Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hope-Breaker Field officeler’i birlikte hareket eden bir bütün olarak düşünmeyin. Mesela Ocak ayinda dosyanizin gittigi bir Field Office hemen bu kisiyi halledelim çünkü DV dosyasi derken, baska bir Field Office Eylül’ün 20’sinden sonra bile size mülakat verebilir.

    Her Field Office birbirinden bagimsiz, son aylara dogru hadi hep beraber hizlandiralim diye genel bir davranis bicimleri yok, tek bir merkezden yonetilmiyorlar, dedigim gibi her Field Office kendisine gore hareket ediyor. Istatistik olarak net bir veri yok ancak benim sahsen saydigim yerli 20 kisi var bu sene hala bekleyen. Yabancilari da eklersem 40 kisi cok rahat. Bunun 3-4 kati da AOS yaparak alan vardir. Tahminim yapanlarin %80-85’i almistir.

    Bence cabanizi dosya tasimaya yonlendirip halledebilirseniz, hem zamandan hem de paradan cok daha fazla kar edersiniz. AOS cok ciddi maliyeti olan bir surec, kalacaginiz yerin kirasi, yaparken harcayacaginiz para, avukat ya da danisman tutacaksaniz onun parasi ayrica yatirilacak Fee’ler derken 15 bin dolardan asagi olmasi pek mumkun degil.

    Mental olarak ayrica yorucu bir tarafi var.


  • @Hope-Breaker AOS süreci ekonomik olarak herkesin kaldırabileceği bir yük değil maalesef. dosya taşıyabilirseniz sürecinizi daha hızlı sonlandırabilirsiniz.


  • @koray2000 @FKing cevaplarınız için teşekkürler ancak maddi açıdan bir problemimiz yoksa hangisini tavsiye edersiniz? Sene başında iyi field office'i olan bir eyalete gitmeyi mi yoksa her yere mail atıp dosya taşımaya çalışmayı mı?


  • @Hope-Breaker Öncelikle zaten current olmayi beklemeniz gerekiyor. Numaraniz 10.000’lerde, tahminim Ocak gibi current olursunuz. Bu sirada, yapmayi dener iyi bir FO’ya ile devam ederseniz surecinizin basarili bir sekilde tamamlanmamasi icin hic bir sebep yok.

    AOS kesin olur diye, Amerika’ya gelmisken baslatalim dedim, ama o kadar da kesin değilmiş. 🙂

    Bugün basa donsem once CP icin butun imkanlari mi zorlardim.

    Sunu da tekrar tekrar eklemek istiyorum, AOS yaptiginiz anda CP durumunuz ortadan kalkiyor, dosyaniz neredeyse oradan Amerika’ya tasiniyor. Tekrar CP yapma imkaniniz kalmiyor.


  • @Hope-Breaker bu isin %100 olacak kısmı artik tarihe karisti. 2023te 120 bin kisi 55bin vize icin yaristi 2024te 140 bin kisi yarisacak. Bu nedenle en erken method neyse o en guvenlisi. Dosya tasimada da eylulde mulakati olanlar vardi alamadilar. En mantikli yol @koray2000 de dedigi gibi cp icin butun imkanlari harcayıp olmuyorsa sonlara birakmadan iyi bir yerden aos yapmak olacaktır. Uscis field officeler icin sadece dv vize verme islemi 30 eylule kadar sonuclandirilmali dedigi icin son aylarda hareketlilik oluyor. Daha önce hareketlenebilen bir field office bulup gelinmeli. Surasi cok iyi diyecek bir durum yok. Benim field office 2 senedir agustosta sonuclandirmis bu sene eylülde sonuclandiracagi tuttu mesela.


  • @onami Aynen, artik AOS ile kesin alirsiniz deme sansimiz yok.

    Kotayi sonuna kadar doldurmaya calistilar bu sene sonrasinda ortaya cikabilecek sorunlarla ugrasmamak icin ve boylece “Hala kotada yer var, neden vermediniz” denmesinin onune gecmis oldular. Avukatlar kapida bekliyor zaten bir durum ciksa da dava acsak diye.

    Bu sekilde devam ederse son aylara dogru gene ayni seyler yasanir. Bir yarışma seklinde devam eder.


  • @Hope-Breaker Maalesef suradan yada buradan kesin olur demek pek mumkun degil artik . Gecen sene karsimiza hic cikmayan bir dolu engel ile karsilastik mesela bu sene Kota disinda da . Sene bitince yani 30 Eylul itibari ile kendi tuttugum istatistik ve deneyimleri paylasacagim . Su ana kadar RED yok , bir NOID var sonucunu bekliyoruz . Son iki ay icinde basvuru yaptigimiz ve hala bekleyen Dosyalar var , Kota konusu cikmasaydi hepsinin bahsi gecen sure icinde alacagindan %99 emin idim , simdi bir belirsizlik oldu tabi . Bakalim Fiscal Year sonuna kadar bekleyecegiz ve AOS icin bu Kota konusu nasil bir Tabloda ilerleyecej gorecegiz . Aslinda sira numaraniz bu kararlari vermekte en belirleyici unsur . Tavsiye isterseniz tavsiyem su sekilde olurdu .. Oncelikle TR nin gidishatina bakiniz , 10K larda oldugunuz icin rahatlikla TR den albilmeniz lazim mulakatinizi , Subat ayi gibi tekrar bir degerlendirme yapiniz , durum ic acici degilse CP arastirmalarina baslayiniz , en SON care olarak Nisan ortasi gibi AOS icin gelmeye bakiniz . Sansiniz acik ve bol olsun ..


  • @Figen Figen hanım bilgiler için teşekkürler. CP süreci anladığım kadarıyla konsolosluk ile işlemlere devam etmek, değil mi? Ankara yada başka konsolosluğa dosya taşıma işlemine mi deniyor genel olarak CP? Bu konuyu tam bir netleştiremedim kafamda.

    Bir de anladığım kadarıyla DS-260'ın bir önemi kalmıyor AOS sürecinde. Yine de oradaki DS-260 açtırıp interview location değiştirmek gerekiyor mu eğer AOS yapmaya karar verirsek?

    Daha önce de forumda benzer sorular sormuş olabilirim, affınıza sığınıyorum eğer öyle olduysa.

    30 Eylül istatistiklerinizi dört gözle bekliyoruz. Ayrıca eğer yardımcı olduğunuz arkadaşlar varsa hangi field office'den başvurduklarını da paylaşabilirseniz AOS yapacaklara ekstra iyilik yapmış olursunuz. Tekrardan teşekkürler.


  • @avc merhaba,

    Evraklar ve AOS sürecinde ne yapman gerektiği konusunda şu linki kurcalayarak bilgi edinebilirsin. Bende yaşayarak göreceğim. Benim anladığım AOS yapacakların case numberları current olduktan sonra sürece başlayabilecekleri ancak burda 90 günlük ülkeye giriş yaptıktan sonra bekleme süresini de (şehir efsanesi mi bilemiyorum, çünkü bununla ilgili yazılı bir kanun yok) göz önüne alıp sürece başlanması.

    Lakin bu belgelerin çoğunu Amerika’daki Türk konsolosluklarından da temin edilebilir. Ben açıkçası sadece süresi olmayan belgeleri yanımda götüreceğim. Diğerlerini Türk konsolosluklarından alırım.
    Lisans ve yüksek lisans diplomalarım var ikisine de apostil yaptırdım, noter onaylı kopyalarını da yanıma alacağım. Soruna gelince, Lisans diploman var ise lise diplomasına gerek yok diye biliyorum.

    Banka ücretlerine konusuna gelirsek, meblağ çok yüksek olmazsa standart bir komisyon kesiyorlar, ben Garanti müşterisiyim. 30.000 dolar göndereceksin diyelim, toplam masrafın 100-250 dolar arası bir rakama denk gelir kanımca. Ancak Amerika’daki banka gelen paradan ne masraf keser onu bilemem.

    Forumda okuduklarımdan da anladığım kadarıyla evrak işleri başvuru vs bir şekilde hallediliyor, asıl başvurunu alan Field Office’in performansı önemliymiş. Benim case number 13 binlerde Ankara’dan mülakat beklemeye cesaret edemiyorum, CP de çok kolay bir süreç değil, başka konsoloslukları yokluyorsun, KCC’nin dosyanı o konsolosluğa taşımasına karar vermesi gerekiyor, eğer o ülkede oturumun yoksa dosyan taşınmayabilir gibi durumlarla karşılaşmak olası. Umman’a ve Avusturya’ya gidenlerin dosyalarına nasıl onay verilmiş, süresi mi var, neden herkes Mayıs ayında taşımış, o zaman mı onay verilmiş, beklemek mi gerekiyor vs çok detaylı bir bilgiye rastlamadım.

    Saygılar.


  • DV-2023 için USCIS 917 green kart onayı vermiş. Alan herkese hayırlı olsun.


  • MERHABALAR , Benim sorum ,şu şekilde olucak. 2024 kazanıyım sıralamamda 16k lerde, eşim ve oğlum ile birlikte 3 kişilik bir aileyiz, Benim Amerika turist vizem var, eşimin ve oğlumun vizesi yok. 2023 gibi giderse. amerika tursit olarak gidip sureci orda yürütmek istiyorum. bunun ile ilgili bir önerileriniz neler olur


  • @erenotti insanlar ocak ayinda dosya tasima icin emaillere basladilar. Siz de bence current olur olmaz başlayin dosya tasima işine nacizane tavsiyem. Benim schengen problemim yoktu Aosa o kadar guvendik ki hic aklimiza bile gelmedi dosya tasima isi. Nasipten öteye yol yok malesef her yılın dinamiği farklı oluyor bir de. Yıl icinde ona gore davranmak en dogrusu.


  • Arkadaşlar,
    Benim Green card'ım üzerinden eşim ve 7 yaş oğlum B1 vizeleri ile gelip Aos için ilk olarak I-130 gönderdikten sonra kotayı bekleyeceğiz 485 için. Peki bu sürede ülkede kalabilieceklermi? Okul gitmesinde bir sakınca varmı? Teşekkürler


  • DV2023’te AOS yapip, Eylül ayinda mulakati, ya da durumu belli olmayanlara denial yani redler gelmeye basladi.

    Ne yazik ki bayagi bir insan maddi, manevi hatta hukuki olarak cok ciddi boyutlarda magdur oldu.

    Hepimize geçmiş olsun tekrar.


  • USCIS 917 greencard vermiş bu sene. Acaba bu sayısı sadece DV2023'ten AOS yapanlar mı yoksa tüm greencard kategorileri toplamı mı?


  • Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
    Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .

    Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.

    Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .

    Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .

    1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .

    Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .

    Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
    Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .

    Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.


  • @Figen Kendi adıma çok teşekkür ederim, danışmanlığınız sayesinde kafam rahat bir şekilde bu süreci tamamlayabildim, hayatıma dokunmuş oldunuz. Kota engeline takılan diğer arkadaşlar için ise çok üzgünüm, umuyorum ki hayat daha güzel fırsatlar çıkaracaktır karşılarına


  • @Figen hanım teşekkür ederiz yardımlarınız ve danışmanlığınız için. Tüm sorularımızı içtenlikle cevapladınız, sayenizde hızlı ve sorunsuz bir AOS süreci geçirip gc mizi aldık. Bu kadar uğraş sonrası kota yüzünden onay alamayan arkadaşlar adına gerçekten üzgünüz🙏🏻



  • @Figen Herşey için teşekkürler, birde başarabilseydik herşey çok daha güzel olacaktı tabi ama ne yapalım kısmet değilmiş. Macera dolu Amerika buymuş demek ☺️ Bu seneyi kazası belasız atlatıp kartlarını alanları tebrikl ederim bizlerde geçmiş olsun.


Benzer Başlıklar

  • 477
  • 1007
  • 1
  • 3439
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum