Amerikada Vergi ödeme sistemi
-
Bu gunlerde aklima takilan bir konu var vergi hakkinda. Ben calistigim firmadan normal maas aliyorum, bu kismin vergilendirilmesinde sorun yok. Zaten sirket odemem gereken vergiden fazlasini withhold ediyor, niye bilmiyorum ama sorun degil.
Yalniz ozellikle bu aralar cok fazla reimbursement yapmam gerekti. Kisaca benim calistigim sirket 3 ana kalemde bana reimbursement yapiyor;
-
Is icin herhangi birsey aldigimda. Ornegin monitor almistim, sirkete faturasini gonderiyorum bana bir hafta icinde falan parasini gonderiyorlar. Ya da santiyeye alinmasi gereken birsey oluyor aliyorum, faturasini gonderiyorum bana geri oduyorlar vs.
-
Mil reimbursementi var. Kisaca benim evim ile bizim ofis arasi git gel 5 mil. Santiyelerde calistigim icin atiyorum santiye git gel 50 mil otede ise evimden bana o gun icin 45 mil carpi $0.585 oduyor. Ayda nerden baksan $500-600 arasi mil reimbusement claim ediyorum. Bunun icin tuttugum basit bir excel sheet var, onu gonderiyorum onaylamalari icin. Ayrica toll'dan gectigim icin onlarin da screenshot'ini gonderiyorum onlari da geri oduyorlar.
-
Mesela gecenlerde NJ'den Pittsburgh'a gitmem gerekti is icin. Mudurum yol boyunca yedigin ictigin ne varsa fisini al reimburse et dedi. Almadim ben, o da sorun degil gunluk $50 reimburse et duz hesap dedi. Ettim, odediler. Avrupa'ya gitmem gerekiyordu is icin. 5 gun kaldim seminer dolayisi ile. Fis mis toplayamadim. Sorund egil gunluk $60 falan charge et dediler. Onu da odediler.
Simdi benim sorum, ben bu paralari aliyorum sirketten de IRS falan benim karsima cikip sen bunlarin vergisini odedin mi diyecek mi? Tax return'de bunlari gostermek gerekiyor mu?
Arti bir durum, benim sirket eger beni evimden 70 milden fazla bir yere gonderirse is icin per diem denilen bir sey veriyor; iste yemegin osu busu icin. fatura fis falan da istemiyor, direk veriyor bunu. bu per diem de taxable midir?
Tabi bu paralar hep benim maas hesabimin da oldugu banka hesabima yatiyor yani nakit bir durum yok, hepsi kayit altinda.
-
-
@eire Yıl sonununda kurumun vereceği W-2 formunda bunlar görünecektir muhtemelen. Paycheck'lerde de yazıyor olmalı. Eğer bu ödemeler orada görünüyorsa ilgili yerlere yazmak gerekir. Aksi halde giderler için verilen paraların bence gelir gibi beyan edilmesine gerek yok.
-
Eger kısmet olup GC alırsak, TR de ki arsamızı bir İngiliz vatandasına satmak üzere kaporalaştık. Satış TR de yapılacak ama alıcı bedeli benim USA de ki hesabıma yatıracak sekilde planlıyorum. Bunun TR veya USA acısından bir sakıncası veya extra vergi yukune sebep olma durumu varmıdır? Yorumlara simdiden tesekkurler.
-
Merhaba benim de bu konuda bir yardıma ihtiyacım var, gecikme bildirimim var 35 dolar ödeme yapmam gerekiyor wyoming eyaletine, ulaştığım bir birim şu şekilde cevap verdi
“ Hello,
I see that you canceled your license effective 9/1/22. We will still need you to file your return for 7/1/22 through 9/30/22. There is also $35.00 owed in Late Fees for the 2nd Quarter 2022 being filed late. You can pay the fees owed online through the sale portal that you file your returns. Our online portal does not show the balance owed so I am including an account statement in this email for you to review.”Nasıl ödeme yapabilirim ?
-
@tolgasatir Tam emin degilim ama sanirim asagida verecegim linkdeki bilgilerin 26. sayfasina giderseniz, nasil odeme yapilacagi yaziyor.
https://drive.google.com/file/d/1YGQ3xXDwGYqsWhpmsCxp6MLVDLKXWxlT/view
-
@MySea, içinde söyledi: Amerikada Vergi ödeme sistemi
@tolgasatir Tam emin degilim ama sanirim asagida verecegim linkdeki bilgilerin 26. sayfasina giderseniz, nasil odeme yapilacagi yaziyor.
https://drive.google.com/file/d/1YGQ3xXDwGYqsWhpmsCxp6MLVDLKXWxlT/view
çok teşekkür ederim hemen bakıyorum.
-
@tolgasatir Rica ederim, umarim ise yarar :)
-
Arkadaşlar merhaba, Doordash, Uber vb. işlerde çalışan arkadaşlar için vergi ödeme sistemi nasıl işliyor, bizmi beyanda bulunuyoruz yoksa doordash bizim adımıza mı beyan ediyor ve bize bildiriyor?
-
@TUNCAHM sene sonunda size bir ozet seklinde form gonderecekler. onu kulanarak tax return yapacaksiniz. sonucunda da odeme cikacaktir.
doordash icin ornek aciklama asagida...
https://help.doordash.com/dashers/s/article/Common-Dasher-Tax-Questions?language=en_US
-
tesekkurler hocam
-
Merhabalar. Henüz TR'de iken hazırlıklara başladım ve Texas'da single member LLC şirketi kurulumu tamamlandı, EIN başvurusu yapıldı, beklemedeyim. Sevgili Texas Comptroller ilk notice i yolladı: Franchise Tax
https://comptroller.texas.gov/taxes/franchise/questionnaire.php adresinden kayıt olmamı ve anketi doldurmamı istiyorlar. Kayıt olmaya çalıştığımda US Mobile number istiyor. Bunu nasıl aşabilirim? -
@Ferhat-ŞENER, skype yada başka uygulamalardan US numarası kiralayabilirsiniz. Kısa mesaj almazsınız belki ama aramalar internete bağlı olduğunuz sürece gelir.
-
@Ferhat-ŞENER Sky pe üzerinden 3 aylık aralarla ödeme suretiyle telefon numarası kiralama ve 10 usd lik kontür alarak telefonunuzu aktif edebilirsiniz. Sizi aradıklarında Türk telefonunuza yönlendirme yaparak kullabilirsiniz. Ben bu hattı 3 yıl açık tuttum. Türkiye’de olduğum dönemde çok yaradı.
-
@Not_Born_Yesterday @redsat2000 teşekkürler
-
Merhabalar. Arkadasimin cocugu buraya Abd ye F-1 le okumaya gelmis. Üniversitede master yapıyor. Ulkeden is teklifi gelmis yarim zamanli online bir sirkette. Kendi ulkesinde online sirkette calisirken de illegal olur mu bu işte calismak? Para amerikadaki hesabina degilde ulkesindeki hesaba yatsa mesela. Ya da okul disi bir sey oldugu icin en bastan illegal mi olmus olur?
-
Ücretsiz // Amerikan Vatandaşı ve Greencard Sahiplerinin Vergi Yükümlülükleri Webinarı
forum kullancılarımızdan sn. @ATS16'nin paylaştığı bu ücretiz webiner'ı sizinle paylaşmak istiyoruz.
bu ücretiz webiner, "Amerikan Vatandaşı ve Greencard Sahiplerinin Vergi Yükümlülükleri" üzerine olacak.📅 Tarih: 20 Kasım 2024, Çarşamba
🕕 Saat: 19.00 (Türkiye Saati), 11:00 AM (Eastern Time)
*YeşilKartForum'un oturumu düzenleyen firma ile hiçbir bağlantısı yoktur.
bütün forum kullanıcılarına faydalı olması dileğiyle.
-
@gucarslan Boyle bir webinar cok faydali olacaktir. Ozellikle yeni gelenler bu vergi konusunda oldukca fazla kafa karisikligi yasayabiliyorlar. Tesekkurler @ATS16 @gucarslan :)
-
@gucarslan bilgi paylaştıkça güzel, teşekkürler paylaştığınız için ve süreç ile ilgili merakı olanlara umarım faydalı olur 🙏🏻
-
Az önce aklıma bir soru takılmıştı;
Örneğin evimiz New Jersey'de ama işimiz New York'ta olursa vergi uygulaması nasıl oluyor şeklinde.
Biraz araştırınca aşağıdakini buldum, burada paylaşmak istedim:https://www.corporatesuites.com/what-taxes-will-i-pay-if-i-work-in-manhattan-and-live-in-nj/
Kısaca şöyleymiş;
Genel kural, ikamet ettiğiniz eyalette vergi beyanında bulunmanızdır.
New Jersey'de yaşamayı ve New York'ta çalışmayı seçerseniz, vergilerinizi New Jersey sakini olarak beyan edersiniz.
Ancak, New York'ta gelir elde ettiğiniz için, o eyalette yerleşik olmayan biri olarak vergi beyanında bulunmanız gerekecektir. -
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum