Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar, bu hafta ben de iki yıl kuralını kaldırmak için işlemleri başlatacağım. Kafamda bazı sorular var. Ben şuan internship programıyla Abd'deyim ve daha önce 3 defa Work and Travel ile geldim. Department of State'e göndereceğim evraklar içerisinde o önceki J1 vizelerime ait DS-2019 ları sunmak zorunda mıyım ? Şuan elimde sadece internship programına ait DS2019 var diğerlerini bulamadım. Bunun yerine vizelerimi tarayıp sunsam olur mu ? Ayrıca J2 vize sahibi eşim in de waiverını beraber yapacağım. Bu konuda dikkat etmem gereken ayrıca bir husus var mı ? Vizemin bitmesine 8 ay var. Süreçle ilgili benim durumum da olup tamamlayan veya bu konuda yönlendirecek birileri olursa çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.

Ben de aynı durumdayım. Daha önce yapmış olduğum WAT dönemine ait DS-2019'lar yok. Nasıl bir yol izlememiz gerekli bir bilgisi olan var mı ? Ayrıca yukarıda paylaşılan bir05/04/2023 tarihli bir pdf'de konsolosluk ''Başvurunuz ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine yüklendikten sonra büyükleçiliğe gönderin ve gönderdiğiniz evraklar içerisinde başvurunuzun işleme alındığını gösterir ekran kaydını da ekleyin. Aksi takdirde onay yazınız sonuçlanmış bile olsa ABD Dışişleri Bakanlığına iletilmeyecek.'' diyor. Bu durumda biz hem büyükelçiliğe hem de DOS'a aynı anda başvuramayacak mıyız?

• @chimia teşekkürler. acaba genel kural mı %20 yoksa MEB için mi sadece?

• @crazycells sormak istedigim bir sey var, yaklasik 5 hafta once J-1 waiver icin DS-3035 doldurdum ve formun sonunda bana verdigi formda verilen adres ile web sayfasinda verilen adres farkli, ben de forumda gordum guncel olan adrese yani web sayfasindaki adrese gondermek gerekiyor diye dusundum ve Postal Service

Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045

adresine gonderdim ama bana dun posta geri geldi ve no such number, unable to forward yazan mesaj ile geri dondu, bu durumda dogru adres nedir acaba web sayfasindaki adres yanlis mi? DS-3035 formundaki adres:
    Postal Service
    Department of State J-1Waiver
    P.O. Box 979037
    St. Louis, MO 63197-9000

bu bu adrese mi gondermek gerekiyor o zaman, bu konuda bilgi verebilirmisiniz,

simdiden tesekkurler yardimlariniz icin,

• @İSMAİL-ALKAN ben paylasmistim o dosyayi ve ben orada yazan bilgiye dayaanarak Turk konsoloslugua basvurmadim, ama dogrusu nedir bilemiyorum,

• @smil genel olabilir ama yine de kurumunuza danismakta fayda var, emin olmak icin.

• @suzmanoglu Merhabalar,
    DoS un işleme aldığı sayfayı eklerken pending statusunde görünüyor, bu şekilde olsa dahi Turkish embassye belgelerimi iletebilir miyim? Bir bilginiz var mı

• @suzmanoglu Postal Service
    Department of State J-1Waiver
    P.O. Box 979037
    St. Louis, MO 63197-9000

Ben DS-3035 teki formdaki adrese, yani yukarda belirttiğim adrese gönderdim, iletildi posta. Yani bu doğru adres diyebilirim

• Arkadaşlar merhaba,
    Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?

• @benjaminblacks Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?

• @crazycells Turkish Embassy, gerekli belgeleri DoS'a gönderdiğimiz ve onların sisteminde olduğunu gösteren bir belge istiyor. Gerekli belgeler DoS'a iletilmiş görünüyor sayfalarında; pending statusunde. Sizce bu sayfayı iletsem uygun mu, yoksa pending statusunde değil de başka bir statude mi olması gerekiyor?

• @ipeksalman tesekkurler bilgi icin, siz acaba ne zaman gonderdiniz bu adrese, ben dun [email protected] bu adrese e-mail gonderdim ve gelen cevapta 05 ekimden itibaren yeni adresin
    Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045
    bu oldugu ile ilgili cevap geldi ama isin ilginc yani ben 26 ekimde yeni adrese gonderdim ve bana posta iade edildi (Return to sender.jpeg bu gerekce ile ama bana gonderdikleri e-mailde 5 ekimden once belgeyi gonderenlerin baska islem yapmasina gerek olmadan yonlendirme yapilacagi yaziyor, bir tuhaflik var ama anlamadim acikcasi, ben bugun yeni bir e-mail gonderdim bakalim ne diyecekler,
    ayrica sizin sorunuza gelince pending statusunde iken bizim Turk buyukelciligi istemiyor anladigim kadariyla paylastigim bilgi notunda verdikleri ornek ekran goruntusunde ilk satir Sent ve digerleri received yaziyor, sanirim beklemeniz gerekecek, ama bu durumda hic birseyden emin olamiyorum, hakkimizda hayirlisi

• Bizim büyükelçiliğe daha sisteme düşmeden başvurumu yaptım, onlar da sağolsun ilettiler sonrasında. Pending zaten FR görene kadar görülecek yegane şey, eğer NOS için onun değişmesini beklerseniz bu sonsuza kadar sürebilir :)

Pending yazan ekran görüntüsü mevcut olduğuna göre onu da ekleyip gönderin bir an önce, yoksa gereksiz zaman kaybedeceksiniz @ipeksalman

• Dün itibariyle ben de Favorable recommendation aldım. Darısı tüm bekleyenlerin başına :)

• Bu ileti silindi!

• @The-Pencere USCIS'in eposta adresi nedir? Ben bulamıyorum hiçbir yerde.

• @gastroNot Sistemde Favorable recommendation tarihinden kaç gün sonra geldi receipt numaranız? 2 ay oldu hala gelmedi benimki

• @ibrahim-sakallı Benim de aynı şekilde. 2 ay oldu. USCİS böyle bir başvuru yok diyor. Siz çözebildiniz mi?

• @suzmanoglu Ben de aynı adrese USPS ile göndermiştim, aynı gerekçe ile posta geri dönmüştü. Yanındaki ‘Courier Service’ yazan

‘Department of State J-1 Waiver
    3180 Rider Trail South
    Earth City, MO 63045’

adresine Fedex ile gönderdim. Zaten departmanın sitesinde
    ‘IMPORTANT NOTICE:
    We process your application fee at our office in Earth City, MO. Next, we forward your case to the Department of State, Waiver Review Division in Washington, DC. We will not process an application sent to the incorrect address. We will return your application to you.’
    Şeklinde bir ifade var. Fedex ile kargo ulaştıktan bir gün sonra moner orderın durumunu kontrol ettim para alınmıştı.

• Merhaba. Herkese süreçlerinde kolaylıklar diliyorum öncelikle.
    Favorable recommendation 2 Ekim'de gönderildİ gözüküyor sistemde ama hiç belge gelmedi. 2 ay oldu. Receipt number da gelmedi. USCIS'i aradığımda I-612 başvurunuz yok diyor. Benzer durumla karşılaşan var mı? Bir de I-612 için biz bir işlem yapmıyoruz değil mi?

• @beteer Merhaba. Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Siz nasıl çözdünüz sorunu?

Benzer Başlıklar

• J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    519 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • J1 Görüşmelerinde Ret Oranları

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    942 Bakış
    K
    @j1pesindebirisi merhaba j1 vize mülakatınız nasıl geçti vizenizi alabildiniz mi ?
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k