Herkese merhabalar,
Fırat Üniversitesi & Sam Houston State (SHSU) Yazılım Mühendisliği 2+2 Çift Diploma (UOLP) öğrencisiyim. Spesifik ve riskli bir ret geçmişim var, bu çapta bir benim gibi farklı- uç vakalar hakkında bilgili-deneyimli profesyonel bir vize danışmanlıkşirketi arıyorum. Mülakatta yeşil ışık yakıp 2 haftalık incelemeye alınmama rağmen, Pasaportum boş-vizesiz şekilde geri yollandı.
29 Nisan'da ilk mülakatıma girdim. Memur ikna oldu ve pasaportumu aldı (sözlü onay). Ancak sonrasında dosyam arka planda idari incelemeye (Administrative Processing) takıldı, pasaportum önce sarı kağıtla (221g) bekletildi, ardından 5 Mayıs'ta 214(b) reddine çevrilip iade edildi. Buna ilk defa şahit oluyorum, Daha önce Türkiyede Pasaportu alınıp red alan kimseyi görmedim, Bu istisnai durumda sizce sonradan bir amir ds-160 ı daha çok inceleyip redde mi karar vermiştir, yoksa sosyal medyaya mı takılmışlardır (sosyal medyalarımın hepsi çok boş, 1-2 post var. yazın gittiğim polonya stajımdan bir post atmıştım sadece.
Ret Almama Sebep Olduğunu Düşündüğüm 3 Kritik Hata:
Finansal Profil (Park Edilmiş Para): Sponsorum babam (35 yıllık emekli polis). Ancak banka dökümündeki para 1-2 haftalıktı ve I-20 tutarının 15.000 USD üzerindeydi. Sistem bunu "vize için konulmuş borç/geçici para" olarak etiketlemiş olabilir. Ama bu konuda ne yapabilirim? ikna edici olması için de 2 hafta civ kala da yenilemiştim. İdeali nedir? bu arada babamın ev tapusunu götürmemiştim, 2. de onu da götüreceğim
Kullanılmayan Koz (Erasmus): Geçen yaz Polonya'da yaptığım AB fonlu Erasmus+ stajımı (Schengen kurallarına uyduğumun en net kanıtı) mülakatta stresten hiç vurgulayamadım.
En Büyük Risk (Panikle Veri Silme): Mülakattan çıkıp sarı kağıdı (idari inceleme) aldığım saat, aşırı panik yaparak Twitter'dan alakasız 6-7 tweet sildim. İnceleme sürecindeyken yaptığım bu hareketin veri gizlemeden 214(b)'nin tetiğini çektiğinden korkuyorum.
Sonuç ve Soru:
İkinci başvurumda DS-160'ı baştan kurguluyorum (Çift diplomanın Türkiye'ye dönmeyi hukuken zorunlu kıldığını, AB vizelerine uyumluluğumu ve Fırat Rektörlüğü'nde halihazırda IT Uzmanı olarak çalıştığımı vurgulayarak).
Ancak bu tablo, sadece "form doldurup randevu alan" klasik şirketlerin boyunu aşıyor. Mülakat simülasyonu yapabilen, ABD vize algoritmasına hakim ve bu "veri silme/blok para" riskini toparlayabilecek tecrübeli bir Danışmanlık Şirketi önerebilir misiniz? DS-160 doldurmak için danışmanlık almayı beklemeli miyim sizce? Visapeer,Argovisa vsvs hangi şirket bu isteğime uygun, amacım ds-160 formumu submit etmeden önce bir vize officer-former visa officer in o formü görmesi-yorum yapması-düzeltmesi şuan.
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.