• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Alka 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Alka 0

@Alka 0

11
    İtibar
    40
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Alka 0 Takip etme Takip Et

Alka 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar sevgili üyeler geçtiğimiz günlerde Ankarada girdiğim mülakat sonucu 10 yıllık b1/b2 turist vizesi almaya hak kazandım. Vize mülakatım öncesinde mülakat başlığındaki hemen hemen tüm deneyimleri okumuştum, bu sebeple başka üyelere de yardımcı olması açısından kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle profilimden bahsetmem gerekirse 27 yaşındayım erkeğim, bekarım, mesleğim avukat, son 5 sene içerisinde farklı seferlerde toplamda 12 ülkeye turistik amaçlı ziyaretlerde bulundum. Mülakata gelirsek:

Mülakat saatinden yaklaşık yarım saat önce elçilik binasının önünde hazırdım. ( çok erken gelmenize gerek yok herkesi vaktinde alıyorlar.) Görevliye pasaportumu teslim ettikten sonra bir 5-10 dakikalık beklemenin ardından ismim okundu ve içeri girdim. Pasaportumu geri bana teslim ettiler ve güvenlik kontrolünden geçtim.

Akabinde vize mülakatının yapılacağı binaya yürüyorsunuz orada Türk görevliler gerekli evraklarınızı ve pasaport ile fotoğraflarınızı kontrol ediyorlar. Akabinde parmak izi için sıraya giriyorsunuz. ( Bu arada forumda okuduğum diğer örneklerde numaratör olduğu ve bize verilen numaralar ile hem mülakata hem parmak izi sırasına girdğimizi okumuştum. Lakin benim görüşmeye girdiğim gün hem parmak izi için hem mülakat için insanlar tek sıra halinde sıraya bekleyerek giriyorlardı.)

Parmak izimi verdikten sonra vize mülakatının olduğu sıraya girdim ve beklemeye başladım. Sıramı beklerken hemen hemen tüm vize mülakatlarını izleyebildim diyebilirim. Benim mülakatımın olduğu gün sadece 3 görevli görüşme gerçekleştiriyordu. Biri sadece ingilizce yaparken diğer iki görevli türkçe ve ingilizce görüşme gerçekleştiriyordu. Fikrimi sorarsanız , mülakatınızı türkçe veya ingilizce yapmanızın mülakatın sonucuna bir etkisi bulunmamakta. Görüşmelere dair genel bir özet vermem gerekirse red oranı ile kabul oranı %60 kabul ile %40 red gibiydi lakin redlerin çok ama çok büyük bir çoğunluğunu 1 aylığına vs dil okuluna gitmeye çalışan gençler oluşturuyor. Hemen hemen hepsine red veriyorlar. 30 yaş altı olup bekar olmak evet bir problem gibi gözüksede bu profilde olan çok fazla kişinin vize başvurularının onaylandığını gördüm. Ama hiç birinin şansa onay aldığını söylemem çünkü ya genelde mesleki profilleri güven vericiydi veyahut turistik geçmişleri mevcuttu.

Yaklaşık 30-40 dakikalık bir beklemenin ardından sıra bana geldi. Görevliye pasaportumu teslim ettim ve akabinde eski pasaportumu da yanımda getirdiğimi görmek isteyip istemediğini sordum teşekkür edip eski pasaportumu da aldı. İki pasaportuma da bir 5-10 saniye göz gezdirdikten sonra soruları sormaya başladı.

Görevli: Amerikada ne kadar kalacaksınız
      Ben: 2 hafta kalacağım

Görevli: Amerikaya ziyaret sebebiniz nedir
      Ben: Turistik gezi amacıyla gidiyorum.

Görevli: Amerikaya tek mi seyahat edeceksiniz.
      Ben: Hayır …….. isimli arkadaşımla seyahat edeceğim.

Görevli: Onun Amerika vizesi var mı?
      Ben: Hayır ama onunda şu tarih şu saatte vize görüşmesi olacak.

Görevli: Amerikada nereye gideceksiniz ve neler yapacaksınız
      Ben: Şuralara gidip bunları bunları yapıcam vs vs ( genel olarak kısa ve net olarak 2-3 cümlede tatil planımı anlattım)

Görevli : Vizenizi onaylıyorum.

Akabinde üzerinde tebrikle vizeniz onaylanmıştır yazan bir kağıt verdi ve elçilik binasından ayrıldım. Görüşmem toplamda 1-1.5 dakika anca sürmüştür. Götürdüğüm evraklara bakma gereği duyulmadı( genel olarak okul veya iş için gitmeyen kimsenin evraklarına bakmadılar). Görüşme gerçekleşmesinden 3-4 saat sonra approved oldu.Ertesi gün ise issued oldu ve pttden pasaportumun teslim alındığına dair sms geldi. Teslim adresi olarak İstanbulu seçtiğim için 1 günde pasaportumun Ankaradan İstanbula gelmesini bekledim ve totalde 3 iş günü gibi bir sürede pasaportumu vizem basılı olacak şekilde pttden teslim aldım.

Ayrıca arkadaşım da vize görüşmesine girdi ve benzer sorular akabinde onun da vizesi onaylandı. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım ayrıca Amerika hakkında vereceğiniz turistik gezi tavsiyelerine de açığım.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      Alka 0
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@zeynep34 Merhabalar, hayır ds160 formum üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan girdim mülakata.

Mülakatı detaylı olarak mülakat deneyimleri başlığına yazacağım.

A
      Alka 0

Cevaplarınız için çok teşekkürler

A
      Alka 0

Alka 0 tarafından gönderilen son iletiler

Cevaplarınız için çok teşekkürler

A
      Alka 0

Sayın üyeler selamlar

2023 Eylül ayında Ankara'da girdiğim vize mülakatı sonucu vizemi aldım, devamında da iki arkadaşım ile beraber güzel bir New York seyahati gerçekleştirdim. (Vize başvuru sürecimde bu forumdan çokça faydanlanmıştım hepinize tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum)

Şimdi Ocak Ayında aynı arkadaş grubumuzla Los Angeles’a gitmek üzere planlar yapmaya başladık lakin bu sefer kız arkadaşım da gelmek istiyor. Şimdi bu konu hakkında sizlere bazı sorularım olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

1- Ankara başvuruları özelinde 20 Ocak 2025 tarihinden önce randevu bulabilmek mümkün müdür acaba?

2-Mümkün değilse internette gördüğüm üzere bazı şahıs ve kurumlar belli ücretler karşılığında randevu tarihlerini ücret karşılığında yakın tarihlere çekebildiklerini iddia ettiklerini gördüm. Bu tarz servisler gerçek ve güvenilir mi acaba?

3- Lakin söz konusu bu hizmetler gerçek ise forum özelinde aranızda bu hizmetler faydalamış olup önerebileceğiniz bir şahıs veya şirket mevcut mu?

4- Kız arkadaşım anlık olarak yeşil pasaport sahibi fakat mart 2025 tarihinde son buluyor ve yaşı dolayısıyla da yenileme hakkını kaybediyor. Doğal olarak kendisi görüşmeye de götürmek için bordo pasaporta başvuracak lakin süre kaybetmemek adına yeşil pasaportla vizeye başvurup görüşmeye vizenin basılacağı yeni bordo pasaportu götürebilir miyiz? Veyahut bordo pasaportun çıkmasını bekleyip onunla başvurmak daha mı mantıklı acaba?

5- Kendisi an itibariyle yüksek lisans öğrencisi olup aynı zamanda full time olarak çalışmaktadır. DS-160 formunu doldururken mesleki ve eğitim kısımlarını nasıl doldurmak gerekir.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

A
      Alka 0
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar sevgili üyeler geçtiğimiz günlerde Ankarada girdiğim mülakat sonucu 10 yıllık b1/b2 turist vizesi almaya hak kazandım. Vize mülakatım öncesinde mülakat başlığındaki hemen hemen tüm deneyimleri okumuştum, bu sebeple başka üyelere de yardımcı olması açısından kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle profilimden bahsetmem gerekirse 27 yaşındayım erkeğim, bekarım, mesleğim avukat, son 5 sene içerisinde farklı seferlerde toplamda 12 ülkeye turistik amaçlı ziyaretlerde bulundum. Mülakata gelirsek:

Mülakat saatinden yaklaşık yarım saat önce elçilik binasının önünde hazırdım. ( çok erken gelmenize gerek yok herkesi vaktinde alıyorlar.) Görevliye pasaportumu teslim ettikten sonra bir 5-10 dakikalık beklemenin ardından ismim okundu ve içeri girdim. Pasaportumu geri bana teslim ettiler ve güvenlik kontrolünden geçtim.

Akabinde vize mülakatının yapılacağı binaya yürüyorsunuz orada Türk görevliler gerekli evraklarınızı ve pasaport ile fotoğraflarınızı kontrol ediyorlar. Akabinde parmak izi için sıraya giriyorsunuz. ( Bu arada forumda okuduğum diğer örneklerde numaratör olduğu ve bize verilen numaralar ile hem mülakata hem parmak izi sırasına girdğimizi okumuştum. Lakin benim görüşmeye girdiğim gün hem parmak izi için hem mülakat için insanlar tek sıra halinde sıraya bekleyerek giriyorlardı.)

Parmak izimi verdikten sonra vize mülakatının olduğu sıraya girdim ve beklemeye başladım. Sıramı beklerken hemen hemen tüm vize mülakatlarını izleyebildim diyebilirim. Benim mülakatımın olduğu gün sadece 3 görevli görüşme gerçekleştiriyordu. Biri sadece ingilizce yaparken diğer iki görevli türkçe ve ingilizce görüşme gerçekleştiriyordu. Fikrimi sorarsanız , mülakatınızı türkçe veya ingilizce yapmanızın mülakatın sonucuna bir etkisi bulunmamakta. Görüşmelere dair genel bir özet vermem gerekirse red oranı ile kabul oranı %60 kabul ile %40 red gibiydi lakin redlerin çok ama çok büyük bir çoğunluğunu 1 aylığına vs dil okuluna gitmeye çalışan gençler oluşturuyor. Hemen hemen hepsine red veriyorlar. 30 yaş altı olup bekar olmak evet bir problem gibi gözüksede bu profilde olan çok fazla kişinin vize başvurularının onaylandığını gördüm. Ama hiç birinin şansa onay aldığını söylemem çünkü ya genelde mesleki profilleri güven vericiydi veyahut turistik geçmişleri mevcuttu.

Yaklaşık 30-40 dakikalık bir beklemenin ardından sıra bana geldi. Görevliye pasaportumu teslim ettim ve akabinde eski pasaportumu da yanımda getirdiğimi görmek isteyip istemediğini sordum teşekkür edip eski pasaportumu da aldı. İki pasaportuma da bir 5-10 saniye göz gezdirdikten sonra soruları sormaya başladı.

Görevli: Amerikada ne kadar kalacaksınız
      Ben: 2 hafta kalacağım

Görevli: Amerikaya ziyaret sebebiniz nedir
      Ben: Turistik gezi amacıyla gidiyorum.

Görevli: Amerikaya tek mi seyahat edeceksiniz.
      Ben: Hayır …….. isimli arkadaşımla seyahat edeceğim.

Görevli: Onun Amerika vizesi var mı?
      Ben: Hayır ama onunda şu tarih şu saatte vize görüşmesi olacak.

Görevli: Amerikada nereye gideceksiniz ve neler yapacaksınız
      Ben: Şuralara gidip bunları bunları yapıcam vs vs ( genel olarak kısa ve net olarak 2-3 cümlede tatil planımı anlattım)

Görevli : Vizenizi onaylıyorum.

Akabinde üzerinde tebrikle vizeniz onaylanmıştır yazan bir kağıt verdi ve elçilik binasından ayrıldım. Görüşmem toplamda 1-1.5 dakika anca sürmüştür. Götürdüğüm evraklara bakma gereği duyulmadı( genel olarak okul veya iş için gitmeyen kimsenin evraklarına bakmadılar). Görüşme gerçekleşmesinden 3-4 saat sonra approved oldu.Ertesi gün ise issued oldu ve pttden pasaportumun teslim alındığına dair sms geldi. Teslim adresi olarak İstanbulu seçtiğim için 1 günde pasaportumun Ankaradan İstanbula gelmesini bekledim ve totalde 3 iş günü gibi bir sürede pasaportumu vizem basılı olacak şekilde pttden teslim aldım.

Ayrıca arkadaşım da vize görüşmesine girdi ve benzer sorular akabinde onun da vizesi onaylandı. Bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım ayrıca Amerika hakkında vereceğiniz turistik gezi tavsiyelerine de açığım.

A
      Alka 0

@zeynep34 Merhabalar, hayır ds160 formum üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan girdim mülakata.

Mülakatı detaylı olarak mülakat deneyimleri başlığına yazacağım.

A
      Alka 0

@Alka-0 Merhabalar sevgili üyeler öncelikle 20 eylülde gerçekleşen mülakat akabinde 10 yıllık turist vizemi aldım yardımlarınız için teşekkür ederim. Eğer isterseniz detaylı olarak mülakat sürecini anlatabilirim ama onun haricinde sizlere sormak istediğim bir husus var.

Bir arkadaşım new york tatil planı yapmakta ve anlık olarak 2028 tarihine kadar abd vizesi bulunmakta. Lakin kendisi geçtiğimiz sene yeşil pasaport almaya hak kazandı ve abd vizesi eski bordo pasaportunda kaldı. Yapacağı new york seyahatinde eski pasaportunu yeni pasaportu ile birlikte götürse bir sorun olmaz değil mi. Ben sorun olmayacağını düşünüyorum lakin pasaport türünün farklı olması (bordo ve yeşil) aklımızda soru işareti bıraktı doğrusu.

A
      Alka 0

Merhabalar değerli üyeler size birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim 🙂

20 Eylül 2023 tarihinde Ankara Büyükelçiliğinde b1/b2 vize görüşmem gerçekleşecek. Vize başvurusu yaptığım zaman ds160 formumun pdf halini kaydetmiştim ve verdiğim yanıtları kontrol ederken şöyle bir hataya rastladım. Doğum yeri sorusuna Konya yazmışım lakin pasaportumda doğum yerimin karşısında Meram yazıyor. Meram Konyanın merkez ilçesi. Çankaya / Ankara gibi düşünebilirsiniz. Sizce bu durum vize reddi için geçerli bir sebep midir değiştirmeme bu konuda birşey yapmam gerekir mi?

Ayrıyeten Mart ayında vize başvurusu yaparken ‘Do you have a specific plan’ sorusuna da no seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi detaylandırdık seyehatimizi değişiklik yapmam sizce gerekir mi ?

Ayrıyeten size profilimi de söylemem gerekirse

Meslek: Avukat, kendi ofisimizi çalıştırıyoruz gelir ortalama 30 yazdım sabit bir gelirim yok (son 1 senelik ortalama o seviyede) görüşmeye kestiğim faturalardan örnekler götüreceğim.

Son 5 yıl içinde ziyaret edilen ülkeler:

Finlandiya
      Estonya
      Çek Cumhuriyeti
      Romanya
      Bulgaristan
      Arnavutluk
      Gürcistan
      Kuzey Makedonya
      Bosna Hersek
      Sırbistan
      Mısır