Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir?
-
@intelcorei5
Merhaba, yasal olarak, lisansli bir magazadan background check gecerek silah almak tek basina vatandaslik surecine engel olmuyor diye biliyorum. Ancak sonrasinda herhangi bir suc, yanlis beyan veya silahla ilgili, lisans disi bulundurma, tasima vb. gibi ihlallerin olmamasi gerekiyor. Ozellikle eyalet ve federal yasalari resmi kaynaklardan incelemenizi tavsiye ederim. -
@Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
-
Merhabalar,
Amerika’da B2’den F1e statü değiştirdim. Statü değiştikten sonra pasaportu değiştirdim ve esimin soyismini kullanmaya basladim. Universiteye durumu bildirdik ve I-20de yeni soy ismime göre güncelleme yaptilar ama I-797A formu, I-94, driver licence gibi yerlerde hep eski soyismim kaldi. Avukatla gorustum USCIS ile bu durum icin herhangi bir islem yapmaya gerek yok, I-20’nin guncellenmesi yeterli dedi ama DMV, I-797a’da eski soyisim olduğundan dolayi driver licence’i guncellemedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi? Ne yapmak gerekir? -
@OA-OA, içinde söyledi: Green Card ile Ömür Boyu vatandaş olmadan yaşamak
Bu konunun yeri burası mı bilmiyorum ama Amerika'ya ilk 2024'te giriş yaptım. 1 ay kaldım ve çıktım. Ardından 10 ay sonra 2025'te tekrar gir-çık yaptım. Sınır memuru uyarıda bulundu ancak bir not almadı ya da bir işlem yapmadı. Şimdi yine 10 ay sonra 2026'da gir-çık yapacağım kartımı alma durumları olur mu? Deneyimi olan var mı hiç?
Sorunuzu sormanız gereken, Greencard ile yurtdışında kalış süresi ile bilgiler içeren ve benzer durumu yaşayan kişilerin güncel tecrübelerini içeren konu başlığı Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri.
Her bir giriş - çıkış yaprak sürecinizi devam ettirmeniz halinde, ülkeye giriş esnasında esnasında CBP memuru tarafından I-407 Record of Abandonment of Lawful Permanent Resident Status formunu imzalatma talebi ile karşılaşma veya göçmenlik mahkemesine sevk edilme ihtimalini artıyorsunuz.
Ülkeye giriş yaparken CBP memurunun kartınızı iptal etme hakkı yok. Greencard haklarınızdan gönüllü olarak siz feragat ettiğinize dair formu imzalarsınız veya mahkemeye sevk edilmenizi isteyebilirsiniz.
-
@Redblue merhaba sizinle aynı durumdayım çocuğunuz için vatandaşlık sürecini hallettiniz mi n600k başvurmayı düşünüyorum iletişime geçebilir miyiz acaba
-
@saulgoodman, içinde söyledi: Vatandaşlık Sertifikası Başvurusu (N-600)
N-600 icin biyometrik randevusu tamamlandıktan ne kadar süre sonra sertifika çıkıyor? Deneyimi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?
Soru cevapsız kalmasın, 3 ay. 🙂
-
Merhabalar TRde doğan kızım için 10 kasımda konsolosluktaki randevumuzda vatandaşlık belgesi ve pasaportu onaylandı. Ancak hala pasaport ve belge evimize gelmedi. Pasaport 17 kasım tarihinde konsolosluğa gönderilmiş. Doğum belgesi de 20 kasım günü evimize postalanmış. Ancak bugune kadar ne gelen ne giden var postalandıktan sonra eve gelmesi ortalama kaç gün sürmekte bilgisi olan var mı? Toplam sürecin 18. Gününü bitiriyoruz bazı arkadaşlar 14. Günde belgelerin kendilerine teslim edildiğini söylüyorlar.
ANG kargo şirketi yollayacaktı belgeleri ve konsoloslukta verdikleri küçük bir kağıda gönderim adresini ve iletişim bilgilerimizi yazmıştık.
-
@Sam-Sams, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhaba arkadaslar, daha once de soran gordum ama konuda hakkinda bilgisi olan olup da paylasirsa cok sevinirim.
Esim ve benim icin GC mevcut ve 3 yilimizi doldurduk. Bugune kadar hic yardim almadik ama su an isler benim icin zorlasti. Esim ve cocuklarim icin ( 2 cocuk amerikan vatandasi - 5 yasinda ve 6 aylik ) WIC yardimi ve tum aile icinde SNAP yardimi , ayni zamanda elektrik, dogalgaz yardimi da mevcutmus; bunlar vatandasligi tehlikeye atar mi acaba ? Gelir dusuk malum ve bu haktan yararlanabiliyor gibi gozukuyorum. Chatgpt ye sorunca hayir problem olmaz , public charge kapsamina girmez , diyor ama emin olmanin bir yolu var midir acaba ?Emin olmanın bir yolu olamaz, çünkü yeni düzenlemeler yapılabiliyor, yeni kararlar alınabiliyor, uygulanan politikalar ve hukuki süreçler sabit kalmıyor. Geçmişe dönük olarak bakılabildiği için bugün sorun olmayan bir şeyin ileride sorun haline gelmesi söz konusu olabiliyor. Örneğin sosyal medyaya eskiden bakılmıyordu, artık bakılıyor. Bakılmadığı dönemde sorun olmayan bir paylaşım bugün artık sorun haline geldi.
Sorunuza gelirsek... Bu bir hukuki tavsiye değildir, kişisel düşüncemi paylaşıyorum: Çocuklarınız vatandaş olduğu için onların yararlanacağı yardımlar bugün ya da yarın herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir kanısındayım. Size yönelik olanlar hakkında ise takdir sizin.
-
@Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
-
@saulgoodman yok o anlamda degil. Turkiye ye girerken Turk pasaportu ile girebilirsiniz. Ama ABD pasaportu kullanmazsaniz bu ABD tarafinda sorun cikarabilir. Bildigim bir ornek var bu konuda. Alie dostumuzun isyerinden bir arkadasi ayni zamanda Cin vatandasi da olan bir yazilimci tatilde Cin pasaportunu kullandigi icin Clearence sertifikasinda bir hayli problem yasamis Bize de bu konuda uyarida bulundu arkadasim. Kendisi DC bolgesinde kontratli yazilimci idi. Selamlar.
-
Merhabalar, sorunsuz gidip geldiniz mi? Bilgilendirirseniz sevinirim
-
ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim?
Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir.
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı?
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır.
Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir.
Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi?
Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır.
Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler.
Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi?
Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler.
Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu?
Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
-
@selito Merhaba , burada bahsettiginiz durumdayim ben de. Sizin surec nasil oldu? benim bosanma kararim cikti. Esimin soyadiylaydi Green Cartim ,pasaportum ,SSN kartim,Driver Licencse... Su anda Vatandaslik Basvurusu da yapmak istiyorum. Lutfen tum bu degistirlmesi gereken belgerleri nasil hallettiniz bilgi verir misiniz?
@crazycells Green Card'i esim kazanmisti ama o gelmedi ABD ye . Ben kendim geldim,calistim,okula gittim vs,,,, Dogalaolarak Benim Green Cartimda onun soyadi var. Ben kendi soyadim ile degistirdikten sonra yapacagim vatandaslik basvurusunda bir sorun cikar mi? Yani kazanan A soyadi iken simdi basvuru yapan X soyadi gibi . Tesekkurler -
@Riethian Abd deki isim değişikliği ABD’yi bağlıyor. Eğer Türkiye’de aynı değişikliği isteseniz Mahkemeye başvurmanız lazım. Sadece yapılması gereken işlem, Abd isim değişikliği için Türk Konsolosluğuna çoklu vatandaşlık ve isim eklemesi için baş vurmanız. Nüfus kütüğüne not olarak şerh düşülmesi gerekiyor.
-
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim.
Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim.
Teşekkür ederim bilgi için… -
Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de.
Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler.
Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim. -
Merhaba. Sizelere bir şey sormak istiyordum bilginiz varsa yardımcı okursanız çok sevinirim.
12 nisanda Ankarada CR1/CR2 kızım ve benim mülakatımız vardı. Her şey güzel ilerlerken eşimin boşanma belgesi istendi. Onuda avukatımız sağolsun gerekli değil diyince almadık yanımıza. O yüzden Ap’ye kalmış olduk. Yakın zamanda eksik belgenii gönderdik, pasaportlarımız vizelerimiz basılmış şekilde geri teslim aldık çok şükür. Dakat bu seferde benim hamileliğimden dolayı uçağa binmem yasak olduğu için (36. Gebelik haftasını geçtim) burda doğum yapmak zorunda kalıyorum.
Sorum şu eşim abd vatandaşı, ankara veya istanbulda kolaylıkla bebege pasaport çıkartıp gidebilirmiyiz? Yoksa benim vizem olduğu için otomatik bebekte yararlanabiliyormu?
Nasıl yapmamız gerekiyor? Hiç bir fikrim yok. Lütfen birisi bu konuda aydınlatabilirmi? -
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
-
Sağlık sigortası bilmecesini çözmeye çalışırken
Vatandaşlık sürecinde sorun çıkartacağı için MEDICARE den faydalanmadan Kendi sigortamı yaptırayaım dedim.
Florida için 4 kişilik aile 100/100 karşılayan
Deductible:10.000$ a kadar.
Coinsurance: 0/100 yüzde yüz karşılıyor.
Aylık :355$ sigorta buldum.Çocuklar 4 Ve 8 yaşında.
Burda işyerlerin sigorta yaptırmasına rağmen 500$ katkı payı verdiklerinden bahsetmişler.
Ozaman dışardan yaptırmaK daha mantıklı oluyor sanki. -
@estoyza Deductible 10 bin dolar bence çok yüksek. Bizimkisi 350 dolar. Deductible tutarına ulaşana kadar normal şartlarda sigorta tek kuruş ödeme yapmaz, ondan sonra ödemeye başlar. İşyeri üzerinden yapacağınız sigortada böyle avantajlar oluyor. Ben sigorta poliçesi için aylık 550 dolar ödüyorum, işyerim de 1100 dolar ödüyor.
-
@knnrn CHIP Peki çocuklara özel sigorta yaptırmadan, children health insuranca programindaN faydalanırsam Public charge olarak sayılırmı? Vatandaşlık başvurusunda sorun çıkartırmı?
Teşekkür -
Son Durum Medicaid CHIP desteği alabilmek için 5 sene bekleme kuralı getirilmiş.Daha önce bu yoktu!!!
In order to get Medicaid and CHIP coverage, many qualified non-citizens (such as many LPRs or green card holders) have a 5-year waiting period. This means they must wait 5 years after receiving "qualified" immigration status before they can get Medicaid and CHIP coverage.
-
@estoyza Paylaştığınız sayfada aslında sorularınızın bazılarının yanıtı var. Ben şu şekilde özet geçeyim:
- CHIP ve Medicaid için 5 yıl bekleme kuralı önceden de vardı, ancak eyaletlerin buna uymama hakkı vardı. Bu konuda değişen bir şey yok. Şu sayfadaki tablodan hangi eyaletlerin 5 yıl bekleme kuralına uymadan hemen sigorta hizmeti verdiğini görebilirsiniz: https://www.medicaid.gov/medicaid/enrollment-strategies/medicaid-and-chip-coverage-lawfully-residing-children-pregnant-women
- Paylaştığınız sayfanın sonunda "public charge" konusu ile ilgili de açıklama var. Buna göre tax credit ile sağlık sigortası yaptırmak, çocuk ve gebeler için Medicaid veya CHIP kapsamında sigorta yaptırmak ve sağlık hizmeti almak "public charge" olarak değerlendirilmeyecek.
-
@estoyza Medicaid veya CHIP'ten yararlanmak vatandaşlık başvurusunda sorun yaratmaz. ABD'de yasalarda yapılacak değişiklikler geriye doğru işlemez, yani şu anda bunlarda yararlanmanın "public charge" oluşturmadığı durumu ileride yapılan bir değişiklikle değiştirilemez.
-
@knnrn Cevaplar için teşekkürler. Bu sağlık sistemini çözmek için Medicaid ve CHIP olayını amerikalı avukata bile sordum oda sorun çıkmaz dedi.Ama paronayak oldum hala sorguluyorum.:)))
Forumda bazı yerlerde Medicaid den faydalanılması vatandaşlık Başvurusunda sorun çıkartabilir denmiş.O zaman bu durumda büyükler olarak Medicaid cocuklar içinde CHIP den faydalanabiliriz. -
Merhaba
Ben abd vatandaşıyım . Eşimde 10 yıllık green card verildi 2 ay önce . 4.5 aylık bebegimiz var . Abd dogumlu oglumuz . Ben şimdi oglum için wıc yardımıından yararlanmak istesem eşimin vatandaşlık başvurusunu zorlaştırır mı ?
-
@neslikaan, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhaba
Ben abd vatandaşıyım . Eşimde 10 yıllık green card verildi 2 ay önce . 4.5 aylık bebegimiz var . Abd dogumlu oglumuz . Ben şimdi oglum için wıc yardımıından yararlanmak istesem eşimin vatandaşlık başvurusunu zorlaştırır mı ?
Hayir, sorun olmaz. Zaten cocugunuz icin yapiyorsunuz
bir de bu tur yardimlari alip almadiginiz cogu zaman Green Card alirken degerlendiriliyor, vatandaslik surecine olumsuz etki etmiyor. -
Merhaba arkadaşlar, grupta olmayan 2 ay önce ilk defa giriş yapan Green Card sahibi bir arkadaşımız bana sormuştu, ancak net bilmiyorum. NJ Eyaleti kira, gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi yardımlarda bulunuyor. Sanırım bu yardım programının adı da SNAP and GA deniliyor. Yardıma başvurduğunda vatandaşlık sürecini KESİN ve NET olumsuz etkiler mi? Yoksa olağanüstü pandemi mağduriyeti olarak algılanıp tölare edilebilir mi, zira bir ara TRUMP, Göçmenlerin yardım aldıklarında vatandaşlık vermeyeceklerini söylemişti. Şimdiden teşekkür ederim...
-
@TURKEYANDUSA, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhaba arkadaşlar, grupta olmayan 2 ay önce ilk defa giriş yapan Green Card sahibi bir arkadaşımız bana sormuştu, ancak net bilmiyorum. NJ Eyaleti kira, gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi yardımlarda bulunuyor. Sanırım bu yardım programının adı da SNAP and GA deniliyor. Yardıma başvurduğunda vatandaşlık sürecini KESİN ve NET olumsuz etkiler mi? Yoksa olağanüstü pandemi mağduriyeti olarak algılanıp tölare edilebilir mi, zira bir ara TRUMP, Göçmenlerin yardım aldıklarında vatandaşlık vermeyeceklerini söylemişti. Şimdiden teşekkür ederim...
SNAP yardimlari kamu parasini kullanmak anlamina geliyor, eger ihtiyaclari varsa ve sartlari karsiliyorlarsa basvuru yapabilirler lakin eger dosyalarinda sponsor gorunuyorsa o sponsordan devlet bu yardimlari geri almak icin harekete gececektir.
Vatandaslik basvurusunda ise bunlarin sorun olup olmayacagi tamamen kendilerine bagli, eger ABD'ye girer girmez basvuru yapip, vatandas olana kadar da bu tur yardimlardan yararlanirlarsa o durumda vize alirken verdigi bilgilerin gercek olup olmadigi degerlendirilir.
-
Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?
1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
Transit
cash assistance
SNAPVe baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim
-
@samuraisamet, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?
1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
Transit
cash assistance
SNAPVe baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim
Yardımlar genelde aileler veya çocuklar için veriliyor. Bekar biri olarak fazla bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Başvuru yapıp göreceksiniz.
Başlangıçta kısa süreli olarak yardım almak vatandaşlık sürecini etkilemez.
-
Mrb
10 yıllık green kartım vamı? Yasindaki oglumla birlikte yasiyorum.daha önce hiç bir yardımdan faydalanmadim.ama suan gıda ve sağlık yardımına basvuruda bulunmak istiyorum.part time calisiyorum.Ekim ayında vatandaslik icin basvuruda bulunucam.Bu bir sorun yaratır mi? -
@turkay, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Mrb
10 yıllık green kartım vamı? Yasindaki oglumla birlikte yasiyorum.daha önce hiç bir yardımdan faydalanmadim.ama suan gıda ve sağlık yardımına basvuruda bulunmak istiyorum.part time calisiyorum.Ekim ayında vatandaslik icin basvuruda bulunucam.Bu bir sorun yaratır mi?Sorun olmaz.
-
Merhaba 2023 Eylül ayında ülkeye ilk kez giriş yaptık NJ de getcoveredNJ üzerinden sigorta aracısı ile 359 dolarlık bir planı Tax Credit ile 0 dolar olarak aldık. Kasım ve Aralık ayını kapsıyor, Gelirimiz ayda 2100-2200 dolar, Bu konudaki tüm mesajları okudum ve bu yasa tasarısı 2018-2019 döneminde tartışılmış, şuanda aktif olarak bu konu vatandaşlık açısından sıkıntı yaratmıyor diye anladım ama gelecek yıl içinde gelirimiz benzer seyredecek diye düşünüyorum. 2024 için sigortaya tekrar başvurmak vatandaşlık konusunda sıkıntı yaratır mı?
-
Ödenmeyen hastane borcu göçmenlik mahkemesini etkiler mi ?
Türk kimliğiyle hastanede tedavi olmuştum o zaman ssn/ID falan yoktu elimde sadece Türk kimliğim vardı.. faturadan sonra Medicaid aldım yinede hastane fatura gönderdi. Nasıl olsa medicaid öder diye ilgilenmedim başka eyalete taşınmam gerekti daha sonsa ssn/ID’im geldi yeni ID ile hastane girişi yaptım geçmiş tedavileri göremediler, hastane ismi vermeme rağmen kayıtlara ulaşamadılar.Türk kimliğimle borcum duruyor hala sanırım, borç için sürekli farklı numaralar arıyor İngilizcem iyi değil anlamıyorum , telefonum aynı, adres ve kimlik bilgilerim değişti ondan ulaşabiliyorlar sorum şu göçmenlik mahkemesine girdiğimde bu borç bana sorun çıkarır mı fatura da yüksekti ödeme gücümde yok nasıl bir yol izlemeliyim
-
@heycan Sağlık sigortası alırken tax credit kullanmanın (Obamacare'den yararlanmanın) green card'dan vatandaşlığa geçen süreçte sorun yarattığını hiç duymadım. İleride de böyle bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.
-
Arkadaslar bu kadar korkmayin, kendi ulkemiz var pasalar gibi doneriz, istenmedigimiz yerde zorla duracak halimiz yok. Yardima ihtiyaciniz varsa cekinmeyin kullanin devlet yardimlarini, yasalara uygun yasayin, sonrasinda onlar bizi atmak isteyecekse, bu benim sorunum degil basip giderim yani, ben olmasam bu Amerika nasil gelisecek? Bana yani gocmenlere bagimlilar zaten, kendileri bilir...
-
Merhaba arkadaslar, daha once de soran gordum ama konuda hakkinda bilgisi olan olup da paylasirsa cok sevinirim.
Esim ve benim icin GC mevcut ve 3 yilimizi doldurduk. Bugune kadar hic yardim almadik ama su an isler benim icin zorlasti. Esim ve cocuklarim icin ( 2 cocuk amerikan vatandasi - 5 yasinda ve 6 aylik ) WIC yardimi ve tum aile icinde SNAP yardimi , ayni zamanda elektrik, dogalgaz yardimi da mevcutmus; bunlar vatandasligi tehlikeye atar mi acaba ? Gelir dusuk malum ve bu haktan yararlanabiliyor gibi gozukuyorum. Chatgpt ye sorunca hayir problem olmaz , public charge kapsamina girmez , diyor ama emin olmanin bir yolu var midir acaba ?
Benzer Başlıklar
113
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum