Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika


  • Sağlık sigortası bilmecesini çözmeye çalışırken
    Vatandaşlık sürecinde sorun çıkartacağı için MEDICARE den faydalanmadan Kendi sigortamı yaptırayaım dedim.
    Florida için 4 kişilik aile 100/100 karşılayan
    Deductible:10.000$ a kadar.
    Coinsurance: 0/100 yüzde yüz karşılıyor.
    Aylık :355$ sigorta buldum.Çocuklar 4 Ve 8 yaşında.
    Burda işyerlerin sigorta yaptırmasına rağmen 500$ katkı payı verdiklerinden bahsetmişler.
    Ozaman dışardan yaptırmaK daha mantıklı oluyor sanki.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @estoyza Deductible 10 bin dolar bence çok yüksek. Bizimkisi 350 dolar. Deductible tutarına ulaşana kadar normal şartlarda sigorta tek kuruş ödeme yapmaz, ondan sonra ödemeye başlar. İşyeri üzerinden yapacağınız sigortada böyle avantajlar oluyor. Ben sigorta poliçesi için aylık 550 dolar ödüyorum, işyerim de 1100 dolar ödüyor.


  • @knnrn CHIP Peki çocuklara özel sigorta yaptırmadan, children health insuranca programindaN faydalanırsam Public charge olarak sayılırmı? Vatandaşlık başvurusunda sorun çıkartırmı?
    Teşekkür


  • Son Durum Medicaid CHIP desteği alabilmek için 5 sene bekleme kuralı getirilmiş.Daha önce bu yoktu!!!

    In order to get Medicaid and CHIP coverage, many qualified non-citizens (such as many LPRs or green card holders) have a 5-year waiting period. This means they must wait 5 years after receiving "qualified" immigration status before they can get Medicaid and CHIP coverage.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @estoyza Paylaştığınız sayfada aslında sorularınızın bazılarının yanıtı var. Ben şu şekilde özet geçeyim:

    • CHIP ve Medicaid için 5 yıl bekleme kuralı önceden de vardı, ancak eyaletlerin buna uymama hakkı vardı. Bu konuda değişen bir şey yok. Şu sayfadaki tablodan hangi eyaletlerin 5 yıl bekleme kuralına uymadan hemen sigorta hizmeti verdiğini görebilirsiniz: https://www.medicaid.gov/medicaid/enrollment-strategies/medicaid-and-chip-coverage-lawfully-residing-children-pregnant-women
    • Paylaştığınız sayfanın sonunda "public charge" konusu ile ilgili de açıklama var. Buna göre tax credit ile sağlık sigortası yaptırmak, çocuk ve gebeler için Medicaid veya CHIP kapsamında sigorta yaptırmak ve sağlık hizmeti almak "public charge" olarak değerlendirilmeyecek.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @estoyza Medicaid veya CHIP'ten yararlanmak vatandaşlık başvurusunda sorun yaratmaz. ABD'de yasalarda yapılacak değişiklikler geriye doğru işlemez, yani şu anda bunlarda yararlanmanın "public charge" oluşturmadığı durumu ileride yapılan bir değişiklikle değiştirilemez.


  • @knnrn Cevaplar için teşekkürler. Bu sağlık sistemini çözmek için Medicaid ve CHIP olayını amerikalı avukata bile sordum oda sorun çıkmaz dedi.Ama paronayak oldum hala sorguluyorum.:)))
    Forumda bazı yerlerde Medicaid den faydalanılması vatandaşlık Başvurusunda sorun çıkartabilir denmiş.O zaman bu durumda büyükler olarak Medicaid cocuklar içinde CHIP den faydalanabiliriz.


  • Merhaba

    Ben abd vatandaşıyım . Eşimde 10 yıllık green card verildi 2 ay önce . 4.5 aylık bebegimiz var . Abd dogumlu oglumuz . Ben şimdi oglum için wıc yardımıından yararlanmak istesem eşimin vatandaşlık başvurusunu zorlaştırır mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neslikaan, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    Merhaba

    Ben abd vatandaşıyım . Eşimde 10 yıllık green card verildi 2 ay önce . 4.5 aylık bebegimiz var . Abd dogumlu oglumuz . Ben şimdi oglum için wıc yardımıından yararlanmak istesem eşimin vatandaşlık başvurusunu zorlaştırır mı ?

    Hayir, sorun olmaz. Zaten cocugunuz icin yapiyorsunuz 🙂 bir de bu tur yardimlari alip almadiginiz cogu zaman Green Card alirken degerlendiriliyor, vatandaslik surecine olumsuz etki etmiyor.


  • Merhaba arkadaşlar, grupta olmayan 2 ay önce ilk defa giriş yapan Green Card sahibi bir arkadaşımız bana sormuştu, ancak net bilmiyorum. NJ Eyaleti kira, gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi yardımlarda bulunuyor. Sanırım bu yardım programının adı da SNAP and GA deniliyor. Yardıma başvurduğunda vatandaşlık sürecini KESİN ve NET olumsuz etkiler mi? Yoksa olağanüstü pandemi mağduriyeti olarak algılanıp tölare edilebilir mi, zira bir ara TRUMP, Göçmenlerin yardım aldıklarında vatandaşlık vermeyeceklerini söylemişti. Şimdiden teşekkür ederim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TURKEYANDUSA, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    Merhaba arkadaşlar, grupta olmayan 2 ay önce ilk defa giriş yapan Green Card sahibi bir arkadaşımız bana sormuştu, ancak net bilmiyorum. NJ Eyaleti kira, gıda, elektrik, su, doğalgaz gibi yardımlarda bulunuyor. Sanırım bu yardım programının adı da SNAP and GA deniliyor. Yardıma başvurduğunda vatandaşlık sürecini KESİN ve NET olumsuz etkiler mi? Yoksa olağanüstü pandemi mağduriyeti olarak algılanıp tölare edilebilir mi, zira bir ara TRUMP, Göçmenlerin yardım aldıklarında vatandaşlık vermeyeceklerini söylemişti. Şimdiden teşekkür ederim...

    SNAP yardimlari kamu parasini kullanmak anlamina geliyor, eger ihtiyaclari varsa ve sartlari karsiliyorlarsa basvuru yapabilirler lakin eger dosyalarinda sponsor gorunuyorsa o sponsordan devlet bu yardimlari geri almak icin harekete gececektir.

    Vatandaslik basvurusunda ise bunlarin sorun olup olmayacagi tamamen kendilerine bagli, eger ABD'ye girer girmez basvuru yapip, vatandas olana kadar da bu tur yardimlardan yararlanirlarsa o durumda vize alirken verdigi bilgilerin gercek olup olmadigi degerlendirilir.


  • Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?

    1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
    2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?

    Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
    Transit
    cash assistance
    SNAP

    Ve baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samuraisamet, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?

    1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
    2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?

    Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
    Transit
    cash assistance
    SNAP

    Ve baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim

    Yardımlar genelde aileler veya çocuklar için veriliyor. Bekar biri olarak fazla bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Başvuru yapıp göreceksiniz.

    Başlangıçta kısa süreli olarak yardım almak vatandaşlık sürecini etkilemez.


  • Mrb
    10 yıllık green kartım vamı? Yasindaki oglumla birlikte yasiyorum.daha önce hiç bir yardımdan faydalanmadim.ama suan gıda ve sağlık yardımına basvuruda bulunmak istiyorum.part time calisiyorum.Ekim ayında vatandaslik icin basvuruda bulunucam.Bu bir sorun yaratır mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turkay, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika

    Mrb
    10 yıllık green kartım vamı? Yasindaki oglumla birlikte yasiyorum.daha önce hiç bir yardımdan faydalanmadim.ama suan gıda ve sağlık yardımına basvuruda bulunmak istiyorum.part time calisiyorum.Ekim ayında vatandaslik icin basvuruda bulunucam.Bu bir sorun yaratır mi?

    Sorun olmaz.


  • Merhaba 2023 Eylül ayında ülkeye ilk kez giriş yaptık NJ de getcoveredNJ üzerinden sigorta aracısı ile 359 dolarlık bir planı Tax Credit ile 0 dolar olarak aldık. Kasım ve Aralık ayını kapsıyor, Gelirimiz ayda 2100-2200 dolar, Bu konudaki tüm mesajları okudum ve bu yasa tasarısı 2018-2019 döneminde tartışılmış, şuanda aktif olarak bu konu vatandaşlık açısından sıkıntı yaratmıyor diye anladım ama gelecek yıl içinde gelirimiz benzer seyredecek diye düşünüyorum. 2024 için sigortaya tekrar başvurmak vatandaşlık konusunda sıkıntı yaratır mı?


  • Ödenmeyen hastane borcu göçmenlik mahkemesini etkiler mi ?

    Türk kimliğiyle hastanede tedavi olmuştum o zaman ssn/ID falan yoktu elimde sadece Türk kimliğim vardı.. faturadan sonra Medicaid aldım yinede hastane fatura gönderdi. Nasıl olsa medicaid öder diye ilgilenmedim başka eyalete taşınmam gerekti daha sonsa ssn/ID’im geldi yeni ID ile hastane girişi yaptım geçmiş tedavileri göremediler, hastane ismi vermeme rağmen kayıtlara ulaşamadılar.Türk kimliğimle borcum duruyor hala sanırım, borç için sürekli farklı numaralar arıyor İngilizcem iyi değil anlamıyorum , telefonum aynı, adres ve kimlik bilgilerim değişti ondan ulaşabiliyorlar sorum şu göçmenlik mahkemesine girdiğimde bu borç bana sorun çıkarır mı fatura da yüksekti ödeme gücümde yok nasıl bir yol izlemeliyim

  • ⭐⭐

    @heycan Sağlık sigortası alırken tax credit kullanmanın (Obamacare'den yararlanmanın) green card'dan vatandaşlığa geçen süreçte sorun yarattığını hiç duymadım. İleride de böyle bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.


  • Arkadaslar bu kadar korkmayin, kendi ulkemiz var pasalar gibi doneriz, istenmedigimiz yerde zorla duracak halimiz yok. Yardima ihtiyaciniz varsa cekinmeyin kullanin devlet yardimlarini, yasalara uygun yasayin, sonrasinda onlar bizi atmak isteyecekse, bu benim sorunum degil basip giderim yani, ben olmasam bu Amerika nasil gelisecek? Bana yani gocmenlere bagimlilar zaten, kendileri bilir...


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 26
  • 2
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum