Amerika'da ikinci el araba almak
-
@smyael Oldukça ucuz gözüküyor. Ne derece güvenilir ona bakmak lazım.
-
Fiyatlar çok iddialı. Auction da bile yok bazı fiyatlar. clean title mi değil mi falan bir öğrenmek lazım. Soru işareti oldu bende...
-
@semavi google yorumlarında çok olumsuz yorum okudum burasıyla alakalı. sahibi bütün yorumlara cevap vermiş ama.. büyük dailerlardan toptan alıyoruz günü geliyor 200 araç geliyor buraya demiş.. ondan houstondaki arkadaşlara sordum belki bilen biri vardır diye.. link de yorumlara bakabilirsiniz..
-
Auction Dan gelen arabayı ben şahsen yeni gelen Türk arkadaşlara asla direk satmiyorum... Eşime falanda vermiyorum kullanması için... Bizlerde ayni yerlerden alıyoruz... Burada sistem böyle işliyor...
%40i sorunlu... %50si kabul edilebilir sorunlu... Anca %10u marş cevir kullan şeklinde oluyor...
Alırken dikkatli olmakta fayda var...
-
Merhaba,
İkinci el araç alırken otomobilin mevcut kondisyonunun yanısıra kullandığımız süre içerisinde yapacağımız / yaptıracağımız rutin bakımların masrafları da önemli bir konu diye düşünüyorum. Bu nedenle biraz araştırma yapmaya çalıştım. repairpal diye bir site'ye rastladım. araçların sorun çıkarma potansiyelini, bakım maliyetlerini vs. çeşitli kriterlere göre değerlendiren bir site. az çok fikir veriyor ama gerçek yaşamla ne kadar örtüşüyor emin olamadım.
Belki @semavi hocam bize yol gösterir. Rutin bakım maliyetleri, motor, şanzıman, elektrik gibi önemli aksamların arıza vermesi durumunda tamir masrafları markalara göre çok değişiyor mu? Örneğin Volvo US'de nasıl bilinir? Texas bölgesi için tercih edilirliği nasıldır? Bu konulara kısmen değindiğiniz videolarınızı izledim bu videolar için de ayrıca teşekkür ederiz. Çok kıymetli bilgiler paylaşıyorsunuz.
-
Coder..
Aslında ben çok komplike düşünmeyi önermiyorum bu konuda...
Japondan almana Kore'den amerikana her türlü araç sahibi oldum burada ve tr de...
Amerika için konuşursak... Temiz ve bakımlı araba en iyi arabadır...
5 yıllık bakım maliyetlerinde bin-iki bin daha fazla ödemiş olsak ne olur? Tr mantığı ile 2bin TL eder... Yani neredeyse buradaki asgari ücret...
Herşeyin bir değeri var... Daha iyi kıyafet, daha iyi yemek vs vs...
Volvo burada da tr konumunda... Bilen alıyor... Temizse tadindan yenmez... Ben uzuj süre bulamadım ama son iki ay içerisinde 3tane aldım. Iki S40 bir tane XC90...
Türkiye de VW ye laf ederseniz recm eder bazi fanatikleri :) burada ise hiç makbul değil mesela... Bu onu kötü yapmaz... Ama algı meselesi...
Velhasıl birisi size "Toyota Lexus yada Toyota Honda " diyor ve çok bilmiş edası ile başka araba alınmaz diyor ise o arkadaştan uzaklaşın ve değer vermeyin...
-
Herkese selam tamir masrafları ile bilgi vereyim bende. Geçen gün alternator bozuldu benim. Bir tane Pakistanlı buldum gittim yaptırmak için 50 yaşlarında bir abi bizim türkiyedeki mahalle arası esnafı gibiydi. Garantisi kendisi yani. Bir alternator taktı ikinci el yaptı, yapmışken ses gelen sol ön aks'ı da değiştirdim, aks sıfırdı. İkinci el alternator, sıfır sol ön aks ve işçilik hepsine 300 dolar verdim. Tr ile karşılaştırma yaptım hemen işçilik normal 140-150 aldı ama malzemede Türkiye uçmuş iki parçanın sıfırları toplam 2500 tlyi buluyordu. Burada biri ikinci el 150 dolar verdim. Bu şekilde karşılaştırınca burası daha ucuz geldi. Not olarak aküye de değiştirdim. Değişimi kendim yaptım 110 dolar verdim aküye CRV'side içinde. Türkiyede olsam yine mahalle arası esnafa yaptırırdım ama parça üzerdi :). İşçilik yerine ve şekline göre değişiyor burada sanki :)
-
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
-
@semavi Araç kamerası, para kopartmak amacıyla kendini aracın önüne atanlar için de yararlı bir önlem.
-
@murat-taskin Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
Öncelikle değiştirmek gerekli mi onu bilmiyorum ama dmv de bir gününüzü harcarsınız :) eğer randevusuz giderseniz. Randevulu ise çabuk biter plakayı hemen orada veriyorlar. Adres değişikli lazım tabi dolaylı işler olur adres proof gerekir. Belgeler tam ise zor iş değil sadece dmv'nin genel tabiyatı yoğun olması :) her zaman
-
@gkhanfeez Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Öncelikle değiştirmek gerekli mi onu bilmiyorum ama dmv de bir gününüzü harcarsınız :) eğer randevusuz giderseniz. Randevulu ise çabuk biter plakayı hemen orada veriyorlar. Adres değişikli lazım tabi dolaylı işler olur adres proof gerekir. Belgeler tam ise zor iş değil sadece dmv'nin genel tabiyatı yoğun olması :) her zaman
Massachusetts'te baska eyalet plakali bir arac bir yil icerisinde arka arkaya olmasa bile 30 gun kaliyorsa plaka degismesi gerekiyor. MA resodentlarinin satis vergisi olmayan New Hampshire eyaletinden arac alip surekli olarak MA'de kullanmalarinin onune gecemeye yonelik bir kural. Bir ornek teskil etmesi acisindan paylastim. Muhtemelen her eyaletin kendi kanunlari isler.
-
30 gun icinde muayene ve kayit zorunlu. https://www.dps.texas.gov/RSD/VI/NewToTexas.htm
-
@sadriabi 30 günden fazla kaldığını nasıl tespit ediyorlar acaba?
paralı yol kullanımı vs gibi kayıtlar mı inceleniyor? -
@mehmett Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Ben gelmeden once Honda Pilot, Ford Edge gibi Suv lara bakiyordum ama gelince dealer dan bir 2007 Toyota Camry aldim ve memnunum. Cunku ilk geldigimde bir sure delivery isleri yapabilecegimi de dusunuyordum ki oyle de oldu. Ayrica Uber ve Lyft icin de uygun bir arac. Burada yakit ucuz ama delivery ile yaptiginiz mesafeleri dusununce 3 gunde bir depo benzin aliyorum, eger yakit tuketimi fazla olan bir arac alirsaniz kazandiginiz para yakita gidecektir. Eger gelmeden isinizi ayarlayabiliyorsaniz zaten istediginiz arabayi alin bence de. Ayrica ilk geldiginizde hizli bir sekilde araba almaniz gerekiyorsa Dealer en kolay yolu, birazda dealer in elindeki araclardan karar vermeniz gerekiyor boyle olunca. Sonuc olarak ilk araba az yakan bir sedan olmali bence.
Aynı fikirdeyim ve ben de 4 kapılı, az yakan bir araç düşünüyorum, mesela Toyota Prius araştırma listemde, ama nereden nasıl kazıklanmadan, usulüne uygun şekilde ikinci el araç alırım bir fikrim yok.
Dealer dediğiniz ikinci el araba satan oto galeriler midir? Bunların önerebileceğiniz, güvenilir olanları var mı?
Aslında ABD'ye ilk defa ayak basan ve $5-6 bin civarı bir bütçeyi araç alımına ayıran bir green card'lıya bu işi nasıl yapacağını, güvenilir satışçıları, ödemeyi nasıl yapacağını, ekspertiz muayenesini nereye nasıl kaça yaptırabileceğini, Lyft için uygun modelleri, araç sigortası konusunu vs. anlatan bir rehber olsa keşke... İlk giriş yapanların çoğu bu işleri bilmiyor ve bu soruların cevabını merak ediyor gibi...
-
Sabah erken giderseniz kisa surede halledersiniz. Yoksa sira cok oluyor...
-
@saulgoodman Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Ben gelmeden once Honda Pilot, Ford Edge gibi Suv lara bakiyordum ama gelince dealer dan bir 2007 Toyota Camry aldim ve memnunum. Cunku ilk geldigimde bir sure delivery isleri yapabilecegimi de dusunuyordum ki oyle de oldu. Ayrica Uber ve Lyft icin de uygun bir arac. Burada yakit ucuz ama delivery ile yaptiginiz mesafeleri dusununce 3 gunde bir depo benzin aliyorum, eger yakit tuketimi fazla olan bir arac alirsaniz kazandiginiz para yakita gidecektir. Eger gelmeden isinizi ayarlayabiliyorsaniz zaten istediginiz arabayi alin bence de. Ayrica ilk geldiginizde hizli bir sekilde araba almaniz gerekiyorsa Dealer en kolay yolu, birazda dealer in elindeki araclardan karar vermeniz gerekiyor boyle olunca. Sonuc olarak ilk araba az yakan bir sedan olmali bence.
Aynı fikirdeyim ve ben de 4 kapılı, az yakan bir araç düşünüyorum, mesela Toyota Pyrius araştırma listemde, ama nereden nasıl kazıklanmadan, usulüne uygun şekilde ikinci el araç alırım bir fikrim yok.
Dealer dediğiniz ikinci el araba satan oto galeriler midir? Bunların önerebileceğiniz, güvenilir olanları var mı?
Aslında ABD'ye ilk defa ayak basan ve $5-6 bin civarı bir bütçeyi araç alımına ayıran bir green card'lıya bu işi nasıl yapacağını, güvenilir satışçıları, ödemeyi nasıl yapacağını, ekspertiz muayenesini nereye nasıl kaça yaptırabileceğini, Lyft için uygun modelleri, araç sigortası konusunu vs. anlatan bir rehber olsa keşke... İlk giriş yapanların çoğu bu işleri bilmiyor ve bu soruların cevabını merak ediyor gibi...
Ben anlattim aslinda bir seyler youtube kanalimda :)
-
@semavi Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Aynı fikirdeyim ve ben de 4 kapılı, az yakan bir araç düşünüyorum, mesela Toyota Pyrius araştırma listemde, ama nereden nasıl kazıklanmadan, usulüne uygun şekilde ikinci el araç alırım bir fikrim yok.
Şu anda açtım izliyorum.
-
@semavi Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Şu anda açtım izliyorum.
Video genel strateji açısından yararlı bilgiler veriyor, elinize sağlık. Mesela sedan yerine daha büyük bir araç almak gerçekten mantıklı olabilir ilk zamanlarda yapılacak eşya taşımaları için veya çocuklu aileler için...
Açık arttırmalara, galerilere belirli limitin altındaki araçlarda güvenemiyoruz anladığım kadarıyla, çünkü araçları fazla incelemeden satıyorlarmış diyorsunuz. Açık arttırma merkezlerinde de pek inceleme imkanı yokmuş. Sıfır araca girmeyi de önermiyorsunuz başlangıçta ekonomi kısıtlıysa, ki tamamen katılıyorum. Tanıdıktan, temiz araç bulursanız Amerikan mı Japon mu bakmadan alın diyorsunuz ama ne tanıdık varsa, ne de aracın sorunlu olup olmadığından anlayabilecek bir teknik bilgimiz varsa ne yapacağız, asıl sorun bu. : ))
-
@volkanu Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@sadriabi 30 günden fazla kaldığını nasıl tespit ediyorlar acaba?
paralı yol kullanımı vs gibi kayıtlar mı inceleniyor?Kesin bir sekilde tespit edebilecekleri bir yontem oldugunu sanmiyorum. Gecen sene telefona Robo-call yapmisti polis departmani uyari mahiyetinde. Pek cok seyde oldugu gibi bunda da oto kontrol ile bireyleri kendiliklerinden kanunlara uymaya davet ediyorlar.
-
@saulgoodman benim yasadigim yerde reputasyonuna onem veren bir suru irili ufakli ikinci el arac saticisi var. Elden satin almaya kiyasla %15-25 arasi daha maliyetli olabilir ama ikinci el araclara 90 gune 2000 mile kadar garanti verebiliyorlar. Ben oyle almistim. Iki sene oldu bir kurus masraf etmedim yag benzin degisimi ve 40$'lik yillik bakim/kontrol disinda. Ayrica yine benim yasadigim yerde tuketiciyi koruyan kanunlar guclu-bknz lemon law.
Edit: Yazdiklarim Boston metropolitan areayi da icine alan tum Massachusetts eyaleti icin gecerlidir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum