DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @evrimooloji güle güle oturun.İlk ihtiyaçlarınızı karşılamışsınız.İşte bulunmuş.Bundan sonrası için kaygılanmaya gerek yok bence, tam tersine alıştıkça daha iyi iş daha iyi şartlar için hedefler koyarak ilerleyeceksiniz.Yolunuz açık olsun.


  • @evrimooloji Hayırlı olsun yeni hayatınız. Bence en zor aşamayı atlatmışsınız. Ev tutma sürecini biraz açmanız mümkün mü?


  • @evrimooloji, yeni hayatınız hayırlı olsun. Sağlık sigortası için 1 yıl beklemek anormal bir şart, dikkatinizi çekmek istedim. Yeni göçmenleri gayet iyi bilen ve emeklerini sömürmeye çalışan vampir çok bu topraklarda.


  • Merhaba,
    Chicago’ya göçmen vizesiyle girişimin üzerinden bir ay geçti.
    SS kartım giriş yaptıktan 10 gün sonra, yeşil kartım da 20 gün sonra geldi.

    Kasım başına kadar sık sık seyahate çıkacağımı bildiğim için bir yıllık apartman sözleşmemi Kasım başında başlayacak şekilde yaptım. Apartmanı tutabilmek için iki seçenek vardı. Ya garantör olmadan 6 aylık kirayı ödeyecektim ya da kira için garantör bulacaktım. Garantör’ün brut maaşının apartmanın aylık kirasının en az 3 katı olması ve kredi skorunun 700’den fazla olması gerekiyor. İş arkadaşım bu kritere uyduğu için garantörlü sözleşme yaptım.

    Banka hesabı açarken adres kanıtı için apartman sözleşmesini kabul ettiler. Debit kartım Kasım başından önce geleceği için kartı, hesap açtırdığım bankaya postalayacaklar ve ulaşınca bana haber verecekler.

    Dün Chicago merkezdeki DMV’ye gidip ehliyet başvurusunda bulunmak istediğimi söyledim. Daha önce Connecticut’tan ehliyetim vardı ama 2018’de süresi bitmişti. Ehliyetin süresi bittiği için yazılı sınava ve sürüş testine girmem gerektiğini söyledi. Benden pasaport, yeşil kart, SS kart ve adres bilgisi istediler. Tuttuğum apartmanda Kasım başından itibaren oturmaya başlayacağım için sadece kira kontratını gösterebileceğimi söyledim. Kira kontratında kiralayan şirketin de imzası olması gerektiğini söyledi ama sonra kabul etti. Sürüş testine gittiğinde oraya imzalı anlaşmayı götür dedi. Sanırım sürüş testine gidildiğinde de adres bilgisi/kanıtı götürülüyor. Sürüş testini kiralık araba ile yapabilip yapamayacağımı sordum. Bu konuda internetten yaptığım araştırmaya göre kiralık araba ile sürüş testi yapılamıyor ama yine de bunu görevliye sorup irdelemek istedim. Eğer sigorta yaptırırsan kiralık arabayla sürüş sınavına girebileceğimi söyledi. Sürüş testi yapan yerlerden birine gidip bunu orada da sorgulayıp ona göre araba kiralayacağım. Eğer kabul etmezlerse buradaki arkadaştan rica edeceğim ama ABD gibi arabaya muhtaç olduğun bir yerde ehliyet işini bu kadar zorlaştırmaları garip. Daha önce yıllarca ABD ehliyetim, mevcut Türk ehliyetim olduğu için direkt ehliyet verebilirler diye düşünüyordum.

    Bir aylık deneyimimden edindiğim bilgi şu: Allah, buraya işsiz ve burada tanıdığı olmadan gelenlere sabır versin.


  • Merhaba, new york brooklyn bölgesinde hesap açmamıza yardımcı olacak BofA yetkilisi bildiğiniz kimse var mı arkadaşlar, gittiğimiz şubeler ssn ve gc olmadan açamayız diye geri çeviriyor sürekli

  • ⭐⭐⭐

    @Hamuchera pasaporttaki vizenizin greencard yerine geçtiğini açıkladınız mı onlara bu konuda biraz ısrarcı şekilde davranmayı deneyebilirsiniz


  • @Emre-Kurtulmuş Evet söyledik ama işi bilen birine denk gelmek zor. Israrla iki tane ID ve ssn numarası talep ediyorlar.


  • @Olası-Jonny Boca Raton’a yerleştik biz. Kiralar 2000$ dan başlıyor 1+1 için. Biz 2+2 daireyi 2750$a kiraladık.


  • @burcugulsn Çok teşekkürler 🙏🏻🌸 sana da bol şans dilerim 🧡


  • @Not_Born_Yesterday Evet bana da çok uzun geldi. Ama biraz piyasaya girip tecrübe edinmek için yine de işe başladım. Birkaç ay sonra müşteri portföyünü öğrenmiş daha tecrübeli bir garson olarak iyi şartları olan yerlere de başvuracağım tabi ☺


  • @Yıldıray81 Tabi ki elimden ne gelirse seve seve yardımcı olurum. Ev tutma süreci birçok yerde değişkenlik gösteriyor. Kredi skoru bu ülkede herşey, kimliğiniz resmen 🙂 olmadığı zaman ev sahipleri 1 yıllık peşin kira istiyor. Single family yada townhouse bu yüzden başlangıçta iyi seçenekler değil bence. Florida’da çok sayıda güvenilir ve başarılı emlakçı var, onlara yönlendirebilirim niyeti olan arkadaşları. Keza biz de onlardan biriyle tamamladık ev tutma sürecimizi. 1 kira + 1 depozit ve 500$ administration fee ödedik. Ayrıca 21 yaş üstü herkes içiin backround check isteyebiliyorlar ortalama kişi başı 75-95$ arası. Bunları bilerek sürece hazırlanmak faydalı olacaktır. Aklınıza takılan başka şeyler olursa yeniden yazabilirsiniz.
    Sevgiler 🌸


  • @evrimooloji Teşekkür ederim. Tekrardan bol şans dilerim.

  • ⭐⭐

    @Hamuchera, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Merhaba, new york brooklyn bölgesinde hesap açmamıza yardımcı olacak BofA yetkilisi bildiğiniz kimse var mı arkadaşlar, gittiğimiz şubeler ssn ve gc olmadan açamayız diye geri çeviriyor sürekli

    Oğlum ilk girişini yaptığı gün gc ve ssn olmadan Broadway BofA da hesap açtı.

    DV1 vizesine sahip olduğunuzu söyleyip pasaportunuzu, TC kimliğinizi ve varsa sarı zarfın fotoğrafını gösterin.


  • 2 hafta oldu 10 banka gezdik banka hesabı açamadık😁Şuan TD BANK ı deniyoruz bakalım.
    Çok zormuş arkadaşlar bu gurbetlik. Gerçekten tası tarağı toplayıp dönesim geliyor arada ama daha başındayız her şeyin. Süreçler youtube ya da instagramdaki o büyülü hikayeler gibi ilerlemiyor. Umarım her şey herkes için güzel olur🙏🏻

  • ⭐⭐

    Merhabalar, sizlere ufacik bir guncelleme yapmak isterim. Ulkeye girisimizin 3. haftasinda GC'lerimiz basima gecti, 5 gun sonra postalandi ve yine bir gun sonra da 4. haftada elimize geldiler. Ben giriste adresleri degistirmistim, adresler dogru ama kisi ismi eski olarak kalmis, ki onemli degil, geldiler sonucta.

    Bu arada benim SSN bildirimim icin zarf 11. gun elimdeydi fakat esimin hala gelmedi, artik GC ile simdi SSA ofise gidip en azindan numarayi ogrenmeye calisacagiz.

    Herkese esenlikler dilerim.


  • @lumos merhabalar benimde eşim ve oğlumun geldi ama bana gelmedi ssn . GC daha yeni postalanmış. Yarın gidip ssn için soracağız bakalım neden gelmemiş diye.


  • Herkese merhaba, SSN ler Boston giriş-çıkış sonrası 5 iş günü sonrasında Michigan daki adresimize ulaşmış ve arkadaşlarımıza teslim edilmiş. GC ler ile alakalı hala bir update yok ödemesini eylül 30 da yapmıştık. Sistemden kontrol ettiğimde hala basım için beklediği yazıyor. Bakalım gelişmeler olursa buradan yazmaya devam ederim. Herkese bol şans...


  • @Emre-Kurtulmuş inanın çok denedik yani bu şekilde açanlar çok var dedik, gümrük polisinin greencard olarak kullanabileceğimizi söylediğini söyledik lakin yok. 5-6 banka gezdik sanırım. Açamadık üzerimize bir faturamız olmadığı için. Yani scan yapmaları gerekiyormuş greencardı, elimizdeki visaymış. Yani gerçekten bizde tükendiğimiz için artık ısrar daha ne konuda yapabiliriz bilemedik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hamuchera diğer başlıkta sana cevap yazdım. Oradaki başlığa göre cevabını bekliyorum.


  • @Hamuchera bizde sizin gibi aynı aşamalardan geçiyoruz şu an ehliyet için direksiyon sınavına gireceğim umarım herkesin bu aşamaları rahat geçer selamlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

201
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum