Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yasmin982 parmak izi alındıktan sonra mı 6 ay sürdü



  • Bu ileti silindi!

  • @u2rem vatandaş eşlerinden çok anasına babasına çok vize vermeleri şoktayım ya


  • @lina toplamda eşimin süreci pandemide olduğu için postalardan kayıplardan dolayı 2 kez randevuyu kaçırdı. Sonra baştan başvurdu tekrar parmak izi için çağırmadılar 6 ay toplamdaki süreç parmak izi içinde yani


  • @u2rem gercekten ben de anlamiyorum.
    Problem Ankarada mi bir tane bile mi F2A dosyasi yoktu.
    Biz DQ oldugumuzda F2A 4 ay boyunca current idi ona ragmen mulakat alamadik.
    Suan tarih girildi tamam sansimiz olmadigini zaten biliyoruz ama bu tarihlerde de F2A dosyasi yok ki anlasilan. Butun dunyayi bekliyoruz o halde. Gecmis olsun.


  • @itsmebb, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @u2rem gercekten ben de anlamiyorum.
    Problem Ankarada mi bir tane bile mi F2A dosyasi yoktu.
    Biz DQ oldugumuzda F2A 4 ay boyunca current idi ona ragmen mulakat alamadik.
    Suan tarih girildi tamam sansimiz olmadigini zaten biliyoruz ama bu tarihlerde de F2A dosyasi yok ki anlasilan. Butun dunyayi bekliyoruz o halde. Gecmis olsun.

    Ankaradan kaynaklı değil aslında bültenle ilgili ankara veremiyor bizlere çünkü o kadar eski tarihli bekleyen yok bizim ülkemizde. Ama farkindaysaniz adını bile duymadığımız yada az bildigimiz bazı ülkelerde baya f2a verilmiş. Kiminde 50 kiminde 30 kişi almış bir ayda. Demekki bekleyen var dünya genelinde ve onları bitirmeye çalışıyorlar. Yoksa ankara dağıtmaya başlasa buradaki yoğunluğu iki ayda eritir. Dagitabilmesi içinde bülten ilerlemeli. Bunları bitirmeden bülteni ilerletmeyecekler belli.


  • @lina en son Vermont da görünüyordu


  • @itsmebb
    En kalabalık yerlerden biri Pakistan'da bile 14 kişiye verilmiş


  • Uscis profilimiz de bekleme süresi 3 ay yazıyordu, 7 aya yükselmiş:( düşmesini beklerken niye yükseliyor kafayı yiyecem.


  • Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve F2A ile ilgili sizlere sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’den birisiyle evlilik yaptığı takdirde evlendiği kişinin greencard alması yaklaşık 3.5-4 sene sürüyor sanırım şuanda. Peki bu süreden önce evlenen kişi çalışma ve seyahat iznini önceden alabiliyor mu? Yoksa seyahat ve çalışma izni alması da mı 3-4 sene sürüyor?

    Ve evliliğin Amerika içinde ya da Türkiye’de olmasının farkı var mı?

    Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.


  • @ilker92 F2A surecinde ne yazik ki seyahat ve calisma izni gibi bir vize verilmiyor. Bu izinler Amerikan vatandas esleri icin gecerli olan bir durum.

    Abd ve Turkiyede evlenme kismi ise, Abd de evlenebilmeniz icin Abd’de gecerli bir statunuz olmasi lazim. F2A surecinde nisanlilik vizesi gibi bir vize tipi de olmadigi icin, abd de gecerli bir statunuz yoksa evliliklerde genelde Turkiyede oluyor ve dosya Turkiyeden ilerliyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @itsmebb cevap için teşekkürler. Benim greencardım var zaten Amerika’da yaşıyorum. Kız arkadaşımın turist vizesi var Türkiye’de yaşıyor. Dolayısıyla Amerika’da da evlilik yapabiliriz. En kısa yol nasıl olur?


  • @ilker92 Merhaba, durum süreci Amerika’dan başlatıp başlatmadığınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Süreci Türkiye’den başlatırsanız süreç tamamlanana kadar eşinizin Türkiye’de beklemesi gerekiyor, dolayısı ile beklerken çalışma izni gibi haklar da verilmiyor. Süreci Amerika’dan başlatırsanız süreç tamamlanana kadar beklerken çalışma izni, seyahat izni gibi haklar verilir.

    Ancak F2A bir süredir current değil, yani Amerika’dan I-130 formunu doldursanız bile I-485’i ne zaman file edip süreci başlatabileceğiz her ayki bültenlere göre değişir. Eğer file edemeyecek durumda olursanız eşiniz overstay durumuna düştüğünde hala süreci başlatamamış ve çalışma izni gibi hakları da elde edememiş olabilirsiniz. Bu bir risk.

    Evliliğin nerede olacağı konusu ise daha çok Amerika’dan başvururken kritik bir konu. Genelde turist vizesiyle girip 90 gün bekledikten sonraki bir süreçte Amerika’da evlenip süreci başlatmak tavsiye edilir. Ancak biz risk alıp Türkiye’de evlendik, ardından Amerika’ya gelerek süreci başlattık. Ülkeye girerken eşin greencardlı olması biraz riskli o yüzden tavsiye edilmiyor.


  • @ilker92, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum ve F2A ile ilgili sizlere sorum olacak. Greencard sahibi birisi Türkiye’den birisiyle evlilik yaptığı takdirde evlendiği kişinin greencard alması yaklaşık 3.5-4 sene sürüyor sanırım şuanda. Peki bu süreden önce evlenen kişi çalışma ve seyahat iznini önceden alabiliyor mu? Yoksa seyahat ve çalışma izni alması da mı 3-4 sene sürüyor?

    Ve evliliğin Amerika içinde ya da Türkiye’de olmasının farkı var mı?

    Bilen arkadaşlar varsa görüşlerini rica ederim. Teşekkürler.

    Aşağıdaki başlığı incelerseniz daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Sanırım siz aos yapmayı düşünüyorsunuz

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1695055965726


  • @ecom Gectigimiz Mart ayinda tüm dünyada 10bin civarında (F2A+FX) vizesi verilmiş. Nisan'da uygulamaya baslanan 08SEP2020 tarih kisiti ile bu rakam Temmuz sonuna kadar aylık 6-8bin araliginda gerçekleşmiş. Aradaki fark ise cogunlukla DV, IRler ve F4'e gitmiş. DV'deki sorun bizden büyük çünkü 1 yılda vize alamazlarsa hiç alamıyorlar. F4'te ise bekleme suresi 16 yılı asmış durumda. IRler zaten kotasız olduğu icin haklisizlik da aslında orada. Istatistiği verilen son ay olan Ağustos'ta tarih bir anda 08OCT2017'ye geriletilip verilen (F2A+FX) vizesi toplamı da biranda 500 kisinin altına iniyor. Bizden kısılan yine büyük ölçüde DV,F4 ve IRlere gidiyor. Ağustos sonunda, 08OCT2017 oncesinde başvurup bekleyen kalmadigindan sanırım, cut-off tarihi Eylul'de 01JAN2018'e, Ekim'de 08FEB2019'a ilerletiliyor. Her yıl 55000 DV verilir. 12 ay ortalaması yaklaşık 4600 ancak nisandan sonra aylık ortalama 7000 DV verildi. Fiscal year ile birlikte DV'de yeniden ortamaya donecekleri icin en azından yil başında bizim rakamlar da eski seviyesine çıkar diye umit ediyorum. Fingers crossed.


  • @gembruce yıl başında normale dönerse bizim süreç herhalde önümüzdeki yaza anca tamamlanır buda 4 yıl eder kabus gibi😔
    Umalımda bir supriz olsun ve bizlere bir kaç ay yoğunluk verip şu yığılmayi azaltsinlar. Bakalım bu ay bülten ne durumda olacak. Teşekkürler bilgiler için.


  • @ecom 23Mart2023 tarihinde tüm family preference kategorilerinde Ankara'nin 1368 kisilik bir bekleyen listesi oldugunu biliyoruz. Ekim 2022 - Mart 2023 araliginda bu kategoride aylık ortalama 130 vize verildi. Bunun 41,5'i F2A/FX. Yani listenin sonunda bile olan 10 ayda randevu almalıydı. Nisan 2023 - Ağustos 2023 doneminde ise toplam sadece 260 vize verildi ve sadece 63 F2A/FX. Mart ayinin son haftasında 25 Family pref. vizesi verildiğini varsayarsak, Eylül başına bizim onumuzde en fazla 1080 kisilik bir backlog kalmis olmalı. Ortalama 10 ay beklendiğine gore her ay 130 civarı backlog'a yeni katilim oldugunu varsayarsak, Aralik başında DQ olan ailem icin kabaca 1368 kisinin 500'unun önünde oldugumuz sonucuna varabiliriz (hesaplarken DQ'da bizden onde oldugunuz her ay icin bu rakama 130 ekleyin). Geriye 580 kisi kalıyor. Eylül'de kimseye randevu vermemiş bile olsalar, Ekim'de ortalama hıza dönemleri durumunda Şubat ayina randevu alacagimizi hesaplıyorum. Sizin icin de Şubat, iyi ihtimal Ocak olabilir. Nisan oncesinden hizli ya da yavaş hareket etmelerine gore bu tarihler one ya da geriye gidebilir. Yatırım tavsiyesi degildir. 🙂


  • @gembruce bu guzel bilgiler icin cok tesekkur ederiz.
    Sizlerle Dq tarihimiz hemen hemen ayni, merak ettigim konu mulakat verilirkende PD baz aliniyor degil mi? Diyelim ki current oldu (Insallah), ya da tarih bize geldi, neye gore verilir acaba. Mantiksal cikarimlarla bir yerlere varmaya calisiyoruz iste ne yapalim elimiz kolumuz bagli (:(


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum