemlisi neyi birakip ne hedeflerle buralara geldigin bence. Biz mutlaka burada tutunmaya kararliyiz elimizden geldigince daha da fazla alismaya calisiyoruz. Houston maddi olarak dusunurseniz baslangic icin herkesin soyledigi gibi kiralarin,market fiyatlarinin,benzinin vs diger yerlere gore daha uygun oldugunu soyleyebilirim. Uber yapmadim ama doordash konusunda cok para kazandiran bir yer oldugunu dusunmuyorum. Yerel magaza , market, kafe , restaurant bircok yere basvuru yaptim henuz gorusmeden olumsuz donus yaptilar.Hala is ariyorum.New Jerseyde yasayan arkadaslarim daha cabuk ise girdiler oyle gordum. Belki benim sanssizligimdir ama gordugum de o cevremden. Genel olarak yazlari cok asiri sicak ancak dayanabilirseniz kisi da bir okadar raht geciyor park yeri derdi yok gayet huzurlu ve sakin bir yer. Size de bol sans dilerim.


  • @yunus-emre-çeçen ev bulma olarak Houston`un facebook gruplarinda burada cok fazla yardimci olan emlakcilar mevcut oraya yazarsaniz size mutlaka fikir vereceklerdir. Saglik konusu biraz sikintili.Baslangicta medicare yaptirabilirsniz sanirim o ucretsiz oluyor ama bir ise girerseniz ortalama kisi basi 200-250$ gibi bir ucret odemeniz gerekiyor. ama dedigim gibi cok detayli konular ilgili kisiler daha net bilgi vereceklerdir.


  • @janedns teşekkür ederim bilgilendirme için


  • Abd'ye gelmeden bir kaç ay önce köpeğimizin gözünde bir şey farketmiştik. Mavi-grimsi bir tabaka vardı sanki. Ama ışığa tutunca görünmüyordu. İnternetten biraz bakındım. Orta yaş köpeklerde lentiküler skleroz olurmuş. Katarakta çok benzermiş ama görmesini engellemezmiş. Odur herhalde diye düşündük.

    Geçtiğimiz haftalarda köpek bazen topla oynarken topu kaçırır oldu. Önünden geçen topu görmüyordu bazen. O an görme kaybı olduğunu anladık. O kadar hızlı ilerledi ki, bir hafta sonra duvarlara çarpmadan yürüyemez, yemeğini yatağını bulamaz oldu.

    Veteriner baktı ve katarakt olduğunu doğruladı. Bir kaç tane hayvan göz uzmanı numarası verdi. Birine gittik. %90 başarı sağlıyoruz dediler.

    Aynı insanlardaki gibi, lensi çıkarıp yerine yapay lens takıyorlarmış. Lensi takamadığımız zamanlar da oluyor dedi. Odaklanamasa da yine de görürmüş.

    Köpek yaklaşık 1.5 kg. Narkozla ilgili risk var dedi. Yine de öncesinde testler yapılacakmış. Kalp vs. Ameliyat olabilir mi diye. Katarakt gözdeki bir sorunla ilgili mi ona da bakacaklarmış. Gözdeki bir sorunla ilgili ise ameliyat işe yaramazmış. Ama genetiktir diye düşünüyorum dedi.

    Masraflar ise 6 bin dolar civarındaymış.

    Bir süre düşündüm ne yapmalı diye. Ameliyatı kaldırabilir mi, yaptırmalı mı vs.

    Eve geldiğimde sesimi duyması ve heyecanla bana koşması. Fakat yanlış yere gidip kafasını vurması, boşluğa patilerini kaldırması... Epey zor izlemesi.

    Morali de yavaş yavaş gidiyor. Artık sabahları kalktığında heyecanla sağa sola zıplamıyor. Gözleri açık, boşluğa bakar gibi öyle hareketsiz bekliyor. Bilmiyor kör olduğunu ama eskiden yaptılarını yapamıyor. Topla oynamak hayattaki her şeyi. Bazen bulup getiriyor bana ama eskisi gibi saatlerce oynayamıyor. Bir kaç saniye sonra gidip yatıyor.

    6 bin dolar az para değil. Eşim zaten kimseye söyleme dedi. "Bir köpek için" o kadar para mı verilir diye laf duyarız diye korktu.

    Sadece bir köpek mi, yoksa 8 yıllık en sadık dostum mu?

    Gözleri açılınca sevinecek, mutlu olacak elbet ama asla "kör olmuştum, gözlerimi açtırdı" diye düşünmeyecek. Zaten daha az sevmiyor ki, daha çok sevmeye başlasın. Ama yaptırırsak, yıllar sonra "kör bıraktım, kör yaşadı öyle de öldü gitti" demeyeceğim.

    Narkozdan kalkar mı diye de düşündüm üzerinde. Bir gün nasıl olsa ölecek. Bizim için her zaman erken olacak. Bunu elbette bir gün yaşayacağız, zaten yabancı bir duygu değil bize. Arkada bakacağı çocuğu yok. Öldüğü anda, "erken öldüm" diyeceği bir an da olmayacak. Yani onun ölümü sadece bize zor. Ama bu da bencillik olurdu. Sırf biraz daha yanımızda kalsın diye kör yaşamasını beklemek.

    8 yıl. Daha ömrünün yarısı eder.

    Kararımı verdim ve 2 hafta sonrasına testlerin yapılması için gün aldım. Ondan bir hafta sonrasına ise ameliyat günü verdiler. Umuyorum her şey yolunda gider.


    Merak etme kızım. Yanındayım ve iyileşmen için her şeyi yapacağım.

    Untitled.jpg


    Hassas görüntü

    744x610_2.jpg

  • ⭐⭐

    @ahmet_ Gecmis olsun, yeter ki iyi olsun ve aci cekmesin. Gormedigini bilmiyor ama bildiklerini yapamiyor ya..., yavrucuk mental olarak yoruluyordur dedigin gibi.

    En kis surede sagligina kavusmasi dilegiyle. 🤞🤍


  • @lumos Sağol. Veterinerden önce sen ve Ogün doğrulamıştınız zaten katarakt olduğunu.

    Aslında tecrübelerimi ameliyattan sonra yazmak istiyordum ama sanırım biraz içimi dökmeye ihtiyacım vardı.


  • @ahmet_ Gecmis olsun. O da aileden. Bence en doğru kararı vermişsiniz. Umarım ameliyat basarili olur, eski saglıgına kavuşur.

  • ⭐⭐

    @ahmet_ Iyi yaptin, her turlu adimda yanindayim.

  • ⭐⭐

    @ahmet_ geçmiş olsun. Siz en iyisini yapmışsınız. İyileşince oyunlarınıza devam etmenizi diliyorum.Bol şanslar.


  • @ahmet_ Cok gecmis olsun! Umarim en kisa zamanda eski sagligina kavusur! 🧿🧿🧿


  • @ahmet_ cok gecmis olsun, cok uzuldum 😔 benim kediminde bir gozunde bir ay once benzer durum olustu. veteriner katarakt dedi sizinki gibi. 10 yasinda. beslenmesini degistirdi, balik yagi verdi sadece yavaslatabilmek icin😔 sizi cok cok iyi anlıyorum. acil sifalar diliyorum 🙏🏻


  • Degerli forum uyeleri bir sey sormak istiyorum.
    Ulkeye 4 Aralikta giris yaptim. Henuz GC ve SSN gelmedi gelene kadar araba alip ise baslamak istiyorum. Araba almak icin de GC veya SSN gelmesini bekleyecek miyim? Tesekkurler

  • ⭐⭐

    @timtim Is icin kesinlikle SSN e ihtiyaciniz var. Pasaportunuzdaki vizeyle ise baslamaniza izin verebilir bazi kurumlar ama bu olursa maasi ancak SSN geldikten sonra alabilecek olma kosuluyla olur. Teknik olarak bu sekilde ozetle.

    Arac satin alma tamamen degisken, nereden ve nasil bir odeme yontemiyle alacaginiza bagli. Teknik olarak alabilirsiniz arac. Taksitli/kredili alamazsiniz malum kredi puaniniz gorunmez ama nakit olarak alirsiniz. Arac alirken sigorta gerekir, SSN olmayinca sigortaniz yuksek cikacaktir ama gelince bu da guncellenir.

  • ⭐⭐

    @ahmet_ Operasyon sonrasi guzel sonuclari da yazmayi unutma ahmet. Dogru karari verdiniz , umarim cok daha iyi olacak.


  • @ahmet_ Geçmiş olsun çok tatlı 🥹 Evet herşey para değil ama birçok şeyin anahtarı maalesef para bu Dünya'da keşke öyle olmasa.. Umarım bir an önce iyileşir ve eski sağlığına kavuşur kızınız


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

208
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum