Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bernat hayırlısı olsun, en kısa sürede "yeşilkartlı" bir şekilde bir araya gelmeniz dileğiyle 🌺


  • @sebnem_ çok sağolun biz de aynını umuyoruz 🙏🏼


  • Arkadaşlar merhabalar 22 ocağa kadar ilk girişi abd ye yapmazsam yeşil kart vizemin süresi dolacak. Malesef işim dolayısıyla en erken 15 ocak haftası izin alabiliyorum dolayısıyla 14-15 ocak gibi abdye ilk girişimi eşimle yapacağım.

    5 gün izin alabileceğim ve bu 5 günü potansiyel iş fırsatlarımın olduğu dallas, oklahoma,denver şehirleri ile ny ve nj de 1 er şehir gezerek mümkün olduğunca gözlemleyip mayıs gibi 2. Kez kalıcı olarak girmeyi planlıyorum.

    Genel olarak inceledim bu başlığı uscis yatıracağım, kart dallastaki dostuma gidecek,2. Kez girince kartı alacağım.

    Yalnız bir kaç sorum var yaşayacağım şehir belli olmadığı için banka hesabı açmam mantıklı olmuyor sanırım, her şube bağımsız takıldığı için? mesela abd tel hattı almalı mıyım ilk gidişte? Genel olarak şunu yapardım bınu yapmazdım şeklinde önerileriniz var mı acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @anlcn yerinizde olsam nasıl yapardım söyleyeyim. Dallasda arkadaşınız olduğu için eğer oda adresini kullanmanıza izin verirse dallasda bir bankadan hesap açıp onun adresini veririm böylece banka hesabınız olur ve kartınızda bu arkadaşınıza gider. Maddi birikiminizi bilmiyorum ama eğer mümkünse açtığım o hesaba en azından 3-5bin dolar koyup bırakırım ki ssn geldikten sonra kredi kartı başvurusu yaptığımda hesap sıfır bakiye gözükmesin.Ssn siz dönene kadar gelmemiş olacak onun için direk kredi kartı başvurusu yapamayabilirsiniz ama geldikten sonra arkadaşınız size numaranızı söylerse siz daha türkiyedeyken kredi kartı başvurunuzu yapabilirsiniz onay alırsanızda her ay 5-10 dolarlık bir işlem yaptırsanız bile kredi skorunuz siz asıl yerleşmeye gelene kadar yavaştan oluşmaya başlamış olur.

    Tabi bu senaryonun oluşmasını engelleyebilecek birden fazla durum var birazda şansınıza kalmış yani bu senaryonun sorunsuz ilerleyebilme durumu


  • @anlcn

    Merhaba, 5 gün içinde bu kadar şehri gezerek gözlemlemeniz çok zor. Çünkü mesafeler çok sadece bir yerde durduğunuzda oradaki iş, yaşam gibi olanaklar görünenle gerçekler aynı olmayabiliyor. Çevre düzen mimari insanlar gibi şartları görsenizde yaşam ve iş olanakları için bu süre biraz az geldi. Bunun yerine bu şehirlerden yaptığınız araştırmaya göre bir ya da ikisine bakabilirsiniz. SSN hemen gelmeyeceği için banka hesabı SSN siz açmakta zorlanabilirsiniz. Bazı bankalar açıyor bazıları açmıyor. Hesap açıp kredi kartı almanız yetişirse Türkiyede biraz harcama yapıp amerika hesabıyla ödeyerek kredi skoru için faydası olabilir


  • Herkese merhaba. 19 Kasım 2023 tarihinde Miami havalimanından Amerika’ya giriş yaptım. Pasaport kontrolünde sarı evrağımı teslim ettim konsolosluk mülakatına girdiğimde hali hazırda hala öğrenci olduğum için (artık mezun oldum) zarfın üzerindeki kağıtta student/under 16 yazıyordu. Görevli ailen nerde dedi tek geldiğimi söyledim neden gelmediler dedi yani ben geldim sadece dedim ailen ne iş yapıyor dedi söyledim neden burda under 16 yazdığını sordu bilmediğimi söyledim (23 yaşındayım) daha sonra başka sorular da sordu ama sorduğu soruları anlamadığımı söyledim. En son lottery mi diye sordu evet dedikten sonra sarı evrağı da eline alarak beni takip et dedi. Havalimanı polislerinin yanına götürdü beni dosyamı onlara verdi. Polis onu takip etmemi söyledi ve farklı bir kapıdan geçerek içerisinin kalabalık olduğu vezne alanına geldik. Evrakımın üzerindeki adresin doğru olup olmadığını sordu. Doğru olmadığını söyledim yeni adresi ve yeni telefon numarasını yazarak oturup beklememi söyledi. Havalimanı polislerine teslim edildiğimde çok korktum açık olmak gerekirse prosedürün dışında bir şey mi var diye tedirgin oldum çünkü beni şifreli bir kapıdan içeri sokarak takip etmem gerektiğini söylediler sorguya falan çekileceğimi düşündüm ilk başta :D. Biraz oturduktan sonra veznedeki adam adımı okudu vezneye gittim. Hiç soru sormadı sorduysa da inanın şu an hatırlamıyorum bilgisayardan bir şeyler girdi o sırada greencard ücretini ödediğime dair dekontu dosyadan çıkarıp vermek istedim gerek yok diyip almadı. Daha sonra pasaportumun üzerine damga basarak you are good dedi. Gidebilir miyim dedim evet dedikten sonra o alandan çıkarak valizimi aldım. Amerika’ya ilk girişim değildi daha sonrasında rahat bir şekilde yolumu buldum. Türkiye’de sözleşmeli çalıştığım için henüz abd ye taşınamayacağım. Haftaya Türkiye’ye geri dönüyorum çünkü 2 haftalık izin almıştım. Sözleşmem haziran ayında bitecek ve bu sebeple ancak haziranda tekrar giriş yapabileceğim (ilk girişten 6 ay geçmiş olacak). Kartım arkadaşımın adresine postalanacak. Kendisinden kargo ile bana göndermesini rica edeceğim ama yine de eğer gönderemezse pasaportun üzerine basılan damga ile 1 yıl giriş yapabileceğimi okudum yukarıda. Damga da sadece 19 November 2023 ve Admitted yazısı dışında herhangi bir şey yok. Bu damga kartım olmadan 1 yıl giriş yapmam için yeterli değil mi? Ayrıca ilk girişten 6 ay geçtikten sonra ülkeye giriş yapmak sizce çok büyük bir sıkıntı yaratır mı? Çalıştığım firmadan sözleşmemi isteyip yeminli tercüman ile tercüme ettirerek ikinci girişte yanımda götürmeyi düşündüm. Çünkü sözleşme tarihim bitmeden işten çıkarsam firmaya yüklü bir tazminat ödemem gerekiyor. Konu hakkında bilgisi olanlar yorumlarını iletebilirse çok mutlu olurum. Giriş yapan herkes için hayırlısını diliyorum


  • Herkese merhaba ABD ye girerken ABD'ye iltica etmiş birinin adresini vermem benim için bir sorun yaratır mı veya bu adres dikkate alınır mı ?
    Aynı durum banka hesabı açarken vereceğim adres içinde geçerli olacak


  • @pinkycsm Sözleşmeli olarak işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama durumunuzu anlatsanız firmanıza müsamaha gösterip tamam sen mayıs ayında çık deme imkanları yok mu?


  • @gknatak97, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Herkese merhaba ABD ye girerken ABD'ye iltica etmiş birinin adresini vermem benim için bir sorun yaratır mı veya bu adres dikkate alınır mı ?
    Aynı durum banka hesabı açarken vereceğim adres içinde geçerli olacak

    Baska birini bul yada ipostal dan adress al onu goster,muhtemelen birsey olmaz ama misirikli gecmisi olan birini senin gibi sıfır tertemiz gelecek olan biriyle iliskilendirmeni istemem ama bu benim sahsi fikrim sansa atma 50 dolar icin


  • @misha90 merhaba, maalesef konuyu anlattığımda öyle bir teklifle tarafıma gelinmedi. Bu sebeple sözleşmem bitmeden usa bir daha giriş yapabilmem imkansız gibi. Şu anki planlar çerçevesinde bir sonraki girişim 6 ayı çok geçmeyecek maksimum 1 ay geçmiş olur gibi


  • @pinkycsm okuduklarımdan genelde "makul sebep" aradıkları sonucu çıkıyor ancak kesinliğini söylemek zor, biraz da girişteki kontrol gişesindeki kişiye bakıyor sanırım. okulu olanlar, hastası vb olanlar kabul edilmişti.
    şirketiniz size bir belge verirse onu gösterebilirsiniz, sözleşmeli çalışıyordum, henüz bitti ben de geldim gibi. "kişi; şu tarihte yaptığımız sözleşme ile, şu tarihler arasında burada çalıştı." gibi. tabii bu bir öneri, ben sizin durumunuzu pratikte yaşamadım.
    bir de şuraya bakın isterseniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
    umarım kolayca çözümlersiniz 🍀


  • @pinkycsm İnşallah orta bir yol bulursunuz ama 6 ay konusunu nasıl halledeceksiniz 6 ay değil midir buradaki sınır sonra problem çıkmasın?


  • @pinkycsm Strese girmenizi gerektiricek bir durum yok. Dediğiniz gibi sözleşmenizin ingilizce çevirisini alın yanınıza. Sorarlarsa sözleşmemin bitmesini bekledim taşınmak için dersiniz girişte. Bir sorun olmaz. 180 günden fazla ABD dışında kaldığınız için 5 yıllık vatandaşlık süreniz o girişten itibaren başlar o kadar. Şirket daha önceden işten ayrılmanıza izin verirse 180 günü geçirmemeye çalışın. İzin vermezlerse de, girişte bir sıkıntı olmaz. Sıkmayın canınızı.

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    @bernat paylaşımınızı yeni gördüm. aktardığınız bilgiler için teşekkürler. yeni hayatınızda başarılar & bol şans diliyorum.


  • @tufank çok teşekkür ediyorum Tufan bey. Süreç içerisinde çok yardımınızı aldım. Umarım şu an olduğu gibi her şey yolunda gitmeye devam eder bundan sonrasında.


  • Merhaba 2022 green card talihlisiyim vizem çıktı fakat vize elime ulaştığında süresi dolmuştu. Green card harcını da yatırdım ülkeye girdiğim günden 120 gün içerisinde green card ım elime ulaşıcak fakat vizem yok normal turist vizesine başvuru yapıcam 120 günlük kart basım tarihinini belirli bir süre içerisinde olması gerekiyormu


  • @yuska57 Aldiginiz DV vizesiyle belirlenen tarihten önce ülkeye giriş yapmadıysaniz, GC almaniz mümkün olmayacaktır

  • ⭐⭐

    @yuska57, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhaba 2022 green card talihlisiyim vizem çıktı fakat vize elime ulaştığında süresi dolmuştu. Green card harcını da yatırdım ülkeye girdiğim günden 120 gün içerisinde green card ım elime ulaşıcak fakat vizem yok normal turist vizesine başvuru yapıcam 120 günlük kart basım tarihinini belirli bir süre içerisinde olması gerekiyormu

    Bu soylediginiz nasil olabilir anlayamadim acikcasi, vizenin suresi elnize ulastiginda dolmus olamaz ki normalde. Saglik kontrolunuzden itibaren 6 aya kadar sure verilir ancak saglikla ilgili cok absurt bir durum olmadigi surece daha kisa sureli olabilir ama elinize geldginde bitmis olamaz, tabii aylarca surmediyse. Sorulariniz cok karmasik ve net degil.

    • Ilk olarak gozmenlik vizenizin suresi siz ulkeye hic girirs yapmadan dolmussa uzgunum ama bu hakkiniz yanmis demektir, gecmis olsun.
    • Harci yatirmak ya da ulkeye giris yapmak zorunlu on kosullardir, hangisini daha sonra yaptiysaniz ondan sonra 90 gun icinde GC'nin posta ile iletilmesi beklenir verdiginiz adrese. Eger bu sartlarin her ikisini de yerine getirdiginiz halde gelmiyorsa iletisim kurmaniz gerekir USCIS ile. Tabii ben bunlari pasaportunuzdaki vizenizin tarihinin gecmemis olmasi hali icin yaziyorum.
    • 120 gun degil, kurallar 90 gunden bahseder, yukarida acikladim.
    • ABD'ne tabii ki gelmek icin baska vize turlerine basvurabilirsiniz ama bilmiyorum farkinda misiniz ama, B1/B2 icin randevular bile 10 aydan sonra mumkun (oel bir destek hizmeti almazsaniz). Kaldi ki bu sekilde gelseniz bile GC hakkiniz artik gecerli olmadigi icin (vize suresi iptali gerekcesiyle) artik GC alamazsiniz da.

    Gercekten cok yazik olmus, uzucu. Gecmis olsun.


  • Merhaba 4 Aralikta ulkeye giris yaptim yalniz immigrant fee odemesini gerceklestiremedim henuz, odemeyi yaptiktan sonra GC ve SSN gelmesi icin ayrica basvuruda bulunmam gerekir mi? Bu sure zarfinda calismamda herhangi bir sikinti olur mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum