Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @chimia merhaba, borç nereyeydi acaba meb veya yök müydü?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ac2261, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    @crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Sirketim EB-3 icin sponsor olmayi teklif etti. LC islemlerine gelecek ay baslamayi dusunuyoruz. Ben tekrar geldigimde de waiver a basvurup sonraki asamaya gecmeyi planliyoruz. Surec de zaten hemen hemen ayni ana denk gelmis oluyo

    Evet, EB-3 icin waiver'a ihtiyaciniz olacak. Eger statunuzu uzatmaniz gerekiyorsa uzattik sonra, uzatmaniz gerekmiyorsa en yakin zamanda waiver surecine baslayabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @benjaminblacks, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Turkish embassy adına gönderilecek money order 31 dolar değil miydi?

    evet, guncel miktar $31. Ilk iletide en alttaki guncellemelerde yaziyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @seda-dogan, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar,

    Benim basvurum icin durum soyle: DS-3035 gonderilme tarihi: 5 Mayis (Sisteme 25 Mayis'ta received olarak girdi). 6 Haziran'da, NoS elcilik tarafindan DoS'a gonderildi. NoS gonderildiginden beri neredeyse 2 ay olacak, fakat hala sisteme girilmedi. Durumu aciklayan mail de attim fakat bir donus alamadim. Basvurumun degerlendirilmeye baslanmasi icin NoS'unda sistemde "received'' olarak gozukmesi gerekiyor diye biliyorum. Bu konuda ne yapabilecegim konusunda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Elcilige ulasip tekrar gonderilmesini talep etmek mantikli olabilir mi ? Bu bilgilerin hepsini ilk sayfadaki excel sheet'e islemis bulunmaktayim.

    Excel sheetin faydali oldugunu dusunuyorum, cok tesekkur ederiz. Bir oneri olarak, excel sheet'e "NoS'un Sistemde Gorulme Tarihi" olarak bir column daha eklenebilir mi?

    Tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkurler.

    "NOS'un sistemde gorulme tarihi"ni cizelgeye ekleyebiliriz, ama aslinda bu tarihin surece bir etkisi, katkisi yok. Zaten DOS periyodik olarak dosyalari degerlendiriyor. Bu bilgiyi excel'de istemek insanlari yanlis yonlendirir diye korkuyorum.

    Email atmis olmanin da bir etkisi yok kanimca, sadece sisteme girislerini yapiyorlar, ama onemli olan tek sey gercek hayatta dosyanin durumu, bilgisayarda nasil ve ne zaman gorundugu onemli degil. Cunku favorable recommendation'i verince zaten tum bilgileri girmis oluyorlar sisteme...

    Siz, boyle dusunmuyor musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Birgariphayat, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhaba arkadaşlar intership programına açıköğretim onlisans turizm öğrencileri katılabiliyor mu,yaş sınırı var mı 1.sinifta yapılabiliyor mu acaba

    Su bolumdeki basliklari incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/149/uzun-veya-kısa-dönem-staj-programları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NKB, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar,
    Esim ve ben uzman doktor olarak Turkiyede calisiyorduk ve istifa edip gecen yil nisan ayinda researcher olarak Amerikaya geldik. Esimde J1, bende ise J2 vizesi bulunuyor. Ben seneye temmuz ayinda baslamak uzere fellowship kabulu aldim ve hastane H1b vizesi verebilecegini soyledi. Anladigim kadariyla esimin waiver'a basvurmasi gerekiyor. Bu yuzden J vizelerimizi uzattik (2025 e kadar) ve waivera basvuracagiz. Bu konu ile ilgili birkac sorum olacakti.

    • Esim waiver'a basvururken benim ayrica basvurmama gerek varmi?
    • Ds-2019 belgelerini yollamamiz gerektigi yaziyor (Eskisi ve uzatilan). Bana ait olan Ds-2019 belgelerini de gondermem gerekiyor mu?
      -Benim EAD calisma kartimin suresi seneye Nisan ayinda bitiyor. Fellowshipte temmuzda baslayacagi icin arada 3 aylik bosluk oluyor. Waiver basvurusu sirasinda EAD kartimi uzatma basvurusu yapabiliyormuyum? (Uzatilan Ds-2019 ile)
      Yardimlariniz icin tesekkur ediyorum

    J1 sahibi DS-2019'larin tamamini kullanarak waiver'a basvuru yapsin, yeterlidir. Hem J1 sahibinin, hem de J2 sahibinin tum 2 yil kurallari waive edilmis olacak.

    J1 uzatmasi ve J2'nin EAD uzatmasina dair islemler tamamlaninca, waiver surecine baslayabilirsiniz.


  • @ipeksalman kardesim tek dilekce yetiyor merak etme,4 arkadasima yaptim hic sorun olmadi


  • Merhabalar, bu hafta ben de iki yıl kuralını kaldırmak için işlemleri başlatacağım. Kafamda bazı sorular var. Ben şuan internship programıyla Abd'deyim ve daha önce 3 defa Work and Travel ile geldim. Department of State'e göndereceğim evraklar içerisinde o önceki J1 vizelerime ait DS-2019 ları sunmak zorunda mıyım ? Şuan elimde sadece internship programına ait DS2019 var diğerlerini bulamadım. Bunun yerine vizelerimi tarayıp sunsam olur mu ? Ayrıca J2 vize sahibi eşim in de waiverını beraber yapacağım. Bu konuda dikkat etmem gereken ayrıca bir husus var mı ? Vizemin bitmesine 8 ay var. Süreçle ilgili benim durumum da olup tamamlayan veya bu konuda yönlendirecek birileri olursa çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.


  • @smil MEB


  • @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

    Merhabalar, bu hafta ben de iki yıl kuralını kaldırmak için işlemleri başlatacağım. Kafamda bazı sorular var. Ben şuan internship programıyla Abd'deyim ve daha önce 3 defa Work and Travel ile geldim. Department of State'e göndereceğim evraklar içerisinde o önceki J1 vizelerime ait DS-2019 ları sunmak zorunda mıyım ? Şuan elimde sadece internship programına ait DS2019 var diğerlerini bulamadım. Bunun yerine vizelerimi tarayıp sunsam olur mu ? Ayrıca J2 vize sahibi eşim in de waiverını beraber yapacağım. Bu konuda dikkat etmem gereken ayrıca bir husus var mı ? Vizemin bitmesine 8 ay var. Süreçle ilgili benim durumum da olup tamamlayan veya bu konuda yönlendirecek birileri olursa çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.

    Ben de aynı durumdayım. Daha önce yapmış olduğum WAT dönemine ait DS-2019'lar yok. Nasıl bir yol izlememiz gerekli bir bilgisi olan var mı ? Ayrıca yukarıda paylaşılan bir05/04/2023 tarihli bir pdf'de konsolosluk ''Başvurunuz ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine yüklendikten sonra büyükleçiliğe gönderin ve gönderdiğiniz evraklar içerisinde başvurunuzun işleme alındığını gösterir ekran kaydını da ekleyin. Aksi takdirde onay yazınız sonuçlanmış bile olsa ABD Dışişleri Bakanlığına iletilmeyecek.'' diyor. Bu durumda biz hem büyükelçiliğe hem de DOS'a aynı anda başvuramayacak mıyız?


  • @chimia teşekkürler. acaba genel kural mı %20 yoksa MEB için mi sadece?


  • @crazycells sormak istedigim bir sey var, yaklasik 5 hafta once J-1 waiver icin DS-3035 doldurdum ve formun sonunda bana verdigi formda verilen adres ile web sayfasinda verilen adres farkli, ben de forumda gordum guncel olan adrese yani web sayfasindaki adrese gondermek gerekiyor diye dusundum ve Postal Service

    Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045

    adresine gonderdim ama bana dun posta geri geldi ve no such number, unable to forward yazan mesaj ile geri dondu, bu durumda dogru adres nedir acaba web sayfasindaki adres yanlis mi? DS-3035 formundaki adres:
    Postal Service
    Department of State J-1Waiver
    P.O. Box 979037
    St. Louis, MO 63197-9000

    bu bu adrese mi gondermek gerekiyor o zaman, bu konuda bilgi verebilirmisiniz,

    simdiden tesekkurler yardimlariniz icin,


  • @İSMAİL-ALKAN ben paylasmistim o dosyayi ve ben orada yazan bilgiye dayaanarak Turk konsoloslugua basvurmadim, ama dogrusu nedir bilemiyorum,


  • @smil genel olabilir ama yine de kurumunuza danismakta fayda var, emin olmak icin.


  • @suzmanoglu Merhabalar,
    DoS un işleme aldığı sayfayı eklerken pending statusunde görünüyor, bu şekilde olsa dahi Turkish embassye belgelerimi iletebilir miyim? Bir bilginiz var mı


  • @suzmanoglu Postal Service
    Department of State J-1Waiver
    P.O. Box 979037
    St. Louis, MO 63197-9000

    Ben DS-3035 teki formdaki adrese, yani yukarda belirttiğim adrese gönderdim, iletildi posta. Yani bu doğru adres diyebilirim


  • Arkadaşlar merhaba,
    Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?


  • @benjaminblacks Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?


  • @crazycells Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?


  • @ipeksalman tesekkurler bilgi icin, siz acaba ne zaman gonderdiniz bu adrese, ben dun [email protected] bu adrese e-mail gonderdim ve gelen cevapta 05 ekimden itibaren yeni adresin
    Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045
    bu oldugu ile ilgili cevap geldi ama isin ilginc yani ben 26 ekimde yeni adrese gonderdim ve bana posta iade edildi (Return to sender.jpeg bu gerekce ile ama bana gonderdikleri e-mailde 5 ekimden once belgeyi gonderenlerin baska islem yapmasina gerek olmadan yonlendirme yapilacagi yaziyor, bir tuhaflik var ama anlamadim acikcasi, ben bugun yeni bir e-mail gonderdim bakalim ne diyecekler,
    ayrica sizin sorunuza gelince pending statusunde iken bizim Turk buyukelciligi istemiyor anladigim kadariyla paylastigim bilgi notunda verdikleri ornek ekran goruntusunde ilk satir Sent ve digerleri received yaziyor, sanirim beklemeniz gerekecek, ama bu durumda hic birseyden emin olamiyorum, hakkimizda hayirlisi


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 12
  • 1
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum