Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Bu bölümde, süresi dolmuş 10 yıllık GClar ile ve 1 yıldan uzun süre kullanılmamış kartlarla ülkeye giriş üzerine gözden kaçan detaylar olduğunu farkettim. Bizzat yaşadıklarımı bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 2008 yılında GC ile ABD'de yaşarken ani bir kararla ailevi nedenlerle TR'ye kesin dönüş yaptım. 2014 yılında ABD Ankara Büyükelçiliği'ne SB1 başvurusu yaptım ancak reddedildi. 2017 yılında GC'ımın son kullanma süresi doldu. 2021 Şubat ayında I-90 formunun internet üzerinden de doldurulabildiğini öğrendim ve GC yenileme başvuru yaptım. Başvurum kabul edildi ve Haziran 2021'e ABD'de biometric randevusu verildi. 14 yıl aradan sonra ilk kez ABD'ye gittim. Elimde tarihi geçmiş bir GC ve biometric randevu belgesi dışında hiç bir vize yoktu. Mevzuata göre tarihi geçmiş de olsa 10 yıllık bir GC sahibi olanlar ABD'ye seyahat edebilir. Nitekim öyle de oldu. NY JFK'de, neden SB1 almadığımı sordular. Başvurduğumu ancak reddedildiğini söyledim. Bana iki seçenek sunuldu: 1) GC'ımı gönüllü teslim ederek B1 vizesi ile ülkeye giriş. 2) GC'ım bende kalarak mahkemeye çıkarılmak şartı ile ülkeye giriş. İkinci seçenekte mahkeme bekleme süresinin çok uzun olduğu ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar ülkeden çıkarsam yeniden giremeyeceğim söylendi. Ailem TR'de olduğu için ilk seçeneği tercih ettim. GC'ımın elimden alınabileceğini düşünerek bir fotokopisini önceden almıştım. ABD'ye girdikten sonra biyometrik randevusuna gittim. USCIS ofisinde fotokopisini verdiğim GC'ımın orijinalinin istediler. Ben de port of entry'de teslim alındığını söyledim. Randevudan 18 gün sonra GC'ım ABD'de verdiğim adrese geldi. Yeni GC'ım üzerinde göçmenlik başlangıcı 2007, kartın son kullanma tarihi ise 2031 olarak belirtilmiş. Bu süreçte bir çok göçmenlik avukatından bilgi aldım. Hepsi GC'ımı yenileme ihtimalimin neredeyse sıfır olduğunu söyledi ama ben mevzuatı okuyarak ilerlemeyi tercih ettim. Kaybedeceğim bir şey yoktu. Sonuç ortada.
gembruce tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
-
RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Biz de sonunda bugun Ankara'da mutlu sona ulastik. Esimin mulakati sadece 5 dk surmus. Darisi tum bekleyenlerin basina.
-
RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Bizim randevumuz da az önce geldi sonunda, Ağustos'a.
-
randevu alan herkesi bol bol tebrik ediyorum. biz de haziran ayında current oluyoruz. sabırsızlıkla bekliyoruz.
-
@Procedure Para kazanip, vergisini duzenli odeyen, suca karismayan herkes hem esini hem de cocuklarini en kisa surede yanina alabilmeli. H1li yapabiliyor, ben neden yapamiyorum? Turkiye'de kazandigim paranin dahi vergisini istemeyi biliyorsun ama Turkiye'deki ailemi vergi alirken aile bireyi saymiyorsun, onlar icin harcadigim parayi gider saymiyorsun, kendilerine vize verip ulkeye almiyorsun.
-
@ecom deneyen pek kimse olmadığı için sonuç alan da olmamıştır. bu forumdakilerin çoğu forum içinde arama bile yapmaya tenezzül etmeden direkt soru soruyor. üç gurup gözlemledim, sadece soru soranlar, paraya kıyıp avukat tutanlar ve yaradana sığınanlar. çok çok küçük bir kısım gerçekten uğraşıp sonrasında elde ettiği bilgiyi paylaşıyor. çoğu ilerleme kaydettiklerinde dahi paylaşmıyorlar diye düşüyorum. işi düşen soru soruyor sadece.
-
@Sevinc-Gamid Adjustment of Status başvurusu neden yapmadınız? Hala da yapabilirsiniz. AOS sonucu beklerken ülkeden çıkmak gerekmiyor. Forumda konu ile ilgili başlık var.
-
@Procedure FXleri de dahil etmeniz lazım. Ülke limitinden exempt olanları gösteriyor. Rakam toplamda az yine de tabii. Ankara ve tüm dünya rakamlarını paylaşıyorum. Dunya çapındaki aile birleştirme rakamlarına baktigimizda, Nisan sonrası donemin oncesine Gore Mart ayi hariç bir pek gerilemedigini goruyoruz. Ağustos ayındaki düşüş backlogun ermesi nedeni ile sanırım. Eylül aciklaninca teyit edilir. Ekim icin 13 aylık ilerleme umit vericiydi ama Kasim'da 1 gün dahi ilerlememesi beni bitirdi.
VIZE TURU BAZINDA ANKARA

VIZE KATEGORISI BAZINDA ANKARA

VIZE TURU BAZINDA TUM DUNYA

VIZE KATEGORISI BAZINDA TUM DUNYA

VIZE TURLERININ ACIKLAMALARI VE KATEGORILERI

-
Ulke adi vereyim: Dominik Cumhuriyeti. Nisan 2023'deki dondurma sonrasında, FY2023 sonuna kadar (Eylül 2023 sonu oluyor) verilen tum F24larin (FX dahil), %30'u bu ülkeye gitti. Adet 9422. TR ise sadece 10 adet vize aldi (%0.01). Diğer büyük baslar asagidaki sekilde. Dünyanın kalanı bizim gibi surunuyor. 152 ülke arasında 84. sıradayız.

-
Yakin zamanda Istanbul Konsoloslu'daki tecrubemizi paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz ay başında bana lenf kanseri teşhisi kondu. En kısa surede kemoterapi almam gerekiyor ve TR'de sağlık sigortam yok. Olsaydı bile doktorlarimin söylediğine gore kanser ilaçlarına erisim SGK uzerinden bir hayli sikintiliymis. ABD'de calistigim şirketin sagladigi kapsamlı bir sigortam var. Kanser tedavimi %100 karsiliyor ancak tedavi suresince kemoterapinin etkileri nedeniyle evde yardıma ihtiyacım olacak. Bu nedenle esim ve çocuğum icin tıbbi basligi altında refakatçi olarak vize başvurusunda bulunduk. Vize almalarına yasal ve maddi olarak hiçbir engel olmamasına ragmen vize alamadık, durumu açık olarak belgeledigimiz halde. Nasıl insanlarla muhattap oldugumuzu hala bilmeyen varsa öğrensin istedim.
gembruce tarafından gönderilen son iletiler
-
Merhabalar. Sağlık muayenesi ve aşı ile ilgili önemli olduğunu düşündüğüm bir tecrübemizi paylaşmak istiyorum. Sağlık mauyenesi öncesinde 6 yaşındaki çocuğumuzun hastaneden ve e-nabız üzerinden aldığım aşı kartlarını İngilizce çevirileri ile hazır ettim. Hatta, aile birleştirme süreci sonrasında yerleşeceğimiz FL eyaletinin çocuk aşı takvimi ile çocuğumuzun aşı geçmişinin bir karşılaştırmasını da hazırladım. O karşılaştırmaya göre çocuğumuzun aşı eksiği yoktu. Sağlık muayenesine sadece eşim ve çocuğum girdi. Bayan Dr. Ungan eşimi dinlemeyip her ikisine de, içinde ne olduğunu söyleme zahmetine dahi katlanmadığı birer enjeksiyon yapmış. Keşke muayene öncesinde doktorla görüşseydim. Bu konuyla ilgili ilk hatam. Ertesi gün e-mail ile gelen dokümanda çocuğumuza hayatı yapılan tüm aşıların işlenmediğini ancak çocuğumuzun ABD'deki okul kaydı sürecinde sağlık muayenesine evrak hazırlarken farkettim. Bu da ikinci hatam. Sağlık muayenesi sırasında sağlık personeline durumu anlattım ve elimdeki tüm belgeleri gösterdim. Personel, bunları göstermemiş olsanız çocuğunuza 3 aşı daha yapacaktım dedi. Lütfen dikkat edin.
-
Merhabalar. Okul caginda cocugu olanlar icin asilar ile ilgili bir bilgi paylasmak istiyorum. Unganlar, 6 yasindaki ogluma ve esime muayeneye sirasinda aciklama dahi yapmadan birer asi yaptilar. Tek enjeksiyon icinde birden fazla asi da olabilir tabii. Beni iceri almadilar. Esim, "kadin dr lafa tutup asi yapacagini dahi soylemeden igneyi sapladi" dedi. Sacma geldiginin farkindayim ama oglum da aynisini soyledi. Ayrica, oglumun asi kartlarini goturmemize ragmen asilari eksik islemisler. Okul kaydi sirasinda TR'deki asi karnelerini (biri e-nabiz, digeri Acibadem hastanesinin saglik karnesi) Ingilizce'ye cevirip aciklayarak yeniden asi yapilmasini onledim. TR'de dogru duzgun bir hukuk sistemi ve saglik deneyimi olsa unganlar bunlari yapamazdi.
-
@mrme12 Ankara'da unganlar adinda bir poliklinikte. Randevu belli olunca onun bilgisini de maille alacaksiniz.
-
@patron3535 Merhabalar. Biz 17 Agustos'ta giris yaptik. Bir hafta kadar sonra SSN kartlari, 1.5 ay kadar sonra da GClar geldi. Arada biometrik alim talebi olmadi. Sadece giriste ben sinir polisi ile biraz atisinca yarim saat kadar bir odada oturmak zorunda kaldik. Yarim saat soru dahi sormadan oturtup sonra saldilar.
-
@ecom çok teşekkür ederim. tüm bekleyenlerin de en kisa sürede vizelerine kavusmalari dilegiyle.
-
@Bernur cok teşekkür ederim. size de.
-
Biz de sonunda bugun Ankara'da mutlu sona ulastik. Esimin mulakati sadece 5 dk surmus. Darisi tum bekleyenlerin basina.
-
Bizim randevumuz da az önce geldi sonunda, Ağustos'a.
-
@patron3535 AOS'te oldugu gibi mulakati cogu durumda kaldirmalari lazim.