Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir sorum var sizlere. 2025 mayısa kadar pasaportum var. Bizim süreç 2024 eylülde sonuclansa bile 8 aylık pasaportum kalmıs oluyor. Şuanda 5500 tl'ye bile pasaport yenilemek bana külfet olusturuyor birazcık. Çok kararsızım burada mı yenilesem nasip olur da gidersem orda mı yenilerim diye. Bana fikir verebilir misiniz?


  • @misha90 zam gelecek Ekimde 10k civarı konuşuluyor,tercih sizin


  • Selamlar,sanırım herkes tarih mailini heyecanla bekliyor. Herkesin gönlüne göre bir süreci olsun. Aklıma bir şey takılıyor. ds260 formunu doldururken freelancer iş yapıyordum şimdi bir firmaya girdim orada çalışıyorum. Mülakat tarihi aldıktan sonra bunu bildirmek zorundamıyım.


  • @sensey formu doldururken o an hangi işi yapıyorsanız onu yazmanız yeterli. Mülakat aşamasına kadar herkesin hayatında iş değişikliği olabilir. Bunun için bir şey yapmanıza gerek yok. Bu sebeple kesinlikle formu açtırmayın. Mülakat sırasında ne iş yapıyorsunuz sorusuna o an hangi işi yapıyorsanız onun yanıtını verirsiniz. Ben formu doldururken yurtdışında farklı bir iş yapıyordum, mülakat zamanı geldiğinde Türkiye'de farklı bir iş yapıyordum. Ne iş yapıyorsunuz sorusuna güncel yaptığım işi söyledim. Vizemi aldım. Bu konuda hiç endişe etmeyin.


  • @SemihPehlivan Ankara hiçbir yıl çıkıp biz bu yıl kimseye mülakat vermiyoruz diyemez yalnız. Evet Ankara'nın tutumu belli gerçekten seneye daha da dosya numaralarının düşeceği konusunda kanaatim var ne yazıkki. Fakat sizin bu cümleniz de biraz abartı olmuş


  • @Hope-Breaker @Hope-Breaker ben hakkı değildir demedim zaten sırf laf söylemek için çarpıtmanız talihsiz bir açıklama olmuş duygu sömürüsü demişsiniz ama burada talihli olup insanların hakkına girme söz konusu ama yine başvurucam diye düşünen de var. Yani talihli olup da benim gibi düşünen de var. Ve ayrıca bu benim kendi düşüncem. Katılmıyorum düşüncenize nedenleri şunlar diyip geçersiniz. Anlaşılıyor ki sırf siz de başvurmak istediğiniz için boş kelime sarfetmişsiniz. En azından kelimelerimi çarpıtmayarak yorum yapsaydınız tek kelime etmezdim. Ki ben Ankaranın tutumu ve dosya numaralarına göre değişebilir demişim. ( yazdığım şeyi tekrar yazmak da size nasip olmuş umarım bu sefer gözden kaçırmazsınız 🤔) ne yani dosya numaranız 1 ise tekrar mı başvuracaksınız ? O zaman dosya numarası 30 bin olan dosya taşımasın desin ki yok ben bu fırsatı kaçırıcam tekrar başvurucam. Biraz saçma değil mi 😁


  • @Emre-Kurtulmuş teşekkür ederim bilmemiş olduğum bir bilgiyi sayenizde öğrenmiş oldum. Lafı dolandırmayıp açıklamanız gerçek anlamda yardımcı olmak istediğiniz için burada olduğunuzu gösteriyor bu yüzden ayrıca teşekkür ederim ki umarım bazılarına örnek olur 😣


  • merhabalar,
    1- Turkiye ve Rusya vatandaşıyım, Turkiye kotasından hak kazandık ve Rusayada yaşıyoruz. Turkiye kotasından kazandığımız için ben Ankara da mulakat olacak diye düşünürken , kazandığımızı bildiren mail in post kısmında Warsaw dıye yazıyor. Bu bizim dosyamızın Warsaw da olduğu anlamınamı geliyor.
    2- Dosya taşımak ile ilgili konsolosluk performanslarını hagi kriterlere göre değerlendirmek gerek.


  • @Ashtrem Bakın burada siz bir karar merci değilsiniz ki insanların hakkının ne olup ne olduğuna karar verecek kadar pişkin pişkin yorum yapıyorsunuz. Kimseye haktan bahsederek yönlendirmeye hakkınız yok. Bundan daha fazla açıklamayı hakettiğinizi de düşünmüyorum. İyi günler.


  • @Hope-Breaker Bende sizinle aynı fikirdeyim. Kim ne yapmak istiyorsa özgürce yapabilmelidir. Sonuçta bu bir süreç ve sürecin sonunda herkes mutlu olmuyor.

  • ⭐⭐

    @sefasonmez 1. Evet, Polonya'da dosyaniz bu durumda. 2. Konsolosluk olceginde; 'Kazanan sayisi/Verilen Mulakat' oranina bakmalisiniz.


  • çıkmış olması vizeyi almayı garantilemiyor süreç devam ederken tekrar başvuru yapacağım çıkarsa ve vize alırsam ileri tarihte ds 260 açtırır bir kişinin fazladan mülakat almasına yardımcı olurum sonuçta case numarası eu ülkeleri için belirleniyor önce ve sonrada hangi milletten kazanan var belli değil


  • @Ashtrem
    "Ankara hiçbir yıl çıkıp biz bu yıl kimseye mülakat vermiyoruz diyemez yalnız."

    Çooook ama çooook iddialı bir laf olmuş bu. Dünyada bunu demelerini engelleyecek bir gücün olmadığının farkında mısınız? Ben sağ oldukça papazı alamazlar diyenin elinden 1 saatte papazı alanlardan bahsediyoruz.

    Sadece bir yetkilinin çıkıp "Türkiyeyi bu yıl çeşitlilik vizesinin dışında tutuyoruz" demesi yeterli. Elbetteki bunun olmasını hiç kimse istemez. Keşke Türkiye nüfusunun %48,75'i topluca Amerikaya gelse.

    Trump tekrar gelirse ortalık karışır. Örneğin vatandaşlık için bekleme süresini 5 yıldan 14 yıla çıkaracak diyorlar. Mesela bunu yapmak için kimsenin iznine ihtiyacı yok.


  • @misha90 2023 GC kazananıyım. GC kazandığımda benimde sizin gibi pasaport sürem çok az kalıyordu. İnsanın hayatında böyle bir talih kuşu her zaman konmaz diye düşündüm ve hemen 10 yıllık yeni pasaporta başvurdum. Ve sakın bu GC sürecinde 3-5 bin TL’nin hesabını yaparsanız GC kazanma ihtimaliniz düşebilir. Kendimden örnek verecek olursam eşimle birlikte biz dosyamızı Ummana taşıdık ve 3 defa git gel yaptık. Belgelerimizi topladık (Noter masrafı, İngilizce Tercüme Ücreti), Aşı ücreti vs git geller ile birlikte ortalama 200 bin TL harcama yaptık ama sonunda başardık. Amerikada 1 ayda bu parayı çok rahat kazanabileceğiz. Lütfen her harcamanız için kendinize yatırım yaptığınızı düşünerek ilerleyin. Ve ABD de bizlere katılın. Yolunuz açık olsun.


  • @SemihPehlivan Trump ta olsa Başkan tek başına ben yaptım oldu diyemez Amerika’da Başkandan daha güçlü senato ve temsilciler meclisi var ve yargı sistemi var Başkan istediği kararı alamaz


  • @sensey Ek olarak sakın ama sakın dosyanızı açtırmayın. Ne zaman ki mülakat aldığınıza dair mail alırsınız o zaman zaten 2 ay süreniz oluyor. Yanlış yaptığınız veya bekarsanız ve sonradan evlendiyseniz bu ve bunun gibi bilgilerinizi güncellersiniz. Eğer dosyanızı açtırırsanız binlerce GC tahlilisi sizin önünüze geçiyor ve sizin GC kazanma ihtimaliniz çok düşüyor. Bazı arkadaşlar kötü niyetli oluyor ve seni korkutabilirler yanlış doldurmuşsun formu hemen açtır vakit kaybeden vs gibi şeyler yazabilirler. Benim başıma geldi aman başkaları o tuzağa düşmesin lütfen. Tekrardan bol şans diliyorum.


  • Merhabalar. Dv24 talihlisiyim. Case no 4k. Eşimin kıbrısta okuduğu üniversiteyi foruma kaydetmedik. Çünkü 2 sene okuduktan sonra kalan 2 yılını türkiyede farklı ünide okudu. Ve foruma ne kıbrıs adresini ne de okuduğu üniversiteyi kaydetmedik. Sizce mülakat maili aldıktan sonra formu açtırıp bu bilgileri girmeli miyiz ? 🙏


  • @Rizamrs Eşiniz mezun olup diplomasını aldıysa ve mülakat mailini aldıktan sonra dosyanızı açtırmalı ve eşiniz hangi üniversiteden diplomasını aldıysa sadece onun bilgilerini foruma girmeli ve mülakata giderken diplomasını da yanında götürmelidir.


  • @Hope-Breaker Bakın burada siz de bir karar merci değilsiniz insan önce bi dönüp kendine bakmalı. Eğer birisi bana hayır şu böyle derse teşekkür ederim öyle yoluma bakarım ve böyle sizin gibi sürekli haklıyım kafasında olup saygısız cevaplar vermem. Kendi yorumumu belirtmem benim pişkin yorum yaptığımı belirtmez ama sizin bu sözleriniz gerçekten saygıyı aştığınızı gösterir umarım kimle nasıl konuşulması gerektiğini öğrenir öyle yorum yaparsınız. Ben yorum yaptım bir şey dedim diye tamam o zaman bu kişi böyle dedi onu yapalım diyen mi olacak o zaman gider Ankara Konsolosluğu'na derim ki tüm vizeleri onaylayın lütfen. Önce kendinize bi bakın ve görün ki insanları yönlendirmeye çalışan kim acaba?
    Neyse umarım forumda olan olmayan herkes gönlünce istediği ülkeye taşınır. Gerçekten uzatılması konuşulması gerekn daha önemli meseleler varken bunları tartışmak doğru gelmiyor o yüzden daha fazla tartışma ortamı yaratılmasına gerek yok iyi günler


  • @SemihPehlivan umarım Türkiye ekonomisi düzelir ve bunların hiçbirine gerek kalmaz. (Benim gitmek istememin en temel nedeni bu)Buna inanmak istiyor ve inanmaya çalışıyorum. Gerçekten ülkemi seviyorum insanlarını seviyorum bizim kültürlerimizi seviyorum ama 'o kadar çalışmama rağmen bir evim istediğim bir arabam hala yoksa ülke ülke gezemiyosam gerçekten olmayınca olmuyor.'


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum