DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emy-0 hiçbir olasılık yok bu konu için.


  • Yaklaşık 2 haftalık bekleyişin sonunda pttden pasaport mesajı geldi sonunda. Yardım eden destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.


  • @gucarslan dosya taşıyanlar içinde geçerli bir durum mu sadece ankara için geçerli bir durum mu?

    Daha önce bu tarz bir durum söz konusu oldu mu

    Sizce bunun olma sebebi dünya genelinde verilen vizelerin hedefe ulaşmasından dolayı mı?


  • @korkmazunal merhaba. CEAC Web Sitesi'nde "Issued" olduysanız o beklenen SMS mutlaka gelir, rahat olun.


  • @Beykentli, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @korkmazunal merhaba. CEAC Web Sitesi'nde "Issued" olduysanız o beklenen SMS mutlaka gelir, rahat olun.

    Bugğn 1 - 2 saat önce geldi mesaj çok şükür.

    Açıkçası kendi adıma seviniyorum ama mülakatı iptal olan arkadaşlar için üzülüyorum. Herkesin hayalleri ümitleri vardı maalesef onu yıktılar. İnşallah ek kontenjan falan bir şey açılır


  • @sinaanyilmaz Okurken sonunda mutlulukla bitmesini bekledim ve öyle olmasını dilerdim.. bu sizin hakkınız ve bu hakkınızı bence bir gün geri alacaksınız..


  • @sinaanyilmaz Geçmiş olsun kardeşim. Burada gülmeyen şans, başka koşullarda karşına çıkar umarım. Sana ve sevdiklerine sağlık diliyorum.


  • Herkese selamlar

    09:30 Mülakatı için 5-10 dk öncesinde konsolosluk önünde başlamaya başladık. Normalde okuduğumuz kadarı ile mülakat saatine göre öncelik sırası ile içeri almalar yapılıyormuş ancak bu sefer öyle olmadı. 45dk kadar kapıda bekledikten sonra gelişi güzel sıra ile içeri alındık.

    Biz yanımızda mülakat dosyası dışında sadece araba anahtarı ile girdik. 3 kişiydik, ben eşim ve 4 yaşındaki oğlum.

    Güvenlik taramalarından sonra büyük ve ağır bir kapı olan ana girişe doğru konsolosluk bahçesinde ilerledik. Hemen girişte sol tarafta bidiri formu ve imza işlemleri yapılıyor. Bu formda vize almamızın garanti olmadığını ve para iadesinin hiçbir şekilde yapılmadığı yazıyor. Bunu onaylamadan süreç ilerlemiyor. Sonrasında onay verdik ve sıra numaramızı alarak 3 kişi için 990$ ödemeyi yapmak üzere beklemeye başladık. 10dk içerisinde numara yandı ve direk nakit götürdüğüm 990$ ile ödememi yaparak tekrar beklemeye başladık. Bu sefer ana bankoda numaramız yanacak ve mülakat yapılacaktı.

    Yaklaşık 20dk sonra numaramız yandı ve mülakat için bankoya geçtik. Sarışın bir bey ile mülakat yapıyorduk ve Türkçe yapmak istediğimi söylediğim için Türk bir hanım ile mülakatımız yapıldı.

    Sırası ile klasik nereye gideceksin, tanıdık var mı, hesabında kaç para var gibi sorular sorulduktan sonra tuhaf olarak sabıka kaydın var mı? dedi. Bende tam anlamadığım için evet var dedim 🙂 Kadın şaşırdı ve tekrar sordu, sabıka kaydın var mı ? ben yine evet deyince kadın; yani suç işlediniz mi dedi? aa yoo hayır diye hemen düzelttim, sabıka kaydım var derken belgem evrakların arasında var demek istedim dedim. Tabi bi bocalayınca moralim bozuldu biraz. Neyse üzerine ilk evliliğin mi diye sordu, şaşırdım tabi ama evet dedim. Akabinde camın altından pasaport iade edildi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Sarı bir belge ile hiç bir açıklama yapılmadan size mail atılacak dediler ve moralimiz sıfır bir şekilde oradan ayrıldık. Tüm günümüz zehir olmuştu. Aynı gün içerisinde DS-5535 formu geldi ve bir gün sonra doldurarak konsolosluğa mail atarak beklemeye başladık.

    Sonrasında AP grubuna dahil olduk ve ortalama 2 ay içerisinde sonuçlandırıldığına dair bilgileri görünce biraz rahatladım ve beklemeye başladık. Fakat işler hiç öyle gitmedi ve tam 5,5 ay AP sürecinde umudu artık neredeyse yitirmek üzere iken Ağustos 18'de sürecin tamamlandığını belirten maili aldık ve vize onayımız geldi.

    Normalde sağlık raporum 1 Eylül tarihinde sona eriyordu ve o arada ben bir risk alarak henüz AP sürecimin bittiğine dair onay maili gelmeden 14 Temmuz'da sağlık raporunu yenilemiştim.

    Dosyam hazır olduğu için 17 Ağustos günü AP tamamlandı maili geldikten sonra 1 saat içerisinde kargoyu Ankara'ya yollamıştım 🙂 Perşembe öğlen 12:00 de kargoyu yaptım ve bir sonraki hafta 21 Ağustos Pazartesi pasaport konsolosluğa teslim edildi. Ardından jet hızı ile 22 Ağustos günü konsolosluk pasaportları kargo yaptı ve 23 Ağustos tarihinde vize basılı pasaportları nihayet almıştık.

    Uzun ve sancılı bir sürecin ardından şimdi gidiş için hazırlıklara başladık ve inşallah bir aksilik olmazsa 1 Aralık'ta gitmeyi planlıyoruz.

    Uğur Beye sonsuz teşekkür ederim. @gucarslan

    Dosya Numarasi: 2023EU52XX
    DS-260 Gonderimi: 06/06/2022
    Saglik Muayenesi: 01/03/2023
    Vize Mulakati: 03/03/2023 AP
    Vize Onayi: 22.08.2023
    Pasaport Teslimi: 23.08.2023
    ABD Ilk Giris: -


  • @sean_86 kesinlikle 2024 talihlileri mülakat deneyimlerini tek tek okusunlar süreci yakından takip etsinler. Örneğin bu sene kendi telaşımdan dolayı formu yakın takip etmediğim dönemde Viyana'ya dosya transfer sürecini kaçırdım, Muscat'a son anda yetiştim. 2024 talihlileri kesinlikle Ankara'nın performansına göre ve imkanlarınız dahilinde dosya taşıma imkanı olanlar mutlaka değerlendirin. Sonrasında nasıl olsa bana sıra gelir diye kurulan hayaller boşa gidiyor.


  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Hayat devam ediyor sonuçta. O hemen hemen her şeyi yazdığım metinde de dediğim gibi, biz düşersek kalkar yine direniriz.

    Bir sürü şey deneyimledim bu süreçte. Heybemde kalacak çoğu. Metnin sonuna teşekkür eklemeyi unuttum, üzüntü-öfke-şaşkınlık karışımı duygu ile. Affola.

    Güçarslan ortak parantezinde foruma ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Böyle bitmesini hayal etmemiştim ben de yazdığım deneyimin.

    Hatta içimde kalmasın, sonu; şortla ve terlikle girilen tatil bölgesi migrosu rahatlığı var üzerimde diyecektim, soğuk biramı içerken. Olmadı.
    Taziye evinde yemek dağıtan cenaze yakını psikolojisi ile, daha fazla kavurma isteyen adama bakar gibi bakıyorum ekrana. Kafa göz dalmak isterken boş boş bakmak…
    “Kimse kimseye kafa göz dalmıyor ya, bu beni çok duygulandırıyor…”
    Herkese sağlık, mutluluk ve bol şans dilerken, en sevdiğim şarkılardan birini başa alıyorum;

    “Hakikatli dostun muydu,
    Can koyduğun ustan mıydı?
    Bir uyumaz hasmın mıydı?
    Oooofffff de, bunlar olsun muydu…”


  • @Murat-Yilmaz-0 Güzel bir haber alabildik bugün çok şükür ki. Tebrik ederim sizleri. Neden AP'ye kaldınız sizce sabıka kaydına evet dediğiniz için midir başka neden mi?


  • @sinaanyilmaz Çok üzgünüm 😞 😞 Okurken bu kötü olmuş, of bu da kötü olmuş, ooo bu nasıl bir şanssızlıktır, bu da kötü olmuş, ama sonu "mutlu" bitecek diye garip duygularla okudum, sonunu mutlu göremeyince "Nefesim boğazımda düğümlendi :(" Söylenecek bir söz yok ama o kadar çok mücadele vermişsiniz ki "Helal olsun size" , Belki de önemli olan buydu, başka bir şey diyemiyorum. Belki klasik olacak ama "Her şeyin hayırlısı" diyelim. Umarım bu kadar mücadeleniz boş olmaz ve tekrar çekilişe katılırsınız ve çıkar ve inşallah Amerika'ya gitmek ve orada yaşamak nasip olur.
    Saygılarımla..


  • @ramsen18 Tebrikler.

    Çok güzel bir hikaye ama yarım kalınca acaba alamadınız mı diye düşündüm malum bugün mülakatı olanlar iptal olmuş. Neyseki almışsınız. Part 2'yi bekliyorum. Ama paragraf kullanırsanız okuması kolay olur 🙂


  • @Leyla-Huseynli merhaba. CEAC Web Sitesi'nde "Issued" gördüyseniz son vizelerden biri de sizinki olmuştur.
    Bugünlerde bir akşamüstü size PTT'den SMS gelir, merak etmeyin.
    Konsolosluğun Web Sitesi'ne ise hiç bakmayın, onlarda 1 ay geçse bile "Issued" gözükmeyebiliyor, onu dert etmeyin.


  • @ramsen18 asıl teşekkürü Leyla hak ediyor o bize arabada, cafede, restorantta, lobide soruları yöneltmeseydi ben de pratik yapamayacaktım 🙂 İyiki yollarımız kesişmiş. Amerikadaki hayatınızda bol şans.
    Kiliseye geç kalmayalım 🙂 bununla ilgili bir deyim varmış " Sunday Ready" pazar ayinleri için hazırlanınca bu deyimi söylüyoruz 🙂


  • @sinaanyilmaz Geçmiş olsun. Her şeyi denemişsiniz ama olmamış. Sağlık olsun demekten başka bir şey kalmıyor.

    İnancım yok ama umarım olmadığı için üzüldüğümüz şeyler hayırlı olmuştur.

    Hayat devam ediyor. Viyana için bir yolunu bulduğunuz gibi Abd için de bir gün bir yolunu bulacaksınız.

  • ⭐⭐⭐

    @Emy-0 konuyu doğru anlamak önemli dünya genelinde vize bitti, sınıra geldiler. Yani ankara özelinde bir durum değil bu


  • @sinaanyilmaz hepimize geçmişler olsun. Bundan sonrasında emeklerinin karşılığını aldığın, daha insani koşullarda yaşayıp, takdir gördüğün güzel yerlerde olursun umarım.


  • Berna, ahh…
    Hangimize yanacağımızı şaşırdım. Aylardır her anı, her gelişmeyi, güncellemeyi beraber takip ettik. “Olmasaydı sonumuz böyle…”
    Daha güzel günlerde görüşmek üzere.
    Bilirsin, şu geçip giden günlerin en belirgin özelliği, geçip gitmesidir.
    Eşine ve sana aydınlık, güzel günler dilerim. 🧡

    @bernat, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @sinaanyilmaz hepimize geçmişler olsun. Bundan sonrasında emeklerinin karşılığını aldığın, daha insani koşullarda yaşayıp, takdir gördüğün güzel yerlerde olursun umarım.


  • 6 Eylülde saat 9da olan mülakat için neredeyse 1 saat erken gittim. Sıra bekledim. Ardından ana girişe geldim pasaportu bıraktım sonrasında güvenlik pasaportlarla isime göre çağırdı ve x rayden geçtim. Ardından veznelerin bulunduğu bölüme girdik. İlk önce bı sıra numarası verildi o sira numarası ilk yandığında kasa veznesine gidip para yatırdım 20dk sonra numaram gene çağırıldı burada ise 2 adet kimlik ,askerlik kağıdı ,adli sicil kaydı, diploma , nüfus kaydı,mali beyanları memura teslim ettim ardından memur numaranın birdahaki yandığında mülakat görüşmesi yapacağımı bildirdi. Mülakat veznede yapılıyor oda falan değil. 2 saat falan sıra bekledim çünkü çok yoğundu,Şansıma çok iyi bir memur geldi güleryüzlüydü hangi dilde yapmak istediğimi sordu bende Türkçe dedim. Ardından 2 veya 3dklik bir sohbet tadında sorular soruldu
    Ne mezunusun?
    Amerikada kimin yanına gideceksin?
    Çalışıyor musun?
    Ne kadar doların var?
    Tarzında sorular soruldu olabildiğince sade ve dürüst cevap verdim. Allayıp pullamadım olanı söyledim ve memur güler yüzle tebrikler 1 haftaya kadar PTTden pasaport gelir dedi.

    Emeği geçen yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Sağolun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum