DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @jordan Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar.


  • Tebrikler @tolgado vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda her şey istediğiniz gibi olsun.


  • Bu sene geçmişte bronşit ya da tüberküloz tedavisi görmüş herhangi bir arkadaş var mı ? Sağlık raporu tecrübesi olan Ankara unganlar da ?


  • @tolgado vizeniz hayırlı olsun


  • 👉🏼 Merhaba arkadaşlar. Uzun ve stresli bir sürecin ardından vizemizi aldık. Şimdi daha zorlu süreçler bizi bekliyor.

    👩🏼⚕ UNGANLAR (28 Temmuz 2023, 09:25) 👨🏼⚕
    Ben, eşim ve 3 yaşına basmak üzere olan kızım için önceden herkes adına tek tek muayene randevusu aldım. 9.25’te başlayan randevumuz için tam zamanında orda olmuş olduk. Binaya giriş yapıp 4. Kata çıktık.

    • Pasaportlar
    • Herhangi birimizin DS-260 Formu (Üzerinde AA ile başlayan barkodun olduğu sayfa)
    • Çocuğun aşı kağıdı
    • Ben ve eşim için Covid-19 aşı Kartı

    İstenen bu belgeleri verdim ve işlemlerimiz başladı. Tek tek çağırıp hemen önlerinde bulunan sandalyeye oturmamız istendi ve ateşimiz ölçülüp webcam ile fotoğraflarımız çekildi.
    Ardından biraz daha işlem yapıp bize birtakım belgeler vererek
    3. kata gitmemiz, orada bazı tetkiklerin olacağı ve çağrılacağımız söylendi.
    3. kata çıkıp bekledik ve tek tek kan alımı, akciğer röntgen çekimi için çağrıldık. (Çocuk için bu aşamada herhangi bir tetkik yapılmadı.)
    Yaklaşık 1 saat süren tüm bu işlemlerden sonra 12’de muayene için gelmemiz istendi.

    12’de tekrar gelip 4. Katta sıramızı beklemeye başladık. Bir süre sonra beni çağırdılar. Girişteki maskelerden takıp içeri girmem ve muayene odasında üstümü çıkarıp oraya bıraktıkları maske malzemesinden yapılma bir kıyafet giymem istendi. Duvarda nasıl giyeceğinize dair afiş var.
    Güler yüzünü esirgeyen ve yılların yorduğu bir hanımefendi doktor gelip genel muayene ve kontrol yaparken seri soru bombardımanına tuttu. (Verem oldunuz mu? Kullandığınız ilaç var mı? Kronik rahatsızlığınız var mı? Psikolojik rahatsızlığınız var mı? Kimseye veya kendinize zarar vermek istediniz mi?... gibi)
    Büyük çoğunluğuna hayır dediğim sorulardan sonra 3 aşı yaptı ve o sırada nereden mezun olduğuma dair bir iki kişisel soru sordu.
    Eşim çağrıldı ve aynı süreçlerden geçerken 4 aşı yapıldı ve ona da birtakım sorular soruldu. Yalnız eşim çıkarken omzundan eline kadar akan kanın farkına ben vardım, canım benim. 1 hafta sonra bile morluk var aşı yerinde. Uzaktan eğitimle mezun olan hemşir/e(ler) bu kadar acemi olabilir miydi, bilemiyorum.

    Çocuk çağrıldı ve yanında eşim refakat etti. Genel muayeneden sonra 2 aşı yapıldığı söylendi. Tüm aşıları tam olmasına rağmen yine de suçiçeği ve başka bir aşı yapıldı. Ardından ağlayarak içeri giren canımın içi kızımı alıp ödemeleri yaptım. Baştan sona tüm bu işlemler için kartla yaklaşık 23.000 TL ödemiş oldum.

    13.30 gibi buradaki tüm işlemlerimiz bitti. Cumartesi günü (29 Temmuz) saat 11’de kapalı zarflarımızı alabileceğimiz söylendi. 1 hafta sonra mülakatımın olduğunu ve 3 Ağustos Perşembe günü alıp alamayacağımı sorunca sorun olmadığını ve alabileceğimi söylediler.

    🇺🇸 MÜLAKAT (4 Ağustos 2023, 08:00)
    Mülakat sabahı elçilik binasının yan tarafına aracı park ettikten sonra elçilik önünde bekleyen insanların arasına biz de katıldık.
    Çok geçmeden 7:45 ve 8:00 saatlerinde mülakatları olanlar sıraya girsin dendi. Camekan arkasındaki polisler ön tarafta bulunan kapağı kaldırıp pasaportları bırakmamızı istedi. Ardından randevuları kontrol edip sol taraftaki kapıdan giriş yapabileceğimizi söyledi. Oradaki sıraya geçtik. X-ray bulunan giriş kısmında havaalanındaki gibi her şeyimizi kutuya bırakmamız istendi. Çocuk için getirdiğim poğaçayı ve belgelerin bulunduğu poşeti çöpe atmam istendi. Nihayetinde poşet ve poğaça ile kim bilir hangi tehlikeli maddeler yapılır. Oksijen ve Hidrojen gibi maddeler bir araya gelince nasıl alakasız Su maddesini üretiyorsa poşet ve… neyse konuyu bulandırmadan, içeri girdik. Uzun yolu geçtik ve soldaki kapıdan girdik. (ki bu uzun yol Greencard sürecine göre çok kısa ve rahat yürünebilir bir yoldu.)

    İçeride sol taraftaki gişelere gidip pasaportları verdik ve bize üzerindeki etiketler ve sıra numarası ile geri verdiler. İleri tarafta çocuk oturma alanı ve çizgi film açık olan bir TV vardı. Numaramız gelince ödeme bölümüne geçip pasaportları uzattım. Kişi başı 330 dolar olan vize ücretini TL olarak kredi kartından geçmek istediğimi söyledim. Bu da kişi başı –o günkü kura göre- 9.240 TL olduğunu söyledi. Benim ücreti geçti ve kartın bloke olduğunu söyledi. Geriye tek kartım ve 2 ödeme kalmıştı. İki ücreti bir karttan toplamda geçebilir misiniz? Diye sordum fakat bunun mümkün olmadığını söyledi. 2. Vize ücretini geçti ve diğer kart da bloke oldu. Bu talihsizlikten sonra kart kalmayınca bana, üzerine miktar yazdığı belli bir kart verdi ve parayı getirmemi istedi.

    Para bulmak için dışarı çıktım ve hemen elçilik önündeki bankamatikten bir miktar para çektim ve daha fazlasını vermedi. Arabayla ATM’ler bölgesine gidip nakit avans çekebileceğim kartları boşaltıp döndüm. Kısaltarak anlattığım bu süreçte küçük çaplı bir kalp krizi geçirmiş kadar olduk. Aynı zamanda içerde eşimin aklında deli sorular ve kaygı x 10 vardı. Bunu da düşünerek acele edip parayı hallettikten sonra döndüm ve fazla bekletmeden içeri alındım. Görevli beyefendi hemen gişeye yönlendirdi ve ödemeyi yaptım ve her pasaportun içine dekontlar iliştirilerek geri verildi.

    Belgeleri teslim aşamasında camekanın arkasındaki beyefendinin söylediği belgeleri tek tek hazırlayıp uzattım.

    • Pasaportlar
    • Aile Cüzdanı ve eşlerden ikisi için birer fotokopisi
    • Diplomalar ve fotokopileri (Sadece asil talihli)
    • Vukuatlı nüfus örneği (e-Devlet)
    • Arşivli adli sicil kaydı (e-Devlet)
    • Banka dökümü (Asil talihli)
    • Unganlarda her birimiz için verilen toplam üç kapalı zarf
    • 5x5 cm ebatında her birimiz için 2’şer biyometrik fotoğraf
    • Askerlik durum belgesi (asil talihli)

    Hepsini tek tek inceleyip hazırladığı 3 ayrı dosyaya her birimiz için yerleştirdi.
    Çiftlerden herhangi bir tarafta daha önce evlenme – boşanma olup olmadığını sordu. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sorunca Türkçe olmasını istedim. Ais kaydını sordu yaptığımı söyledim. mülakatı beklememiz için ekranları takip etmemiz gerektiğini söyledi.

    Aradaki başka bir görevliye sorunca 19 ya da 20. Bölümlerden birinden çağrılacağımız söylendi. Orada oturup beklerken mülakata sırayla çağrılan ve sorulan soruları duyabiliyorduk. O aşamada kabul gören, ret yiyen ve belge eksikliğinden AP’ye kalanlar gördük. Mülakat görüşmesini cam arkasında küçük bir bölümde öylece ayaküstü yaptıklarını bizzat görünce öğrenmiş oldum. Elbette öncesinde kırmızı halı serip tüm elçilik görevlilerinin beni karşılamasını da beklemiyordum, ama görüşme stili sürpriz oldu. ABD’ye gidecek olanları daha ne kadar sürpriz beklediğini düşünmeye başladım.

    Sıramız geldiğinde hemen ilgili bölüme geldik. Karşımızda kibar bir beyefendi vardı ve önünde bize ait belgeleri incelerken sorular sordu ve enerjik ve pozitif yüklü beyefendinin aksine bir omzunu duvara dayayıp oldukça bıkkın görünen ve yüz ifadesinde sonbaharın düşen yapraklarının hüznü olan tercüman hanımefendi soruları tercüme etmeye çalışırken kendimin de gayet tabi bu biçimde bir tercüman olabileceğimi düşünürken sorulara Türkçe cevap vermeye başladım.

    Diplomaları incelerken başta ilahiyat lisans diplomamı sonra da önlisans web tasarımı ve kodlama diplomamı görünce ‘Hmm Fantastic!’ dedi. Belgeleri teslim alan ilk beyefendi diğer önlisans ve yüksek lisans e-Devlet çıktılarımı almadı. Aynı zamanda ev tapusunu da almadı.

    Mülakatı gerçekleştiren beyefendi şu şekilde sorular sorup cevaplar aldı:

    • Nerede yaşayacaksınız?
      • New Jersey
    • Orada tanıdık birileri mi var?
      • Evet
    • Ne iş yapacaksın?
      • Bilgisayar teknolojileri konusunda çalışacağım.
    • Daha önce evlenip boşanma oldu mu?
      • Hayır
    • Çocuk kaç yaşında?
      • Üç
    • Ah! Benim de!
      • 🙂 🙏🏼
    • Vize onaylandı. PTT gelecek 🙂
    • Teşekkürler. 🙂 🙂 🙂

    .
    .
    🔦 ÖNERİLERİM:

    • Unganlara giderken yukarda verdiğimi yazdığım belgeleri bir dosyaya koyun, ne olur ne olmaz diye getirdiğiniz belgeleri ayrı bir yere koyun ki fazla karışmasın.
    • Unganlara kan tahlilleri getirmeyin. (Neden kan tahlili getirdiğim genel muayenede soruldu kronik rahatsızlığmdan dolayı getirdiğimi söyledim. Eşime de neden istemediğimiz halde bunları getiriyorsunuz diye negatif tavırla sorulmuş.)
    • Unganlarda tahlillerden yaklaşık bir buçuk saat sonra gelmemiz istenmişti. O süreçte ‘Monpöti Kruvasan’ adındaki işletmeye 10 dk yürüyerek gidebilir, Fransız müziği eşliğinde kahvaltınızı yapabilirsiniz. Farklı kahvaltı menüleri var ve her biri 2 kruvasan ve çay içeriyor. Fiyatlar da uygun.
    • Güven colorda 5x5 cm biyometrik fotoğraf çektirdik. 4 adet 160, 8 adet 200 tl ve dijitali e postanıza atıyorlar. Hızlı ve güzel çekimler yapılıyor. Kredi kartı geçmiyor, nakit veya ibana istiyorlar. Hemen iki dükkan yanında V. Milör’ün tavsiye ettiği ‘Mutlu Lokantası’ var. 2 defa gitsek de yemek nasip olmadı çünkü bir defasında kapalıydı. 2. Gidişimizde henüz 16 olmadan yemeklerin bittiği söylendi. Onun hemen yanında ev yemekleri yapan bir yerde oturup yemek yedik ve güzeldi.
    • Mülakat için gittiğinizde defalarca tavsiye edildiği gibi dolar veya tl nakit ile gidin. Dolar daha iyi olur. İlla ki benim gibi kartla gidecekseniz kişi başı bir kredi kartı bulunsun. Her birinin limiti hazır, e-ticarete ve yurt dışı kullanıma açık olsun.
    • Mülakat için götürdüğünüz belgeleri ayıklayın. Yukarda istendiğiniz yazdığım belgeleri bir poşet dosyaya koyun, ne olur ne olmaz diye getirdiklerinizi ayrı bir poşet dosyaya koyun ki işlemler tıkırında yürüsün. Ben istenilen her belgenin nerede olduğunu bildiğimden hızlı bir şekilde telaş yapmadan hazırlayıp verdim. Poşet girişte polis tarafından çöpe attırılıyor ama poşet dosyalar ile götürürseniz problem olmaz.
    • Pozitif olun, ret de olsa kabul de görseniz hayat devam ediyor. Ret de olsa sizi kimse daha kötü bir hayatın içine sürüklemiyor, mevcut hayatınızı yaşamaya devam ediyorsunuz; fakat umuyorum ki bu süreci stresle bekleyen tüm talihliler bir şekilde vizelerini alıp umdukları hayatan fazlasını yaşasınlar.

    İlgili platformlarda desteklerini esirgemeyen @gucarslan beyefendiye, @cerkezkizi09 hanımefendiye ve tüm grup üyelerine destekleri için şükranlarımı sunuyorum.
    Esenlikle kalınız. 🙏🏼

    cat


  • Tebrikler @Ercan-Geçgin vizeniz hayırlı olsun. ABD'deki yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluklar.


  • @Ercan-Geçgin vizeniz hayırlı olsun amerikada mutluluklar 🙂


  • @norta Teşekkür ederim, sağ olun 🙂


  • @misha90 Teşekkür ederim, sağ olun. 🙂


  • @salih-atilla 👏🏻👏🏻👏🏻 yürekten tebrik ediyorum Salih Bey. cesaretiniz ve güzel "baba" yüreğiniz için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ercan-Geçgin vizeniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın vizenizi.
    abd'de bol şans ve başarı diliyorum.


  • @gucarslan destekleriniz ve güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. 🙂🙏🏼


  • @Ercan-Geçgin vizeniz hayırlı olsun çok güzel anlatım 👍👍

  • ⭐⭐

    @Ercan-Geçgin Vizeleriniz hayirli olsun, tebrikler.


  • @gknatak97 Teşekkür ederim, çok sağ olun. 🙂


  • @lumos Teşekkür ediyorum, sağ olun. 🙂


  • @Ercan-Geçgin vizeniz hayırlı olsun


  • Merhaba arkadaşlar, eşimle birlikte bugün pasaportlarımız PTT'den aldık. İlk olarak umarım herkes vizesini sıkıntısız bir şekilde alır diyerek; önce mülakat deneyimimiz, AP Deneyimimiz ve kapanış suretiyle deneyimimizi aktarmaya başlıyorum.

    Mülakat Günü (21 Temmuz 2023): Sabah 08:15te idi mülakatımız ama biz tabii saat 07:45'te ordaydık. İçeriye saatlere göre alıyorlar. Üzerinizde olabildiğince az eşya götürün. Zaten emanette büyükelçilik yanında mevcut. Uzunca bir avludan geçip mülakatın gerçekleştirileceği binaya giriş yapıyorsunuz. Burada ilk olarak 330 Dolarlık ödemeyi gerçekleştirip (kredi kartı ile ödeme alınıyor ama kartınız yurtdışı harcamaya açık olması gerekiyor, tavsiyem nakitle gidin) sıramızın gelmesini bekledik. İlk olarak farklı bir bankodan Türk bir yetkili belgelerimizi aldı. Eşimle daha yeni evlendiğimizi ve eşimin turist vizesi olduğunu dosyanın üzerine not düştü. Sonrasında ise mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu biz Türkçe olmasını talep ettik. Sonrasında ise görüşmeyi beklemeye başladık.

    Beklerken bizimle birlikte mülakata gelen her arkadaşa firesiz vize aldık büyükelçilik sevinç yumağı halinde devam ettik. Derken sıra bize geldi. Görevli parmak izlerimizi aldık başta ufak bir espri falanda yaptı, sonrasında ise mülakatı Türkçe seçmemize rağmen ben adamla İngilizce (Normalde o kadar iyi değildir) konuşuyorum. Tabii bu konuşmalar geçerken tercüman hanımda yanımızdaydı. Sonra ekranda bir şey gördü ve İngilizce olarak tercüman hanıma; "Sence yapmalı mıyım dedi?" Tercüman Hanımda; "Bence yapmamalısın" dedi. Sonrasında ise görevli AP'ye kaldığımızı bildiren sarı kağıdı tarafımıza teslim etti. Gün içinde tarafımıza mail geleceğini ve bekletmeden geri göndermemiz gerektiğini söyledi. Umarım o anı burada kimse yaşamaz donup kalıyorsunuz çünkü "neden?" diye sormak bile aklınıza gelmiyor. Velhasıl sarı kağıdımızla hayal kırıklığıyla büyükelçilikten çıktık.

    AP süreci: Büyük hayal kırıklığıyla çıktığımız büyükelçilikten sonra mail gelmesini bekledik. Ama süreçte bize fazlasıyla yardımı olan ve eminim bu sene yine tüm AP grubuna vize aldıracak @gucarslan bey'e durumu ilettik. Kendisi geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra bize mailde gelecek olan formu önden gönderip hazır tutmamızı, mail gelir gelmez yollamamızı söyledi. Sonrasında ise mail geldi ve hemen formu yolladık. 21 Temmuzdan 26 Temmuza kadar sürekli ne olacak ne bitecek diye düşünüp durmakla yetindik. Zira eşimle evlendikten hemen sonra yeşil kart için nüfus dairesine gitmiş biri olarak söylüyorum bunu.

    Kapanış: 26 Temmuzda büyükelçilikten pasaportlarımızın istediğine dair mail geldi. Bizde zaten aynı gün gönderdik. 2 Ağustos günü ise sistemde "Issued" yazısını gördük. Bugünde pasaportlarımızı teslim aldık.

    Bu süreçte böyle bitti. Şimdi önümüzde bir Amerika macerası var. Eylül gibi giriş yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte her daim yanımda olan sevgili eşime, tüm yeşilkartforum kullanıcılarına ve tabii bu süreci herkes için çekilir kılan @gucarslan bey başta olmak üzere tüm adminlere teşekkür ederim.


  • @Ercan-Geçgin tebrikler yolunuz açık olsun.


  • @tolgado Vizeniz hayırlı olsun tebrik ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum