Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Oncelikle tum forumdaslara emekleri icin tesekkur ediyorum.

    Bir konuyu belirtmeden gecemedim: Internette baska web sitelerde, emek ve zaman harcanarak, yayinlanmis icerikler gorulup begenildiginde YesilkartForum'da paylasilmak istenebilir ancak ilgili icerigin tumunun buraya kopyalanmasini etik bulmuyorum. Kopyalanmis uzun icerik burada olusturulmus gibi gorunuyor ve en altinda "kaynak" yaziyor olmasi durumu duzeltmiyor.

    Kanimca dogru olan; mumkunse konuya dair kendi yazdigimiz girizgahla ilgili icerikten "bir miktar" alinti (teaser) yapip merak edenleri orjinal siteye yonlendirmektir.

    Boylelikle hem orjinal icerigin yayinlandigi web sitesi hakettigi ziyaretciyi (ve bunun getirilerini) elde eder, hem arama motorlari ilgili icerik icin orjinal paylasim ortamini indexler (YesilkartForum'u degil), hem de orjinal web sitesinde bir guncelleme yapilirsa herkes icerigin son haline ulasir (YesilkartForum'da donup kalmis kopyaya degil).

    Mumkun oldugunca yanlis anlasilmayacak sekilde yazmaya calistim.

    Forumdaslarimiz tarafindan "baska sitelerden tum icerigin foruma kopyalanmamasi icin" samimi bir rica olarak algilanmasini ve icerik olusturanlarin emeklerine daha cok saygi duyulup haklarinin teslim edilmesini rica ediyorum.

    P.S. @admin YesilkartForum'un hedefi ve icerigi konusunda yukarida paylastigimdan farkli goruste ise bilmek isterim ve uyarim.


  • @sharm Katiliyorum. Benzer bir gorusumu ben de birkac gun once dile getirmistim. Burasi Amerikaya goc etme mucadelesi icerisinde olan Turklere yonelik iceriklerin yer aldigi ve cogunlukla greencard surecindeki kisilerin kendi tecrubelerini paylastiklari bir forum. Ben oyle saniyorum en azindan. Rastgele sitelereden dogru olup olmadigi, fayda saglayip saglamadigi tartisamali iceriklerin kopyalayip yapistirilmasi ne kadar gerekli? Insanlar tahminimce buraya gercek tecrubelerden yararlanmak dogrudan kisilerle bilgi alisverisinde bulunmak icin geliyorlar. Bahsittigimiz yazilar dogrudan bu forumun kitlesine degil herhangi bir okuyucuyu hedefliyor. Ve cogu zaman forumun genel kanaati gibi anlasilacaktir.

    En son dunyadaki dolandiricilik turleri basligi altinda Amerikada sokak muzisyenlerini karalayici bana gore biased "onyargili" hatta yaniltici bir paylasim yapildi. Busking gayet de saygideger bir meslektir. Street entertainer'lar belli mekanlarda secmelere katilmanin ardindan performans sergilerler. Hic de belirtildigi gibi insanlara baski yapmaz ve dolandiricilik falan da yapmazlar. Genelde boyledir. Istisnalar kaideyi bozmaz. Belli ki bu icerik magazin amacli TR'deki ortalama okuyucuya hitap edecek sekilde yazilmis. Bu foruma gelip goc etmeden once bilgi almaya calisan kisi tum busker'lara dolandirici gozuyle bakacak belki de.

  • ⭐⭐

    Alıntı yapmak aslında hukuki bir işlem ve belirli hukuki kuralları var. Bu kurallar, alıntı yapılan eserin lisans koşullarına göre değişir.

    Türk hukukunda FSEK m. 35: “Alenileşmiş bir eserin bazı cümle ve fıkralarının müstakil bir ilim ve edebiyat eserine alınması“nı “İktibasın belli olacak şekilde yapılması lazımdır. İlim eserlerinde, iktibas hususunda kullanılan eserin ve eser sahibinin adından başka bu kısmın alındığı yer belirtilir.” şartıyla serbest kılıyor.

    İyi niyet ilkesi gereğince bu gibi alıntılar kanımca daima makul ölçüde ve kısa olmalı, alıntı olduğu başından sonuna belli olmalı (tırnak, girinti gibi yöntemlerle belli edilmeli) ve kaynağa mutlaka çalışan bir bağlantı verilmeli, ancak dediğim gibi lisans koşulllarına bağlı olarak tüm bunlar yapılsa bile yine de alıntı yapmak hukuka uygun olmayabilir.

    Bu konuda özen gösterilmesi hem hukukun, hem de forumumuzun seviyesinin, haklara saygılılık ve güvenilirlik çizgisinin gereğidir kanısındayım.

    Lütfen hiçbir forum sakini bu yazdıklarımdan kırılmasın, alınmasın, onların iyi niyetli çabalarını anlıyorum. Sadece genel ilkeyi dile getirmek istedim. İyi niyet, tek başına yaptıklarımızı doğru, etik veya hukuki kılmıyor.

    Not: Tabletten ve biraz zor koşullarda (hastanede) yazıldı, birden çok kere düzenlemek durumunda kaldım kusura bakmayın.


  • @sharm Forumun temel amaci, ABD'de yasamakla ilgilenen kisilerin bilgi ve deneyim paylasabilecegi bir platform yaratmaktir sayin @Sharm ; fikirleriniz forumun amaciyla celismemektedir.

    Dediginiz gibi, makul bir miktarda alinti yapilip daha sonra kaynaga yonlendirilmesi bence de forumumuz icin en idealidir.

    Tabii ki, alinti yapma isleminini, alintilanan icerik miktari ve seklini kurallara baglamanin da gereksiz oldugunu dusunuyorum. Konudan konuya, icerikten icerige paylasimin onemine ve gerekliligine gore bunu forum uyelerinin takdirine ve etik anlayisina birakmamiz gerekiyor.

    Eminim hicbir uyemiz, baskalarinin emegine saygisizlik yapma ya da hakkini gaspetme amacini gutmuyordur.

    Fikirleriniz icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sharm tamamdir sayin Sharm, ben gerekeni yapacagim.

    @sadriabi Merak etmeyin sayin @sadriabi , bence yaniltici anlasilmamistir cok kisi tarafindan 🙂 Sadece dikkatli olmak lazim, yoksa busker'lari hepimiz seviyoruz 🙂 Bir sehrin canli oldugunu ve yasadigini buradan anliyorsunuz gercekten de 🙂 Ozellikle New York'a yolunuz duserse Central Park'taki Peace Industry grubunu, bir de Union Square'deki Metro istasyonunda calan Drumadics grubunu oneririm. Bende iki grubun da 2'ser tane album CD'si var 🙂


  • @crazycells 🤔 Baska sitelerden YesilkartForum'a icerik kopyalama... içinde söyledi:

    @sharm tamamdir sayin Sharm, ben gerekeni yapacagim.

    @sadriabi Merak etmeyin sayin @sadriabi , bence yaniltici anlasilmamistir cok kisi tarafindan 🙂 Sadece dikkatli olmak lazim, yoksa busker'lari hepimiz seviyoruz 🙂 Bir sehrin canli oldugunu ve yasadigini buradan anliyorsunuz gercekten de 🙂 Ozellikle New York'a yolunuz duserse Central Park'taki Peace Industry grubunu, bir de Union Square'deki Metro istasyonunda calan Drumadics grubunu oneririm. Bende iki grubun da 2'ser tane album CD'si var 🙂

    @crazycells tesekkurler. Mesele busker mevzusu degil biliyorsunuz. 3. sayfa tabloid seviyesinde paylasimlarin bu forumun icerigine katki sagladigini dusunmuyorum. Ornegin saglik sigortasi gibi hayati ve bir o kadar karisik bir konuda eksisozlukten alinti yaparak insanlarin yanlis yonlendirilmesine sebep olma ihtimali beni dusunduruyor. Bu forumun bilgi paylasimi acisindan nen kadar degerli oldugunu her zaman dile getirdigimi ve size ne kadar mutesekkir oldugumu biliyorsunuz. 2,5 yildan uzun bir suredir bu forumu takip ediyorum ve elimden geldigince katki saglamaya calisiyorum. Benimkisi korumaci bir yaklasim diyelim.


  • Kimseye kırılmadığımı bilmenizi isterim sizleri bir dost olarak gördüm. Kendim için yaptığım araştırmaları değerli gördüklerimi buraya aktardım ama aktarma şekli yanlış olmuş lütfen kusura bakmayın. Sanırım bir forum kirliği oluşturdum. Sayın @admin, @crazycells Kaynak göstererek yapmış olduğum paylaşımlarımı siliyorum sizden ricam paylaşımların geri getirilmemesidir.... Konu başlıkları olduğu için sizlere de sıkıntı yaratmamak adına sadece linkler kalacak şekilde temizliyorum. Kalan göremediğim bilgi kiliği yarattığım konularım varsa bilgi verirseniz silebilirim. Arkadaşlar Amerika konusunda sizlerden çok şey öğrendim hepinize ayrıca çok teşekkür ederim. Sayın @crazycells başta olmak üzere Sayın @Sharm Sayın @sadriabi Sayın @saulgoodman ve daha saya madiğim çok değerli Forum üyelerine Teşekkür eder Sevgilerimi sunarım...
    Herkese güzel günler diliyorum müsaadenizi istiyorum

    Sayın @admin, @crazycells son bir yardımınızı istiyorum üyeliğimin komple silinmesini talep ediyorum lütfen beni kırmayın yada bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..


  • @barış çok erdemli bir davranış hepimize örnek olması dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barış 🤔 Baska sitelerden YesilkartForum'a icerik kopyalama... içinde söyledi:

    Kimseye kırılmadığımı bilmenizi isterim sizleri bir dost olarak gördüm. Kendim için yaptığım araştırmaları değerli gördüklerimi buraya aktardım ama aktarma şekli yanlış olmuş lütfen kusura bakmayın. Sanırım bir forum kirliği oluşturdum. Sayın @admin, @crazycells Kaynak göstererek yapmış olduğum paylaşımlarımı siliyorum sizden ricam paylaşımların geri getirilmemesidir.... Konu başlıkları olduğu için sizlere de sıkıntı yaratmamak adına sadece linkler kalacak şekilde temizliyorum. Kalan göremediğim bilgi kiliği yarattığım konularım varsa bilgi verirseniz silebilirim. Arkadaşlar Amerika konusunda sizlerden çok şey öğrendim hepinize ayrıca çok teşekkür ederim. Sayın @crazycells başta olmak üzere Sayın @Sharm Sayın @sadriabi Sayın @saulgoodman ve daha saya madiğim çok değerli Forum üyelerine Teşekkür eder Sevgilerimi sunarım...
    Herkese güzel günler diliyorum müsaadenizi istiyorum

    Sayın @admin, @crazycells son bir yardımınızı istiyorum üyeliğimin komple silinmesini talep ediyorum lütfen beni kırmayın yada bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

    Size katilmiyorum @Barış Bey, sahsen ben de sizin olusturdugunuz pek cok konuyu yararli buldum. Siz foruma aktarmasaydiniz, kendim gidip arastirmazdim bu konulari. Hatta diger arkadaslar da haberdar olsun diye, forumun facebook sayfasindan bile paylastim konularinizi. Zaten bir copy paste'den ote, forum formatina sokmak icin o yazilari cok zaman harcadiniz. Bence bu karari bugunden sonra yazacaklariniz icin gecerli olacak sekilde bir daha degerlendirin.

    Merak etmeyin, bugune kadarki konularin ve yazilarin kalmasi, hicbir sekilde sikinti yaratmaz forum icin.

    Tabii ki son vereceginiz karara saygi duyuyorum.


  • @barış 🤔 Baska sitelerden YesilkartForum'a icerik kopyalama... içinde söyledi:

    Kimseye kırılmadığımı bilmenizi isterim sizleri bir dost olarak gördüm. Kendim için yaptığım araştırmaları değerli gördüklerimi buraya aktardım ama aktarma şekli yanlış olmuş lütfen kusura bakmayın. Sanırım bir forum kirliği oluşturdum. Sayın @admin, @crazycells Kaynak göstererek yapmış olduğum paylaşımlarımı siliyorum sizden ricam paylaşımların geri getirilmemesidir.... Konu başlıkları olduğu için sizlere de sıkıntı yaratmamak adına sadece linkler kalacak şekilde temizliyorum. Kalan göremediğim bilgi kiliği yarattığım konularım varsa bilgi verirseniz silebilirim. Arkadaşlar Amerika konusunda sizlerden çok şey öğrendim hepinize ayrıca çok teşekkür ederim. Sayın @crazycells başta olmak üzere Sayın @Sharm Sayın @sadriabi Sayın @saulgoodman ve daha saya madiğim çok değerli Forum üyelerine Teşekkür eder Sevgilerimi sunarım...
    Herkese güzel günler diliyorum müsaadenizi istiyorum

    Sayın @admin, @crazycells son bir yardımınızı istiyorum üyeliğimin komple silinmesini talep ediyorum lütfen beni kırmayın yada bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

    @Barış , size ayri bir mesaj yolladim.

    Basligin sahibi olarak sanirim bir aciklama getirmem gerekiyor:
    YesilkartForum’u ve bu aileyi onemsiyorum. Icinde yasadigimiz zaman ve sartlarda, gercekten nadir bir hediye olan bu ortami koruma gudusuyle hareket ettigimi soyleyebilirim. Paylasimim tamamen bu yonde ve kisilerden bagimsizdir.

    Mesajlarin makyaji veya sekli sizin paylastiginiz konularin degerini azaltmadigi gibi sizin sahsinizin saygidegerligine asla dokunamaz.

    Sizin de takdir edeceginiz gibi sanal bir ortamda ne yuzlerimiz ne seslerimiz olmadan, en saygili ve digerini kirmayacak sekilde iletisim kurmaya calismak da oldukca guc. Pozitif, samimi ve insancil yaklasiminiza deger veriyorum.

    Icinde yasadigimiz sartlar, davranislari, tutumlari, tepkileri saygili bir sekilde elestirip konusabilmeyi bizlere o kadar zamandir unutturup her seyi kisisellestirip “kutuplastirdi" ki “Baris”cil ortamda saygiyi yitirmeden, sahsimiza saldiri olarak algilamadan fikir carpistiramaz olduk. Insanimizin goc egiliminin ve bu platformun colde bir vaha gibi varolus sebeplerinden biri de bu degil mi?

    Lutfen bugune kadar paylastiginiz mesajlari yerine koyun ve bundan sonraki paylasimlari nasil yapmak istediginizi ortaya koyup, forumdaslarinizla fikir harmanlayip, YesilkartForum ailesinin saygideger bir uyesi olmaya devam edin.

    Kendinizin veya emeginizin, paylasimlarinizin degerini yok saymaktan da lutfen vazgecin. Fikir carpistirin, fikirlerinizi soylediklerinizi yenileyin ancak lutfen sesinizi hicbir ortamda hicbir nedenle kismayin. Oyle hemen birakip gitmek yok!



    EDIT:

    P.S. Yeni hayatinizda/ulkede yer alacak temel ilkelerden biri:

    "Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press, or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for redress of grievances." First Amendment, U.S. Constitution
    ("Kongre, bir dini temel alan veya ozgurce yasanmasini yasaklayan, ya da ifade ozgurlugunu veya basin ozgurlugunu kisitlayan; ya da halkın bariscil bir sekilde toplanma ve yapılan sikayetlerin dinlenip sorunlarin cozume kavusturulmasi icin devletten talepte bulunma hakkını kısıtlayan herhangi bir yasa yapamaz”) Birinci Ek Madde, ABD Anayasasi

  • ⭐⭐

    @barış 🤔 Baska sitelerden YesilkartForum'a icerik kopyalama... içinde söyledi:

    Kimseye kırılmadığımı bilmenizi isterim sizleri bir dost olarak gördüm. Kendim için yaptığım araştırmaları değerli gördüklerimi buraya aktardım ama aktarma şekli yanlış olmuş lütfen kusura bakmayın. Sanırım bir forum kirliği oluşturdum. Sayın @admin, @crazycells Kaynak göstererek yapmış olduğum paylaşımlarımı siliyorum sizden ricam paylaşımların geri getirilmemesidir.... Konu başlıkları olduğu için sizlere de sıkıntı yaratmamak adına sadece linkler kalacak şekilde temizliyorum. Kalan göremediğim bilgi kiliği yarattığım konularım varsa bilgi verirseniz silebilirim. Arkadaşlar Amerika konusunda sizlerden çok şey öğrendim hepinize ayrıca çok teşekkür ederim. Sayın @crazycells başta olmak üzere Sayın @Sharm Sayın @sadriabi Sayın @saulgoodman ve daha saya madiğim çok değerli Forum üyelerine Teşekkür eder Sevgilerimi sunarım...
    Herkese güzel günler diliyorum müsaadenizi istiyorum

    Sayın @admin, @crazycells son bir yardımınızı istiyorum üyeliğimin komple silinmesini talep ediyorum lütfen beni kırmayın yada bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

    Sevgili @barış, lütfen bu kararınızı gözden geçirin ve paylaşımlarınıza devam edin. Sizin derlemeleriniz foruma iyi bir katkıydı. Sadece alıntı yaparken belirli kurallara uymak tüm sorunu çözecek. Aramızdan ayrılmanız bizi üzer. Saygı ve sevgiler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum