Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hope-Breaker Sadece AOS yapanlar olmasi lazim bu sayinin. Digerlerinin kotasi ayri, kanunları farkli.

    Bu vesile ile sunu da ekleyelim, kota bitti dendigi anda butun DV surecleri icin hayat duruyor. Uscis ya da konsolosluklar farketmiyor.

    Durumunuz approved disinda hangi asamada olursa olsun, oldugu gibi kalıyor ve sonrasinda DENIED yani RED aliyorsunuz.

    2017 yilinda da bu şekilde ilerlemis surec, bu sene de aynisi oldu.


  • İlk önce @Figen hanıma AOS sürecimizde yanımızda olduğu için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Şuanda green cardım elimde, gözlerim sevinçten dolu dolu yazıyorum.

    Case numaramız yüksek olduğu için ailemle AOS yapmaya karar verdik ve Mayıs ayında Miami’den giriş yaptık. Figen hanımın yardımlarıyla bütün aşamaları tek tek sorunsuz bir şekilde ilerlettik. Aklımızda olan bütün sorularımıza cevap aldık.

    O kadar kusursuz bir dosya hazırladıki mülakatsız bir şekilde green cardlarımıza kavuştuk!

    Herşey yolunda tıkır tıkır ilerlese bile çok stresli bir süreçti . Bu yolda veya yola girecek olan herkese sabır diliyorum.

    AOS candır 🙂


  • @erenotti Çok teşekkürler bilgiler için. Evet CP ile ilgili detaylı bi rehber yok ama en azından CP'nin ne olduğunu da açıklığa kavuşturmuş olduk (CP=dosya taşıma).

    Elimde hali hazırda AOS ihtimali varken CP'ye daha uzağım açıkcası ama @onami nin dediği gibi nasipten öteye yol yok birine devam edersek diğerinden feragat etmiş oluyoruz bir nevi.


  • @erenotti Bu arada, eklemek isterim, okuduğum kadarıyla bu ülkeye girişten sonraki 3 ay tamamen iyi niyet göstergesi olarak geçirilen bir süre. Öyle bir kural yok ancak 3 ay bekleniyor ki ülkeye girer girmez AOS yapmaya gelmiş gibi bi izlenim oluşmasın. Her ne kadar böyle bir yol olsa da bu aslında çok da meşru bir yol değil. Saygılar sunar, kolaylıklar dilerim.


  • @Plus19 Teşekkürler bilgi için. Bununla ilgili daha fazla detaya ulaşabileceğimiz bir kaynak var mı acaba? Eğer daha fazla detay varsa (% kaçı almış, hangi field office'den süreci yürütmüşler vb.) çok faydalı olacaktır. Teşekkürler.


  • @Hope-Breaker sadece dv-2023e ait 917 green kart sayısı.


  • @avc, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Plus19 Teşekkürler bilgi için. Bununla ilgili daha fazla detaya ulaşabileceğimiz bir kaynak var mı acaba? Eğer daha fazla detay varsa (% kaçı almış, hangi field office'den süreci yürütmüşler vb.) çok faydalı olacaktır. Teşekkürler.

    Maalesef hangi field office kaç kişiye bakmış bunun detayını vermiyorlar.


  • @Plus19 Anladım, Teşekkürler. Belki ilerleyen günlerde bi bilgi edinebiliriz.


  • @Figen Figen hanım, emeklerinize sağlık. Çok insana dokunmuşsunuz. İnşallah daha çok insana da dokunursunuz. Bir konu da bilgi almak istiyorum. Prosedürleri yürüttüğünüz ofisler ile ilgili genel bir bilgi veremez misiniz? Bilgi den kastım şu; ........... ofis işlemleri çok hızlı yaptı, ......... ofis hiç mülakata çağırmadan verdi vs. gibi. biliyorum bu söyledikleriniz belki çok anlamlı olmayacak ama en azından ofislerin genel performansına bilgi sahibi oluruz diye düşünüyorum. Tabi ki yine farkındayım bu yılın söz konusu ofisler yazacağınız performansı göstermiş olup, 2024 açısından aynı şekilde çalışmayabilirler. (Her yıl bambaşka tecrübeler) Yazınızı okuyan insanlar bu bilinçle okuyacaklarını düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.. Daha çok insana dokunmanızı dilerim.
    Saygılarımla,


  • @Redbeard aslinda bahsettim yazimda hangi Ofisler mulakatsiz verdi . Bunun disinda bu sene bize tatsiz tecrube yasatanlar Brooklyn ve Texas oldu .


  • @Figen Teşekkürler Figen Hanım. Virginia, Marryland yada Washington DC ofisleri hakkında bilginiz var mı acaba?


  • Selamlar forumun değerli üyeleri,
    Bildiğiniz gibi ben de AOS yapanlardanım. Benim de sürecim bugün tamamlandı. Bütün detayları ile yazacağım ki ileride yapmak isteyenler için yol göstermesini umuyorum.
    Ankara’nın yavaş çalışması ve case numaramın yüksek olmasından dolayı AOS yapmaya karar vermiştim. Depremin etkilerini yaşarken 26 Mart’ta JFK’den New York’a giriş yaptım. Girişte neler olduğunu daha önceki yazımdan bulabilirsiniz.
    Geldikten sonra 3 ay meselesi için beklemeye karar verdim. 3 ay olmasa da yaklaşık 1,5 ay sonra 5 Mayıs’ta evraklarımı gönderdim. Cuma günü gönderdiğim için 8 Mayıs’ta ellerine ulaştı. Yaklaşık 1 hafta sonra sms geldi evraklarımın ulaştığına dair. 17 Mayıs’ta Notice of Action belgesini hazırlamışlar. 18 Mayıs’ta kargoya vermişler bana 21 Mayıs’ta ulaştı. Bu şekilde sürecim başladı ve artık turist vizemin bir önemi kalmamıştı.
    Biometrics randevum için belge tarihi 26 Mayıs kargoya 31 Mayıs’ta verilmiş. Bana 4 Haziran’da ulaştı. Randevum 12 Haziran’dı. Zaten 1 hafta kala geldiği için erken gidip vermeyi denemedim. 12 Haziran’da parmak izi ve resim işini hallettim 5 dakika bile sürmedi.
    Bundan sonrası artık mülakat beklemeye geldi. Hatta bir ümit mülakatsız onaylanır mı diye de düşündüm ama gerçekleşmedi.
    Zaman geçtikçe stresim artıyordu. Çünkü mülakatı yaklaşık 1 ay sonraya veriyorlar. Bir yandan da kota dolma problemi vardı bildiğiniz gibi. Çok stres oldum.
    27 Temmuz’da hazırlanmış 4 Ağustos’ta kargoya verilmiş bana 8 Ağustos’ta ulaşmıştı. Mülakat verilmişti, tarihi ise 29 Ağustos’tu. Buruk bir sevinç vardı içimde çünkü kota çok kötü durumdaydı olası bir sıkıntıda işlem uzarsa alamayacaktım. Stresli bekleyişin ardından mülakat günü geldi.
    Mülakatım 26 Federal Plaza’da Manhattan’da idi. Sabah 08.50’de. Ben oraya yaklaşık 9 dakika kala varabildim. Uzun bir kuyruk vardı. Beklesem mülakata geç kalacağım mecbur en öne geçip sordum mülakat mektubunu göstererek. Benim içeri geçmemi söyledi güvenlik sırayı beklemedim o nedenle. Benim gibi başkaları da mülakatı yakınsa sırayı beklemeden içeri alınıyordu. Girişte bildiğiniz Amerika’ya gelirken havaalanında yapılan aramalar gibiydi. Ayakkabımı bile çıkardım. Binaya girince nereye gitmem gerektiğini sordum pek yardımcı olmadılar maalesef zorla öğrendim. 7.kata çıktım. Girişte güvenlik bankolara yönlendirdi. Bankoya gelince mülakat mektubunu verdim. Ama işlemim bir türlü sonlanmadı. Benden sonra gelenler bitirmesine rağmen benim işlemim bitmemişti. Bir sorun olduğunu anlamıştım. Sonra işemi bitirip elime koca bir plastik kart verdi üzerinde 7-108 yazan. Buraya gideceksin dedi. Tamam deyip ayrıldım. Oraya gittim tabi her şeyden habersiz mülakatı beklediğimi sanıyordum. 😊
    Sonra elimdeki fişe baktım reverification review yazıyordu. Anladım ki bir şeyleri kontrol etmeleri gerekiyor. 1 saat bekledikten sonra 2 kadın geldi numaramı söyleyip beni dışarı çağırdılar. Dosyanızın hepsini inceledim ama 330$ ödendiğine dair size gönderilen belgeyi bulamadım dedi. Ben ödeme çeki kopyası ile banka dökümünde ödemenin görüldüğü şekilde başvuruyu yapmıştım. Paid yazısı daha gelmemişti. Bende var dedim görmek istediler. Heyecandan bulamadım. İçeride rahatça bakın biz burada bekliyoruz dediler tamam deyip geçtim 1 dakika geçmeden buldum. Bu orijinal belgeyi biz alacağız kopyasını size vereceğiz dedi tabiki dedim. Sonra beni ilk geldiğim salona götürdüler. Kopyasını çekip bana verdiler. Sizi her an mülakata çağırabilirler dedi. 5 dk falan bekledim beni çağırdılar.
    Mülakatımı bir hanımefendi yaptı. Ben vize görüşmeleri gibi ayakta salonda yapılacak diye beklerken özel bir odada mülakat yaptım. Bu arada bilmek isteyen olursa binaya telefon, bilgisayar dahil götürebiliyorsunuz. Sadece bekleme salonunda telefon sessizde olacak mülakat zamanı ise kapatmak gerekiyor.

    İlk başta oturmamamı ve yemin etmemi istedi. Sağ elimi kaldırdım en sonunda evet dedim şimdi oturabilirsin dedi. Paid yazısı bize gelmeden nasıl sana mülakat vermişler anlamıyorum dedi. Şu an US Department dan onay gelmesini bekliyoruz onay gelene kadar gerçek mülakat başlamayacak dedi. Kim bilir kaç dakika sürecek gelmesi diye hayıflanıyordu ki 2-3 dakika geçmeden onay maili gelince aaa bu çabuk oldu artık gerçek mülakata başlayabiliriz dedi. Türkiye’den geldiğimi söyledi. Kendi oğlu da benimle yaşıtmış ondan bahsetti. Bu arada telefonundan yüksek sesle müzik dinleyip müziğe eşlik ediyordu bir yandan da sakız çiğniyordu. Bana bu durum pek profesyonel gelmedi açıkçası. Bu şekilde bir mülakat ile ilk kez karşılaşıyorum.
    Daha sonra pasaportumu istedi. Ülkeye girişin farklı bir tarih dedi eski girişime bakarak ben de o değil 26 Mart’ta girdiğimi söyledim çıkışın ne zamandı dedi 25 Eylül dedim. Aa evet evrakta görmüştüm deyip evrağı bulunca doğru dedi. Seni bu süre gelmeden permanent resident yapmamız lazım deyince az da olsa rahatladım herhalde böyle dediğine göre verecek diye. Ama pek öyle olmadı. Devamında formdaki güvenlik sorularını teker teker okudu bayağı fazla soruydu hepsine hayır dedim. Sonra müzik sesi çok yüksek biraz kısayım sorun olmasın dedi. Askerlik durumumu sordu. Belgesi var onaylı tercüme şeklinde vereyim dedim. Tamam dedi kopyası var mı dedi hayır dedim sizde kalabilir deyince çok teşekkür etti. Üniversite diploman var dedi ama ne diplomama baktı ne de kopyasına. Birth certificate dahil hiç bir şey istemedi, bakmadı. Bu arada ben e devletten çıktı alıp onaylı tercümandan çeviri yaptırdım konsolosluktan almadım sıkıntı çıkmadı. Çalışıyor musun dedi hayır okuyordum Türkiye’de dedim. Ama daha önce 5 yıl çalıştım dedim. Seninle kim ilgileniyor dedi kardeşim dedim şu an onun yanında kalıyorum diye ama sponsorum değil bankada param var görmek ister misiniz dedim hayır dedi. Banka dökümüme bile bakmadı ki genelde hep onu istiyorlar. Sonra bana : Sana başka bir mülakat tarihi vereceğim başka bir form doldurman gerekiyor dedi. 19 Eylül’e. Verdiği belge G - 56 belgesi. İçinde parasal kaynaklarımı vs göstermemi istediklerine dair işaret vardı.
    Ayrıca bana Form I - 134’ ü doldurman lazım deyince direk aklıma forumdaki sponsorluk formu geldi. Dedim ki sponsor formu değil mi o benim sponsorum kendimim dedim. Kendin olsan dahi o formu doldurman gerekiyor dedi. Zorunlu dedi. Ben forumda hiç sponsorlar dışında başvurupta bu formu dolduran görmedim açıkçası. Sonra mülakata gelmene gerek yok bize mail atabilirsin 19 Eylül’e kadar dedi. Ben de sürecin sıkıntılı olduğunu alamayacağım diye korkuyorum deyince evet bu ay çok sıkıntılı dedi. Zaten ben sana onay versem de green card şu an alamayacaksın US Department’ tan onay bekliyoruz deyince kotadan bahsettiğini anladım. Ben bu formu burada doldurabilir miyim dedim şimdi mi yapmak istiyorsun dedi evet dedim. O zaman dışarı çıkıp çıktı al doldur evraklarla bana saat 15’e kadar getir dedi yetişmezse sonra mail atarsın dedi tamam deyip ayrıldım. Sonra dışarı çıkınca formu bir kez daha inceledim. Hem de yeşilkart foruma baktım hep sponsorlukla ilgili. Tekrar güvenliği mülakatı yapan kişi bana izin verdi bugün gelebilirsin diye söyleyince ikna edip baştan kontrolden geçerek içeri girdim. Bankodan mülakat yaptığım kişiye ulaşmasını ve sorum olduğunu söyledim. Formu kendi adıma doldurmam sorun olacaksa sponsor olarak kardeşimi yapabileceğimi söyledim. Bana sert bir şekilde form ile ilgili soru sorma bana doldurmadan bilemem dedi ben de mecburen tamam deyip ayrıldım. Çıktı alabileceğim yer sordum Fedex’i söylediler. Oradan her bilgisayar başında kaldığın dakika için 50 cent, sayfa başına da 1$ olacak şekilde ücret olduğunu söylediler. Mecburen hemen çıktı aldım. Kendime boş bir yer bulup formu doldurmaya başladım. Her yere sponsor kim şeklindeki soruya self yani kendim yazdım. W2 , maaş vs bildiğimiz Amerika’da çalışanlardan istenen belgeler var ama bunlar bende olmadığı için yapmadım. Yıllık kazanca da 0$ yazdım. Sadece assets bölümüne bank account yazıp içinde olan toplam parayı yazdım. En altına da 5 aydır açtığım hesapta olan banka dökümlerini ekleyip tekrar binaya girdim. Aynı süreç hanımefendiye ulaştım. Formu ve banka dökümlerini teslim ettim. Gerekli belgeleri ekledin mi dedi. Ben de banka dökümünü ekledim dedim. Bankayı sormuyorum gerekli bütün belgeleri ekledin mi dedi ben de evet dedim mecburen başka evrak yoktu zaten olamazdı da burada çalışmıyorum sonuçta. Teşekkür edip ayrıldım. Çıktıktan sonra kardeşimle konuştum. Bana eğer seni yetersiz bulurlarsa red mi edecekler yoksa sponsor bulup evrakları yollamana izin verecekler mi diye bunu sormamı söyledi. Ben de çok kez girdiğimi ve artık benimle görüşmeyeceğini söyledim ama sonra zor da olsa girmem ve sormam gerektiğine kanaat getirdim. Çünkü ucunda green card vardı riske atamazdım. Tekrar girdim ve ulaşmak istedim bana beklememi söylediler. 30 dakika ya da daha fazla bekledim sonra yanıma gelen bankodaki kişi senin işin bitti artık eve gidebilirsin dedi. Ben de sorumun cevabı ne olacak deyince offf diyerek içeri girdi. Yine bekledim ama mülakat yaptığım kişi hiç gelmedi. En sonunda başka biri geldi lütfen artık eve gidin dedi nazikçe kovdu. 😊 Ben de durumumu tekrar söyledim o da hayır red almayacaksınız eksik belge varsa biz size posta göndereceğiz dedi tamam deyip teşekkür edip ayrıldım. Çıktığımda saat 14’e 10 vardı. Toplam 5 saatim geçti burada.
    Eve geçip beklemeye başladım. Sponsorlu isterse, belgeleri yolladım incelediler diyene kadar kota dolacaktı zaten. Bu sebeple orada kendim hemen doldurmak istedim.
    Stresli bekleyiş sürerken 31 Ağustosta Uscis online sistemde new card is being produced yazıyordu. Bir an heyecanlandım. Ama emin de olamıyordum. Sadece kartınızı sipariş ettik yazıyordu detayında. Sipariş etmek onaylandı anlamına gelmiyordu. En azından sponsorluk istemediler diye iyi ki formu doldurmuşum dedim. 1 Eylülde dosyanız onaylandı yazıyordu. Bu da iyi bir işaretti ama kotadan dolayı hiç rahatlayamadım. Ondan sonra hiç bir gelişme olmadı dosyamda. Daha sonra kota dolduğunu öğrendim çok üzüldüm. Bir avukat açıklama yapmıştı. Dosyası onaylananlar da alamayabilir diye. Bir ümit bekledim taa ki 8 Eylül’de kartınızı gönderdik yazısını görene kadar. Gerçekten oluyor muydu hala inanamıyordum. Ama kart gelene kadar rahat edemeyecektim. Bugün 13 Eylül’de akşam kart elime ulaştı. Hala inanamıyorum. Zaten buruk bir sevinç yaşadım. Kotaya takılan arkadaşlara çok üzüldüm. Ben de aynı stresi ve mutsuzluğu yaşadım. Ama sonu iyi bitti benim için. Onlara diyebileceğim şey her şeyin hayırlısı olsun hakkınızda. Umarım güzel günler yakındır sizler için.
    Bu foruma kuzenim sayesinde ulaştım. İyi ki de bana söylemiş. Yoksa ne AOS sürecinden ne de diğer bilgilerden bu kadar haberim olmazdı. Forumdaki herkese tek tek teşekkür ederim. Başta @crazycells Ali Bey , @gucarslan Uğur Bey @Figen Hanım olmak üzere ama özellikle @ksevvalyld Şevval Hanım o kadar yardımcı oldu ki bana ona da ayrıca teşekkür ederim.
    Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın. Her detayı yazmak istedim.
    Herkese geçmiş olsun ve hayırlı olsun. DV 2023’ ün sonuna geldik. DV 2024’teki arkadaşlar da umarım bu sıkıntıları yaşamadan kartlarına kavuşurlar.
    Sevgiler


  • @theonenonly Hayırlı olsun. Zor olmuş ama sonunun güzel bitmiş olmasına sevindim. Tecrübenizi paylaştığınız için de teşekkür ederim. Darısı başımıza 🙂


  • @theonenonly Hayırlısı olsun. İnşallah her şey planladığınız gibi gider. Çok teşekkürler uzun uzun yazıp, yaşadıklarınızı bizimle paylaştığınız için. Ellerinize emeklerinize sağlık.
    Bir soru sormak istiyorum. 330$ ödendiğine dair belge size posta ile mi geri geliyor? (Onu kaybetmemek anlamında soruyorum.) Anladığım kadarıyla Dünyanın en gelişmiş ülkesinden biri olan Amerika'da bazen, sistematik kopukluklar var yada ben yanlış anlıyorum. Forumda bankacılık ile ilgili tecrübeler yazan insanlarda da gördüm bunu. Örneğin; Yapılan ödemelerin 2 gün sonra falan hesaplara geçmesi, yavaşlık vb. durumlar, şaşırtıcı ya bu sistemsel yavaşlıklar..


  • @Redbeard evet posta ile geri geliyor ustunde Odenmistir kasesi ile


  • @avc teşekkür ederim evet sonu güzel bitti umarım devamı da aynı şekilde gider. Evet darısı başınıza☺


  • @Redbeard teşekkür ederim sağ olun. İnşAllah her şey güzel olur hepimiz için.
    Figen Hanım yanıtlamış fakat ben de size cevap vereyim. Ben süreci hızlandırmak adına paid belgesi gelmeden kopyalarla başvuru yaptım bu yüzden orijinalini görmek istediler. İlk 330$ çeki posta ile gönderirken içine aynı boyutta US Department’ın size tekrar gönderebileceği kargo paketini katlayıp ekliyorsunuz. Bu kargonun da parasını ödüyorsunuz. Daha sonra size Paid yazan onay belgesini posta ile adresinize geri yolluyorlar. Kaybolacağını düşünmüyorum çok ciddi bir durum olmadıkça. Size de sürecinizde başarılar.


  • @gucarslan @crazycells Merhaba Bir oneri getirmek istedim , imza bolumune AOS yapanlarin Field Office bilgilerini yapabilecegi bir ekleme yapabilirsek bu ve bundan sonraki Arkadaslara Field Office seciminde belki biraz daha fazla Isik tutabiliriz . Bu sene Field Office lerden bayagi bir cile cektik . Boylelikle mulakatsiz onay veren Ofisler , uzatanlar , bekletenler vs gibi bilgileri biraz daha paylasilir duruma getirebiliriz , sizin icinde uygunsa tabi ?


  • Bu ileti silindi!

  • @findiklahmacun, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Yakın zamanda I-765 Application for Employment Authorization çalışma izni kabulü alan var mı? EAD kartınızın gelmesi ne kadar sürdü?

    Not: California'dayım USCIS processing time için ortalama 7ay diyor. Evlilik sonucunda I-485 ile birlikte başvurdum.

    30 Agustosta onay mektubu almıştım ki dün EAD kartım elime geçti. Sosyal güvenlik numarası için ayrı bir başvuru daha mı yapmam gerekiyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum