Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @knnrn Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:

    @arnblt Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk içinde söyledi:

    @knnrn üstad benim bu sigorta konusunda hala kafamda sorular var ve bunları gideremiyorum.
    Ben Ekimde giriş yapıp bir hafta sonra döndüm. Nisanda da aynısını yapıp sonra Haziran da okullar kapanınca inşallah ABD ye yerleşeceğiz.
    İlk etapta ABD de gelirimiz olmayacak. Bu gelirimiz olmama durumunu 3-4 ay kabul edelim.
    Biz burada nasıl bir sigorta yaptırmalıyız. 90 günlük süre nedir? Biz yararlanabilir miyiz.? Çünkü ilk girişten sonra yaklaşık 8-9 ay geçmiş olacak.
    2 yetişkin 1 çocuk için ortalama bir sigorta ödemesi aylık ne kadar tutabilir. Gelirimiz yok diye bildirsek.?
    Kişi başı 100-150 Dolara razıyım da fazla olur diyenler de var. Deductable, Copay, Out of max gibi kavramlara da baktım. Yani Allah korusun bir hastanelik durum olduğunda 25-30 bin dolar faturalar görmek istemiyoruz.
    Selamlar,

    İlk girişten sonra değil, ABD'ye taşındıktan sonra 90 gün içinde sigorta yaptırma hakkına sahip olacaksınız. Hiç gelirim yok derseniz maalesef Tax credit çıkmaz, o nedenle az da olsa bir gelir beyan etmeniz lazım. Türkiye'deki gelir olabilir veya başlamayı düşündüğünüz işin gelirini yazabilirsiniz, sizin beyanınıza dayalı zaten. Gelire ve eyalete göre sistem uygun bir sigorta poliçesi önerir. Endişe edilecek bir şey yok bence.

    90 günün işlemeye başlayacağını belirttiğiniz tarih olan "taşınma tarihi" nasıl, neye göre tespit ediliyor acaba? Taşınınca bir bildirim mi yapılıyor resmi bir kuruma?

    Biz örneğin ilk girişi yaptık ve kayıtlarda kaldığımız adres de mevcut. Ancak bu adrese taşınmadık. Geçici olarak verdik. Örneğin ben eşim ve çocuklarımdan önce taşınacağım, onlar daha sonra gelecekler. Ben ve onlar için bu süre farklı tarihlerde başlamalı ama bu nasıl tespit edilecek?

    Ek:

    California için "Special Enrollment" konusunu biraz araştırdım. Şu belgeye ulaştım. Taşınma durumunda bazı belgelerle taşınıldığı kanıtlanabiliyormuş. Bu belgeler verilemiyorsa bu durumda yazılı bir beyanla belgelerin neden verilemediğinin izah edilmesi gerekiyormuş.

    Bizim geçici adresimiz de yeni adresimiz de CA olacağından acaba bir sorun yaşar mıyız? Siz zaten CA'daymışsınız denir mi? Geçici adresimizde zaten bir başkası oturduğundan sorun yaşamayacağımızı tahmin ediyorum ama sadece tahmin.

    Resmi açıklamalar şöyle:

    If you moved to a new address, we need:
    A copy of the official US Post Office postcard or email confirmation that shows
    you requested to change your address; or
    A California Department of Motor Vehicles driver license/identification card that
    shows your name and new address; or
    A copy of your Change of Address Certificate Card (DL 43) from your local
    Department of Motor Vehicles (DMV) office; or
    A copy of a utility bill, bank statement, mortgage statement, cell phone bill,
    signed rental agreement, or paycheck stub that shows your name and new
    permanent address; or
    If you are not able to give us the information that we need, you must send us a
    signed written that tells us what your previous address was and what your new
    address is. Also, tell us the reason why you are not able to give us the
    documents we asked for. This signed written statement must contain the
    following statements:
    “I cannot obtain a document to verify the qualifying life event.”
    “I declare under the penalty of perjury, under the laws of the State of
    California, that what I stated above is true and correct.”

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @saulgoodman Taşınma durumunu sizin beyanınıza göre kabul ediyorlar. Eğer rastgele bir denetim olursa sizden belge talep edebilirler, o zaman Kira kontratı vb göstermeniz gerekir.

  • ⭐⭐

    İleride GC süresini uzatma ve vatandaşlık alma sürecinde hiçbir sorun yaşamamak-sorun yaşama riski bile almamak için mümkün mertebe hiçbir kamusal yardım almak istemiyorum. Bu bağlamda sağlık sigortası meselesini nasıl halledebileceğim konusu benim için bir muamma... Hem bir an önce yaptırmam gerekecek, hem de konu çok karmaşık. healthcare.gov adresine girince karşıma çıkan seçenekler çok fazla ve ayrıntılı.. Sanırım başlangıçta Türkiye'den yaptıracağım uluslararası geçerliliği olan ve sadece acil halleri kapsayan sigortaya güvenmek yolunu izlemek durumunda kalacağım, konuyu enine boyuna öğrenip anlayana ve orada yetkili-uzman birileriyle görüşme şansı bulana kadar...

    Gideceğim yer Texas olacak çok büyük ihtimalle. En azından Texas açısından bu konuda bilgi-deneyimi-tavsiyesi olanların paylaşımları makbule geçer...

  • ⭐⭐

    Green card'lı yeni göçmen bir ailenin yeni paylaştığı video...

    Yıllık 2019 gelirleri 30 bin USD verisi üzerinden hesap edilmiş.

    Eyaletleri Texas...

    Aylık 750 USD prim çıkmış iki yetişkine, gelir düşük olduğu için bunun sadece $31'ini kendileri ödeyecekmiş, kalanını eyalet karşılayacakmış... (burada da işte akla göçmenlerin aldığı kamusal yardımla ilgili tartışmalar/riskler geliyor ister istemez)

    Diğer ayrıntılar videoda:

    Video altı yorumlarda şöyle ilginç bilgiler verilmiş, buraya da not etmek istedim çocuklu aileler için...

    Bo bo
    Benim anladigima gore bir yanlislik var sanirim. Sizin cocugunuz oldugu icin cocugun da ayni sigortaya dahil olmasi lazim. Yani aile sayisi iki degil, uc. Gelir ne kadar beyan ettiniz tam olarak bilmiyorumn ama $29,000 gibi duydum. Eger oyleyse, size dusen miktar $30 dan cok daha fazla, eger silver plan in en dusuk ikinci planini sectiyseniz. Aslinda kendiniz de kontrol edebilirsiniz siteye girip gerekli bilgileri koyduktan sonra. Oturduguz yerin zip kodunu, hanim ve cocuklarin yaslarini, ve gelir durumunu yazdiginiz zaman cikan sigorta secimlerinden kac para vereceginiz cikar ortaya. Herhalde Ambetter aldiniz.

    Kapuşovski
    Daha önce Çınar ın sağlık sigortası eyalet tarafından karşılandığı söylenmişti.

    Bo bo
    Haklisin. Bir cok eyalet, cocuklari bedava sigorta ettiriyor, anne ve baba sigorta almasa bile. Ama anne ve baba sigorta alirsa (belli bir gelir duzeyinin uzerinde) o zaman cocuk anne ve babanin sigortasi icinde olmak zorunda. Vergi evraklari doldurulrken aile 3 kisi (anne , baba, 1 cocuk) olarak hesaplaninca, ayni sayi saglik sigortasi icin de kullaniliyor.


    öner ölmez
    3 gün önce
    21.000 $ altında olduğunda bu adam çalışmıyor yada geçinemiyor diyip almayacağına tüm parayı mı istiyor. orası çok askıda kaldı bende tekrar açıklayabilirseniz sevinirim.
    Cenk T
    3 gün önce
    21binin altinda kazandığında devletin alacağı kazanc vergisi sana ödeyeceginden düşük kaldığı için seni 21bin uzerinde gelir göstermeye zorluyor sistem. Benim anladığım bu ama yinede en dogru cevap Burakta.
    Bo bo
    3 gün önce
    $21,000 (aslinda $20,780) uc kisilik bir aile icin gelir limiti. Arkadas her halde cocugunu da da sigortaya dahil etti (ve boyle olmasi lazim). Bu degerden Yuzde 10 asagi alirsan bir sey demiyorlar, ama daha az almissan, sorguluyorlar. Yalniz bu, yeni gocmenler icin gecerli degil. Yani, yeni gocmenlerin yillik gelirleri sifir bile olsa bir problem yaratmiyor. Cunku yeni gelen gocmenlerin Medicaid (geliri yetersizlerin alabildigi sigorta, Turkiye'de bir zamanlarin yesil karti gibi) almasi mumkun degil.
    öner ölmez
    3 gün önce
    @Bo bo cevap güzel. cevap için teşekkürler. çok çok çok daha fazla ayrıntı var gibi. kafa karıştırıyolar ve ortada kalıp kimi zamanlar fazla ödemene neden oluyorlar tabi bilmiyor isen. kötü bir durum fakat Allahtan böyle kişiler var ve açıklamalarla soru işaretleri git gide azalıyor. tekrardan teşekkürler.


  • @VolkanU
    Merhabalar. Eşim ve ben Green card’lıyız. Ben 8 Aylık hamileyim şuan. Eşim çalışıyor. Eşim benim için ayda 400 dolar ayrıca sigorta için ödeme yapıyordu bebek olunca bu meblanın artı 400 daha yani toplamda 800 dolar olacağı söylenmiş. Bu bizim için yüksek bir mebla. Ben ve bebeğimiz için başka ne gibi sigorta alternatiflerimiz olabilir önereceğiniz. (Not: HealthCare’dan yıllık az bi mebla farkla yüksek gelir olduğundan faydalanamıyoruz)


  • @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir?
    Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim.
    Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Geçgin 13 yıllık sigortacı olarak cevap yazıyım. Türkiye de yapılan tüm poliçeler 90 günlük kapsar. Yani sizler amerikaya gittiğiniz zaman 90 gün boyunca masraflarınız karşılanır. 90 gün sonra ki karşılanmaz. Bundan dolayı Türkiyeye 90 gün sonra dönüp tekrar yaptırmanız gerekiyor. Ondan dolayı geri dönme olayı olmayacağı için vereceğiniz para yanacak yazık olur.

    premium.page2.jpg premium.page1.jpg


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk

    @Ercan-Geçgin 13 yıllık sigortacı olarak cevap yazıyım. Türkiye de yapılan tüm poliçeler 90 günlük kapsar. Yani sizler amerikaya gittiğiniz zaman 90 gün boyunca masraflarınız karşılanır. 90 gün sonra ki karşılanmaz. Bundan dolayı Türkiyeye 90 gün sonra dönüp tekrar yaptırmanız gerekiyor. Ondan dolayı geri dönme olayı olmayacağı için vereceğiniz para yanacak yazık olur.

    premium.page2.jpg premium.page1.jpg

    Bilgilendirme için için teşekkür ederim hocam. Peki 90 günün sonunda uzaktan sigorta yaptırmak mümkün değil midir?
    Araç sigortasında bunu yapmam daha önce mümkün oldu. Sigorta biteli birkaç gün geçtiği için bir ara polis ceza yazıp sigorta yaptırmamı istemişti ve whatsapp üzerinden sigortacılardan birine ulaşıp araç sigortası yaptırmıştım ve dökümünü bana göndermişti.
    Seyahat sigortasında belki işler farklı oluyordur, bilemiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Geçgin araç için evet beni sabaha karşı saat 2-3 te arayıp ben evden kesiyorum. Sistemde polis görünce bırakıyor ancak sağlık sigortalarında pasaportunda Türkiye giriş mührüne bakıyorlar. Yani pasaportun Türkiye giriş yapması gerekiyor. Hasar ödemelerinde pasaportun resmini de istiyorlar ondan


  • @ayvalik10 anladım şimdi. İşin içinde pasaport olduğu için mümkün olmuyor. Peki çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Geçgin rica ederim her zaman yardımcı olmaya hazırız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk

    @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir?
    Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim.
    Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi?

    Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil.


  • @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk

    @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk

    @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir?
    Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim.
    Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi?

    Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil.

    Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum