Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.7k 333

• 2023 sonbaharinda ABD genelinde yangin tehlikesi sebebiyle 3.3 milyon Kia ve Hyundai, kisa devre sebebiyle 1.8 milyon Toyota’nin geri cagrilacagi duyurulmus. Detayli bilgi ve araciniz geri cagrilacak araclar icerisinde var mi VIN kontrolu icin resmi site;

https://www.nhtsa.gov

• Toyota prius var hybrid bende seneye isteyene satayım araba yakmıyor resmen tabi doordash uberets ile ugrasacaksanız güzel, eski model olmasına ragmen cogu seyi o sene otomatik yapmıslar pencereler,vites,dokunmatik ekran vs olumlu yonlerı ok olumsuzu araç çok hafif rüzgarda sallandıgını hıssediyorsunuz ve hybrid oldugu için yüksek hızlara bir anda cıkamıyor 2 günde bir depoyu dolduruyorum 25 dolar 2 günde 340 mili rahat görüyorum

• Merhaba herkese, geldiğimizin 2. ayı oldu. Neredeyse her gün bakmamıza rağmen araba konusunda ilerleyemedik. Market place dealerlar ile dolu çoğu auctiondan araba satıyor. Galerilerin ikinci ellerinde gereksiz masraflar ekliyorlar dealer fee diye 9000 dolarlık arabaya 800 dolar fee istiyorlar. Sıfır arabaya kredi skoru ve ödeme zorluğundan giremiyoruz. İkinci elde masraf konusunda risk alabilecek kadarda bütçe yok. Carmax gibi sitelerde ucuz araçlar yok genelde, 6000-7000 dolara önerebileceğiniz araba alma yöntemi nedir? Marketplaceden kendi aracını satan amerikalı bakıyorum ama hiç denk gelmiyorlar.

• craigslist e bakabilirsin...for sale by owner kismi var...dikkat et dolandiricilar da coktur orda

• @heycan Hangi eyalettesiniz bilmiyorum ama ben Ohio’da 6500$’a dealer’dan 2012 Honda Accord aldım. Daha bir çok seçenek de vardı açıkcası ikinci elde. Tabi şunu unutmayalım; ikinci el araba her zaman risklidir. Sizden önceki sahibi/sahipleri düzgün kullanmışsa sorun çıkma ihtimali düşük. Hor kullanıldıysa yandın… Size tavsiyem 3’e 5’e bakmadan ulaşabildiğiniz bir aracı alın. Çünkü burada insan her bir işi hallettiğinde kendini iyi hissediyor ve kafasından bir soru işareti daha azalmış oluyor. Zaten malumunuz araçsız da zor buralarda yaşamak…

0 araç alamıyorsak, ikinci el alıp risk alacağız. Yapacak bir şey yok…

• ⭐⭐

@heycan Kredi skorunuzu kontrol ettiniz mi? 2. aya kadar en düşük bile olsa bir skor oluşmuştur. Bu durumda 0 araba alabilirsiniz. Uluslararası kredi programı olan yetkili bayiler 0 araç için kredi verebilirler. %30 civarı nakit talep ediyorlar. Dealer fee benim gittiğim her bayide de vardı, yalnızca mahalle arası küçük galeriler talep etmemişti, onların da araçları epey kötü durumdaydı.

• @EasternStar hangi sisteme düşüyor bilgisi var mı sende çünkü 6 ay öncesinden hiçbir kredi skor sorgulama firmalarına düşmüyor diye biliyoruz ondan.

• ⭐⭐

3 firmanın 3üne de düşer, ben kredi çeker çekmez ücretsiz olarak kendi puanını gösteren 2 firmaya üye oldum, 10 gün sonra çektiğim krediyi, ilk taksidi yatırdıktan sonra da puanımı gördüm. 1 firma hala ısrarla puan açıklamıyor; ama en son Verion üzerinden telefon aldıktan sonra eve gönderdikleri belgede 3 firmanın 2 sinde puanımı 600+ olarak yazmışlar. Ben de girdim ve kontrol ettim. Her ayın 28'inde güncelleniyor. Sanırım 6 ay içerisinde sisteme işlemeyen benim hala puanımı göstermeyen firma.

• @EasternStar teşekkürler verdiğin bilgiden dolayı

• @semavi eskiden mobil 1 kullanirdim, simdi de benzerini kullaniyorum buyuk kamyon icin olani..walmarttta 5 galonu 100 dolar...
    hepinize tavsiye ederim

s-l1600.png

• @ismailayaz teşekkür ederim hocam dediğiniz gibi dolandırıcılar piyasada çok gerçekten, geçen bir araç için çektim parayı gidiyorum carfax baktım ücreti de koydu biraz ama araç mil düşürülmüş hemde 9 yıldır aynı sahibinde

• @deep_blue

Yanıtınız için teşekkürler, New jerseyde yaşıyoruz burada bir kaç dealera gittik hepsinde gizli dealer fee ve birazcık araçların carfaxlarında şüpheliydi. Siz carfax baktınız mı arabanın mili olarak hangi aralıklara baktınız?

• @EasternStar
    Cevabınız için teşekkür ederim, Kredi skorumuz transunion üzerinden not avaliable durumunda şuanda, ama benzer şartlarda kredisi çıkanların olduğunu gördük. Eğer gerçekten bir araç beğenirsek hard inquiry yapın diyorlar aklımızda 2-3 senelik personal leaseden çıkma 30-40bin miledaki hyundai elentralar var 16-17bin dolar civarında. Birde sıfır kia forte mantıklı geliyor

• ⭐⭐

@heycan benzer durumda bana kredi çıkarmışlardı. Tabii faizi çok yüksek olarak uyguladılar. Transunion yerine equifax sistemini de kontrol ettiniz mi? Bahsettiğiniz araçlar hakkında bir şey diyemem; ancak garantisi olmasına dikkat etmekte fayda var.

• @heycan Benim aldığım araç 108.950 mildeydi. Çok şükür şu ana kadar sorunsuz bindik. (Akü hariç :-)

• Merhaba Yeşilkart forum ailesi, new york civarında 2. el araba alabileceğimiz güvenilir bir dealer önerecek bir arkadaşımız var mıdır? Ne yakın arkadaşımız ne akrabamız yok amerikada kapısını çalabileceğimiz.

• Bizde yakında new Jersey geleceğiz eğer varsa bizde o civardan bakabiliriz

• Bir arabanın personal lease de kullanılmış olması ne demek oluyor iyi ve ya kotu bir durum mu?

• @ahmet-bakrak Leasing ile alınmış araba.Leasing süresi bittiyse araç sahibinin üstüne geçtiyse sıkıntı yoktur. (tabii geriden bazı cezalar vs gelmiyorsa) Gerisi mekanik kontroller ve aracın optik durumudur. Ama araç hala leasing ile kullanılıyorsa bankanın muhtemelen araç üzerinde şerhi vardır, satın aldığınızda borcuyla beraber alırsınız. Bununla ilgili tavsiyem leasingli araçlara girmeyin olur. Girecekseniz de konulara hakim birinden destek alın.

• @semavi aradan yillar gecmis bu postu atali ama yine de size tesekkur etmek istedim.

7 Ekim'de tüm hayatımızı Kentuckye tasidik ve benim sirketten dolayi aracim olmasina ragmen gelir gelmez en buyuk sorun ve ihtiyacimiz esime bir araba almak oldu.

Tamamen belirttiginiz kontrolleri yapip biraz da online, google va arastirarak 200bin mil olan 2014 model bir Ford Escape Titanium aldik. Mil yuksekligi ve fren durumu(arka rotor ve pad degisimi gerekiyordu) nedeniyle uygun olan fiyati, camdaki ufak cizik nedeniyle daha da indirip gercekten uygun olduguna inandigim bir fiyata (hatta tutar da belirteyim, $5000'a) kapattim.

Frenleri yaptirdiktan sonra araba tas gibi oldu, sorunsuz guvenle kullaniyoruz (ilk firsatta degistirmek kaydiyla tabi, bu kadar yuksek mil eninde sonunda sorun yaratacak bize)

Yine de bu surecte birkac bayi gezip, onerdikleri cok fena arabalari sizin bu yazdiklarinizi dikkate alarak eledik.

Tekrardan tesekkur ederim:)

Benzer Başlıklar

• Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    210 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • Amerika'da Taksitle Taşıt Alma

Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    knnrnK
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1367/amerika-da-sıfır-model-araba-almak
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    374k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k