DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@deebee Ben 2 kisilik aile icin max. 10k usd gosterebilecegim ve floridaya gitme dusuncemiz var.birde is teklifi mektubu sunacagim.Olumlu ya da olumsuz ne olursa kader artik.Bu surecin stressi cok yipratti.artik cok dusunmemeye calisiyorum
-
@eray26 soyledigim gibi tamamen gorusmeyi yapan konsolosun takdiri, is teklifinin etkisi olumlu olacaktir. Henuz surecin cok basindasiniz, yipratici ve yorucu bir surec ama enseyi karartmamak lazim. Bol sans!
-
@Beykentli Merhabalar. Yeşil Pasaport sahibiyim ve size bir kaç sorum olacak. 2 sene önce pasaportumu yenilettiğimde eski pasaportumu delip bana geri vermişlerdi ve yeni pasaportum postayla bana gelmişti. Dediğiniz gibi dosyamı bir Avrupa ülkesine taşırsam ve bordo pasaport çıkartırsam Avrupa'ya yeşil pasaportum olmadan nasıl girebilirim? Yeşil pasaport deaktif olacağı için o pasaportla Avrupa'ya giriş/çıkış yapamayacağım için mülakatım yanmaz mı? Yoksa dosyamı taşıyıp vizemi alıp tekrar Türkiye'ye döndükten sonra bordo pasaport çıkartıp artık yeşil pasaportumu ABD'ye giriş çıkış yaptığım zamanlar yanımda mı taşımam gerekir? Kafamda çok soru oluştu cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Son bir sorum daha var. Pasaportum 5 yıllık olduğu için zaten ilerde Amerika vatandaşlığı almadan pasaportumun geçerliliği biteceği için mülakatımı Türkiye'de yapmak istiyorsam bordo pasaport çıkartıp mülakata 2 pasaportla birden gitmem daha mı sağlıklı olur? Yoksa şimdilik yeşil pasaportumla mülakata girip ilerde Amerika'da yaşarken bordo pasaport alıp oradaki devlet dairelerinden birine gidip Amerika vizesi mi bastırmam gerekir?
Şimdiden Teşekkür Ederim -
@eren34 eski fotoğrafla başvurup vizesini alan bir çok kişi var.
Diskalifiye olduğunuza dairde herhangi bir mail almazsınız maalesef -
@Beykentli Merhaba DV22 surecinde olan asil talihli baska ulke , aile uyeleri Ankara'dan vize alma durumu DV23 icin gecerli olmadi maalesef ( En azindan bildigim yok diyebilirim) Baska ulkeden mulakat alip gecerli sebeplerle mulakatina gidemeyip ankara'ya tekrar tasiyan mulakat almis dosyalara bile yeni mulakat vermedi Ankara.
-
@Emre-Kurtulmuş Anladım teşekkürler sadece bekliyorum o zaman.
-
@Cengodisco mülakata ankara'da girecekseniz gerek yok.
-
@akincetin sorun olmaz, gösterebilirsiniz.
-
@akincetin olmaz, gidebilirsiniz.
-
@SdasCtz fotoğraftaki sizseniz sorun olmaz.
-
@eren34 Son 2 sene esim ve kendim icin ayni fotografi kullandim. DV23 kazananiyim su an vizemi aldim ve Amerika'da yasiyorum. Siz bir sekilde mulakat alip o mulakata katilin cok buyuk bir kusur yoksa konsolosluk size vize vermek istiyor zaten.
-
@achillesoag yine de bunun uygun olmayan bir şey olduğunu belirtelim tabi ;)
sizden istenen her sene çekilişte yeni, güncel, içinde sizin olduğunuz ve uygun ölçülerde fotoğraf kullanmanızdır. -
@gucarslan Evet uygun olmayan bir sey :) Bizlerden istenen her basvuruda her birey icin guncel bir fotograf.
-
Çok teşekkürler, biraz mailleri mesajları karıştırınca hangi fotoğrafı yüklediğimi buldum ve aynısı değilmiş :) İçim rahatladı valla@achillesoag
-
@sherseen, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Beykentli Merhabalar. Yeşil Pasaport sahibiyim ve size bir kaç sorum olacak. 2 sene önce pasaportumu yenilettiğimde eski pasaportumu delip bana geri vermişlerdi ve yeni pasaportum postayla bana gelmişti. Dediğiniz gibi dosyamı bir Avrupa ülkesine taşırsam ve bordo pasaport çıkartırsam Avrupa'ya yeşil pasaportum olmadan nasıl girebilirim? Yeşil pasaport deaktif olacağı için o pasaportla Avrupa'ya giriş/çıkış yapamayacağım için mülakatım yanmaz mı? Yoksa dosyamı taşıyıp vizemi alıp tekrar Türkiye'ye döndükten sonra bordo pasaport çıkartıp artık yeşil pasaportumu ABD'ye giriş çıkış yaptığım zamanlar yanımda mı taşımam gerekir? Kafamda çok soru oluştu cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Son bir sorum daha var. Pasaportum 5 yıllık olduğu için zaten ilerde Amerika vatandaşlığı almadan pasaportumun geçerliliği biteceği için mülakatımı Türkiye'de yapmak istiyorsam bordo pasaport çıkartıp mülakata 2 pasaportla birden gitmem daha mı sağlıklı olur? Yoksa şimdilik yeşil pasaportumla mülakata girip ilerde Amerika'da yaşarken bordo pasaport alıp oradaki devlet dairelerinden birine gidip Amerika vizesi mi bastırmam gerekir?
Şimdiden Teşekkür EderimAynı anda iki pasaport sahibi olabiliyorsunuz. Yeşil pasaportunuz seyahat etmek için dursun. Bordo pasaport için başvuru yapın, 10 yıllık olsun.
-
@Serapp, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Şimdiden Teşekkür EderimAynı anda iki pasaport sahibi olabiliyorsunuz. Yeşil pasaportunuz seyahat etmek için dursun. Bordo pasaport için başvuru yapın, 10 yıllık olsun. GC vizesini de buna bastırırsınız.
Afedersiniz ben anlamadım yesil pasaporta neden vize basılmıyor?
-
Şimdiden Teşekkür EderimAynı durumdayım ve benim de kafam biraz karışık bu konuda. Her TC vatandaşının iki pasaport alma hakkı olduğunu biliyorum. Elimdeki pasaport 5 yıllıktı ve 3 yılı daha var. Ancak artık yeşil pasaport süresi 10 yıla çıkarılmış sanırım. Yeniletmek istiyorum ama yeşil varken bordoya ne gerek var diyorum kendi kendime. Acaba iki tane yeşil pasaport çıkartabiliyor muyuz yoksa biri yeşil diğeri bordo mu olmak zorunda? Bilgisi olan var mı?
-
@hsn-kartal Kim dedi basılmıyor diye?
Basılabilir diye düşünüyorum. -
Basılabilir diye düşünüyorum.Galiba ben tam anlamadım, sanırım dosyayı yurtdisina tasiyinca bordoyu konsolosluğa verip olası bir AP durumunda yeşille geri dönebilmek mı kast edildi?
-
@hsn-kartal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Basılabilir diye düşünüyorum.Galiba ben tam anlamadım, sanırım dosyayı yurtdisina tasiyinca bordoyu konsolosluğa verip olası bir AP durumunda yeşille geri dönebilmek mı kast edildi?
Evet o kastedildi muhtemelen. Yazı yazan kişinin ne kastettiğini anlamak bazen zor oluyor :)
"dosyamı bir Avrupa ülkesine taşırsam ve bordo pasaport çıkartırsam Avrupa'ya yeşil pasaportum olmadan nasıl girebilirim? Yeşil pasaport deaktif olacağı için o pasaportla Avrupa'ya giriş/çıkış yapamayacağım için mülakatım yanmaz mı?" demiş.
Ben de aynı anda iki pasaporta sahip olabileceğimizi anlatmak istedim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum