Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @sash anladım. İşte insanın aklı bir karışıyor. Sen bize bunu beyan etmedin deyip de vermezler diye bir tırsıyorum :) Şöyle yapabilirim, Kcc'ye bu belgeyi götürmeyip mülakata götürürüm. Mülakatta da konusu açılırsa siz hüküm giydiğiniz ya da suçlu olduğunuz belgeleri gönderin demiştiniz. O yüzden göndermedim ama mülakatta isteyebilirsiniz diye yanımda getirdim derim.

• @crazycells Ali Cihan Merhabalar Tekrardan,
    Bugün forumda ki yorumları okurken farkettim.KCC’nin bizden elektronik ortamda istediği mailde ki belgelerden bir tanesin de ;” Bir suçtan mahkum giyindiyseniz bu belgeler de gerekli” diyor.Suçlu değil ancak davacı olduğum bir tane mahkeme dosyam var.Henüz kapanmadı.Acaba bu belgeyi de göndermeli miydim ?
    İstenen belgeleri 11 kasımda göndermiştim.Suçumun olmaması üzerine bu belgeyi direkt atlamıştım fakat diğer arkadaşlar bu konunun üzerine düşünce size danışmak istedim.Teşekkürler.

• Documents to bring with you (all applicants):
    Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country.

• @redcka @Halil-Şekeroğlu
    "If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record"
    Yani suçluysanız ve hüküm giymişseniz istiyor. Hatta davalı olan taraf siz olsanız bile davanız düşerse veya suçsuzluğunuz ispat edilirse yine göndermeye gerek yok.
    Kaldı ki insanın davacı olması kadar doğal birşey yok. Olaya mantık çerçevesinden baktığımız zaman adamların tek baktığı arşiv kayıtlı sicilinizin sayfası boş ise yani kayıt yok ise sorun da yok
    Ama siciliniz varsa o zaman sorun var
    Peki soruyorum size arşiv kaydınızı e-devletten açtığınızda temiz değil mi kardeşim temiz o zaman yatın uyuyun:)

• Aynen,
    adamlar herkesin mahkeme kayıtları ile ne kafalarını ne zamanlarını mesgul edemeyecek kadar yoğunlar zaten.

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Çok haklısınız beni aydınlattınız. Kafamdaki soruları sildiğiniz için tekrardan teşekkürler. Son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Şuan da hala üniversite öğrencisi olarak gözükmekteyim.(aynı zamanda çalışıyorum) ''Number of Educational Institutions Attended''(katildiğiniz eğitim kurumlarının sayısı) kismında üniversite bilgilerimi girdiğim yere hala mezun olmadığım için o günün tarihini yazmıştım. Degree, diploma or certificate received: aldiginiz derece, diploma ya da sertifika kısmına ise ''diploma'' seçeneğini seçmiştim. Mezun olmadığım için elimde bir diplomam olmayacak sizce bunu düzeltmem gerekir mi?

• Ben de 1 lisans bitirdim master bitirdim şuanda 2.lisansı okuyorum.
    1-Lise
    2-Üniversite
    3-Master
    Ocak ayının sonunda 2.lisanstan mezun olacağım için katıldığım eğitim kurum sayısını 4 yazmadım zira başlangıç ve bitiş tarihi istiyor
    Diploma yazarak doğrusunu yazdın
    Lise mezunu olanlar "diploma" yazar
    Üniversite mezunu olanlar "Bachelor's of degree" yazar
    Master mezunu olanlar "master of degree"yazar
    Sen de lise mezunusun daha üniversiteden mezun olmadın.
    Yani verdiğin bilgiler doğru👍
    Yani katıldığın eğitim sayısına 1 demen en doğrusu
    Ancak 2 desen de çok sorun olmayacaktır.

• @mardin-le-gund Kesinlikle katılıyorum haklısınız .Bizlerin en büyük yanlışı ;Doğru bildiğimiz,mantık çerçevesinde dahi aklımıza yatan şeyleri,tamam kardeşim doğrusu bu işte demek yerine.“Acaba dedirtip” onaylanma hissine ihtiyaç duyduran davranışlarımız.Gerçekten bu detaycılık da değil.Tamamen onaylanma içgüdüsü.Yanlış.Baktığımız da sırf bu tarz sorular yüzünden formda defalarca aynı sorulara cevap veren @crazycells ’in sabrını da tebrik ediyorum.Kendi İşlerimizi hep bizler zorlaştırıyoruz.

• @redcka DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Sayın, @sash sizde böyle bir durum var mıydı? Mülakatta bunun konusu geçti mi?

Böyle bir durumda bende vardı. Gereksiz bir tartışma sonucu olay mahkemeye kadar uzamıştı, hakim tarafında suçsuz bulundum ve hiçbir ceza almadan beraat kararı aldım. hiçbir şekilde adil sicilime yansımadı fakat uyap sisteminde mahkeme kaydı çıktığı için E-devlet üzerinde arama yapınca görünüyordu, mülakat esnasında mahkeme kayıtlarını yanıma almıştım, bu olayın konusu bile açılmadı :))

• Merhabalar. Ben Kcc den mail aldim evraklarla ilgili sorum su ben 1.5 yil kadar abd de kaldim ordan da police certificate almam gerekiyor mu eger gerekiyorsa nasil alabilirim? Birde askerlik belgesi isteniyor askerligi halen yapmadim bedelli yapacagim ve nisanda onun evraklarini mi gondermeliyim? Gonderdigim evraklar turkce olursa ingilizceye cevirmeme gerek yok demi

• @dnzyldrm Abd oldugun için alınmıyor diye biliyorum ..case numaranız kaç acaba?

• @mel 13XXX

• @dnzyldrm biz de 1 yıl yaşadık Abd’de arastirdigimizda police certificate icin gerekli ulkeler arasinda yoktu saniyorum kendileri ulasabiliyor

• @mel Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries, which can be found at https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html. Click the link to find if a police certificate is required for your country.
    Boyle bir cevap attilar burda usa var ama turkey yok

• KCCye mail yolladım yardımlarınız için saolun. Numaram 7xxx sizce ne zaman dönüş yaparlar ya da size ne kadar sürede dönüş yaptılar ?

• ⭐⭐

Askerlik belgesini neden istiyorlar askerlik yapmamış olmak bir sıkıntı ya neden oluyor mu?

• @berkergn13
    Minimum 3 hafta sanırım herkes artık güvenlik soruşturmasından geçiyor(AP)
    KCC'ye mail attığınızda otomatik mail geliyor. Bu ilk mail ve minimum 3 hafta sonra belgelerinizin işlendiğine dair mail alabilirsiniz ya da direkt mülakat tarihinizin belirlendiği maili de alabilirsiniz. Siz 7k'larda olduğunuz ve maili belgeleri KCC'ye geç gönderdiğiniz için en erken şubat mülakatına kalacaksınız

• @lordbolton Askerlik yapmamanız bir sorun teşkil etmiyor.

• @redcka DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Sayın, @crazycells ''Herhangi bir suctan hukum giymisseniz mahkeme ve hapis kayitlari (ve ingilizce tercumeleri)'' demişsiniz. Konuyla ilgili bir mesajım vardı fakat tam netleştirememiştim. Herhangi bir suçumuz ya da hapis kaydımız yok. Bir mahkeme kaydımız var. Mağdur olan bizdik ve bu yüzden mahkeme kaydımız görünüyor. Sayın @Mardin-Le-Gund ile de konuştuk. Kendisi de davacı olduğu bir mahkeme kaydini KCC'ye göndermemiş. Sizce bu belgeleri ingilizceye çevirtip göndermeli miyiz? Yoksa arşiv kayıtlı bir sicilimiz olmadığı için göndermesek olur mu?

Sadece sucluysaniz veya ceza aldiysaniz bu durumla ilgileniyorlar. Bununla ilgili bir belge gondermenize gerek yok KCC'ye. Eger goturmek istiyorsaniz konsolosluktaki mulakat sirasinda yaninizda goturebilirsiniz, isterlerse verirsiniz.

• @halil-şekeroğlu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells Ali Cihan Merhabalar Tekrardan,
    Bugün forumda ki yorumları okurken farkettim.KCC’nin bizden elektronik ortamda istediği mailde ki belgelerden bir tanesin de ;” Bir suçtan mahkum giyindiyseniz bu belgeler de gerekli” diyor.Suçlu değil ancak davacı olduğum bir tane mahkeme dosyam var.Henüz kapanmadı.Acaba bu belgeyi de göndermeli miydim ?
    İstenen belgeleri 11 kasımda göndermiştim.Suçumun olmaması üzerine bu belgeyi direkt atlamıştım fakat diğer arkadaşlar bu konunun üzerine düşünce size danışmak istedim.Teşekkürler.

gerek yok.

Benzer Başlıklar

• Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k