Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.4k 451

• @lumos merhabalar benimde eşim ve oğlumun geldi ama bana gelmedi ssn . GC daha yeni postalanmış. Yarın gidip ssn için soracağız bakalım neden gelmemiş diye.

• Herkese merhaba, SSN ler Boston giriş-çıkış sonrası 5 iş günü sonrasında Michigan daki adresimize ulaşmış ve arkadaşlarımıza teslim edilmiş. GC ler ile alakalı hala bir update yok ödemesini eylül 30 da yapmıştık. Sistemden kontrol ettiğimde hala basım için beklediği yazıyor. Bakalım gelişmeler olursa buradan yazmaya devam ederim. Herkese bol şans...

• @Emre-Kurtulmuş inanın çok denedik yani bu şekilde açanlar çok var dedik, gümrük polisinin greencard olarak kullanabileceğimizi söylediğini söyledik lakin yok. 5-6 banka gezdik sanırım. Açamadık üzerimize bir faturamız olmadığı için. Yani scan yapmaları gerekiyormuş greencardı, elimizdeki visaymış. Yani gerçekten bizde tükendiğimiz için artık ısrar daha ne konuda yapabiliriz bilemedik.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hamuchera diğer başlıkta sana cevap yazdım. Oradaki başlığa göre cevabını bekliyorum.

• @Hamuchera bizde sizin gibi aynı aşamalardan geçiyoruz şu an ehliyet için direksiyon sınavına gireceğim umarım herkesin bu aşamaları rahat geçer selamlar

• Bir sey sormak istiyorum belki dogru baslik degildir ama yardimci olabilirseniz sevinirim. IR1 vizesi aldim esim ve bebegimle Aralikda USA ya giris yapacagiz. Calistigim is yeri beni tazminatsiz cikardi tabi mahkemeye basvurduk o da ne zaman sonuclanir bilinmez uzun lafin kisasi maddi anlamda biraz sikintilar yasiyorum ve trdeki bankalarda suan sicilim baya bi bozuldu ben amerikaya giris yaparken bu bankalardaki borclarim sicilim herhangi bir sorun yaratir mi? Bankada para gostermek gerekiyor mu kaldi ki oyle bir birikimim de yok tabiki :)

• @ayvalik10 Sizin bu uslübunuza çok güzel yorum yapacağım bekleyin. Hiç derdim yokmuş gibi bir de size izah edeyim bekleyin!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@Hamuchera Neden gelmedigini ogrenmenizin pek bir yardimi olmaz, bilemezler de, uzulmeyun cevap alamazsaniz bu konuda ama numarayi almaniz eger ise girecekseniz yakin zamanda onemli. Orada tekrar basvuru yaptiriyorlar, formu doldurmayin, sadece durumu aciklayin ve zarfin adersinize teslimi icin talep yapin tekrar.

• @Hamuchera

Yurudugunuz yolda gordugunuz ayak izleri (bazen ileri, bazen geri gibi gorunse de aslinda hep gelecege dogru) hepimize ait; geriden gelip sizin biraktiginiz izlerden faydalananlarimiz da var. Demem o ki bugunler de gececek, sevdiklerinizle gecmisi anip "oradaydik ve simdi buradayiz.." diyeceksiniz.

Size, birbirimize, keske daha cok destek olabilseydik; simdilik asagidaki videoyu yolluyorum. Arada bir acip izleyin hatta yoldaslarinizla beraber izleyip uygulayin. Endise etmeyin delirmezsiniz; yok bir mucize olur da delirirseniz de zaten endise etmezsiniz, dunya dusunsun :) Yani her durumda endiseye yer yok. Zaten akillilarin dunyayi ne hale getirdigine bakacak olursak belli ki deli kadromuzda epey acik var :grinning_face_with_smiling_eyes:

Bir de vaktiniz oldugunda asagidaki konuyu okumanizi oneririm, hem siz de gozlemlerinizi eklersiniz.

Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

https://youtu.be/YdQnuqFlD7U?feature=shared

• @Sharm Paylasim icin tesekkurler! Video beni ve esimi cok guldurdu 😂😂😂

• @lumos bugün ssa ofisine gittik benim için herhangibi bir başvuru yapılmamış. Gitmeden başvuruyu hazırlamıştım zaten pasaport bilgileri önemli dedi ve fotokopisini aldı. 4-6 hafta arasını bulabilir dedi bir an şok oldum yani küçük çocuğum var sigorta yapmamız gerek sonra eşim dedi bir hafta on güne geliyormuş forumda öyle bilgiler varmış. Bekleyeceğiz bakalım.

• @Sharm ah eşimle güldük gerçekten. Şu depresif memleket özlemli halime iyi geldi teşekkürler. İnsan anı yaşarken okadar gereksiz şeyleri dert ediyorki aslında çok kasmaması gerekirken ama an işte fark etmiyorsun. Dediğiniz gibi sonra dönüp bakınca diyorsun ne boşmuş. Mesela bugün eşimin ehliyet olayını başaramadık 😁 iki haftadır hiçbir işte başarılı olamadığmız gibi efkarlandık bunaldık. Brooklyn belediyesinin oralardayız ve ilk defa gelmişiz etraf aslında çok güzel ama biz gerginiz. Önümüzde minik bir köy pazarı gibi bir yer var normalde keyifle gezersin ama yok beynimiz kaynıyor nasıl yine başarısız olduk diye😁 Sonra otobüs durağına giderken diyorum etraf ne kadar güzel oysa eşim bakıyor ama görmüyordu. Bekli bir daha gitmeyeceğiz yani anı yaşamak gerekir her daim.

• Birinin artık o ülkeye adapte olması 4 sene artı eksi 6 ay.Ondan sonra geri dönüşü yok.Almış oldunuz o zehri bir kere :) hayat ... Zaman herşeyi çözer .Başarılar herkese

• @Henry-bloor gerçekten öyle ne yardan ne serden olduk buralarda 😁

• ⭐⭐⭐

@Hamuchera Ayni durum benim esimin de basina geldi, Alien numarasiyla bile bir sey bulamadilar, elimizde GC olmasaydi bulundugumuz eyalet bize sorun cikaracakti o kesin. Bu arada, 4-6 hafta sonra degil, 14 gun (ya da 2 hafta) icinde gelmeli. Resmi olarak o sekilde.

• @Hamuchera DMV de sorun cıkarmıslardı bana açtım pasaportu altındaki ı-551 i okuttum görevliye

• ⭐⭐

@mefsa Yeni işiniz ve hayatınız hayırlı, uğurlu olsun. Yazdıklarınızı okudukça çok sevindim.

• @baran-bozdogan hocam bizim adres kanıtımız yok o yüzden yapamadık. Pasaportta sıkıntı yoktu.

• @lumos bekliyoruz bakalım tekrar başvurusunu yaptık. Umarım erken gelir çünkü sigorta işini halledemedik çocuk olunca insan dert ediyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k