• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mustafa Sayılan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 102
    • En İyi 66
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Mustafa Sayılan

@Mustafa Sayılan

129
    İtibar
    199
    Profil Görüntülemeleri
    102
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.youtube.com/user/mustafasayilan Konum Antalya Yaş: 41

Mustafa Sayılan Takip etme Takip Et

Mustafa Sayılan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

REFUSED AP ISSUED
      Eşim ve ben Green Card çekilişi sonrası evlendik. Eşim yabancı uyruklu, Türkçe vey İngilizce bilmiyor. Asıl talihli benim, ben Türk vatandaşıyım.

hastane ve konsolosluk deneyimimizde ekstrem durumlara daha fazla odaklanmaya çalışacağım.

31 Ağustos tarihinde Unganlarda randevumuz vardı.
      Sabah randevu saatine bir kaç dakika kala muayenehaneye gittik. Muayenehanenin kapısını tıkırdattık. Genç bir hanımefendi kapıyı açıp bizlere "içerisi çok kalabalık, sizi başka bir odada bekleteceğim" dedi. Bizi bir başka salona aldı ve oradan sinirlenip "Madem kalabalık ne diye aynı saate randevu veriyorsunuz!" dedim. Hanım efendi pişkinlikle bana dönüp "vermesemiydik" dedi. Kendi kendime "sus Mustafa b*k yeme" telkininde bulunmaya çalışsam dahi aşırı öfkelenmiştim ve daha çok çatmak istiyordum.

Bir süre ikinci odada otururken diğer iki talihli ile daha tanıştık.
      (İsim unutkanı olduğum için isimlerini hatırlayamadığım doslar sizlerden şimdiden özür diliyorum. Zira oradaki insanlarla kuğulu parkta buluşup uzun uzun sohbet etmiştik, ben iyice utandım şimdi )
      Sohbet muhabbet heyecan derken bizleri içeriye davet ettiler. Pasaportlarımızı alıp fotoğraflarımızı çekip bir form doldurttular ve ardından labaratuara yönlendirildik.

EŞİM GEBE olduğu için röntgen çekimi esnasında iki adet kurşun yeleği eşime giydirdiler. yelek dendiğine bakmayın bel bölgesi ve aşağısında duran bir koruyucu.

Labaratuar işlemleri bittikten sonra tekrar muayenehaneye gittik. Doktor Hanım önce beni muayeneye aldı. Genel soruları yöneltti. Eşimin TR veya EN bilmediğini , dilerlerse eşimin muayenesinde yanlarında olabileceğimi dile getirdim. Gerek olmadığını söyledi.
      (Kesinlikle ve kesinlikle ilişki ve/veya evlilik durumunuz ile ilgili sorular soruyor ve notlar alıyor. )

Ardından ben çıktım ve eşim çağırıldı, 3-5 dakika sonra beni yeniden çağırarak eşim ile doktor arasında tercümanlık yapmamı rica ettiler.
      Saflık yaptım sanki eşim hakkında hiç bir şey bilmiyormuşum gibi Doktor Hanım'ın sorduğu tüm soruları eşime yönelttim. Muayene bittiğinde odadan çıkarken doktor hanımın odasına daldım ve "eşimi muayene ederken kalbi ile ilgili bir şey söylemişsiniz, endişelenmiş. Bir sorun mu var" derken göz ucuyla bizim ile ilgili not aldığını göz ucuyla kestirebildim.

Muayene bitti ve ertesi gün bir dosyalarımızı teslim alabileceğimiz söylendi.

3 Eylül Mülakat günü sabah konsolosluk önünde beklemeye koyulduk. Heyecan stres korku herşey bir aradaydı fakat benden daha genç olan çiftlere "onlar da bizler gibi insan, heyecanlanmayın" mesajı vermeye çalısıyordum. (tabi ben yusuf yusuf)

eşim ile içeriye alındık, tüm süreç diğer dv talihlileri ile aynı idi. Siyahi genç beyefendi bizimle Türkçe sohbet ediyor, yetersiz kaldığı yerde ingilizceye geçiyor, benim ingilizxemin yetersiz kaldığı yerlerde yeniden Türkçeye geçiş yapıyorduk. Espirili, rahat mükemmel bir mülakat geçiyordu ve hatta "oldu bu iş" diyerek eşimin elini iyice sıkıp ona hislerimi anlatmay çalıştım. Derken görevli bana dönüp "eşinizin eski eşinin ölüm belgesi var mı?" diye sordu.
      "Asıl talihli ben olduğum için gerekli olduğunu düşünmemiştim, böyle bir evrak var ama yanımızda değil" dedim. Ardından konu diplomaya geldi

3 YILLIK MESLEK LİSESİ DİPLOMASIna sahiptim ve görevli "gc için 12 yıllık bir eğitimin tamamlanmış olması gerekiyor, başka sertifikalarınız var mı" dedi. Başka sertifikamın olmadığını, lise diplomamın yeterli ve dengi olduğunu anlatmaya çalışsamda beyefendi TR'nin geçmişini bilmediği için durumu idirak edemedi. Oysa diplomanın arkasında daha önce gittiğim ama bitirmeden terk ettiğim üniversitenin kaşe ve imzası vardı fakat ben görevliye diplomayı kabul ettirmeye çalışırken arkasını göstermek aklıma gelmedi.
      Sonuç bize orjinal evraklarımızı ve pasaportlarımız ile eksik evrak, red sebebi içeren bir evrak verdi. Boynumuzu büktük otelimize döndük.
      Yarım bıraktığım üniverditeden transcript belgemi istedim. eposta ile yolladılar.
      TR'de liselerin üç yıl olduğu dönemi araştırıp haberlerin ekran görüntülerini ve MEB web sitesinden ilgili yasayı içeren PDF belgesini ve lise diplomamın arkalı önlü fotoğrafını konsolosluğa eposta ile ileterek Türkçe dilinde "görevli arkadaşa kendimi anlatamadım fakat benim diplomam geçerli, benden son beş yıla ait iş tecrübesi istenildi, ben bunun yerine diplomam üzerinden vizemi almak istiyorum" yazdım. Cevaben "ekteki belgeler ile pasaportlarınızı yollayınız" cevabını aldım.

Pasaportlarımızı, eşimin eski eşinin ölüm belgesini ve uniden aldigim transcript ile lise diplomami konsolosluğa yolladım. Bir süre sonra AP ve sonra Issued olduk.

Hepinizden Allah razı olsun. Buraya bir kelam yazan herkesten.

Ayrıca videolarımıza gözatmak isterseniz (abone olursanız çok mutlu olurum)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: DV sürecinde TR'den ABD'ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılan masraflar

10/26/2021 giriş
      Virginia Sterling yerleşik hayat
      Eyalet şehre ve şahsi deneyimimize göre birden fazla kişi ile taşınacaklara tavsiyem lütfen en qz 20.000 USD ile gelmeye çalışın. Unutmayın bu tamamen benim tecrübemdir "yaa nerden bulcaz 20.000 usd, cokmuş, gitmeyelim" gibi düşüncelere kapılmadan önce diğer deneyimleri de dikkate alın.

5600 USD İlk kira
      6000 USD araç
      2000 USD uber v.s. ulaşım (1.5 ay)
      13600 USD toplam

Basement yani 2 odalı bir bodrum katını , elektrik su internet içinde
      1400USD ücret ile kiraladık (kredi notu olmadığı için kalacak yer kiralamak çok zor oldu)
      Kiralama esnasında 2x kira ve 2x kira bedeli depozito ödedik.

2010 model Hyundai Santa fe, 100k milde 6000 usd

20.000 USD getirmenizi şahsen tavsiye ederim yazdım çünkü burada bir kaç ay iş bulamadığınızı düşünürseniz 30 gün sonra yeniden kira ödeyeceksiniz, sıkışıp zorlanıp geri dönmek istemezsiniz.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik

@Ayhanes, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik

@birumut, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik

@Ayhanes maliyetleri yazabilir misiniz ?

ne iş yapmak istediğinize göre değişir fakat en hareketli şehri olan Budva'da yerleşik bir iş yeri ve kiralık ev için ortalama 15.000€ gibi bir maliyetle merhaba demek gerekiyor. Dediğim gibi bunun sebebi vatandaşlarımızın oraya gidip "kira takıp kaçma" alışkanlıkları.
      15.000€ 'nun üzerine iş yeri açılış maliyetleriniz, şirket kurma, tadilat, hayat idamesi derken bir o kadar daha masraf çıkabiliyor önümüze. tabi bu rakamlar rahat etme üzerine.

Turizm sezonunun toplamda 100 gün olduğunu düşünürsek başlangıçta 25.000€ - 30.000€ gibi bir meblağ beni ürküttü.

Aslında işyeri açma bedelleri aşağı yukarı 300€ civarında. Fakat kira sistemleri biraz farklı. Özellikle işyeri veya ev kiralayacak kişinin yabancı olduğunu anladıkları an fiyat x15 katına çıkıyor. Ve sezon ile sezon dışı fiyatlar aşırı tutarsız. Örneğin kış sezonunda Budva'da 5km bir mesafe için taksiye 1.8 € öderken yaz sezonunda 9€ civarı ödemeniz gerekiyor.

Budva Kale İçi'nde ev kiralamıştım. Elektrik ve su masrafları hariç kira bedelim 250€ idi, tabi şanslıydım çünkü herşeyden önce orada yerli arkadaşlar edinmiştim.

Zanatski center isimli bir yerde ofis kiralamıştık ve ofis kirası aylık 200€ civarında idi.
      İnternet bağlatmamıştık komşumuz muhasebeci idi muhasebecinin internetini kullanıyorduk ve aylık 15€ ödüyorduk.

Emlakçılar sizlerden komisyon isteyemezler, emlakçılar komisyonlarını her zaman mal sahibinden talep etmek zorundalar bunu unutmayın.

İşini hakkı ile yapan danışmanlık büroları bulunmakta ancak siz "ben suya sabuna dokunmam 3-5 bin € öderim onlar halletsin" derseniz şirket açılış tutarları biraz artmakta.

Oturum kartınız olmadan araç satın alıp trafiğe çıkartamıyorsunuz fakat Türkiye ehliyetiniz ile sınırsız süre araç kullanma hakkına sahipsiniz.

Budva'da evler ve işyerleri lotlar halinde ayrılmış. Denize yakınlığına göre fiyat biçilmekte.

Karadağ halkı ister iş için ister turistik olarak gidin fark etmez oraya gittiğiniz anda sizi soyulmaya hazır tavuk gibi görüyorlar, buna nazaran kibar ve güler yüzlü insanlar.

Şahsi fikrim orada yapılabilinecek en iyi yatırım gayrimenkul yatırımları olacaktır. Haricen halkı fakir ve sezon dışı tamamen ölü bir bölge.

Gece hayatı ile ilgili yatırım yapmak isterseniz Budva'da tradational (geleneksel) müzik haricinde club olarak yalnızca bir mekan var ve orasıda sezonda kısa bir süreliğine açık. Harici tüm mekanlar tamamen geleneksel müzikler yapmakta ve dolayısı ile sezon harici iş yapabilineceğini sanmıyorum. Sezonda ise yerel halkı geleneksel mekanları seçerken , turistler ise bu mekanlara mecbur bırakılmakta.

Hatam var ise affoluna, sorularınız olur ise yanıtlamaya çalışırım.
      Saygılarımla

Avrupa içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@asilelif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Özellikle @crazycells de dahil olmak üzere (belki dolar verir) 36xxx sıramı satıyorum alan varmı 🤣🤣🤣

Şakanıza bir şeyler ekleyeyim, çekiliş sonrasında paylaştığım youtube videosundan sonra neredeyse 6 evlilik teklifi aldım. Çok uzun zamandır benim ile iletişim kurmayan insanlar mesajlar yağdırmaya başladı. Hatta evlilik için para teklif eden dahi oldu.
      Ah şu insanlar ah...

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@Muhtaradana 2020 talihlileri için çok sevindim. Kara kara üzülüyorduk ve ben hep pozitif olarak "bir ihtimal var" düşüncesinde iken 2021 talihlilerinden dahi "biz bile gidemeyebiliriz" sesleri yükseliyordu. Bu da demek oluyor ki, "Asla umudunuzu kaybetmeyin" Haziran 2021 tarihinde USA'da görüşmek üzere ))

Gündem içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@breezyguy, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@sagan tesekkurler, umudunuz var mi ? Bu numaralara yakın çok umutlu degil gibi insanlar

Ben %100 gideceğimi düşünüyorum, case number imzamda var öyle çok küçük bir rakam da değil, ABD'ye gidecek ve projelerimi hayata geçireceğim 🙂

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

Belarus'ta tatildeyim, evrak talebi Cuma günü geldi , Evrakları bu gün yollayabildim. Alırım bir hayırlı olsun :)))
      Bu arada Amerika'ya gitmeden önce Rusça dil kursuna gidip Rusça öğrenmek niyetindeyim. Sevdiğim bir dil ve belki bir şekilde faydasını görebilirim 🙂

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@nevzi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar enseyi karartmayın. 2020 birşey diyemem ama 2021 için prosedürler aynen devam eder. Sadece Şubat Mart biraz yığılma olur. Birçok şey covid bağlı diye düşünüyorum.

Bende 2021 için aynısını düşünüyor ve defalarca yazıyorum. Çok karamsar oluyor insanlar, enerjili olun, pozitif olun, herşeye rağmen Haziran 15'inden önce gidersem arkadaşımdan 1000USD alacam eğer 15'inden sonra gidersem ben ona 1000USD ödeyeceğim böyle bir iddiamız bile var 🙂 Yani siz siz olur ümidinizi kesmeyin, ABD konsolosluk yetkililerine duyrulur , iddiayı kazanmama destek olun starbucks mudur nedir orada kahve ısmarlayayım 😃

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@cyya, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells peki 31 Aralıktan sonra mulakata cagirmaya basladiklarinda her ay daha once cagirdiklari kadar kisiyi mi mulakata cagiracaklar yoksa her ay mulakata cagiracaklari kisi sayisinda (en azindan ilk 3 ay icin (3 ay ertelendiginden dolayi)) kayip zamani telafi edecek sekilde daha fazla kisiyi mi mulakata cagiracaklar. netice de her ulke icin elerinde bulundurduklari ortalama vize sayisi var .bunlari eritmeleri lazim.
      teşekkürler....

Merhaba
      Kişiel tahminim normalde çağırılandan daha az insanı çağıracaklar. Sebebi ise güvenlik önlemleri malum Covid-19 süreci. Aksi olursa da hepimiz adına harika olur tabi 31 Aralık sonrası mülakatlara devam edilir ise.

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@serapben, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells ben de imza kısmını göremedim profilde. grup unvanları diye bir bölüm var. bu arada itibarımda -5lerde. forumdakiler de hatayı hiç affetmiyor yanlışlıkla 2020 aşamalarına yorum yaptığım için eksilerle dolmuşum 🙂 en sonunda forumdan kovulacağım galiba

Aynı şekilde ben de ilk yorumumda - ler aldığım için itibarım azcıcık düşük olmuş fakat bu bize ders olsun diyorum. Konu dışına çıkmanın zararları (bakın şu an yaptığım gibi @crazycells görmesin 😛 )

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

Mustafa Sayılan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)

Yeşil Kart ile Amerika'daki 3. veya 4. yılımız olsa gerek. TR aktarmalı Belarus ben ve ailem için 5k usd civarıydı, Polonya'dan karayolu ile Belarus'a girilebiliyor bu yüzden hem Polonyayı merak ederdim, hem kayak merkezi vesaire bakarım hem de Belarusa dört saat sürüş mesafesinde (varış noktama) diye Polonya konsolosluğundan Schengen'e başvurduk.

3 yaşında ve 2 aylık kızımız var. Eşim Belarus ben ise Türk vatandaşıyım.

gov.pl uzerinden Polonya Vaşinkton konsolosluğu için haftanın tek günü için randevu veriyordu ve hem kendim hem de eşim için (kendi formunuzu doldururken ikinci kişi ekliyorsunuz ve form bittikten sorna ikinci kişi formunu dolduruyorsunuz, iki ayrı başvuru gibi ama tek seferde alıyor) c tipi çoklu vize başvurusu formu doldurdum.

İki çocuğumuz Amerikan vatandaşı, bu yüzden 90 güne kadar seyahatte onlar için vize almamıza gerek yok.

Polonya için SAS firmasından gidiş dönüş uçak biletlerini aldim. (flex bilet aldim, iptal etmem gerekirse zarar etmeyeyim diye ve 2500 dolar tuttu) Biletleri ikişer adet olacak şekilde yazdırdım.

booking.com'dan otel rezervasyonlarını yaptırdım. Ve ikişer adet çıktılarını aldım.

Çalıştığım şirketten antetli kağıda işe başladığım tarihten bugüne kadar çalıştığım dönemi ve maaşımı yazmalarını rica ettim, şirket sağolsun "Mustafa bizim için önemli bir değerdir" gibi bir ibare eklemiş.

Bankama gidip bankadan onaylı hesap bilgisi istedim fakat bunu istediğimde 16 Aralık idi, banka app uzerinden talep oluşturmami ve bu evragin hazirlanmasinin zaman alacagini soyleyince ben de son alti ayin hesap ozetini istedim.

Telefonumdaki çevrimiçi banka uygulamalarından kredi kartlarımızın şuanki bakiyelerini gösteren çıktılar aldım. Rapor(statement) gibi.

Türkiye'den avrupa'da geçerli ve €30K kapsayacak şekilde tüm aile fertleri için sigorta yaptırdım. (54 dolara geldi, Amerika'da en ucuzunu 300 dolara bulabilmiştim) Konsolosluk sadece vize başvurusu yapanlar için istiyor ama tüm aileme sigorta yaptırmak istedim, dünya hali, ne olurr ne olmaz 🙂 Ve sigorta şirketinden poliçelerin ingilizcelerini istedim, çıktılarını aldım.

Yeşil kartlarımızın, pasaportlarımızın (resimli bilgi sayfası) , Amerikaya ait kimlik kartlarımızın arkalı önlü birer kopyalarını hazırladım.

Iki adet 3.5x4.5cm boyutlarında fotoğraf lazımdı, komşum fotoğraf işleri ile uğraşıyor, ona rica ettim, fotoğraflarimizi cekip arkaplani temizledi, fotograflari cvs internet sitesinden bastirip ertesi gün teslim aldım. (0.84 dolar)

18 Ara 2024 tarihi saat 12:35pm gibi eşim ile birlikte konsolosluğa gittik. Konsolosluk binasının dış kapısını güleryüzlü bir hanfendi açmaya geldi.

Amerika'ya ait ehliyet ve/veya kimlik kartlarımızı istedi. (Olmasaydı muhtemelen pasaport isteyecekti) ve bizi arka taraftan bir girişe yönlendirdi. (Engelli rampası mevcut ve kullanışlı duruyor)

Yaklaşık 3mt² bir odaya girdik. İçeride iki adet pencere vardı ve sadece birinin arkasında bir çalışan vardı. Çeşitli başvurular için bir sıra vardı. (Öyle numeratörmüş, randevu saatiymiş hak getire. Bizim randevu saatimiz 1pm idi bize 2pm gibi sıra geldi) Hanfendi eşimi görünce muhtemelen Polonya vatandaşı sandı (Eşimin bir kısım ataları Polonyalı) ve eşime hoşgeldin gülümsemesi yolladı... :))

Başvuruda ortayaşlı şeker mi şeker , eşime gülücük saçan hanfendi (ben de 40 olmuşum zaman Amerika'da çok daha hızlı akıyor) bizi pencereye çağırdı. Önce ingilizce konuşmaya başladı fakat gerek ses sisteminden gerekse heyecandan "bizim ingilizcemiz kötü" dedim, kadın eşime döndü ve Lehçe konuşmaya başladı. Eşim ona Lehçe cevap verince kadın Lehçe ve makinalı tüfek misali konuşmaya devam etti. Eşim "özür dilerim ama benim Lehçem bu kadarına yetmiyor" dedi ve yine ingilizceye döndük 🙂

Başvuru formu, pasaportlar tüm evraklar için eşime ayrı kendime ayrı klasör hazırlamıştım. Daha kadın sormadan sırası ile tüm evrakları verdim. İçeride hafif bir "vaow" oldular 🙂

Eşimin gelir kaynağını sordu. Eşimin gelir kaynağı olmadığı için bana boş bir A4 vererek "eşinize bu seyahatte sponsor olacağınızı beyan eder misiniz" dedi. Ben de bir kaç kelime yazıp tarih atıp imzalayıp verdim.

Amacımızı sordu ben de "Polonya'ya uçtuğumuzda 2 gece otelde konaklayıp Belarus'a geçeceğiz" dedim.
      -Belarus uçak biletlerinizi aldınız mı? diye sordu
      Polonya'dan Belarus'a uçuş olmadığı için sorunun şaşırtmaca olduğunu düşündüm. "Hayır, Polonya'dan Belarus'a uçuş yok, Belarustan bir arkadaşımız arabası ile gelip bizi alacak" dedim.
      -Belarus'ta nereye gideceksiniz? sorusu geldi
      Eşim "Ailem Belarusta, abc şehrindeler oraya gideceğiz"
      Kadın bir kaç soru daha sorarak o şehrin tam olarak nerede olduğunu anlamaya çalıştı.

Eşim ve benden parmak izi aldılar ve eşimden 39 dolar benden 100 dolar başvuru ücreti istediler. Tüm işlemler 2:35pm civarı bitti.

Fotoğrafların boyutları uygunmuş fakat yüzümüz toplam alanın %70 ila %80 ini kaplaması gerekiyormuş, bizim yüzlerimiz ufak kalmış. 3pm de konsolosluk kapanacakmış, hanfendi acilen fotoğraf çektirip yetiştirmemizi istedi, eşim ve bebişle yana döne cvs arayıp Amerika'nın çok sakin çalışma koşullarına alışmış cvs personelinin makinayı ısıtıp çekip bastırma merasimini kan ter içinde nefes nefese bekledikten sonra 2:55pm de konsolosluğa yetişip yeniden çekildiğmiz fotoğrafları teslim ettim.

"your visa issued in two weeks" dedi, aha dedim heralde şimdiden onaylandı. Eşim ise 27 Aralıkta pasaportlarımızı teslim alabileceğimiz ibaresini duymuş, ben fark etmedim.

Şuan olumlu veya olumsuz sonucu bekliyoruz.

Düzenleme : Dec 30 2024

Polonya konsolosluğundan ses çıkmadı. Tatillerden dolayı Ocak ayında iki haftalik vize işleme sürecini aşacaktı. bugün saat 9:10am gibi konsolosluğu arayıp(+12024991930) bilgi istedim. Telefondaki hanfendi vize işleme sürecinin bittiğini, bugün bizi bilgilendirmek için aramak üzereyken bizim aradığımızı, yarın sabah 9 ila 12 arasında pasaportlarımızı alabileceğimizi söyledi.
      Özür dileyerek vize durumunu sordum, pozitif dedi Teşekkür edip kapattım. Yarın pasaportları elden teslim alacağız.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: DV sürecinde TR'den ABD'ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılan masraflar

10/26/2021 giriş
      Virginia Sterling yerleşik hayat
      Eyalet şehre ve şahsi deneyimimize göre birden fazla kişi ile taşınacaklara tavsiyem lütfen en qz 20.000 USD ile gelmeye çalışın. Unutmayın bu tamamen benim tecrübemdir "yaa nerden bulcaz 20.000 usd, cokmuş, gitmeyelim" gibi düşüncelere kapılmadan önce diğer deneyimleri de dikkate alın.

5600 USD İlk kira
      6000 USD araç
      2000 USD uber v.s. ulaşım (1.5 ay)
      13600 USD toplam

Basement yani 2 odalı bir bodrum katını , elektrik su internet içinde
      1400USD ücret ile kiraladık (kredi notu olmadığı için kalacak yer kiralamak çok zor oldu)
      Kiralama esnasında 2x kira ve 2x kira bedeli depozito ödedik.

2010 model Hyundai Santa fe, 100k milde 6000 usd

20.000 USD getirmenizi şahsen tavsiye ederim yazdım çünkü burada bir kaç ay iş bulamadığınızı düşünürseniz 30 gün sonra yeniden kira ödeyeceksiniz, sıkışıp zorlanıp geri dönmek istemezsiniz.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

ayenesinde yanlarında olabileceğimi dile getirdim. Gerek olmadığını söyledi.
      (Kesinlikle ve kesinlikle ilişki ve/veya evlilik durumunuz ile ilgili sorular soruyor ve notlar alıyor. )
      Ardından ben çıktım ve eşim çağırıldı, 3-5 dakika sonra beni yeniden çağırarak eşim ile doktor arasında tercümanlık yapmamı rica ettiler.
      Saflık yaptım sanki eşim hakkında hiç bir şey bilmiyormuşum gibi Doktor Hanım'ın sorduğu tüm soruları eşime yönelttim. Muayene bittiğinde odadan çıkarken doktor hanımın odasına daldım ve "eşimi muayene ederken kalbi ile ilgili bir şey söylemişsiniz, endişelenmiş. Bir sorun mu var" derken göz ucuyla bizim ile ilgili not aldığını göz ucuyla kestirebildim.

tebrikler, hayirli olsun.

sizin evliliginizin resmi olarak taninabilmesi icin iki es de evlenmeye uygun olmali(ya evlenmemis, ya bosanmis, ya da dul), dolayisiyla asil talihli siz de olsaniz esinizin eski esine dair belge istemeleri normal.

Emeğiniz için teşekkürler. TR'de aynı şekilde eşin evliliğe uygun (eski eş ölüm, boşanma v.s.) evraklarını istiyor. TR'de evlendiğimiz için istememeleri gerekirdi. Demekki TR'ye güvenmiyorlar 🙈😊

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

REFUSED AP ISSUED
      Eşim ve ben Green Card çekilişi sonrası evlendik. Eşim yabancı uyruklu, Türkçe vey İngilizce bilmiyor. Asıl talihli benim, ben Türk vatandaşıyım.

hastane ve konsolosluk deneyimimizde ekstrem durumlara daha fazla odaklanmaya çalışacağım.

31 Ağustos tarihinde Unganlarda randevumuz vardı.
      Sabah randevu saatine bir kaç dakika kala muayenehaneye gittik. Muayenehanenin kapısını tıkırdattık. Genç bir hanımefendi kapıyı açıp bizlere "içerisi çok kalabalık, sizi başka bir odada bekleteceğim" dedi. Bizi bir başka salona aldı ve oradan sinirlenip "Madem kalabalık ne diye aynı saate randevu veriyorsunuz!" dedim. Hanım efendi pişkinlikle bana dönüp "vermesemiydik" dedi. Kendi kendime "sus Mustafa b*k yeme" telkininde bulunmaya çalışsam dahi aşırı öfkelenmiştim ve daha çok çatmak istiyordum.

Bir süre ikinci odada otururken diğer iki talihli ile daha tanıştık.
      (İsim unutkanı olduğum için isimlerini hatırlayamadığım doslar sizlerden şimdiden özür diliyorum. Zira oradaki insanlarla kuğulu parkta buluşup uzun uzun sohbet etmiştik, ben iyice utandım şimdi )
      Sohbet muhabbet heyecan derken bizleri içeriye davet ettiler. Pasaportlarımızı alıp fotoğraflarımızı çekip bir form doldurttular ve ardından labaratuara yönlendirildik.

EŞİM GEBE olduğu için röntgen çekimi esnasında iki adet kurşun yeleği eşime giydirdiler. yelek dendiğine bakmayın bel bölgesi ve aşağısında duran bir koruyucu.

Labaratuar işlemleri bittikten sonra tekrar muayenehaneye gittik. Doktor Hanım önce beni muayeneye aldı. Genel soruları yöneltti. Eşimin TR veya EN bilmediğini , dilerlerse eşimin muayenesinde yanlarında olabileceğimi dile getirdim. Gerek olmadığını söyledi.

Muayene bitti ve ertesi gün bir dosyalarımızı teslim alabileceğimiz söylendi.

3 Eylül Mülakat günü sabah konsolosluk önünde beklemeye koyulduk. Heyecan stres korku herşey bir aradaydı fakat benden daha genç olan çiftlere "onlar da bizler gibi insan, heyecanlanmayın" mesajı vermeye çalısıyordum. (tabi ben yusuf yusuf)

eşim ile içeriye alındık, tüm süreç diğer dv talihlileri ile aynı idi. Siyahi genç beyefendi bizimle Türkçe sohbet ediyor, yetersiz kaldığı yerde ingilizceye geçiyor, benim ingilizxemin yetersiz kaldığı yerlerde yeniden Türkçeye geçiş yapıyorduk. Espirili, rahat mükemmel bir mülakat geçiyordu ve hatta "oldu bu iş" diyerek eşimin elini iyice sıkıp ona hislerimi anlatmay çalıştım. Derken görevli bana dönüp "eşinizin eski eşinin ölüm belgesi var mı?" diye sordu.
      "Asıl talihli ben olduğum için gerekli olduğunu düşünmemiştim, böyle bir evrak var ama yanımızda değil" dedim. Ardından konu diplomaya geldi

3 YILLIK MESLEK LİSESİ DİPLOMASIna sahiptim ve görevli "gc için 12 yıllık bir eğitimin tamamlanmış olması gerekiyor, başka sertifikalarınız var mı" dedi. Başka sertifikamın olmadığını, lise diplomamın yeterli ve dengi olduğunu anlatmaya çalışsamda beyefendi TR'nin geçmişini bilmediği için durumu idirak edemedi. Oysa diplomanın arkasında daha önce gittiğim ama bitirmeden terk ettiğim üniversitenin kaşe ve imzası vardı fakat ben görevliye diplomayı kabul ettirmeye çalışırken arkasını göstermek aklıma gelmedi.
      Sonuç bize orjinal evraklarımızı ve pasaportlarımız ile eksik evrak, red sebebi içeren bir evrak verdi. Boynumuzu büktük otelimize döndük.
      Yarım bıraktığım üniverditeden transcript belgemi istedim. eposta ile yolladılar.
      TR'de liselerin üç yıl olduğu dönemi araştırıp haberlerin ekran görüntülerini ve MEB web sitesinden ilgili yasayı içeren PDF belgesini ve lise diplomamın arkalı önlü fotoğrafını konsolosluğa eposta ile ileterek Türkçe dilinde "görevli arkadaşa kendimi anlatamadım fakat benim diplomam geçerli, benden son beş yıla ait iş tecrübesi istenildi, ben bunun yerine diplomam üzerinden vizemi almak istiyorum" yazdım. Cevaben "ekteki belgeler ile pasaportlarınızı yollayınız" cevabını aldım.

Pasaportlarımızı, eşimin eski eşinin ölüm belgesini ve uniden aldigim transcript ile lise diplomami konsolosluğa yolladım. Bir süre sonra AP ve sonra Issued olduk.

Hepinizden Allah razı olsun. Buraya bir kelam yazan herkesten.

Ayrıca videolarımıza gözatmak isterseniz (abone olursanız çok mutlu olurum)

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır buralara uğrayamamış/uğramamıştım. Bugün itibari ile 3 Eylül'e mülakat tarihi aldık. Eşim Belarus vatandaşı. Eşim ingilizce ve/veya Türkçe bilmiyor. Mülakat için nasıl bir yol izlemeliyiz ?
      Bu durumda yanımızda tercüman götürmemiz gerekmekte midir veya konsoloslukta Rusça bilen bir tercüman bulunmakta mıdır ?
      Daha önce @Muhtaradana 'nın paylaştığı mülakat öncesi döküman hazırlığı metninde şu bilgi geçmektedir.

3-Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi [hem kcc gönderilen belgelerin çıktısı, hemde mülakatın hemen öncesinde alınmış güncel belge(tavsiye edilen)]
      -Tr ve yurt dışı

Yurtdışından aldığınız belgelerin yeminli tercüman aracılığıyla ingilizceye tercüme ettirilmesi gerek
      -Bu belgeler konsoloslukta kalacak

Eşimin belgelerini Türkçe tercüme ettirmiştim. İllaki ingilizce tercümesi zorunlu mudur ? Öyle ise bir de ingilizce tercüme ettirmem gerekiyor.

Bu iki hususta bilgi sahibi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ederim.

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@goblis Çok teşekür ederim, o halde evrakları evrak talebi gelmeden yolluyorum zira case current oldu eğer evrak talebi beklersem ortalık zaten karışık iyice sıkıntı yaşamak istemiyorum 🙂

Öte yandan
      Eşim Belaruslu, eşim için yollayacağım evrakları aşağıya yazıyorum. Umarım yanlışım veya eksiğim yoktur.
      1- Pasaport ön arka
      2- Pasaport çevirisi
      3- Polis kağıdı (sabıka kaydı) çevirisi
      4- Doğum belgesi çevirisi
      5- Evlilik cüzdanı
      6- Evlilik cüzdanı çevirisi (Nüfus müdürlüğünden alınan B2 formu apostilli)

Edit : Bu mesajı yolladığım an evrak talebi aldım
      Edit 2 : Nasıl oldu bilmiyorum ama 7 Martta gelen evrak talebi ile ilgili bir başka epostayı bu gün geldi gibi görmüşüm 😕

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

Yeniden merhabalar, muhtemelen daha önce defalarca sorulmuştur, yaklaşık 25 dakika site içi arama ile arama yaptım fakat aradığım sonuca ulaşamadım.
      DS260 formunu doldurdum, evrak talebi aldım evraklarımı yolladım ve ardından evlendim. Eşim için formu açtırıp (DS260) doldurdum. Evrak talebi gelmeden kendi adıma ve eşim adına evrakları göndermek istiyorum.
      1- Eşimin evrakları dahil tüm evrakları kendi eposta adresim üzerinden mi göndermem gerekmektedir ?
      2- Evrakların tamamını kendi eposta adresim üzerinden gönderecek isem eşimin evraklarının isimlendirmesi nasıl olmalıdır ? Örneğin benim için 2021EU00000001_Mustafa_Kemal_Olmez_Passport.pdf Şeklinde bir evrak ismi olacaktı bunlar eşim için nasıl olmalı ?
      2021EU00000001_Esiminadi_EsiminSoyadi_Passport.pdf gibi mi ?

Daha önce detaylı bir anlatımı veya paylaşımı yapıldı ise konunun linkini, eğer bulunmuyor ise bilgili olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilirse sevinirim. Teşekkürler

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@crazycells Merak ettiğim bir durum var, normal şartlarda 15K usd bir kişinin USA topraklarında bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği düşünülerek gösterilen bir rakam idi, covid sürecinde sizce bu meblanın daha yüksek gösterilmesi gerekmez mi ?

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan

@leo Bence burada bir hata, yanlış anlaşılma var. Suudi arabistanda bulunan Türk konsolosluğu sizin adınıza sabıka kaydı isteyemeyebilir, bunu doğrudan suudi Arabistan Konsolosluğu'nun yapması gerekir diye düşünüyorum. İletişiminizde sorun olmuş olabilir mi? Hangi yol ile başvurdunuz? Mümkün ise eposta yolu ile tek cümlede kısa ve öz neye ihtiyacınız olduğunu anlatmayı dener misiniz?

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Gencovaista Size ve eşinize hayıtlı olsun. Çok sevindim.

Mustafa Sayılan
      Mustafa Sayılan