• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mugedeniz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 45
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mugedeniz

@mugedeniz

7
    İtibar
    87
    Profil Görüntülemeleri
    45
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mugedeniz Takip etme Takip Et

mugedeniz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Feridun-Boylu kayıt olmayı deneyin yinede. Eğer izin vermezse sisten a vukatınız kayıt olmuş demektir.
      Bizde öyle olmuştu. Neden ekleyemiyorum diye avukatımıza sormuştuk. Biz size bilgi vericegiz. Bizde ekli demişlerdi.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz
    • RE: F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

@yusuff28 bu soruyu kopyalayıp chat gbt ye yazdım. Çok detaylı cevap verdi.telefonunzda yoksa aplikasyonu indirip yazdığıniz şekilde kopyalayıp sorun.cok uzun ve detaylı cevaplıyor.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@finalhope göz ve dis sigortalari isteğe bağlı ve ayrıca yaptırılıyor. Bizde j vizesi ile Amerikadayiz, yaptirdigimiz ve diger j vizesi için uygun sigortalarda göz ve diş yok. İlk bir yıl içinde diş için yaptırmamız gerekti ve ayrıca yaptırdık ama 6 ay - 1 yıl geçtikten sonra diş tedavilerinde geçerli oluyormuş. Yararlanamadık. Önce sistemde odemelerimizin birikmesi gerekiyormuş. Onu her ay ödeme yaparak devam ettiriyoruz.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz

Ekim vize bülteni açıklandı

M
      mugedeniz
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

@Sfzb67 tam doğrumu biliyorum emin değilim ama çift şansı oluyor diye araştırmıştım. Hem bireysel olarak 18 yaşını bitirip lise de bitirmişse başvura biliyor. Ayrıca sizin aileyd dahil olabiliyor ( 21 yaş altındayken) kendi bireysele sizi ekleyemiyor yalnız. Bende kendi kızım için zamanında olurmu diye bakmıştım. 18-19-20 yaşında çocuğun çift şansı olmuş oluyor. Ama yinede tam teyit etmek lazım. Başvuru şartlarını kendi sitesinden bakmak lazım.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz

@yusuff28
      Ben sizin için kopyaladım cevabı. Aşağıda. Başka hesaplamalar içinde devam edebilirsiniz. Bilgileri hafızasında tutup cevaplamaya devam ediyor.
      Merhaba! Bu tür durumlarda senin durumun Child Status Protection Act (CSPA) yasasına göre değerlendiriliyor. CSPA, çocukların 21 yaşını geçmiş olsa bile belirli şartlarla aile vizesi kategorisinde (örneğin F4) başvuruya dahil olmaya devam etmesini sağlar.

Şimdi adım adım bakalım:

F4 kategorisi nedir?
      • F4, bir ABD vatandaşı tarafından kardeşi (senin annen) için yapılan göçmenlik başvurusudur.
      • Sen bu durumda “derivative beneficiary” yani annenin çocuğu olarak bu başvuruya eklenmiş olabilirsin.

Normalde çocuklar 21 yaşına kadar dahildir. Ama CSPA koruması varsa bu yaş daha yüksek olabilir.

CSPA Yaş Hesabı Nasıl Yapılır?

CSPA yaşını hesaplamak için şu formül kullanılır:

Gerçek yaş – I-130 onay süresi (aylar olarak) = CSPA yaşı

Senin durumunda:
      • Başvuru 2008 Ağustos’ta yapılmış.
      • I-130 ne zaman onaylandı? Bu tarih önemli.
      • CSPA yaşın 21 veya altındaysa ve vize çıkınca hemen başvuru yaptıysan, korunmuş olabilirsin.

Ayrıca “age-out” olmamak için vize numarası geldiğinde çok hızlı (genellikle 1 yıl içinde) green card başvurusu (DS-260 veya AOS) yapılmalıydı.
      ⸻

Sana özel durum:
      • 2008’de 8 yaşındaydın.
      • Şimdi 25 yaşındasın.
      • Eğer CSPA yaşı 21’in altındaysa ve başvuru zamanında yapılmışsa, hala dahil olabilirsin.

⸻

Ne yapmalısın?

1. I-130 onay tarihini öğren (USCIS onay mektubunda yazar).
      2. Vize bülteninde “current” olduğu tarihi öğren.
      3. Bir göçmenlik avukatı ile bu bilgilere göre CSPA yaşını hesaplattır.
      4. Eğer uygunsa, hemen DS-260 (ya da AOS) sürecine dahil edilmelisin.

İstersen hesaplama yapmam için I-130 onay tarihini ve vize bülteninin current olduğu ayı paylaşabilir misin?

M
      mugedeniz

@mrkc bize avukat j1 vizenizi alıp gittikten sonra ab2- Niw başvurusu yapın. J1 vize isteğiniz sorgulanır ve alamazsınız demişti. ABDye geldikte sonra başvurduk. Pd tarihimiz 13 Ekim 2023 ve 30 haziran da ı485 dosyamızı verdik. Sistemde çalışma iznimiz 6 ay , greencard 8 ay görünüyor. Yani tekrar değişmezse 11 ayda çalışma iznimiz gelmiş olucak. Çok uzun bir süre. Buraya j1 Ike gelirken mutlaka okulun istediği sağlık sigortasını yaptırmanız gerekiyor. Bizim ailecek 4500 usd yıllık tutuyor. Olüm
      Olursa Türkiye ye gönderim ücreti olduğu için farklı ve pahalı bir sigorta. Yoksa okulda ücretli, ücretsiz başlatmıyorlar. Okullara verilen fonlar azaldığı için çok zorlaştı okullardan ödeme, burs alabilmek. 1500 usd aylık tekte olsanız çok riskli. Kaçak çalışamazsınız. Küçük bir yanlış eb2 Niw başvurunuzu riske sokar. Biz eb2 Niw e 13 Ekim 202: dd başvurduk ve işler yolunda giderse Ekim 2026 da elimizde greencard olucak. Sizin süreciniz bizden geç başladığınız için hersey hızlı gitse bile uzun olucak. Sağlık sigortası ve diğer ihtiyaçlar olucak. Vize işini halledebilirseniz Türkiye üstünden online bir iş ayarlanabilirse belki kazanç olur ve ABD de size ek kaynak olur.

M
      mugedeniz

mugedeniz tarafından gönderilen son iletiler

@mrkc bize avukat j1 vizenizi alıp gittikten sonra ab2- Niw başvurusu yapın. J1 vize isteğiniz sorgulanır ve alamazsınız demişti. ABDye geldikte sonra başvurduk. Pd tarihimiz 13 Ekim 2023 ve 30 haziran da ı485 dosyamızı verdik. Sistemde çalışma iznimiz 6 ay , greencard 8 ay görünüyor. Yani tekrar değişmezse 11 ayda çalışma iznimiz gelmiş olucak. Çok uzun bir süre. Buraya j1 Ike gelirken mutlaka okulun istediği sağlık sigortasını yaptırmanız gerekiyor. Bizim ailecek 4500 usd yıllık tutuyor. Olüm
      Olursa Türkiye ye gönderim ücreti olduğu için farklı ve pahalı bir sigorta. Yoksa okulda ücretli, ücretsiz başlatmıyorlar. Okullara verilen fonlar azaldığı için çok zorlaştı okullardan ödeme, burs alabilmek. 1500 usd aylık tekte olsanız çok riskli. Kaçak çalışamazsınız. Küçük bir yanlış eb2 Niw başvurunuzu riske sokar. Biz eb2 Niw e 13 Ekim 202: dd başvurduk ve işler yolunda giderse Ekim 2026 da elimizde greencard olucak. Sizin süreciniz bizden geç başladığınız için hersey hızlı gitse bile uzun olucak. Sağlık sigortası ve diğer ihtiyaçlar olucak. Vize işini halledebilirseniz Türkiye üstünden online bir iş ayarlanabilirse belki kazanç olur ve ABD de size ek kaynak olur.

M
      mugedeniz
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@Kaan-Özdemir merhaba, ben bizim durumumuzu anlatıyım. Eşim 4 yıllık j1 vizesi ile ve ben, kızım j2 Ile 3 yıl önce Amerika ya geldik. 6 ay sonra eşim başka bir okula geçti projede çalışmak üzere. İlk gittiği okula kendimiz sponsor olabiliriz diye gitmiştik. Senelik olarak j1 vizemiz yenilendi okul ile her yıl. Pasaport ve konsoloslukta birsey yapmadık. Zaten geçişten 4 ay sonra eb2-Niw vizesi için hazırlanmaya başladık ve 2 ay içinde başvuruyu yaptık. Onayı aldık hemen ama vize bülteni aktif olmadığı için adjustment of status için dahs yeni başvurabildik. 19 ay sonra. Seyahat iznimiz gelene kadar Amerika’dan ayrılamayacaktık. Pasaport hala 4 yıl görünüyor. Sizinde eb2-Niw ile greencard başvuru planınız varsa pasaport için Birsey yapmanıza gerek yok.
      Okullar sizin yönlendirmeniz Ike kendi arajarında hallediyorlar geçişi. International bölümden diğer okulun bölümü ile belgekerinizi devrediyorlar. Sizde çıkış ve diğer yere girişte imzanızı atıyorsunuz.Ama maaş alınacaksanız senelik yenileme yapıyorlar. Okul tarafından süreniz dolmadan 1-2 hafta içinde yspıyorlar. Tabi sizin takip etmeniz gerek. Biraz yavaş ve rahat olabiliyorlar. Florida öyle en azından.
      Kolay gelsin.

M
      mugedeniz
    • RE: türkiyeden alınan diploma denkliği ve yapılabilecek iş?

@Talha-Babayiğit bazı eğitimler çok düşük ücret ile belediyelerin 6-8 aylik eğitimleri oluyor. Adult education diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla denklik yok. Oralardan sertifika almanız gerekiyor. Havalandırma , evde hemşirelik, ılac ile ilgili bir bölüm sigorta şirketleri Ike çalışılıyor, hemşire yardımcılığı gibi bir bölüm, tıntgen çekimi ile ilgili bir bölüm… çeşitli bölümler var ama buradan , Amerika’dan sertifika istiyor.

Eğitim içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz
    • RE: Amerika'da Öğretmenlik Yapmak

@Aslan-3 merhaba
      Fau da ( Boca Raton ) da f1 vizesi Ike art and music bölümüne gelen music asistanı biriyle tanışmıştım,
      Üniversitelerin music bölümündeki çalışanlarına bakın isterseniz. Oralara email atın veya o bölümde Türk çalışanlar varsa onlarda yol gösterebilir.
      Gideceğiniz bölgeye göre devlet okullarının sitelerinde işler açıklanıyor. Mesela Palm beach için
      https://www.palmbeachschools.org/careersjobs/applying-for-jobs
      Bu sayfaya bakabilirsiniz. Hatta ana sayfaya girip detaylı incelerseniz öğretmen olmak isteyenler için
      Detaylı bilgiler var.
      https://www.palmbeachschools.org/careersjobs/instructional-positions/interested-in-teaching-with-the-sdpbc

Kayıt olmadan da işlere bakabiliyorsunuz. Odom beach bölgesinde 500 öğretmenlik ile ilgili is görünüyor.music yazarak bölgelere bakıp seçebilirsiniz . Nerede yasıyacsksınız o bölgeyi araştırırsınız. Hatta eğer açık is yoksa ve başta okuma ve sisteme yabancılık çekmemek için sub teacher işlere başvurabilirsiniz. Okul sisteminin içine girince çok kolay kadrolara girebiliyorsunuz.sub teacherlar çok İngilizce bilmenize gerek olmuyor ve gelmeyen öğretmenlerin sınıflarında duruyorsunuz veya sınavlarda yardımcı oluyorsunuz , küçük sımıflara girerseniz öğrenciler tuvalete giderken derste eşlik ediyorsunuz onlara sadece ders notlarını giriyorsunuz. Okul ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına göre ufak işler ama hem 14-16 aradı maaş ile başlamış oluyorsunuz hemde okul sisteminin içine girince çok dahs hızlı öğretmen olmak için gereken sınavlar, kadroya girme , istediğimiz saati vd okulu seçebilme gibi birçok bilgiye sahip oluyorsunuz. Öğretmenlerin birçoğu ikinci üçüncü işlerinde oluyor okul sonrası ve sized ilham oluyor. Daha cabuk adapte olabiliyorsunuz.
      Eğer hemen iş bulamazsanız kendi branşınızda sub teacher olmaya başvurmanızı tavsiye ederim. Başvurupda kabul almayan arkadaşım olmadı.
      Üniversite transkriptiniz veys lise mutlaka bilgisayarınızda kayıtlı olsun. Başvuru yaparken onu sisteme girmezseniz devam edemiyorsunuz. Yılda iki kere alımlar oluyor ama arada basvurursanızda kabul alıyorsunuz.herzamsn ihtiyaç oluyor çünkü.
      Florida da west palm beach ve boca raton çevresi için benim bildiklerim bukadar. Ama her county nin kendi okul sitesinden çok detaylı bilgi bulabilirsiniz .
      Ayrıca okulların bazı kariyerler için adult lara ücretsiz meslek edindirme eğitimlerinde var. Onlarda ilginizi çekerse kendi sitelerinde.

Eğitim ve Öğretim içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

@Sfzb67 tam doğrumu biliyorum emin değilim ama çift şansı oluyor diye araştırmıştım. Hem bireysel olarak 18 yaşını bitirip lise de bitirmişse başvura biliyor. Ayrıca sizin aileyd dahil olabiliyor ( 21 yaş altındayken) kendi bireysele sizi ekleyemiyor yalnız. Bende kendi kızım için zamanında olurmu diye bakmıştım. 18-19-20 yaşında çocuğun çift şansı olmuş oluyor. Ama yinede tam teyit etmek lazım. Başvuru şartlarını kendi sitesinden bakmak lazım.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mugedeniz
    • RE: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu

@lykophron chat cpt sizin sorunuzu sordum.
      Çok detaylı anlattı. Sizde telefondan sorunuzun aynısını kopyalayın. Cevaba göre tam detaylı soruları sorun ama biryerde eksik veya farklı bilgi olabilir. Yapacağınız her şey için bir avukat yada kesin bilen birilerinden teyit alın. Aciklamasi asagida:

J-2 vizesi ile bulunan eşinizin F-1 vizesine geçiş (Change of Status - COS) yapması mümkün, ancak bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir:

1. Statü Değişikliği Başvurusu (COS) Ayrı Yapılmalıdır

Siz F-1 vizesine geçiş yaparken, eşinizin de J-2’den F-2 değil, doğrudan F-1’e geçmesi gerekiyorsa, her bir başvuru ayrı ayrı yapılmalıdır. Yani:
      • Siz kendi F-1 COS başvurunuzu yapacaksınız,
      • Eşiniz de kendi F-1 COS başvurusunu yapacak.

1. 212(e) Şartı (Two-Year Home Residency Requirement)

J-1 (ve J-2) vizelerine bazen “iki yıl kendi ülkesinde kalma zorunluluğu” anlamına gelen 212(e) şartı uygulanır. Eğer siz veya eşiniz bu şarta tabii iseniz:
      • COS yapılamaz (önce waiver yani muafiyet alınması gerekir),
      • Bu şartın olup olmadığını DS-2019 formunun en alt kısmından veya vize üzerindeki notlardan görebilirsiniz.

1. Geçiş Süreci ve Zamanlama
        • COS başvuruları USCIS tarafından aylar sürebilir.
        • Bu süreçte mevcut statünüzün (J-1 / J-2) süresi bitmeden statü değişikliği onaylanmalıdır.
        • Eşinizin okul kabul mektubu (I-20) ve SEVIS ödemesi gerekecek.

2. Başvuru Niyetinin Net Olması

USCIS, statü değişikliği başvurularında niyet uyumsuzluğu (visa intent) konusunda hassastır. Ancak J-2 vizesi “dual intent” taşımaz, yani göçmen olmayan bir vizeden göçmen statüsüne geçişte daha dikkatli incelenebilir.

Kısacası:
      Eşiniz J-2 iken F-1’e geçebilir ama:
      • 212(e) şartı varsa önce waiver gerekir,
      • Ayrı COS başvurusu yapmalı,
      • Zamanlama iyi ayarlanmalı ve okuldan kabul alınmalı.

M
      mugedeniz

@lykophron yazabilir diye biliyorum ama çok ayrıntısı , detayı olmalı. Waver olması gerekiyor.
      Nasıl yapılacağı için ben olsam once chat gbt ye sorup sonra da avukata sorardım. Sizinle bu durumu yaşamış birisi olsa bile küçük benzemeyen bir durum yanlış ve eksik olur.

M
      mugedeniz

@lykophron ayrıca gelince eşiniz önce çalışma izni EAD a başvurup sonra ssn ede başvurabilir.
      Siz zaten başvurabilirsiniz.

M
      mugedeniz

@lykophron sizde eşiniz ve çocuklarınız için alabilirsiniz. intern ve trainee kategorileri İçinde geçerli.

M
      mugedeniz

@Neo-0 yaş sınırı var demiyor. Basvuranin çocuğu 21 yaşını geçerse sürece dahil olabilmesi için yapılacaklardan bahsediyor. Hepsi çok mantıklı göründü bana. Avukata danisirkende bu bilgilere sahip olarak görüşmeyi yapmak bazen gözden atlanilacak bir şeyi fark etmeye yardımcı olabilir.

M
      mugedeniz