DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    sosyal medya veya diğer mecraları bilmem ama burada paylaşılan bilgileri ve mülakat / görüşme detaylarını okumanız hazırlık yapmanız adına güzel bir fırsat. olumsuz yönde etkilenilecek bir durum olması için endişe edeceğiniz konular olmalı. spesifik bir seyahat planınız olmadan ilk defa ABD vizesi almanız zor. Bunu belirttik daha önce sorduğunuz sorularda. Bu bir yenileme olsa anlarım ama siz ilk defa vize alacaksınız ve plan yapmamışsınız, pasaportlarınızın süresinin bitmesine 10 ay var. Bunlar vize almanız açısından risk yaratacak durumlar.

    son cümlenizde belirttiğiniz ve sonradan öğrendiğiniz bilgiyi ve size sağladığı avantajı / dezavantajı tam anlamadım. sistem size 1 kere DS-160 formunu AIS üzerinden güncelleme hakkı veriyor. (randevuyu iptal etmeden) daha önce böyle bir hak yoktu ve görüşme günü son doldurduğumuz DS-160 form onay çıktısı ile görevliden bu işlemi yapmasını talep ediyorduk. Şimdi de talep edip olumlu karşılandığına yönelik deneyimler okuyoruz, ama resmi sitede yazan randevunuzu riske atmamız için bu bilgiyi randevuya gelmeden önce güncellemiş olmak.. Aşağıda ilgili maddenin altını çizdim:

    Screenshot 2023-10-04 at 18.38.03.jpg

    @Mehmet-Can-0, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Vize hakkında fazla forum sosyal medya v.s. okumayın bence. sonra benim gibi olmusuz deneyimlerden etkilenip vize randevunuza gitmezsiniz.

    Evet bile bile vize randevusun kaçırdım, şimdi ilk tarih 2025e veriyor. 😞
    halbu ki sonradan öğrendiğim kadarıyla ds-160 tekrar doldurup sistemde güncellemden bile mülakat sırasında beyan verebiliyormuşsun.


  • Tekrar merhaba,
    öncelikle sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Kendi okuduğum yazılar, dinlediğim tecrübelere istinaden söylüyorum pasaportun 10 ay kalması ve turistik vize için detaylı bir seyahat planı olmaması vize reddi sebebi değil.
    Zaten konsolosluk açık acık vize almadan hotel, uçak rezervasyonu bile yapmayın diyor. kaldı ki ds-160ta kesin bir planı yoksa tahmini bir plan yazın diyor.
    Daha çok yakında tanıdığım bir aile çok detaylı bir seyahat planı ile red yediler.

    pasaport konusuna gelirsek yine aynı şekilde adamlar pasaportunuz randevu bekleme süresinde geçerliliğini yitirdiyse yenisi ve eskisi ile beraber gelebilirsiniz diyor.

    bence önemli olan sizi ülkeye bağlayan bağlar, profiliniz ve seyahat geçmişiniz.

    ben gitmediğime pişman oldum, başkalarının benzer durumda kalırsa bilgisi olsun.
    ds-160 konusunda çok emin değilim ama onu da son dakika yenisi ile düzenleyip gidenler olmuş. zaten sayfada vize reddi yersiniz demiyor en fazla tekrar mülakata gitmek zorunda kalırsınız.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 açıklamamda kalıcı otel veya uçak rezervasyonu yapmaktan hiç bahsetmedim. Bunu zaten yapmamamız gerekiyor. Burada bahsettiğim bir plan çizmek. Kalıcı rezervasyonlar yapmak değil. Bugün örnekse bir "güney doğu anadolu veya karadeniz" turu yapacak olsanız ezbere yola çıkmazsınız bir gezi rotanız olur ve buna göre ilerlersiniz. Burada ise 10 - 12 saat arasında bir uçuş yapacaksınız ve kıta değiştireceksiniz. Bunun için bir planınız olması mı iyi yoksa ezbere bir şekilde "vizeyi alayım da bakarız plana" demek mi iyi sizce ? Görüşmede de sizden beklenen genel hatları ile seyahat amacınızı belirtmek. Kimse sizden orada belirttiğiniz plana uymanızı da beklemiyor, ödeme yapmanızı hiç beklemiyor. onay aldıktan sonra planınızı değiştirebilirsiniz.

    Pasaportunuzda 10 ay kalması "vize reddi" diye bir yorumda bulunmadım. Plansız, pasaportun süresi bitmeye yakın bir profille görüşmeye gitmek dezavantaj sağlar dedim. Planı olan biri "ret" yemez de demedim. İyi bir planı olan, ülkeye kalıcı bağları olan ve bunu görevliye anlatabilen kişilerin "onay" alması daha yüksek ihtimal. Son kararı görevli veriyor, ama genel değerlendirme kriterlerini bilirsek buna uygun bir akışta ilerleyebiliriz.

    AIS'e tanımlanmamış yeni bir DS-160 onay çıktısı ile konsolosluğa gitmek "ret" sebebidir de demedim. 2 Mayısta eklenen duyuruyu paylaştım. Orda belirtilen açıklamaya göre randevunuz "iptal edilebilir" dedim. "Kesin iptal edilir, sakın gitmeyin" demedim. Hatta bu şekilde gidip işleme alındığına yönelik deneyimlerin olduğundan bahsettim. Ama bir duyuru eklenmiş buna uygun hareket etmek randevunuz açısından daha sağlıklıdır dedim.

    Burada size yardımcı olmak için fikir paylaşıyorum elimden geldiğince ama siz kendi bildiğiniz doğrular ile hareket etmek istiyorsanız tabi ki özgürsünüz, bizimkisi sadece fikir, kimse uymak zorunda değil. 100% doğru bilgiler olmayabilir. Forumdaki paylaşımlar ve kendi deneyimlerim / bilgilerim ölçüsünde bir değerlendirme yapmaya çalışıyorum.


  • @Alka-0 Merhabalar sevgili üyeler öncelikle 20 eylülde gerçekleşen mülakat akabinde 10 yıllık turist vizemi aldım yardımlarınız için teşekkür ederim. Eğer isterseniz detaylı olarak mülakat sürecini anlatabilirim ama onun haricinde sizlere sormak istediğim bir husus var.

    Bir arkadaşım new york tatil planı yapmakta ve anlık olarak 2028 tarihine kadar abd vizesi bulunmakta. Lakin kendisi geçtiğimiz sene yeşil pasaport almaya hak kazandı ve abd vizesi eski bordo pasaportunda kaldı. Yapacağı new york seyahatinde eski pasaportunu yeni pasaportu ile birlikte götürse bir sorun olmaz değil mi. Ben sorun olmayacağını düşünüyorum lakin pasaport türünün farklı olması (bordo ve yeşil) aklımızda soru işareti bıraktı doğrusu.


  • @Alka-0 Her iki pasaportta da yolcunun kendi adı - soyadı ve resmi var ise ve iki pasaportunu da seyahat esnasında yanında götürmesi halinde pasaportun rengi fark etmeksizin Türkiye'den çıkış yaparken & ABD'ye giriş yaparken sorun olmaz

  • ⭐⭐

    @Alka-0 Merhabalar deneyiminizi bu başlık altında yazabilirsiniz.Vizeniz hayırlı olsun.


  • @Alka-0 Merhaba, vizeniz hayırlı olsun. Mülakattan bahsederseniz çok sevinirim, daha önceki sorularınızda net bir seyahat planınız olmadığı için ds-160 formunda "no" diye işaretlediğinizi belirtmiştiniz. Görüşmeye evrağı revize ederek mi girdiniz, anlatırsanız çok memnun olurum. Sevgiler


  • @zeynep34, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Alka-0 Merhaba, vizeniz hayırlı olsun. Mülakattan bahsederseniz çok sevinirim, daha önceki sorularınızda net bir seyahat planınız olmadığı için ds-160 formunda "no" diye işaretlediğinizi belirtmiştiniz. Görüşmeye evrağı revize ederek mi girdiniz, anlatırsanız çok memnun olurum. Sevgiler

    önceki mesajımda yazdığımda gibi spesifik detaylı bir seyahat planına v.s. ihtiyacınız yok benim çıkardığım sonuç bu, adamlar sizde kaçak göçmen potansiyeli görmezse vizeyi veriyor.
    Rahat olun o kadar kasmayın herkese tavsiyem.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. Vize almanın veya alabilmenin matematiksel bir formülü yok.Ama ben matematikle açıklayacağım.
    Konsoloslar her turist vizesini göçmen olarak düşünür zaten.Eksiden başlarsınız.Siz öncelikle göçmen olmadığınızı ispatlayıp sıfıra çıkarsınız. Sonra turist olduğunuzu ispatlarsınız ve +1 ile vizeyi alırsınız. İşte bu turist olduğunuzu ispatlama kısmında eskiden ziyaret edilmiş ülkeler ve amerikada ziyaret sebebiniz sorulur. Sorulan soruya turist olarak gezeceğim ,3-5 gün takılırım sonra bakarım diye bir cevap verirseniz seyahat geçmişiniz olsa dahi vize alamayabilirsiniz.
    O nedenle herhangi bir planınız olmadan vize alırsınız deyip genelleme yapmak yanlıştır.

  • ⭐⭐

    @Mehmet-Can-0 siz sahip olduğunuz bu kesin bilgilerle "kasmadan rahat rahat" girebilirsiniz vize görüşmesine ama lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin. tek bir değişkene bağlı değil bu konu. @selamibasaran bey çok güzel açıklamış. görüşmede bize + puan kazandıracak bazı temel hususlar var. siz bunları ısrarla görmezden geliyorsunuz. kimse zaten tek başına seyahat planı veya geçmiş avrupa gezileri vize almamızı garantiler veya engeller demedi. biz burada "avantaj sağlar", "dezavantaj sağlar", "faydası olur", gibi cümlelerle yorumluyoruz konuyu. İlk defa ABD vizesi alacak biri plan yapmadan gidip vize onayı alsa, yani önümüzde böyle bir örnek olsa dahi şunu demek çok anlamsız olur. "plan yapmayın , kasmayın, bakın gerek yokmuş, böyle de vize alınabiliyor". Bu konunun ilk iletisini ve mülakat deneyimleri başlığını iyi bir şekilde okumuş olsanız, bir planla görüşmeye gitmenin faydasını daha iyi anlayabilirdiniz. Aşağıya ekran görüntüsünü de ekledim.

    IMG_1CCC8FCC1840-1.jpeg


  • @zeynep34 Merhabalar, hayır ds160 formum üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan girdim mülakata.

    Mülakatı detaylı olarak mülakat deneyimleri başlığına yazacağım.


  • Merhaba sabah 07:30 da randevum var 7 gibi oradaki emanetçiler açık oluyor mu


  • @mehmet1 Evet açık oluyorlar genelde.


  • @Mehmet-Can-0 Biz de No olarak seçmiştik o kısmı. 7 kişi hepimiz aynı şekilde doldurduk onay aldık. Benim izlenimim, yeterli seyahat geçmişiniz var ise, belirli bir yaşın üzerindeyseniz ve yine bir süredir devam ettirdiğiniz düzenli bir işiniz var ise bunlar + puanlar ve görüşme sırasında da ofsayt cevaplar vermediyseniz genel olarak vize için yeterli oluyor.

  • ⭐⭐

    DS-160 formundaki "spesifik bir seyahat planınız var mı" sorusuna cevap verip ayrıntıları yazmak mülakat esnasında bir avantaj sağlar. Bu soruya "hayır" cevabı vererek de mülakata katılabilirsiniz bu sizin tercihiniz. Yeterki mülakatta bu vizeyi ne amaçla almak istediğinizi sözlü olarak anlatabilecek bir planınız olsun. "Kaç gün kalacaksınız", "nereye gideceksiniz", "o eyalet / şehirde nereleri gezmek istiyorsunuz", "belirttiğiniz süre çok / az değil mi", gibi sorular gelirse, daha önce bir araştırma ve hazırlık yapmadıysanız ve cevabınız "belirsizlikler" içeriyorsa bu size dezavantaj sağlayacaktır.

    Şunu da ekleyeyim. Daha önce seyahat geçmişiniz yoksa, çalışmıyorsanız veya mevcut iş yerinde çok kısa bir süredir çalışıyorsanız, isterseniz çok harika ve detaylı bir seyahat planı yapın, vize almanıza tek başına çok bir faydası olmayacaktır.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cenkduzum ilgili konuyu AIS müşteri hizmetlerini arayarak düzeltebilirsiniz.
    telaş edecek bir durum değil.


  • Merhaba, turist vizesi için ds formunu doldurduktan sonra eşimin de benim de çalıştığımız şirketler değişti. Bununla ilgili bir güncelleme yapmamız gerekir mi yoksa konsoloslukta belirtmemiz yeterli mi? Zaten maaş bordroları ve çalışma belgelerine baktıklarında farklı şirketler olduğunu göreceklerdir.

  • ⭐⭐

    @episode245 DS-160 formu güncel ve doğru bilgileri içermeli. B1/B2 vize görüşmesinde mülakatta belge incelemesi bazı durumlar haricinde pek yapılan bir işlem değil. Eski pasaport, iş daveti vb. konularda eğer görevli talep ederse bu belgeler gösteriliyor. Bunun haricinde sizin beyan ettiğiniz şeyler esas alınıyor. Görevli istemediği sürece belge iletmemeniz ve mülakat akışını bozmamanız tavsiye ediliyor. ( tüm destekleyici belgeler yine yanınızda olsun ancak görevli istemeden belge vermeyiniz) DS-160 formundaki bilgileri de bu açıdan güncellemeniz faydanıza olacaktır, oradaki bilgilerden farklı bir bilgi ile görüşmeye girerseniz cevaplarınız çelişkili görünebilir.


  • İlk ve çooook güzel bir red aldım 😅


Benzer Başlıklar

  • 40
  • 6
  • 5
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

292
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum