DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Serapp Teşekkürler elinize sağlık 🙂


  • merhaba,
    ben 2024 talihlisiyim - türk vatandaşıyım, dubai'de yaşıyorum, mülakat yerim abu dhabi.
    sıra numaram 24K civarında, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim ancak bir kaç sorum olacak.
    Abu dhabi'den dolayı benim territory'im Asia anladığım kadarıyla.
    Geçen sene Ağustos 2023'de Asia için cut-off number 21,000 diye gözüküyor, ancak 2023 talihlerinin excel listesine bakarken numarası 21K'nın üzerinden alanların da randevu aldığını gördüm - bu nasıl olabiliyor, anlamadığım kısım nedir?


  • Merhabalar 2024 çekiliş talihlisiyim. Şimdi 2025 çekilişi var. 2024 çıkmış olmasına rağmen 2025 e de baş vuru yapabilir miyim. Bu başvuru benim şimdiki durumumu etkileyebilir mi? Yeşekkür ederim.


  • vize bulteni onumuzdeki hafta ici gelebilir mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @eray26 önümüzdeki hafta içi biraz erken gibi ama kimse bilemez tabii ne zaman geleceğini


  • merhaba , şu anki kasım ayının cut off sırası nedir acaba? 10 bininci sıraya yaklaşık olarak hangi aylarda cut off veya mulakat tarihi gelir. bir bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim


  • @achillesoag merhaba. Bu yıl kırmızı pasaportlu hiçbir Türk vatandaşı Türkmenistan'a dosya taşımak istemesin, sordurdum, 10 günlük vizeye adambaşı 5.000,00 USD rüşvet istiyorlar + vize resmi ücreti + otel parası + yemek parası + taksi paraları + sağlık muayene ücreti + vize ücreti + belki orada da evrak tercüme vs. ücreti var. Bu maliyetlere hiç yanaşılacak gibi değil. Gelelim benim neden Aşkabat'a dosya taşımak istemediğime. Covid-19 problemi dolayısıyla Türkmenistan kendi cumhurbaşkanlığı tarafından çağrılanlar haricinde hiç kimseye 2020-2022 arasında vize vermedi. Ben daha önce orada çalıştığım için benim orada önceden yaptığım işi ve tahsilimi biliyorlar. Bu yüzden benden 2023 başında 1 yıllık vize rüşveti 20.000 USD istediler, ben de bu miktar düşer dedim, 2 ay sonra tekrar sordum, senin önceki vizen reddolmuş bu sefer 50.000 USD vermen lazım dediler, yoksa 1 yıl başka vize alamazsın dediler, ben de o parayı vermedim. Gerçi Türkmenistan'daki inşaat sektöründeki yönetici ve mühendis ücretleri tüm Orta Asya ülkelerindekilerden yüksektir, hatta ABD'deki aylıklardan yüksektir, gelir vergisi yok denecek kadar azdır, doğalgaz, elektrik, su, benzin paraları Türkiye'ye göre neredeyse bedavadır ama vize (çalışma izni) rüşvetleri çok yüksektir. Türkiye'nin büyük inşaat şirketleri bunu kendileri öder ama her şirket aynı değildir. Şantiyeden sorumlu bir Türk inşaat mühendisi maaşı en az 10.000 USD gibidir. Bu aylık 15.000-20.000 USD'a kadar çıkabilir. Çünkü orada herkes çalışamaz. Ölümlü bir iş kazası 250.000 USD rüşvete mal olabilir, çünkü sorumlu sizsinizdir, her ne kadar lokal iş güvenlikçiniz olsa da, şirketiniz bu parayı ödemezse siz ödeyene ya da birine ödetene kadar içeride yatarsınız. Bu arada yerli halk karaborsa kurundan aylık ortalama 50-100 USD paraya çalışır. Böyle olunca da tüm devlet kurumlarının çalısanları yakaladıkları Türkleri bir şekilde yolmaya bakar. Biz de vize rüşveti sorunca böyle uçuk fiyat istiyorlar. Sonuç olarak yeşil pasaportunuz varsa ve asıl talihli sizseniz bir derece gitmeyi düşünebilirsiniz. Aile fertlerinizse sizin vizeniz onaylandıktan sonra Ankara'dan vizelerini bastırabilirler. DV2022 talihlilerinden biri mülakata Barbados'tan girmiş, ailesi ise Ankara'dan vizelerini bastırtmıştı, bu forumdaki bir yerden okumuştum diye hatırlıyorum. Ama yine de yeşil pasaportla bile olsa Türkmenistan'a gitmeden önce Türkiye'deki bir Türkmenistan Konsoloslugu'na sormak lazım, yine de buradan gitmeden ek bir evrak, davetiye, vs. isteyebilirler. Canlarının istediği şekilde kanunları değişebiliyor.


  • @Beykentli, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @achillesoag merhaba. Bu yıl kırmızı pasaportlu hiçbir Türk vatandaşı Türkmenistan'a dosya taşımak istemesin, sordurdum, 10 günlük vizeye adambaşı 5.000,00 USD rüşvet istiyorlar + vize resmi ücreti + otel parası + yemek parası + taksi paraları + sağlık muayene ücreti + vize ücreti + belki orada da evrak tercüme vs. ücreti var. Bu maliyetlere hiç yanaşılacak gibi değil. Gelelim benim neden Aşkabat'a dosya taşımak istemediğime. Covid-19 problemi dolayısıyla Türkmenistan kendi cumhurbaşkanlığı tarafından çağrılanlar haricinde hiç kimseye 2020-2022 arasında vize vermedi. Ben daha önce orada çalıştığım için benim orada önceden yaptığım işi ve tahsilimi biliyorlar. Bu yüzden benden 2023 başında 1 yıllık vize rüşveti 20.000 USD istediler, ben de bu miktar düşer dedim, 2 ay sonra tekrar sordum, senin önceki vizen reddolmuş bu sefer 50.000 USD vermen lazım dediler, yoksa 1 yıl başka vize alamazsın dediler, ben de o parayı vermedim. Gerçi Türkmenistan'daki inşaat sektöründeki yönetici ve mühendis ücretleri tüm Orta Asya ülkelerindekilerden yüksektir, hatta ABD'deki aylıklardan yüksektir, gelir vergisi yok denecek kadar azdır, doğalgaz, elektrik, su, benzin paraları Türkiye'ye göre neredeyse bedavadır ama vize (çalışma izni) rüşvetleri çok yüksektir. Türkiye'nin büyük inşaat şirketleri bunu kendileri öder ama her şirket aynı değildir. Şantiyeden sorumlu bir Türk inşaat mühendisi maaşı en az 10.000 USD gibidir. Bu aylık 15.000-20.000 USD'a kadar çıkabilir. Çünkü orada herkes çalışamaz. Ölümlü bir iş kazası 250.000 USD rüşvete mal olabilir, çünkü sorumlu sizsinizdir, her ne kadar lokal iş güvenlikçiniz olsa da, şirketiniz bu parayı ödemezse siz ödeyene ya da birine ödetene kadar içeride yatarsınız. Bu arada yerli halk karaborsa kurundan aylık ortalama 50-100 USD paraya çalışır. Böyle olunca da tüm devlet kurumlarının çalısanları yakaladıkları Türkleri bir şekilde yolmaya bakar. Biz de vize rüşveti sorunca böyle uçuk fiyat istiyorlar. Sonuç olarak yeşil pasaportunuz varsa ve asıl talihli sizseniz bir derece gitmeyi düşünebilirsiniz. Aile fertlerinizse sizin vizeniz onaylandıktan sonra Ankara'dan vizelerini bastırabilirler. DV2022 talihlilerinden biri mülakata Barbados'tan girmiş, ailesi ise Ankara'dan vizelerini bastırtmıştı, bu forumdaki bir yerden okumuştum diye hatırlıyorum. Ama yine de yeşil pasaportla bile olsa Türkmenistan'a gitmeden önce Türkiye'deki bir Türkmenistan Konsoloslugu'na sormak lazım, yine de buradan gitmeden ek bir evrak, davetiye, vs. isteyebilirler. Canlarının istediği şekilde kanunları değişebiliyor.

    Tüm aile bireylerinin aynı anda vize görüşmesine girmesi gerekmiyor mu? İlk defa duyuyorum bunu


  • @sonokege Merhabalar, başvuru yapabilirsiniz, başvurunuz şuan mevcut olan sürecinize etki etmez.


  • @Kerem-Turgut Hayır siz eğer türkiye doğumluysanız EU bölgesinin kotasına dahil oluyorsunuz. O kotayı takip edeceksiniz.



  • Merhaba, unganlara cuma günü için randevu alırsak sonuçları cumartesi günü teslim ediyorlar mı? Yoksa pazartesi gününe mi bırakıyorlar? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler


  • Arkadaşlar aslında eas talihli sizseniz, yeşil pasaportunuz varsa sizi vizesiz kabul edebilecek bir ülkeye mülakatınızı taşıyabilirsiniz. Vizenizi aldıktan sonra ailenizde yeşil pasaportu olmayan (ayrıca esas talihli de olmayan) aile bireyleri Ankara'da sağlık muayenesi olup, onlar da AP'ye kalmazlarsa vizelerini alabilirler, o aile fertleri Ankara'nın sıralı randevu sisteminden muaf oluyorlar anladığım kadarıyla. Bu arada her yeşil pasaport sahibinin ayrıca bir de kırmızı pasaportu olsun ve bu kırmızı pasaporta Green Card vizesini bastırın, yani aynı anda iki pasaportu kullanın. Kırmızı pasaportu olmayan da bu yılbaşına kadar harçlar zamlanmadan çıkartsa bence iyi olur.


  • @Beykentli aile ayri ayri konsolosluklarda mulakata girebilir diye anliyorum, dogru mu anlamisim?


  • @Beykentli aos daha ucuza geliyor veya başka ülke


  • @symbi0te merhaba, doğrusunuz, eğer ABD turist vizeniz varsa AOS daha ucuza gelir, esas aday sizseniz ve yeşil pasaportunuz da varsa sizden vize istemeyen bir ülkeye gidip mülakata girebilirsiniz. Bu arada ABD yeşil pasaporta da vize istiyormuş. Yani yeşil pasaportu olan biri vizesiz ABD'ye gidip AOS yapamıyor maalesef.


  • @jtcarlos merhaba. DV2022'de bir aday öyle yapmıştı. Önemli olan esas talihlinin mülakat alabilmesi ve sonra ona göre DS-260'taki mülakat yerini güncellemesi. Kırmızı pasaportu da olsun yanında ya da onu da çıkartsın derim, bunu da DS-260'ta mülakat aldıktan sonra belirtir. Aslında yeşil pasaport alanın genelde eşi de yeşil pasaport almaya hak kazanıyor diye biliyorum, geriye bir tek çocuklar kalıyor ki onlarda da 14 yaşını doldurmamış çocukları mülakata çağırmıyorlar, sadece sağlık raporu istiyorlar Ankara'da.


  • Merhaba @gucarslan daha önce bir ileti yazmıştım. İmza olmadığı için profilde cevap verememiştiniz. Tekrar sormak istiyorum. Ds260 doldurduğumda bekardım daha sonrasında medeni durumum değişti. Forumdan ve youtube'dan gördüğüm kadarıyla eşimi add aplicant kısmından ekleyip daha sonra Ankara'ya mail atmam gerekiyordu. Fakat bende add aplicant kısmı hiç çıkmıyor. Sadece adımın yanında complated yazıyor.Bende direk Ankara'ya mail attım. Dosyamın açılmasını ve eşimi eklemek istediğimi belirttim.Umarım doğru yapmışımdır. Şuan izlemem gereken yol nedir ?


  • @Emre-Kurtulmuş gecen aylar erken aciklaninca umitlenmeye baslamadik degil

  • ⭐⭐⭐

    @hsn-kartal Cok ozel bir politik durum olmadikca ayni yerde girmeniz gerekiyor, ozellikle soz konusu Ankara konsoloslugu ise, konsolosluklar (Ankara ozellikle tekrar ediyorum) bu tip parcali gorusmeyi kabul etmiyor, bilginize. Kabul eden gibi davaranan olsa da garantisi yok.

    @Beykentli Turkmenistan konusundaki detayli yozlasmis vize politikasini paylastiginiz icin tesekkurler. Turkmenistan konusunda surekli uyari yapmaktayiz zaten sanirim artik soru gelmez bu konuda. Tabii herkesin kendi karari.

    Bununla birlikte lutfen Ankara konsoloslugunun kesinlikle olumlu yaklasmadigi mulakat politikalari konusunda oneride bulunmayalim. Hatta 2023 doneminde baska konsololuklar bile aile bolunerek vize vermeyi (farkli konsoloslukli gecin ayni konsoloslukta bile) kabul etmediler, teknik olarak mumkun gorunse de pratikte kimse bunun garantisini veremez.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum