DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @devrim09 teşekkür ederim umarım olacaktır. Size de hayırlı olsun


  • Birilerine lazım olursa diye, buradan pasaportunuza göre ülkelerin vize durumlarını kontrol edebilrsiniz, dosya transferi yapmak isteyen arkadaşların işine yarayabilir.


  • @dgnnnnn sadece sabırla beklemek sürecinizde bol şanslar


  • Merhabalar. Ben DS260 formu doldururken kizimin pasaportu yoktu dolayisiyla "Other travel document" secenegi ile doldurarak gondermistim. Gecende pasaportu aldim ve konsolosluga mail attim formu actirmak icin. Onlarda formu acmayacagini ve kizimin pasaportunu kendileri sisteme ekleyecegini ve pasaport fotokopisini gondermemi istediler. Bende gonderdim. Ertesi gun "bilgileriniz guncellenmistir" diye mail geldi ama ceac sisteme girip baktigimda hala Other travel document yaziyor. Acaba normalmidir? Yoksa tekrar mail atmalimiyim?


  • @Serkan-Kaya Bende bu yoruma katılıyorum. Benim şimdiye kadar forum'dan anladığım current olmadan (eğer yasal oturum yoksa) elçilikler aracılığı ile dosya taşımaya çalışmamak gerektiği.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hydyr-HYDYROW normaldır ki zaten çok da önemli değil.
    asıl önemli olan szin pasaportunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozmell, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar istenilen belgeleri eksiksiz olarak bulabilecegım link gonderebılırmısınız? Ya da saglık kontrolunden once yapmam gereken bisey var mı? Eksık asılarımı tamamlamalımıyım ? Ne yapmam gerekıyor?

    forumda soru sormadan önce lütfen merak ettiğiniz konular için araçtı yapmaktan çekinmeyin.
    sürecinizi sağlıklı tamamlamak ve vizenizi almak istiyorsanız bu sizin için en önemli nokta, unutmayın.

    sürecinizle alakalı sizin aklınıza gelen soruların %100ü soruldu ve cevaplandı, bu yüzden forumu kurallarına uyarak takip etmeye özen gösterin.

    sürecinizde bol şans.


  • @Srmpd Merhaba,
    Geçen ay Ankara TR tarafına mülakat verilmeyip Iran tarafına case no 1300 e kadar mülakat vermişti. Bu ay Iran tarafına gelen bir dağıtım var mı? Biliyor musunuz?


  • @gucarslan Arslan bey cok tesekkur ederim.
    Bir diger sorumda, bize DV2019 da da cikmisti ve herseyi halledip vizemizide almistik. Ama kendi kontrolumuzde olmayan sebeplerden dolayi gidemedik. DV2019 da DS260 formu doldurdugumuzda evlendigimiz yeri ilcemizin ismini yazmisim ve DV2024 de ise il merkezi ismini yazmisim bu celiski sorun olurmu?
    Yani gecen seferki bilgilerle bu seferkini karsilastiriyorlarmi acaba?Ama normaldede evlik cuzdanimizi il merkezinden aldik ama dugunumuzu ilcede yapmistik. Bu aciklama tatmin edici olurmu sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hydyr-HYDYROW DV2019'daki vizenizle abd'ye hiç giriş yaptınız mı peki?
    bahsettiğiniz diğer konu hiç problem değil, sorun olmaz.


  • @gucarslan Cok tesekkur ederim. Hayir ABD ye hic giris yapamadik. O sorundan dolayi ulkeden bile cikamadik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hydyr-HYDYROW anladım.. o halde sadece mülakat beklemeniz yeterli.
    bol şans.


  • @Hydyr-HYDYROW DV2019 ve DV2024'ü de siz mi kazandınız? Yoksa talihlinin biri eşiniz miydi? Talih resmen sizi Amerika için zorluyor 🙂


  • @Yıldıray81 DV2019 esimdi ve DV2024 kendim. Tesekkur ederim, Ins hayirlisi 🙂


  • @Hydyr-HYDYROW
    Tebrik ederim öncelikle baktığımda Case numberınız da düşük ds260 ı da erken doldurduysanız Ankara da mülakatınızı alırsınız.İyi şanslar dilerim.🎉


  • Herkese merhabalar, yakın zamanda Avrupa Seyehati için vizeye başvuru yapacağım. 30.000 euroluk bir Seyehat sağlık sigortası istiyorlar. Tüm dünyayı kapsayan 1 yıllık bir sigorta yaptırmayı düşünüyorum ki belki vizeyi uzun süreli verirler. Hem de Amerika Seyehat sırasında gerekli olabilir diye düşündüm. 30.000 euro yerine green card mülakatı için istenen başka bir meblağ var mı acaba? Çoğu olsun azı olmasın. Mesela 40.000 dolarlık bir sigorta istenirse boşa gitmesin diye düşündüm 😄.


  • @Lifepark-0 benim önerim, Avrupa seyahati için 30K Euro'luk sigorta ve planladığınız seyahat süresi için yapmanızdır. 1 yıllık sigorta yaptırmanız (Emin değilim) vizeyi uzun süreli almanıza olanak sağlamaz. Amerika için ise 50.000 USD'lik sigorta yaptırmanız gerekiyor. Seyahat sağlık sigortanızın seyahat için OK ancak poliçe kapsamı Amerika için pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bu sigortaların kapsamı maks. 90 gün için geçerli. 90 sonra tekrar girip çıkacaksanız ona bir şey diyemem. Bu kısmı iyi araştırın lütfen. Boşu boşuna ödediğiniz tutar boşa gidecektir. Zaten Amerika'da yaşamaya başladıktan sonra özel sağlık sigortası yaptırmak zorunda kalacaksınız. Yanlış bir bilgi veriyorsam, bilgili bir arkadaşımız eklemeler yapacaktır.

    Not: Burada 20 yıllık özel sağlık sigortam var, Amerika'ya taşımayı araştırdım ve sigorta brokerim ile görüştüğümde bunun mümkün olmadığını söylediler. Dolayısıyla mecbur Amerika'da , Amerika'nın usullerine, kurallarına, kanunlarına uygun "Sıfırdan" sigorta yaptırmak zorunda kalacağız. Hatta şunu da söyleyeyim. Sigortam da "Ömür Boyu Yenileme" garantim var, ancak 30 günden fazla boşluk olunca, Türkiye'ye geri döndüğümde yenilemediğimi öğrendim. Mecburen Min. tutarda yeni bir poliçe yapıp mecbur onu Türkiye'de yaşatmaya devam edeceğim.
    Saygılarımla,


  • Merhaba, 2024 talihlisiyim case numaram gordugunuz gibi cok buyuk. 2025 surecine basvursam sorun olur mu?


  • @canym çok teşekkürler, çok yararlı bir şey, ulaşılmayacak bir bilgi değil ama derli toplu görmek güzelmiş..


  • @Lifepark-0 merhaba. Sigortacıyım o nedenle net bilgi vermek adına yazmak istedim. Sigortalar yurtdışında max 90 gün geçerlidir. Yıllık yaptırsanız da boşuna paranız gidecektir. Yapılan sigortalar da hastalandım bir görüneyim şeklinde değil, kaza gibi durumlarda devreye girecek şekildedir. Orada faturayı siz ödersiniz ardından Türkiye'ye döndüğünüzde sigorta şirketiniz tazminatı size öder


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum