Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar,

    2023 green card talihlisiyim. Ocak ayinda Coloradoya gelip nisan ayinda AOS yaptik. Asil talihli benim esimle gecen yil aralikta evlendik ve o 2021 araliktan beri Colorado’da doktora yapiyor. 17 temmuzda mulakatimiz vardi ve officer bizden evliligimize dair ek evrak talep etti (join bank account, lease agreement, affidavit) biz de 22 temmuzda hemen gonderdik ve 25 temmuzda benim calisma iznimi onaylayarak ssn ve calisma izni karti gonderdiler bana. Work authorization expire date 25 temmuz 2025. Ancaka usciste evraklarimizin halen incelendigi yaziyor. Sonuclanmadi ve cuma en son uscisi aradigimda dosyada sorun olmadigi incelemenin devam ettigi belirtildi ve hatta expedite talep ettigini soyledi konustugum tesmsilci ve bir hafta icinde cozumlenebilir dedi. Simdi green cardim onaylanmazsa calisma iznim iptal edilecek mi? Surec boyle incelemede olarak kalacak mi? En onemlisi uscis disinda Colorado field office e ulasmanin baska yollari var mi?


  • @koray2000 Kusura bakmayın yanıtınızı var ise kaçırmış olabilirim. Sonuçta siz 4 ay önce prosedüre başlamışsınız. Kota bittiğin için alamayacak mısınız? Bana biraz saçma geldi o nedenle sormak istedim. Sonuçta artık geçerli bir vizeniz de olmayacak? Süreç nasıl olacak? Eğer alamaz iseniz, AOS sürecimi ben biraz risk alarak geç başlatacaktım ama bu gelişmeye istinaden erkenden başlatmam gerektiğini düşünüyorum. Yanıtınız için şimdiden teşekkürler..

    Not: Sonuçta tüm işlemleri bitirmiş ve mülakatı tamamlamışsınız. Umarım GC'ye kavuşursunuz. Gelişmeleri bekliyor olacağız..
    Saygılarımla,


  • @Redbeard Evet, kota bittigi icin green card alamama ihtimalim su anda kuvvetle muhtemel. Henuz kesinlesmedigi icin net bir sey soyleyemiyorum. Bu durum erken ya da gec baslatmanin yanisira hangi field office ile sureci yonettiginizle ilgili. Benden sonra basvurup, benden once olan cok fazla kisi var, benden once baslatip hala alamayan insanlar da var. Benim statumde bir degisiklik olmayacak eger greencard alamazsam.


  • @Mediha-Kiremitci Diger konularda daha once elimden geldigince cevap vermeye çalıştım size diger baslikta bunlarin disinda, kendi Field Ofisime uzaktan arayarak ulasma sansim hic olmadi, Uscis herhangi bir telefon numarasi vs vermedi. Infopass acabilirsiniz dediler sadece. Sahsen Field office gidip, orada birileriyle konusmaya calistik. Cok basarili olamadık ama. Umarım en kisa surede cozume ulasir durumunuz.


  • @koray2000 İnşallah alırsınız ya, güzel haberlerinizi bekleyeceğiz..


  • @koray2000 inşallah bir an önce iyi haber gelir. Dosya numaranız kaçtı? AOS'da anladığım kadarıyla dosya numarasından çok süreci ne zaman başlattığımız önemli gibi (I-485'i göndermekle başlıyor sanırım bu süreç). Ama tabi dosya numarası current olmak için önemli olduğundan dolaylı olarak dosya numarası da önem kazanıyor. Ancak baktığım zaman çok da geç göndermemişsiniz (mayıs), biometric randevusu görece çabuk gelmiş ama mülakatı çok geç tarihe vermişler. Sabırlar diliyorum. İnşallah sizi hali hazırda dahil etmişlerdir ve GC kotasından etkilenmezsiniz.


  • @avc current olur olmaz dosyayı vermek ve field office in performansi cok onemli gerisi form doldurmaktan baska birsey degil. Vize ayirma soz konusu degil. Vize ayirma CP ile islemlerine devam edenler icin gecerliydi ta ki bu seneye kadar, neler oldugu görüldü. Cok yuksek ihtimalle red alacağız. Mulakatlarda sözlü onaylansak dahi sistem green card vermiyor su anda. Officerin yetkisi green card vermek degil sadece case i onaylamak green cardi sistemden talep ediyor. DV2023 icin oyle bir sistem yok artik malesef. Sizin yurtdisindan gelip katlandiginiz maddi manevi zahmetler kimsenin umurunda degil aksine yurtdisindan b1/b2 ile gelip aos yapmaya kalkmak aslinda paralegal bir durum.


  • Herkese yorumlari icin tesekkur ederim. Bizim green kartimiz reddedilirse bile esim burda f1 (ogrenci) statusunde ben de f2 alip devam edicem yoluma ama ne calisma iznim ne baska bi hakkim olacak o durumda ee simdi 1 aydir vergi de veriyorum. Kimseye bisi de soramiyoruz 17 temmuz mulakatindan beri 2 aydir el elde bas basta bekliyoruz. Ulke disina da cikamiyorum bu durumda I-475 formumu onayladilar ama I-131 seyahat iznini onaylamadilar. Bi de anlamadigim neden green cardi onaylamadan calisma iznini onayladilar. Calisma iznini onaylamalari bisi ifade ediyor mu? Off deli sorular


  • @avc Dosya numaraniz sadece current oldugunuz zamani gostermesi acisindan muhim AOS icin, bunun disinda en onemli olan sey AOS yapacaginiz Field Office. Gerisi @onami ’nde belirttigi gibi (ki kendisi sürece benden cok daha hakim) evrak doldurma isi sadece.

    Ayrica soyle bir detay var, B1/B2 vizesi 6 ay gecerli, ben Ocak ayinda current olmustum. Eger o zaman burada bulunsaydim sureci baslatma sansim vardi, ancak Ocak ayinda benim bulundugum Field Office’ten AOS basvurusu yapanlar da hala bekliyor ve bu yuzden overstay durumuna dustuler. B1/B2 vizeleri de tehlikeye girdi.


  • @onami 😞 İnsan yine de bi ümit diyor. Nelerle uğraştığınızı, ne paralar harcadığınızı ve yaşadığınız stresi çok iyi anlayabiliyorum. Belki işinizi bıraktınız, birikimlerinizi harcadınız, ve kim bilir daha neler. Çok üzgünüm ama yine de Allah'tan ümit kesilmez demek istiyorum. Olmazsa da yine denersiniz, yeter ki sağlığınız yerinde olsun. Hepimizin hakkında hayırlısı.


  • @koray2000 Evet, field officeler ile ilgili mümkün oldukça veri toplamaya çalışacağım.

    Dediğiniz gibi aslında bu süreçle mevcut turist vizemizi de tehlikeye atmış oluyoruz ama işte bu bi nevi tek atımlık kurşun misali maalesef dosya numarası yüksek olanlar için.. Hepimizin hakkında hayırlısı..


  • @onami Bu arada sizin interview 15 eylül'e tarih verilmiş gördüğüm kadarıyla. Onunla ilgili bir haber gelmedi değil mi?


  • @avc evet henuz haber yok. Hafta ici bakalim nolacak.


  • @Mediha-Kiremitci Aslında diğer vize türlerinde devam edenler için düşünülmüş opsiyonlar I-475 ve I-131 çünkü sonraki senelere devrediyor bazı vizeler, DV'ler için de bunu kullanma şansı var ama işte bu seneki gibi kota aşımı ve alamama durumunda ne olacağını düşünen olmamış, çok nadir durumlar bunlar. AOS yapan 800 kişi varsa mesela sizin gibi bir duruma düşen kişi sayısı 1 ya da 2 kişidir.


  • @Mediha-Kiremitci Merhaba tekrar şimdi yazdıklarınızı tekrar okudum. Bu sene işler oldukça karışık ilerliyor, sanırım size Sayın @crazycells yada sayın @gucarslan daha çok yardımcı olabilir gibi.


  • @bernat burada sorduğum soruya istinaden bir şey daha eklemek istiyorum yardımcı olabilen olursa çok sevinirim. Eğer şansımız bu sefer yaver gider ve turist vizesi ile gidip AOS üzerinden F2 sürecini başlatırsak, eşim giriş yapmadan başlatacagımız F2A sürecinden daha kısa zamanda sonuç almış mı oluruz? Yani Aos süreci anladığım kadarıyla daha hızlı çözümleniyor. Ve oradayken aynı zamanda Aos süreci devam ederken çalışma iznine de başvurabiliyoruz? Doğru mu anladım acaba. Çok teşekkürler.


  • @bernat hadi en kolayı nasılsa öyle yürüsün işleriniz inşallah,dualarımız sizinle


  • @bernat Genel olarak süreci doğru yorumlamışsınız. Bekleme süreleri ile ilgili olarak diyebileceğim şey F2A şu anda current değil, yani bu şu demek: başvurduktan sonra priority date’iniz current olana kadar greencard alamıyorsunuz. Bu nedenle beklemeniz gerekiyor. Bu current olmayı bekleme durumu Türkiye’de de olsanız Amerika’da da olsanız değişmiyor. Ama Türkiye’de current olduktan sonra bir de konsolosluğun mülakat vermesini bekliyorsunuz, Amerika’daki ofisler genelde daha hızlı hareket ediyor. Nitekim F2A birkaç ay öncesine kadar currenttı ve Amerika içinde süreç daha hızlı ilerliyordu. Bir de üstüne süreci beklerken eşinizin yanında olabilmek ve çalışma izni alıp çalışabilmek gibi artıları var. Bu nedenle Amerika’dan başvurmak bana daha mantıklı geliyor. Sadece yeşil kartlı eşi olarak turist vizesi ile Amerika’ya giriş yapmak biraz sıkıntılı olabilir.


  • @lavita çok teşekkürler, kafam çok karışmıştı sayenizde daha netleşti. Turist vizesi için üzerinden 4 yıl geçmediği için postayla bir yenileme talebinde bulunup şansımızı deneyelim diyoruz, bir ihtimal umarız olumlu olur. Aksi takdirde ben tek başıma gidip süreci başlatacağım ve yine araştırdığım kadarıyla eşime bu noktada sponsor da olmam gerekeceği için ABD’ye giriş çıkış yapmak yerine, orada bir düzen oturtmak ve orada yaşamaya devam etmek başvuruda daha olumlu olur gibi geliyor.


  • Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle kota saçmalığından dolayı vizesini alamayan arkadaşlar için çok üzgünüm. Umarım başka herhangi bir yolda talih yüzlerine ''tekrar'' güler.

    Sorum şu. Normalde AOS bildiğim kadarıyla oldukça güvenilir bir yol olarak düşünülüyor çünkü genelde field officeler ağustos eylül aylarında DV dosyalarına önem veriyor mali yıl bitmeden ancak bu seneki gibi kota dolmalarda bayağı sıkıntı oluyor. Yani şubat ayında amerikaya gidip AOS beklemektense acaba tüm eforu dosya taşımaya yönlendirmek daha mı mantıklı olur acaba? Elimizde kaç AOS dosyasının ne zaman sonuçlanıp sonuçlanmadığına dair bir istatistik var mı acaba?

    @Figen gibi bu işin ustaları da cevaplarsa sevinirim :))

    Teşekkürler iyi günler dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 654
  • 1
  • 1007
  • 4650
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum