• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. chimia
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 16
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

chimia

@chimia

5
    İtibar
    19
    Profil Görüntülemeleri
    16
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

chimia Takip etme Takip Et

chimia tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

J1 waiver sonrasi H1B vize yenileme için alınacak olan randevuyla ilgili bir sorum olacak:

H1B vizesi aktif olduktan sonra vize değişikliği için randevu almak gerekiyor ve bunun icin Türkiye'de bulunmak gerekiyor mu? Randevuyu önceden alıp, tarih yaklaştığında Türkiye'ye gitmek mümkün mü? Bir diger soru da randevu alma işlemi, J1'deki gibi öncelikli oluyor mu? Bu konularda pek net bir bilgim yok, burada danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      C
      chimia

MEB, NOS icin on kosul olarak istenen borcun %20'lik kisminin odenmesi kanununda yeni duzenleme yapmak icin kanun degisikligi talebinde bulunmus.

Yeni duzenleme ile borcun tamaminin odenmesi sarti getirilmek isteniyor. Cogu arkadasimiz icin malesef kabul edilmesi zor bir degisiklik, umarim talepleri reddedilir.

b95d7252-cbf8-4997-b365-7aa7863edd32-image.png

C
      chimia

@ipeksalman adresinize receipt number iceren bir belge gonderiyorlar, uscis'ten hesap acip gonderilen receipt number ile sureci takip edebilirsiniz.

C
      chimia

@Joseph-Agapkin anladigim kadariyla j1 uzerinde two year rule doesn't apply yaziyor ise herhangi baska bir vize turune gecisinizde bir sikinti olmaz, bu durumda waive alma gibi bir durumunuz da yok. f1 icin zaten statu degistirmede sikinti yok.

not olarak ekleyeyim, ogreniminizi bilmiyorum f1 ve j1 calisma izinlerini kiyaslamanizi oneririm.

kolay gelsin.

C
      chimia

chimia tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (H1B) Çalışma Vizesi

@pathway tesekkurler cevap icin.

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      C
      chimia

@pathway Tesekkurler cevapladiginiz icin, vize gorusmesinden sonra kac gunde teslim aliniyor bilginiz var mi ? Pickup ve postalama secenekleri var eger pickup seceneginde 1-2 gune hazir oluyorsa degerlendirilebilir ama tabiki hic bir bilgim yok.

C
      chimia

@pathway son zamanda baktiginiz icin sormak istedim, ileri tarihe randevu alabiliyor muyuz ? Ornegin, Ankara icin Temmuz ayina ?

C
      chimia

@cengizzhan Henuz bir bilgi edinemedim.

C
      chimia

J1 waiver sonrasi H1B vize yenileme için alınacak olan randevuyla ilgili bir sorum olacak:

H1B vizesi aktif olduktan sonra vize değişikliği için randevu almak gerekiyor ve bunun icin Türkiye'de bulunmak gerekiyor mu? Randevuyu önceden alıp, tarih yaklaştığında Türkiye'ye gitmek mümkün mü? Bir diger soru da randevu alma işlemi, J1'deki gibi öncelikli oluyor mu? Bu konularda pek net bir bilgim yok, burada danışmak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

C
      chimia

@Joseph-Agapkin anladigim kadariyla j1 uzerinde two year rule doesn't apply yaziyor ise herhangi baska bir vize turune gecisinizde bir sikinti olmaz, bu durumda waive alma gibi bir durumunuz da yok. f1 icin zaten statu degistirmede sikinti yok.

not olarak ekleyeyim, ogreniminizi bilmiyorum f1 ve j1 calisma izinlerini kiyaslamanizi oneririm.

kolay gelsin.

C
      chimia

@ipeksalman adresinize receipt number iceren bir belge gonderiyorlar, uscis'ten hesap acip gonderilen receipt number ile sureci takip edebilirsiniz.

C
      chimia

MEB, NOS icin on kosul olarak istenen borcun %20'lik kisminin odenmesi kanununda yeni duzenleme yapmak icin kanun degisikligi talebinde bulunmus.

Yeni duzenleme ile borcun tamaminin odenmesi sarti getirilmek isteniyor. Cogu arkadasimiz icin malesef kabul edilmesi zor bir degisiklik, umarim talepleri reddedilir.

b95d7252-cbf8-4997-b365-7aa7863edd32-image.png

C
      chimia

@Selman-Tunc Hocam kurumlarin hepsinde %20 odeme kurali var diye biliyorum. Borcu yoktur yazisini alabilmeniz icin bu odemeyi yapmaniz gerekiyor. Mesajinizi dogru anladiysam sunu belirtmekte fayda var. Ayni yazi bildiginiz uzere Department of State tarafindan istenen belgeler arasinda. Kisacasi %20 yi odemeniz 2 yil kuralini dogrudan kaldirildigi anlamina gelmiyor ama gerekli belgenin isleme konulmasi icin on kosul.

C
      chimia

@cengizzhan Ekim sonunda gonderdim henuz FR alamadim. Beklemedeyim malesef.

C
      chimia