Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @metehanbati Merhaba. Şimdiden tebrikler, hayırlı olsun.

    Lütfen önce buradaki gibi imzanızı düzenleyin.
    Sonra excele kayıt olun.


  • @Serapp Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi düzenleyip kayıt oldum.

  • ⭐⭐

    @metehanbati Dosya numaranızın vize bülteninde aktif olacağı zamanı tahmin ederek, geçen yıl Mart ayında olmuştu, bir iki ay önce giderseniz daha uygun olacaktır.


  • @Serapp Statü değiştirenlere mülakatta biraz zor davrandıklarını okudum. Eğer ihtimal varsa bir avrupa ülkesine dosya taşıyıp işlemleri orada hallettikten sonra yerleşmek mi daha iyi olur yoksa direkt turist ya da öğrenci vizesiyle gidip 1-2 ay sonrasında statü değişikliği yapmak mı? AOS yapanların dediklerine göre green card kazanmış olsalar bile iltica ediyormuş gibi davranılanlar olmuş.


  • @metehanbati current olmaniza 2 ay kadar kala giris yapip en azindan 30/60 gun kadar beklemenizi tavsiye ederim .

  • ⭐⭐

    @metehanbati Dosya numaranız 24 binlerde olduğu için current olacağınız tarihten sonra transfer işlemlerine başlarsanız ABD'ye erken gitme şansınız olmaz. Bu yıl AOS'a geç başlayanlar maalesef GC alamadılar.
    @Figen hanımın dediği gibi 30/60 gün sonra statü değiştirirseniz mülakatta sorun yaşamazsınız diye umuyorum.
    Bol şanslar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim @Figen ve @Serapp hanım. Gitmek için bütün olasılıkları değerlendireceğim. Umarım olumlu sonuçlanır.


  • Herkese merhaba,

    Oncelikle Figen Hanim'la calistigimi belirterek baslamak istiyorum. DV 2023 artik tamamen sona erdigi icin surecimi sizlerle paylasiyorum. Ne yazik ki butun cabalarimiza ragmen bazi hatalar yuzunden Greencard alamadik, bu surec sonunda maddi ve manevi cok ciddi bir zarara ugradim. Yasadiklarimin, sizlerin de basina gelmemesi icin elimden geldigince yardimci olmak istiyorum.

    2022 Mayis ayinda cekilis sonuclari aciklandiktan sonra Ds260 formunu gonderdim ve mulakat tarihi icin beklemeye basladim. Case number'i 10xxx olarak Ankara icin sinirda bir rakama sahiptim. Alternatif yollari bu yuzden arastirmaya basladim. AOS ve CP'yi bu sirada ogrenmis oldum.

    Ankara, Subat ayina kadar az sayida dagitim yapti ve sonrasinda 3 ay boyunca herhangi bir mulakat vermedi, bu 3 aylik surecte dosyamizi CP ile tasimayi denedik ama basarili olamadik. Greencard hakkimiz yanmasin korkusuyla, kesin olacagini dusundugumuz yontem olan AOS'u degerlendirdik ve yapmaya karar verdik. Figen hanimla konustuk, ve kendisinden danismanlik almaya basladik.

    Bu asamada yaptigimiz ilk hatayi paylasmak istiyorum, AOS icin fee odedigimiz an itibariyle Ankara'daki mulakat hakkimiz elimizden gitti. Ne yazik ki Figen Hanim dahil bu bilgiye sahip olmadigimiz icin yanlis bir karar vermis olduk. Eger Ankara'daki mulakat hakkimin gidecegini bilseydim son bulten tarihi olan Temmuz ayina kadar bekler sonra AOS icin basvururdum cunku benim case number'im icin Ankara'da bir ihtimal vardi. Bu asamada sirami kaybetmis oldum, ama AOS nasilsa KESIN olacak diye bu durumu sineye cektik. Daha onceki paylasimlarimdan bu asamada neler yasadigimi gorebilirsiniz.

    Simdi sizlere AOS konusunda en kritik olan karari anlatacagim. Bu surece basladiginiz andan itibaren ilgili kurumlara bir Amerika adresi bildiriyorsunuz. Bu Amerika adresinin bulundugu yere gore sizleri bir USCIS ofise veriyorlar. Bu ofis, surecinizdeki EN ONEMLI kurum, durum vs. Bu asamadan sonra Amerikan Baskani dahil kimsenin daha buyuk bir onemi yok sizin icin.

    Ben ne yazik ki surecimi basarisizliga goturen ikinci hatayi USCIS Brooklyn ofisini secerek yaptim. Gorece hizli ilerleyen bir ofis ile devam etmek istedim, aklimda Los Angeles ve Miami vardi. Figen Hanim'la bu sekilde konustuk. Kendisi bu tercihin papatya fali gibi oldugunu ancak bu sene NJ ve NY diger yerlere gore biraz daha hizli ilerledigini belirtti. Bunun uzerine Figen Hanim yuzunden New York'ta Brooklyn tarafinda surece baslamis oldum. Simdi burada bilmeniz gereken sey su, AOS yaparken surec eyaletlere gore ilerlemiyor, her eyaletin icinde bulunan farkli USCIS ofisleri var ve bunlarin hepsi birbirinden tamamen farkli hareket ediyor. Hizli ilerleyen NY ofisi ile benim surece basladigim Brooklyn ofis ayni eyalette ama birlikte hareket etmiyor, benzer bir davranis sergilemiyor.

    Bu asamadan sonra beklemeye basladik, ancak benimle birlikte basvuru yapanlar mulakat alirken bana haber gelmiyordu, bunun uzerine konuyu farkli kaynaklardan arastirmaya basladim ve Brooklyn ofisin gectigimiz senelerde AOS yapan dosyalari Eylul ayina kadar biriktirdigini ve son anda hareket ettigini ogrendim. Tabii bir yandan kota takibi yapiyordum ve surecimizin tehlikeye girdigini bu sirada anlayabilmis oldum, ancak artik ofisi degistirme sansim yoktu. Bu asamadan itibaren mulakat almak icin her yontemi denedim ancak USCIS ofislere ulasmak ve sureci hizlandirmak gercekten cok zor bir islem, ben ve bir cok arkadasim bunu basaramadik. Sizlere tavsiyem su, surece nereden basalayacaginizi cok iyi arastirin, ofisiniz gecmis yillarda ne yapmis, nasil ilerlemis bunlar cok onemli. Eger bu asamada yardima ihtiyac duyarsaniz, sizlere elimden geldigince yardimci olmaya calisayim, benim basima gelenler sizlerin basina gelmesin yeter ki.

    Agustos sonuna dogru mulakat haberim geldi, 8 Eylul'de mulakat girecektim ancak 7 Eylul'de yapilan aciklamada DV2023 kotasinin doldugu ve surecin sonuna gelindigini bildirdiler. Konsolosluklar mulakatlari iptal etti ancak AOS yapanlara ne olacagini tam kestiremiyorduk. 8 Eylul'de mulakata girdim, her sey guzel gecti ve beklemeye basladik, 4 gun sonra adresimize deny letter yani RED mektubu geldi ve surecimiz sona erdi. Bu asamada sunu ekleyelim, kota doldugu an itibariyle surec butun mulakatlar icin sona ermis oluyor. O ana kadar IVAMS dedigimiz sistemden onay almadiysaniz artik alma sansiniz KESINLIKLE YOK.

    Hikayemiz boyle son buldu, geriye baktigimizda elimizden bayagi cok seyin kayip gittigini gorduk, bunlarin arasinda harcanan para (25 bin dolar civari birikimimi harcadim bu surecte), gecen zaman, gelecege dair ihtimallerimiz ve bozulan psikolojimiz. Ne yazik ki bu sene benim gibi magdur olan cok insan oldu, kimi arkadaslarimiz Amerika'da 6 aydan fazla kaldiklari icin overstay durumuna dustuler, tekrar Amerika'ya girerken ne olacagini henuz bilmiyoruz. Kimi arkadaslarimiz calismaya basladi (Gecici calisma izni alabiliyorsunuz beklerken) ama yesil kart alamadiklari icin yeni girdikleri islerini birakmak durumunda kaldi. Beni en cok uzen hikaye ise bir ciftimizin mulakat sirasinda NOID almasi oldu, yani "Siz Amerika'ya gelirken turist vizesi ile gelmissiniz ama simdi buraya gocmeye calisiyorsunuz, bu yaptiginiz Visa Fraud yani vize dolandiriciligidir." diye Immigration Officer tarafindan suclanmasi oldu. Bu sanirim basiniza gelebilecek en sikintili durum, bu durumda ayrica bir avukat tutmaniz gerekebiliyor.

    AOS guzel bir ihtimal, imkaniniz varsa degerlendirin ancak bizim bu sene yasadiklarimizi mutlaka gozden gecirin. Bu yasadiklarimiz ilk defa olan seyler degil ayni surec 2017 yilinda da yasanmis. Benim hatam butun konularda danismanima guvenmek ve bu yuzden gectigimiz senelerde AOS yapanlarin neler yasadigini yabanci kaynalardan arastirmamam oldu. AOS kesin olur diye yola cikmayin, aklinizi bir kosesinde olmama ihtimalini hep tutun.

    DV kazanani olarak AOS yapmak cok nadir bir durum oldugu icin bu konuda cok az bilgi var. Avukatlarin bu konuda pek bilgisi olmuyor, danismanlik olarak Figen Hanim kritik kararlarin verilmesi gerektigi noktalarda bilgi sahibi degil, Greencard gecmisine yonelik bilgi sahibi degil. Form doldururken yardimci oluyor ancak bu baslikta gorebileceginiz 61.soru orneginde oldugu gibi hatalar yapabiliyor. USCIS'lerin eyalet bazinda hareket ettigini saniyor. Benim Brooklyn USCIS tercihimde direkt etkisi olmustur dolayisiyla kendisiyle calismanizi tavsiye etmem. Bu surecte herseye sizin hakim olmaniz gerekiyor.

    Aklima gelenleri yazmaya calistim, sizlere yardimci olacagini umuyorum. Simdiden hepinize kolayliklar diliyorum.


  • Surecimin zaman cizelgesini ve bazi notlari burada ayrica paylasiyorum:

    8 Mayıs 2023 Pazartesi

    • Banka hesabi acildi. Eger banka hesabiniz yoksa burada banka hesabi acmak icin subeleri gezmeniz ve size yardimci olan bir sube bulmaniz lazim. Genelde hesap acmak icin sizlerden fatura vs gibi ikamet gosteren bir belge istiyorlar.

    9 Mayıs 2023 Salı

    • Cashier's çek yazdırıldı. 660 USD
    • İki tane zarf aldım USPS'ten ücretlerini ödedim, bir tanesini diğerinin içine koyup gönderdim.
      USPS üzerinden Cashier's çek ve diğer zarf gönderildi.
    • Dogum sertifikasi icin konsolosluktan randevu almayı denedim ama 31 Mayıs'a en erken gün verdiler. Konsolosluğa email attım.

    10 Mayıs 2023 Çarşamba

    • Konsolosluğa gittik ve birth certificate sıra bekleyerek aldık.

    11 Mayıs 2023 Perşembe

    • Bankaya çek siparişi verildi. 3-5 gün içinde geleceğine dair bildirim aldık.

    • Doktor Raporu için Turk bir doktor bulduk, Türkiye'de yaptırdığımız tetanoz aşısını kabul etti, sağlık kontrolünden geçtik, kan ve idrar verdik.

    12 Mayıs 2023 Cuma

    • Gerekli evrakları scan ettirdik, pasaportlar, aile cüzdanı, receiptler.

    13 Mayıs 2023 Cumartesi

    • Tercume için belgeler gönderildi, askerlik belgesi, diplomalar ve aile cüzdanı.

    14 Mayıs 2023 Pazar

    • Danismaniz ile I-485 belgesini doldurduk, askerlik yaptı kısmını işaretledim.

    17 Mayıs 2023 Çarşamba

    • Doktor raporu için doktorun yanına gittik, evrakları hazırladı, imzaladık, kapalı zarfı aldık. Banka çekleri geldi.

    18 Mayıs 2023 Perşembe

    • US Home Land Security'e 1225 dolarlık iki adet çek yazdım
    • I485 çıktısını alıp imzaladım
    • Daha önceden aldığım receiptler
    • Birth Certificates ve fotolar
    • Son 3 aylık Banka dökümanları

    Hepsi danismanimiza gonderildi.

    19 Mayıs 2023 Cuma

    • Evraklar danismana ulaştı.

    20 Mayıs 2023 Cumartesi

    • Danismanimiz evrakları Chicago'ya yolladı. Bio randevusu için beklemeye başladık.

    22 Mayıs 2023 Pazartesi

    • Belgeler Chicago'ya teslim edilmiş.

    5 Haziran 2023 Pazartesi

    • Hesaptan başvuru ücreti çekildi, onay SMS'leri geldi.

    23 Haziran 2023 Cuma

    • Biometric randevusu için tarihimiz geldi. 5 Temmuz'a tarih aldık.

    28 Haziran 2023 Çarşamba

    • Biometric için walk-in yaptık. Parmak izi ve foto verdik.

    Bu asamada beklemeye basladik ve sureci hizlandirmak icin asagidakileri yaptik:

    • Bagli bulundugumuz bolgenin Congresswoman'indan yardim istedik
    • Bulundugumuz eyaletin senatorlerinden yardim istedik
    • Expedite request actirmayi denedik ancak basarili olamadik, bu konuda size eger varsa calistiginiz avukat yardimci olabiliyor en cok.
    • Infopass icin defalarca USCIS'i aradik ancak Brooklyn ofis'e ulasamadik.
    • Brooklyn USCIS ofise bizzat gittik, ilgili kisilerle konusmaya calistik, yardimci olmadilar. Konuyu anlatan bir mektup verdik.
    • 2-3 gunde bir USCIS'i aradik, durumu anlatmaya calistik.

    29 Agustos 2023 Sali

    • Mulakat mektubumuz sonunda geldi, 8 Eylul icin randevu verildi.

    7 Eylul 2023 Persembe

    • Kotalarin doldugu aciklandi

    8 Eylul 2023 Cuma

    • Mulakata girdik, guzel gecti.

    12 Eylul 2023 Sali

    • Deny Letter yani Red Mektubu geldi.

  • @koray2000 gerçektn çok üzüldüm ama siz elinizdn geleni yaptınız demek ki bir hayırsızlık vardı ki bu kadar uğraşa rağmen olmadı. geçmiş olsun inşallah önünüzde daha güzel kapılar açılır....

  • ⭐⭐

    @koray2000 çok geçmiş olsun. epey uzun bir süre bekletmişler randevu vermek için. sonrada öyle bir tarihe vermişler ki kotaların biteceği günden 1 gün sonraya.. üzücü gerçekten, elinizden geleni de yapmışsınız hızlandırmak için. bundan sonraki hayatınızda bol şans dilemekten başka söyleyecek söz bulamıyorum.


  • AOS eger hali hazirda Amerika'da yasiyorsaniz ya da burada kurulu duzeni olan tanidiklariniz varsa kolay olabilen bir surec ancak buraya gelerek ilerlediginiz de o kadar da kolay olmayabiliyor, ben ve bir cok arkadasimin tecrubesi bu sekilde oldu.

    Bugun bildiklerimi bilseydim, once CP icin daha erkenden basvurup dosya tasimayi, daha sonra da son bultene kadar bekleyip basvurmayi denerdim. Case numaraniza gore bu kararlari almaniz gerekiyor. Kolay degil biliyorum, sizlere tavsiyem bol bol konuyla ilgili yabanci kaynaklari okuyun, mumkun oldugunca cok bilgi edinin ve bu bilgilere gore karar verin.

    Mesela bu sene AOS yapmak icin Amerika'ya gelip, current olamadiklari icin surece hic baslayamanlar da oldu.

    AOS yapan kisi sayisi zaten cok az, bu bilgilere ulasmak bu yuzden cok hayati bir onem kazaniyor.

    Son olarak eklemek istedigim:

    • I-485 formundaki 61. soruya YES cevabini vermeniz gerekiyor.

    • Askerlik yaptiysaniz, I-485 formundaki ilgili soruya YES demeniz gerekiyor.


  • @tufank Brooklyn Ofis benden once, 1 Eylul 2023'te mulakata aldigi insanlarin dosyasini da son haftaya birakti onaylamak icin, bu yuzden mulakati 8 Eylul'den once alanlar bile Greencard alamadi.

    Burada ayrica not duselim, mulakatiniz bittikten sonra ilgi officer'a lutfen hemen onaylayin diyebilirsiniz. Yaninizda avukatiniz varsa sizlere bu konuda yardimci olabiliyor. Avukatlar sizinle mulakata girebiliyor ve boyle anlarda yardimci olabiliyor tabii iyi ve konuya hakim bir avukat olmasi lazim.


  • @koray2000 cok gecmis olsun. Bu kadar yaklasmisken sonuca ulasamamak insani cok uzuyor. Biz de daha once maddi manevi cok benzer durumlardan gectik. AOS degil ama Change of Status basvurumuz olmustu ve olumsuz sonuclanmisti. Tam orada yasamaya alismistik, bir duzen kurmustuk ve geri donmek zorunda kaldik. Hem de avukat hatasi yuzunden. Avukatlarla ilgili dusuncelerinize katiliyorum. Pes etmedik. Bu kez EB3 surecini baslattik. 3-4 yil surdu ama Green Card’a ulastik. Gerci ben hala Ap’deyim ama bu da bitecek insallah. Eger orada yasamayi istiyorsaniz, pes etmeyin. Bir soluklanin yola devam edin derim. Sans yaninizda olsun.

  • ⭐⭐

    @koray2000 özellikle kota dolsun diye beklemişler sanki.. Konsolosluk ayrı dert AOS ayrı dert oldu bu sene. Hangi yolu seçerse seçsin insanlar, süreç bize vize almanın bir garantisi olmadığını gösteriyor tekrar tekrar.. Yazınızda belirttiğiniz gibi durumu iyi analiz edip doğru zamanda doğru kararlar almak gerekiyor. sürecin heyacanı, koşuşturması içerisinde belki bunları düşünmeye fırsat bulamıyordur insan.


  • @dpdemir Tebrik ederim gercekten, avukat ya da danismandan ziyade sizin ne kadar bilgi sahibi oldugunuz ile alakali bu surecler. Sonucta danisman ya da avukatin asil derdi sizden alacagi ucret.

    Acikcasi Greencard, lottery ile cikinca deneyelim diye dusunduk. Ne yazik ki burokrasi konusunda cok ciddi sikintilar yasaniyor Amerika'da. Kurumlarin birbirinden haberi olmuyor, ilgili kisilere sesinizi duyurmaniz cok zor oluyor. Bakalim ilerleyen surecte bir daha denermiyiz. Eskisi kadar istekli degilim sadece.


  • @koray2000 Tesekkur ederim. Kesinlikle dusuncelerinize katiliyorum. Evet, konuya direk kendiniz hakim olmalisiniz. Sayfalarca yonetmelik, kanun, tecrube, forum okudum. Hep diyorum; her avukat her vize turunde veya her konuda uzman degil. Tecrubesiz olduklari durum cok ve yanlis yonlendirme yapabiliyorlar. Bu da zaman, para kaybina ve dagilan ruhsal duruma sebep oluyor. Onlar parasini alip geciyor.

    Su anki duygu durumunuzu biliyorum. Cok zor biliyorum. Buyuk hayal kirikligi. Bir savastan maglup olarak cikmissiniz gibi. Bir de etrafa, ese dosta laf anlatma kismi var. Biraz zaman gerekiyor. Enerjinizi toplayinca yine Amerika sevdasi alttan alttan kendini gostermeye basliyor. Bu kez savasin galibi olmak icin. Insallah o gun de gelecektir. Vardir bir hayir diyelim.


  • @tufank Surecin icinde karar verirken zorlaniyorsunuz cunku daha once yasamadiginiz bir durum, yeterince bilgi sahibi degilsiniz, yasayanlardan yardim almaya calisiyorsunuz ama kimse sizin surecinize sizin kadar hakim olamiyor.

    Ben DV2023'u son aya kadar yasamis biri olarak ancak su anda hangi asamada ne yapsam, daha farkli olurdu sonuc anladim.


  • @dpdemir Evet, etrafinizdaki insanlara durumu anlatmak gercekten guc oluyor. Ne yasandigini bilmedikleri icin, anlam veremiyorlar.

    Bu zaman zarfinda sevdiklerinizden uzak kalmak ayrica yorucu.

    Hayal kirikligina ugradim, benim icin ciddi bir kayip oldu ozellikle maddi olarak. Greencard cok isteyen diger arkadaslar icin de ortaya cikan bu sonuc gercekten cok uzucu oldu. Ozellikle mesleklerinden dolayi Turkiye'den ayrilip daha iyi sartlarda calismak isteyen, bunun icin birikimlerini riske atan ve AOS yapip sonunda geri donmek zorunda kalanlar icin.

    Daha once belirttigim gibi 6 aydan fazla kalip OVERSTAY olma durumu ya da NOID alip itibarinizi zedeleme durumuyla da karsilasabiliyorsunuz. Normalde hayatta boyle bir girisimde bulunmayacak insanlar olmamiza ragmen, boyle sacmaliklarla karsi karsiya kaldik bu sene.


  • @koray2000 oncelikle cok gecmis olsun zor bir surec atlatmissiniz ve umarim bundan sonrasi sizin icin daha kolay olur.

    Ben belgelerimi daya yeni yolladim AOS icin(dv2024). Askerlik konusu kafama takildi simdi. Ben bunlari no olarak isaretledim cunku askerligimi yurtdisi bedelli olarak yapmistim. Herhangi bir egitim vs almadim yani. O yuzden askerlikle ilgili herhangi bir belge de gondermedim. Bu konuda bir bildiginiz var mi? Tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

52
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum