2017 Harvey Kasirgasi - Texas
-
@ikizbabasi Bazı bölgelerde çok ciddi hasar var ama biz bir sıkıntı yaşamadık. Birkaç dakikalık yürüme mesafesindeki evlerin önü hala hasar görmüş eşyalar ve moloz ile dolu.
-
@knnrn sıkıntılı bir durum. geçmiş olsun diyelim.
Böyle bir durumdaki hasarı devlet mi karşılıyor acaba ? bilgisi olan varmı ? yani doğal afet neticede. Yoksa evini sigortalatmadıysan kendin mi ödüyorsun. -
@smesut Texas eyaleti temsilcileri daha önce felaket yaşayan başka eyaletlere federal yardım yapılmaması yönünde oy kullanmış. Ama diğer eyaletler aynısını yapmadı ve yardım yapılmasını istedi. Yine de hasarın çoğunu sigorta şirketleri ve mal sahipleri ödeyecek. İmkanı olmayanlar için yardım kampanyaları düzenleniyor. Gördüğüm kadarıyla pek çok kurum yardım etmek için uğraşıyor. Ayrıca kasırga sonrası marketlerde su gibi temel ihtiyaçlar bedava yada ucuza veriliyor. Otellerden alınan eyalet vergileri iptal edildi. Okullarda kahvaltı ve öğle yemeği ücretsiz veriliyor. Bankalar gecikme faizi almayacağını açıkladı. Benzer bir durum Türkiye'de olsa fiyatlar zamlanırdı, yeni vergiler gelirdi diye tahmin ediyorum. 17 Ağustos depremi sonrası getirilen Özel İletişim Vergisi'nin kalıcı hale geldiğini hatırlayın. Kapitalist ve liberal bir ülke için çok şaşırtıcı şeyler gördük.
-
@ikizbabasi Bizde bir sorun olmadi kasirga nedeniyle. Hem ev hem arabalar hem de isyeri olarak kayipsiz atlattik cok sukur... Bir cok yer sorun yasadi maalesef...
-
@semavi 2017 Harvey Kasirgasi - Texas içinde söyledi:
@ikizbabasi Bizde bir sorun olmadi kasirga nedeniyle. Hem ev hem arabalar hem de isyeri olarak kayipsiz atlattik cok sukur... Bir cok yer sorun yasadi maalesef...
@semavi bey merhaba. O dönemde sizin bulunduğunuz bölge neresi idi. Su taşkını riski olmayan bölgeleri tespit etmeye çalışıyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@the-black-eagle 2017 Harvey Kasirgasi - Texas içinde söyledi:
@semavi bey merhaba. O dönemde sizin bulunduğunuz bölge neresi idi. Su taşkını riski olmayan bölgeleri tespit etmeye çalışıyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aşaıdaki kiralık-satılık ev arama sitesinden başka birçok verinin yanı sıra felaket riski taşıyan yerleri de görebilirsiniz:
https://www.trulia.com/for_rent/Houston,TX/#map-hazard-flooding
-
@saulgoodman 2017 Harvey Kasirgasi - Texas içinde söyledi:
Aşaıdaki kiralık-satılık ev arama sitesinden başka birçok verinin yanı sıra felaket riski taşıyan yerleri de görebilirsiniz:
Teşekkürler. Ev için trulia ve zillow kullanıyodum ancak new york için zillowda her ilan için tahliye bölgesi derecelendirme vardı. Truliada bunu görmemiştim. Kontrol ederim bundan sonra.
-
@saulgoodman 2017 Harvey Kasirgasi - Texas içinde söyledi:
Linki su konuda da paylasir misiniz?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1486/dogal-afetlerden-kacinmak-icin-abd-de-nerede-yasamali
-
O haritalar ise yarasa da bazı yerleri sokak sokak bastı... Benim apartman west Bellfort üzerinde advenir at Milan di... Ama 100 metre geride yol su altında kaldı ve arabalarda... Lakin biz apartmanda sorun yaşamadık ... Sıcak yağmurda çocuklarla sularda tepistik :)
Kardeşimin sokak su altında kaldı ama 4-4 eve bir şey olmadı... Biride onların evdi...
-
Merhabalar. Amerika sohbetleri adlı instagram hesabında güncel houston bilgilerine göre ufak çaplı bir sel olduğu söyleniyor. Bazı yollar ve bölgeler yine su altınfaymış sanırım. Oradaki arkadaşlar ne durumdadır. Bu olayların sıklığı nedir acaba.
-
@the-black-eagle Gülü seven dikenine katlanıyor sanırım.. :) ABD bütün arkadaşlarımızın bu tür doğal afetlerde sıkıntı yaşamamasını temenni ediyorum .
-
Geçen gece bazı caddelerde sular yükseldi... Arabasına ve şoförlüğüne çok fazla güvenen sedan araç sahiplerinden bazıları acı tecrübeler de yaşadı :)
O gece yoldaydim. Özellikle suv ile çıktım. Çok abartı degildi. İstanbul'da da arada yayıp alt geçitleri basan tipten. Harvey ile karıştırilmasin. Geldi geçti diyelim... Geriye bahçeyi full doldurmuş yapraklar ve biraz ev işi kaldı :)
-
Evet o şekilde bahsediliyordu. Alt geçitlerde su seviyesini tespit için ölçüm şemaları varmış sanırım. Ben de pek önemsemedim ama eşim sanırım haberi yanlış algılamış. Sıkıntı olmamasına sevindim :)
-
//////////////
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum