Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hydyr-HYDYROW Amerika size gel ne olursan ol yine gel diyor resmen 🙂 surecinizi kolaylikla atlatmanizi temenni ederim. Mulakat deneyimizini okumak icin sabirsizlaniyorum simdiden 🙂


  • @Elif-Korkmaz Merhabalar, maalesef göremiyorum case numaranızın ne kadar büyük olduğunu bu yüzden lütfen Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ,paylaşmış olduğum bağlantı üzerinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Sonrasında DV2024 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi ekleyebilirsiniz.

  • Yasaklı

    Mülakatta hesapta ne kadar para göstermek gerekiyor? Eğer Amerika’da yaşayan bi sponsor gösterirsem yine bankada para göstermem gerekir mi?


  • @ssoydan88 o zaman çok doğru bir bilgi vermişim 🙂 Teyit için çok teşekkürler..
    Saygılarımla,


  • @dgnnnnn Merhaba, Bunun yazılı bir kuralı yok. Sonuçta Amerikan sistemine yük olmamanız için en azından 4-6 ay arası (bir düzen kurana kadar) hayatınızı idame ettirecek ve iş bulana kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tutar görmek isterler diye düşünüyorum. Ayrıca bu tutar gideceğiniz eyalete göre değişecektir. Tek başınıza yada Aile olmanıza göre değişiklik gösterecektir. Özetle Barınma, yeme-içme, temel ihtiyaçlarınız için hesapta min. 10.000 USD + her bir kişi için 5.000 USD olarak düşünebilirsiniz. (Dediğim gibi bunun yazılı bir kuralı yok. Amerika'ya yük olmayacağınızı bir şekilde göstermeniz gerekiyor.) Farlı düşünen yada eksik yazdığım bir nokta var ise arkadaşlar fikirlerini beyan edeceklerdir.
    Saygılarımla,

  • Yasaklı

    @Redbeard o kadar param yok. Sponsor göstermem yetmiyor mu?


  • @dgnnnnn Açıkçası bunun bir standardı ve miktarı yok. Oraya gittiğiniz ilk aylarda hemen iş bulup düzeninizi kuramayacağınızdan yola çıkarak ABD'ye yük olmayacağınız bir tutar göstermelisiniz. Örneğin mülakatta pahalı bir eyalete gideceğinizi söyleyip, hesabınızda düşük tutar gösterirseniz bu problem olabilir.

  • Yasaklı

    @Turco new York’a gidecem. Ne kadar göstermek gerekir?

  • ⭐⭐

    @dgnnnnn Oncelikle sponsorluk olaylari biraz teferruatli isler bu sebeple bankada gosterebileceginiz maksimum miktari gostermeniz , konsolosun yeterli gormemesi ve istemesi durumunda sponsoru devreye sokmaniz faydaniza olacaktir. Mulakatta gostereceginiz para gitmek istediginiz eyalete ve aile durumuna gore degisecektir bunun ornekleri ve yasanan tecrubeler onceki yillarin mulakat deneyimleri konusunda deneyimlerde mevcut.


  • @dgnnnnn bildiğim kadarıyla da sponsorluğunda belli başlı kuralları ve kaideleri var. Örneğin Sponsor gösterecek kişinin min. Yıllık .............. USD geliri olması gibi. Dolayısıyla sponsorun durumu çok iyiyse bir problem olmaz diye düşünüyorum. Sponsorluk için forumda mutlaka bir başlık vardır. "Green Card Sponsorluk" , "GC Sponsorluk" gibi arattır derim ve/veya Google üzerinden bir araştırmanı öneririm. Sponsorluk ile ilgili spesifik detaylı bilgiye sahip olan bir arkadaşım yardımcı olacaktır. New York ile ilgili olarak yada başka şehir yada eyaletler ile ilgili yine google üzerinden araştırma yap bence. Bir ara nerdeyse tüm eyaletleri araştırdım. En azından ön bilgi verecektir. Örneğin; Vergi oranları , Ev Kiralarının ortalama maliyeti, Yaşam Şartları, İklim Şartları, Nüfus yapısı , iş olanakları Vb. etkenleri ile ilgili ön bilgiye sahip olur ona göre bir bütçe çıkarırsın diye düşünüyorum. Yada GC'yi aldın ve Amerika'ya gider gitmez işin hazır ise (Tabi yine kazanacağın ücret en önemli faktör olacaktır.) bunları planlaman daha kolaylaşacaktır. Ben 9 aylık bir bütçe çıkardım ancak çoğu şeyi abarta abarta yazdım. (çok dikkate alma, bana göre rakamlar, örneğin ingilizce kursunu salladım, araştırılan bir şey yok, ücretsiz kurslar da var.) ciddi rakamlar çıkıyor. (12 ay değil de 9 ay olmasının kendi özelimde bir nedeni var. )

    Usd Giderler Açıklama
    8.000 Green Card masraf (her şey dahil)
    2.000 Uçak Bileti
    970 Benzin 9 Aylık
    500 Araç Sigorta 9 Aylık
    11.400 Araç + Masraf 9 Aylık
    8.000 İngilizce Kursu
    4.500 Market 9 Aylık
    630 Telefon 9 Aylık
    4.500 Sağlık Sigortası 9 Aylık
    3.000 Kişisel 9 Aylık
    13.500 Ev Kirası 9 Aylık
    57.000 Toplam Harcama

  • Yasaklı

    @Redbeard cevap için teşekkürler. Greencard masrafı nasıl 8 bin dolar oluyor onu anlamadım. Uçakla beraber 2 bin dolara geliyor


  • @dgnnnnn 330 dolar vize ücreti, 500-600 euro kadar sağlık raporu, şehir dışından geldiğinizi varsayarsak otel yol masrafı vs. 1000 olsa yoplam 2000 yapar. Hadi 250 dolar da gc basım ücreti. Bir yanlışlık yapmış arkadaş muhtemelen:)

  • ⭐⭐⭐

    @Elif-Korkmaz sorun olmaz başvurabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐

    @Redbeard giderleri incelemeye çalıştımda tl olarak bakıyorum çok düşük kalıyor, dolar olarak bakıyor abartının üstünde sallama kalıyor valla neye göre çıkarttınız bu miktarları çözemedim 😄


  • @dgnnnnn Avukat Ücreti + I-485 form 1285 USD Form + Sağlık Raporu için Doktor + Aşı Masrafları + Mülakat + Gerekirse git-gel ulaşım ücreti vs diye düşenerek hepsini koydum tahmini tutar.


  • @Emre-Kurtulmuş Selamlar, Abarta abarta yazdığımı belirtmiştim. 🙂 Ancak çok daha gerçek dışı ise zaten yaşayanlar bilgi verir diye düşünüyorum. Adı üstünde bütçe işte 🙂 Ancak kendimce cevap vereyim.
    Uçak bileti - 1 tane normal bilet , 1 tane business
    Green Card ücretini yukarıda yazdım 🙂
    107 usd aylık benzin koydum.
    500 Araç sigortasını bilmiyorum ilk defa araç alacağımdan maliyet yüksek diye koydum rakam doğrmu bilmiyorum.
    10.000 USD 'lik bir araç düşündüm , sonuçta araçtan anlamıyoruz yada aldığımız araca göre 1.400 USD öylesine bir masraf koydum.
    İngilizce kursunu salladığımı belirtmiştim 🙂 ücretsiz kurslar olduğunu biliyorum bu arada ama her şehirde var mı bilmiyorum.
    Aylık market tutarına 500 USD koydum. Bu da kişiden kişiye değişir.
    Aylık 70 USD telefon masrafı koydum. Makul gibi düşünüyorum.
    500 USD aylık maliyetli bir sigorta koydum. Bu da kişiden kişiye değişir, poliçenin neyi cover etmesi istediğinize göre değişir. Amerika sağlık sistemine güvenmiyorum dolayısıyla bu konu özelinde paraya acımam! saçma sapan küçüçük operasyonlara bile ciddi tutar çıkardıklarını biliyorum. Bu arada bu hususu babamdan da biliyorum. Amerika'da sigortanız yoksa bir hiçsiniz gibi iddalı bir cümle kuracağım ama Allah hastaneye düşürmesin. Yine bu hastane durumları kişiden kişiye değişebilir. (Olağan üstü problemlerin yok ise)
    3000 USD kişisel harcama koydum. Bu bir tatil olur, bu bir giyim kuşam olur, bu bir konser olur, bu bir telefon olur vs vs..
    1500 USD Ev kirası da öyle yüksek değil. Tabii bu durumda şehirden şehire değişir. Ben mesela room mate bakmayacağım.

    Şimdi size zahmet sizde yorumlayın lütfen. Sonuçta 2 kere 2 tatil amaçlı gittiğim bir ülke için google bakıp bir şeyler çıkardım. Sonuçta bütçe dediğiniz kişiden kişiye değişir. Bunun sonu yok. 🙂
    Saygılarımla,

  • ⭐⭐⭐

    @Redbeard dediğiniz gibi bütçe herkes için değişebilir olduğu için araba, ev kirası gibi noktalara bir miktar belirtmek çok zor. Özellikle ev konusu geldiğiniz şehir, kişi sayısı, çocuk durumu vs çok fark yaratabiliyor. Ama ankarada mülakata girecek ve sadece bir kişi için ortalama bir miktar düşünürsek yazdığınız örneklerde bana çok abartı gelenleri söylemiş olayım.

    Greencard 8000 dediğiniz noktada Sağlık + Konsolosluk + USCIS ödemesi ortalama 1000$ civarı tutuyor. Bu cevabı bankada göstermemiz gereken miktar üzerinden çıktığı için bu kişinin AoS yapmadığını düşünerek bu miktarı belirtiyorum.

    Amerika Uçak Bileti ortalama direk uçuşlar 700$ civarı şu anda. Tabii ki ben business yada first class uçucam diyebilirsiniz ama amerikaya yerleşmeye giden ve özellikle ilk girişini yapacak kaç kişi business için fiyat farkı ödemesi yapacaktır biraz bunuda göz önüne alıp gerçekçi değerlendirmek lazım diye düşünüyorum

    Benzin ve araç noktalarına yorum yapamayacağım bulunduğunuz eyalete göre çok değişkenlik gösteriyor çünkü ama araç sigortası için genelde okuyup gördüğüm ortalama kadarıyla aylık 200-300$ civarı tutuyor hiç bir geçmişimiz olmadığı için

    İngilizce kursu ücretsiz olanların yaygınlığına bir şey diyemem ama amerikaya yaşamaya gelen birinin her ne kadar ingilizce bilmese bile bir kursa bu kadar para vermesi bence akıl karı olmaz. Çünkü kursa gitmeseniz bile gün içinde maruz kalacağınız için zaten öğreneceksiniz ister istemez yavaştan kurs size ekstrem bir durum katmayacak yani

    Sağlık sigortası bana çok abartı geldi ama ortalama bir miktar vermem zor.

    Kişisel harcama 3000 dediğiniz aylıksa çok ama 9 aylıksada az kalıyor bence özellikle faturalarda bu kişisel bölümüne dahilse 9 ay 3000$ ise imkansız gibi bence

    Dediğim gibi diğer kısımlar çok fazla etkenle değişkenlik gösterebildiği için o kısımlar çok göze batan yüksek veya düşük diyebileceğim noktalar değil. Ama bence yukarıda bahsettiğim noktalardaki miktarlar ya çok fazla abartı yada muhtemel olacak miktardan çok az şekilde gözüme çarpanlar oldu benim. Tekrarda belirtmiş olayım bu özellikle greencard masrafı ve uçak bileti dışındaki kısımlar tamamiyle benim düşünceme göre ortalama diyebileceğim fiyatlar


  • @Emre-Kurtulmuş Çok özür dilerim. Ben bu hesabı "AOS" üzerinden yapmıştım. Türkiye üzerinden yapmadım. Kısmet olur ise herkes Ankara'dan alsın green cardını. Benim düşündüğüm şeyler tamamen AOS süreci için yapılan plan ama dediğim gibi abartı abartı yani. Yazan arkadaşım "New York" için diyince ve New York çok pahalı bir şehir. Bende döndüm o bütçeyi gönderdim. Ama kişiden kişiye değişir böyle şeyler. Acaba gönderdiğim postu silsem mi diye düşündüm, çünkü doğru başlıkta yapılması gereken bir yorum olmadı ve insanların kafası karışacak.. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Bu arada yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.
    Businiess için açıklamam: Ben amerika'ya 2 kere gittim. 1 gidişimde business gittim ve geldim. 2. gidişimde normal bilet aldım. Benim fiziksel bir problemim var. Dolayısıyla okyanus aşırı uçuşlarda business verilen para gerçekten değiyormuş. Uçak bilet maliyetini de hesaplarken şöyle hesapladım. Giderken business - pestiliniz çıkıyor, en azından rahat gideyim, dönerken normal dönerim diye. Bu arada dediğim gibi bütçe yada harcamalar kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor.
    Vakit ayırıp, yorumlarıma katkı sağladınız için teşekkürler..
    Saygılarımla,


  • @dgnnnnn DV2022de giden bir çift mülakatlarda banka hesabında 4000 Dolar göstermişti kendisine, aynı parayı bankadan çekip eşine de aktarmış ve onun adına da 4000 Dolar göstermişti. yani 8000 dolarla almıştı vizesini. Ama sırf banka hesabında para gösterebilmek için eş dost sayesinde para koyan da oluyor ya da kredi çekip yatıran da.. Arkadaşımın teyzesi öyle yapmıştı.. Eştten dosttan borç alıp banka hesabına yatırdı. Bence siz de halledersiniz, endişelenmeyin.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Redbeard dediğiniz gibi bütçe herkes için değişebilir olduğu için araba, ev kirası gibi noktalara bir miktar belirtmek çok zor. Özellikle ev konusu geldiğiniz şehir, kişi sayısı, çocuk durumu vs çok fark yaratabiliyor. Ama ankarada mülakata girecek ve sadece bir kişi için ortalama bir miktar düşünürsek yazdığınız örneklerde bana çok abartı gelenleri söylemiş olayım.

    Greencard 8000 dediğiniz noktada Sağlık + Konsolosluk + USCIS ödemesi ortalama 1000$ civarı tutuyor. Bu cevabı bankada göstermemiz gereken miktar üzerinden çıktığı için bu kişinin AoS yapmadığını düşünerek bu miktarı belirtiyorum.

    Amerika Uçak Bileti ortalama direk uçuşlar 700$ civarı şu anda. Tabii ki ben business yada first class uçucam diyebilirsiniz ama amerikaya yerleşmeye giden ve özellikle ilk girişini yapacak kaç kişi business için fiyat farkı ödemesi yapacaktır biraz bunuda göz önüne alıp gerçekçi değerlendirmek lazım diye düşünüyorum

    Benzin ve araç noktalarına yorum yapamayacağım bulunduğunuz eyalete göre çok değişkenlik gösteriyor çünkü ama araç sigortası için genelde okuyup gördüğüm ortalama kadarıyla aylık 200-300$ civarı tutuyor hiç bir geçmişimiz olmadığı için

    İngilizce kursu ücretsiz olanların yaygınlığına bir şey diyemem ama amerikaya yaşamaya gelen birinin her ne kadar ingilizce bilmese bile bir kursa bu kadar para vermesi bence akıl karı olmaz. Çünkü kursa gitmeseniz bile gün içinde maruz kalacağınız için zaten öğreneceksiniz ister istemez yavaştan kurs size ekstrem bir durum katmayacak yani

    Sağlık sigortası bana çok abartı geldi ama ortalama bir miktar vermem zor.

    Kişisel harcama 3000 dediğiniz aylıksa çok ama 9 aylıksada az kalıyor bence özellikle faturalarda bu kişisel bölümüne dahilse 9 ay 3000$ ise imkansız gibi bence

    Dediğim gibi diğer kısımlar çok fazla etkenle değişkenlik gösterebildiği için o kısımlar çok göze batan yüksek veya düşük diyebileceğim noktalar değil. Ama bence yukarıda bahsettiğim noktalardaki miktarlar ya çok fazla abartı yada muhtemel olacak miktardan çok az şekilde gözüme çarpanlar oldu benim. Tekrarda belirtmiş olayım bu özellikle greencard masrafı ve uçak bileti dışındaki kısımlar tamamiyle benim düşünceme göre ortalama diyebileceğim fiyatlar

    Emre hocamında özetle dediği gibi, masraflar ve yaşam maliyetleri kişiye göre değişkendir.

    Daha gitmeden harcana paralar sabit;
    1-Mülakat ücreti: 330$
    2-Sağlık Muayenesi: 270$
    3- Aşılar: 350$ (Geneldir düşebilirde artabilirde ortalama yetişgin için aşı kartları yoksa)
    4- Kart ücreti: 220$

    Daha gitmeden kişi başı: 1170$ civarı. bunu +/- 1000$ ile 1300$ arası gibi hesaplayabilirsiniz.

    Bu rakamlar sadece 1 kişi için. Vize alacak kişiler için her bir kalem aynıdır sadece aşı ücretleri değişkenlik gösterebilir.

    Ben Atlanta'ya gitmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ücret kalemleri kendi araştırmam ile oluşturduğum ortalama ücretlerdir.

    Ucak + Hotel: 750$ (Ekonomi) + 2.850$ (30 gün otel ucuz)

    Gidiş ve konaklama toplam: 3.600$

    Aylık harcama min: 1500$ (benzin, yemek, v.b)

    Bu rakam sadece sizi 1 ay kalacak yerle birlikte idare edecek ortalama rakamdır. Kişiye göre hayat tarzına göre kalacağı yere göre değişkenlikler gösterebilir. Ben hesaplarken 4 kişilik bir aile için 2 yetişkin 2 cocuk olacak şekilde hesapladım.

    Bundan sonraki giderlerinizi hespalarken; ödemeniz gereken vergiler, ev kiraları, sağlık sigortası v.b. için aşağıdaki sitelerden faydalanabilirsiniz.

    Vergi Hesaplama

    Georgia Health Ins. Help

    USA Health Ins

    Kiralık evler için farklı siteler mevcut;

    Apartments Cominutiy

    Trulia

    Zillow

    Herkese kolay gelsin. Kimse ortalama şu olur diye bir rakam veremez bence. Hesaplama için çok parametre var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum