Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Herkese merhabalar, yakın zamanda Avrupa Seyehati için vizeye başvuru yapacağım. 30.000 euroluk bir Seyehat sağlık sigortası istiyorlar. Tüm dünyayı kapsayan 1 yıllık bir sigorta yaptırmayı düşünüyorum ki belki vizeyi uzun süreli verirler. Hem de Amerika Seyehat sırasında gerekli olabilir diye düşündüm. 30.000 euro yerine green card mülakatı için istenen başka bir meblağ var mı acaba? Çoğu olsun azı olmasın. Mesela 40.000 dolarlık bir sigorta istenirse boşa gitmesin diye düşündüm 😄.

• @Lifepark-0 benim önerim, Avrupa seyahati için 30K Euro'luk sigorta ve planladığınız seyahat süresi için yapmanızdır. 1 yıllık sigorta yaptırmanız (Emin değilim) vizeyi uzun süreli almanıza olanak sağlamaz. Amerika için ise 50.000 USD'lik sigorta yaptırmanız gerekiyor. Seyahat sağlık sigortanızın seyahat için OK ancak poliçe kapsamı Amerika için pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bu sigortaların kapsamı maks. 90 gün için geçerli. 90 sonra tekrar girip çıkacaksanız ona bir şey diyemem. Bu kısmı iyi araştırın lütfen. Boşu boşuna ödediğiniz tutar boşa gidecektir. Zaten Amerika'da yaşamaya başladıktan sonra özel sağlık sigortası yaptırmak zorunda kalacaksınız. Yanlış bir bilgi veriyorsam, bilgili bir arkadaşımız eklemeler yapacaktır.

Not: Burada 20 yıllık özel sağlık sigortam var, Amerika'ya taşımayı araştırdım ve sigorta brokerim ile görüştüğümde bunun mümkün olmadığını söylediler. Dolayısıyla mecbur Amerika'da , Amerika'nın usullerine, kurallarına, kanunlarına uygun "Sıfırdan" sigorta yaptırmak zorunda kalacağız. Hatta şunu da söyleyeyim. Sigortam da "Ömür Boyu Yenileme" garantim var, ancak 30 günden fazla boşluk olunca, Türkiye'ye geri döndüğümde yenilemediğimi öğrendim. Mecburen Min. tutarda yeni bir poliçe yapıp mecbur onu Türkiye'de yaşatmaya devam edeceğim.
    Saygılarımla,

• Merhaba, 2024 talihlisiyim case numaram gordugunuz gibi cok buyuk. 2025 surecine basvursam sorun olur mu?

• @canym çok teşekkürler, çok yararlı bir şey, ulaşılmayacak bir bilgi değil ama derli toplu görmek güzelmiş..

• @Lifepark-0 merhaba. Sigortacıyım o nedenle net bilgi vermek adına yazmak istedim. Sigortalar yurtdışında max 90 gün geçerlidir. Yıllık yaptırsanız da boşuna paranız gidecektir. Yapılan sigortalar da hastalandım bir görüneyim şeklinde değil, kaza gibi durumlarda devreye girecek şekildedir. Orada faturayı siz ödersiniz ardından Türkiye'ye döndüğünüzde sigorta şirketiniz tazminatı size öder

• @Hydyr-HYDYROW Amerika size gel ne olursan ol yine gel diyor resmen :) surecinizi kolaylikla atlatmanizi temenni ederim. Mulakat deneyimizini okumak icin sabirsizlaniyorum simdiden :)

• ⭐⭐

@Elif-Korkmaz Merhabalar, maalesef göremiyorum case numaranızın ne kadar büyük olduğunu bu yüzden lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Sonrasında DV2024 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

• Mülakatta hesapta ne kadar para göstermek gerekiyor? Eğer Amerika’da yaşayan bi sponsor gösterirsem yine bankada para göstermem gerekir mi?

• @ssoydan88 o zaman çok doğru bir bilgi vermişim :) Teyit için çok teşekkürler..
    Saygılarımla,

• @dgnnnnn Merhaba, Bunun yazılı bir kuralı yok. Sonuçta Amerikan sistemine yük olmamanız için en azından 4-6 ay arası (bir düzen kurana kadar) hayatınızı idame ettirecek ve iş bulana kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tutar görmek isterler diye düşünüyorum. Ayrıca bu tutar gideceğiniz eyalete göre değişecektir. Tek başınıza yada Aile olmanıza göre değişiklik gösterecektir. Özetle Barınma, yeme-içme, temel ihtiyaçlarınız için hesapta min. 10.000 USD + her bir kişi için 5.000 USD olarak düşünebilirsiniz. (Dediğim gibi bunun yazılı bir kuralı yok. Amerika'ya yük olmayacağınızı bir şekilde göstermeniz gerekiyor.) Farlı düşünen yada eksik yazdığım bir nokta var ise arkadaşlar fikirlerini beyan edeceklerdir.
    Saygılarımla,

• @Redbeard o kadar param yok. Sponsor göstermem yetmiyor mu?

• @dgnnnnn Açıkçası bunun bir standardı ve miktarı yok. Oraya gittiğiniz ilk aylarda hemen iş bulup düzeninizi kuramayacağınızdan yola çıkarak ABD'ye yük olmayacağınız bir tutar göstermelisiniz. Örneğin mülakatta pahalı bir eyalete gideceğinizi söyleyip, hesabınızda düşük tutar gösterirseniz bu problem olabilir.

• @Turco new York’a gidecem. Ne kadar göstermek gerekir?

• ⭐⭐

@dgnnnnn Oncelikle sponsorluk olaylari biraz teferruatli isler bu sebeple bankada gosterebileceginiz maksimum miktari gostermeniz , konsolosun yeterli gormemesi ve istemesi durumunda sponsoru devreye sokmaniz faydaniza olacaktir. Mulakatta gostereceginiz para gitmek istediginiz eyalete ve aile durumuna gore degisecektir bunun ornekleri ve yasanan tecrubeler onceki yillarin mulakat deneyimleri konusunda deneyimlerde mevcut.

• @dgnnnnn bildiğim kadarıyla da sponsorluğunda belli başlı kuralları ve kaideleri var. Örneğin Sponsor gösterecek kişinin min. Yıllık .............. USD geliri olması gibi. Dolayısıyla sponsorun durumu çok iyiyse bir problem olmaz diye düşünüyorum. Sponsorluk için forumda mutlaka bir başlık vardır. "Green Card Sponsorluk" , "GC Sponsorluk" gibi arattır derim ve/veya Google üzerinden bir araştırmanı öneririm. Sponsorluk ile ilgili spesifik detaylı bilgiye sahip olan bir arkadaşım yardımcı olacaktır. New York ile ilgili olarak yada başka şehir yada eyaletler ile ilgili yine google üzerinden araştırma yap bence. Bir ara nerdeyse tüm eyaletleri araştırdım. En azından ön bilgi verecektir. Örneğin; Vergi oranları , Ev Kiralarının ortalama maliyeti, Yaşam Şartları, İklim Şartları, Nüfus yapısı , iş olanakları Vb. etkenleri ile ilgili ön bilgiye sahip olur ona göre bir bütçe çıkarırsın diye düşünüyorum. Yada GC'yi aldın ve Amerika'ya gider gitmez işin hazır ise (Tabi yine kazanacağın ücret en önemli faktör olacaktır.) bunları planlaman daha kolaylaşacaktır. Ben 9 aylık bir bütçe çıkardım ancak çoğu şeyi abarta abarta yazdım. (çok dikkate alma, bana göre rakamlar, örneğin ingilizce kursunu salladım, araştırılan bir şey yok, ücretsiz kurslar da var.) ciddi rakamlar çıkıyor. (12 ay değil de 9 ay olmasının kendi özelimde bir nedeni var. )

Usd Giderler Açıklama
    8.000 Green Card masraf (her şey dahil)
    2.000 Uçak Bileti
    970 Benzin 9 Aylık
    500 Araç Sigorta 9 Aylık
    11.400 Araç + Masraf 9 Aylık
    8.000 İngilizce Kursu
    4.500 Market 9 Aylık
    630 Telefon 9 Aylık
    4.500 Sağlık Sigortası 9 Aylık
    3.000 Kişisel 9 Aylık
    13.500 Ev Kirası 9 Aylık
    57.000 Toplam Harcama

• @Redbeard cevap için teşekkürler. Greencard masrafı nasıl 8 bin dolar oluyor onu anlamadım. Uçakla beraber 2 bin dolara geliyor

• @dgnnnnn 330 dolar vize ücreti, 500-600 euro kadar sağlık raporu, şehir dışından geldiğinizi varsayarsak otel yol masrafı vs. 1000 olsa yoplam 2000 yapar. Hadi 250 dolar da gc basım ücreti. Bir yanlışlık yapmış arkadaş muhtemelen:)

• @Elif-Korkmaz sorun olmaz başvurabilirsiniz

• @Redbeard giderleri incelemeye çalıştımda tl olarak bakıyorum çok düşük kalıyor, dolar olarak bakıyor abartının üstünde sallama kalıyor valla neye göre çıkarttınız bu miktarları çözemedim 😄

• @dgnnnnn Avukat Ücreti + I-485 form 1285 USD Form + Sağlık Raporu için Doktor + Aşı Masrafları + Mülakat + Gerekirse git-gel ulaşım ücreti vs diye düşenerek hepsini koydum tahmini tutar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k