Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mehmetizmirli tebrikler Mehmet Bey, umarım bundan sonraki süreç daha kolay ve güzel olur siz ve aileniz için. Yeni hayatınızda başarılar🙏🏻☺


  • @mehmetizmirli Vizeniz hayırlı olsun.. Yeni hayatınız size mutluluk getirsin inşallah 🙂


  • @ozgurcc yaşadığınız onca zorluklara rağmen yılmamanız muazzam bir başarı hikayesi ve müthiş bir deneyim olmuş. Mülakat süreci ile ilgili desteğiniz için de çok teşekkür ederim size. Umarım bundan sonraki hayatınızda her şey çok daha güzel olur sizin için. Yolunuz bahtınız açık olsun Özgür Bey☺🙏🏻


  • @cerkezkizi09 Tebrikler gökçe hanım hayırlı olsun vizeniz grupta verdiğiniz tüm bilgiler paylaşımlar için çok teşekkür ederiz hakkınız çok yeni ülkeniz de ABD hayatında başarılar dilerim yolunuz açık olsun inşallah 🙏


  • @bozyuruk teşekkürler gidecek olanlar için kolaylık olsun tekrardan bu yolda yürürken yollarina ışık olsun🙏😊 ve bizlere bilgi paylaşımı yapan eski kazananlara selam olsun👏🙏💐😊


  • @kuzey teşekkür ederim sizlerde en yakinzamanda kazasiz belasiz almaniz dileğiyle 😊💐🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetizmirli vizeniz hayırlı olsun, çok sevindim.
    detaylı anlatımınız için de çok teşekkürler. foruma bu şekilde katkı veriyor olmanız bizim için harika bir duygu.
    devamını da görmek dileğiyle 😉


  • @oner teşekkürler öner Bey iyi dilekleriniz için sizlerinde güzel bir ömüru olsun🙏😊👍


  • @Tahsin-Sav teşekkürler Tahsin bey sizlerinde en yakın zamanda güzelliklerle bulusmaniz dilegiyle🙏😊👍


  • @gucarslan Uğur Bey ben teşekkür ederim katkilarim sizlerin sayesiyle oldu verdiğiniz ışık ile yollara düştük azmimizle aldık her sıkıştığımizda yanimizdaydiniz siz ve diğer bütün güzel insanlar👍😊🙏 bizlerin %10 cabasi sizlerin %90 bilgi sabrı ve ışık göstermesi allahin takdiri ile aldık bu güzel ödülü.
    Ben her daim bu forum için bayrağı en üst noktaya koymak için cabalicam.Forum ailesi olarak benim yapmam gereken bir durum olursa yapabilme durumum varsa hazırım.Hersey için teşekkürler 🙏😊👍💐


  • @lutfitunca teşekkürler en yakın zamanda güzel haberlerinizi bekliyoruz 👍🙏😊


  • @bozyuruk teşekkürler yola ışık tuttukca aydınlanır 😊🙏👍 bizde bu yolda yürürken karanlıkta kalabilirdik bize verilen ışığı bizde bizden sonrakiler yollarına ışık olsun 😊👍🙏


  • @oner teşekkürler öner Bey iyi dilekleriniz için sizlerinde güzel bir ömüru olsun🙏😊👍


  • @cerkezkizi09 tebrikler sizde vizenizi aldınız yeni hayatınızda mutluluklar çok uğraştınız


  • 18.07.23 UNGAN DENEYİM

    Ankara'ya kendi arabamız ile Denizli'den 17. 07.23 tarihinde saat 11.30da yola çıktık Ankaraya ilk vardığımız da ilk olarak ayın 18inde olacak olan unganlar muayene randevumuz için önce unganların yerini keşfetmek istedik ve kuğulu parka yola çıktık. 20 dakika araba koyacak yer aradıktan sonra sonunda park ettik ve herkesin söylediği gibi ummadığımız bir binada unganlara baktık hatta 4. Kata çıktık ve sonrasında döndük..

    18inde sabah 10da unganlara geldik 4. Kata çıktık biraz bekledikten sonra bizi çağırdılar covid aşı kartını ve pasaportumuzu istediler biz confirmation sayfasını istemelerini bekledik ama istemeyince oturduk sonrasında bize sadece case no sordular söyledik işlemleri yaptılar ve bizi tekrar çağırıp fotoğraflarımızı çektiler ve ateşimizi ölçtüler daha sonra bir kaç kağıt verdiler 3. Kata düzen laboratuvarına yönlendirdiler oraya gidip biraz bekleyince ismimizle çağırdılar ve 165$ ödeme yapmamızı istediler bizde nakit olarak yapmak isteyince biraz sıkıntı oldu çünkü bizde bozuk yoktu onlarda da yoktu 200$ verdik bizi beklettiler bozuk için 15dakika sonrasında tekrar çağırıp karttan geçebilir misiniz dediler ve karttan geçtik kart en iyisi galiba unganlar da (bu kadar detay veriyoruz ki insanlar okudukça daha rahat hissetsin 😁) daha sonrasında eşime kan, idrar, göğüs röntgen işlemlerini yaptılar (24 yaş) bana ise idrar tahlili yapılmadı (28yaş)
    Sonrasında bizden yukarı çıkmamız istendi çıktığımız da kalabalıktı galiba o yüzden saat 11.30 da geliceksiniz fiziksel muayeneniz olucak dediler. Geldiğimiz de kısa bir beklemeden sonra tek tek bizleri içeri alıp önce kilo sonra boy ölçüsü alıp önlük verdiler (önden bağlıycaksınız unutmayın) 😁 sonrasında doktor gelip muayene etti ve klasik soruları sordu. Sorular eşliğinde müthiş bir hızda 4 aşı vurdu ve bu aşılar sırasıyla hepatit b, tetanoz, kızamık, kuduz aşılarıydı biz hiç eski aşıları vs bir belge vermedik 4ünüde vurdular. Toplamda 2mizinde 785$ tuttu. Ve çıktığımızda ertesi gün saat 15.00da alabilirsiniz dediler ve gidip aldık hiç bir problem yaşamadık.

    GREEN CARD YOLUNDA EVLİLİK NOT.

    Öncelikle biz green card kazandığımızda 4 yıllık ilişkimiz vardı ve uzun araştırma sonucu 1 gün içinde evlenme kararı aldık en doğru kararın bu olduğunu düşünüyoruz çünkü evliliğimiz hiç şüphe çekmedi herkesin yapabiliyorsa böyle yapmasını tavsiye ederiz. Kazandığımızı öğrendiğimiz de mayısın 9uydu ve biz baya uğraşlar ile ayın 10unda evlendik zor ama isterseniz yaparsınız ☺️ pasaportları yenileyip ayın 13ünde ds260ları 2miz içinde doldurduk. Bir daha hiç açtırmadık ve böyle mülakata gittik.

    21.07.23 MÜLAKAT GÜNÜ

    Sabah 7de konsolosluğun önüne gittik ve hemen girişin yanında yukarı doğru çıkan yolda araba koyacak bolca yer var oraya koyduk ve kalabalığa gittik herkesi göçmen vizesi alacak sanmıştık ama aslında çoğu turist ve öğrenci vizesi için gelmişler.
    Saat 7.45te ilk grubu çağırdılar. Bizim 8.45 olan mülakatımız için 8.30da pasaport kontrolünden geçip içeri ilerledik ufak bir düzlükten sonra ana binaya girdiğimizde pasaportlarımızı alıp üzerlerine isimlerimizin ve şehirlerimizin yazdığı bir kağıt yapıştırdılar daha sonrasında sıraya geçmemizi istediler sırada beklerken hemen yanımızda mülakatlar yapılıyordu bizde onları dinledikçe rahatladık çünkü sorulan sorular gerçekten çok kısa ve özdü biz 330ar dolar ödemeyi yaptıktan sonra bize verdikleri sıra numarası ile yan tarafta beklemeye başladık ve numaramız yandığında belgelerimizi verdik bu arada orada çalışan görevliler bazı belgeleri unutuyor sizden istemeyi siz kesinlikle hatırlatın biz özellikle adres değişikliği 2 defa söylememize rağmen görevli unuttu bizde unuttuk heyecandan ama sonrasında geri dönüp belgeleri verdik. Tekrar bekleme başladı önümüzde insanlar mülakat olurken 2 tane evli çifti apye bırakıp sizlere bir mail gelecek o mailde yazan talimatları uygularsanız en geç 2-3 ay içinde vizenizi basarız dediler ve bu 2 çifte AP verdiklerinde biz baya korktuk sonrasında sıra bize geldi korkarak gittik yemin ettirildi ve sorular gelmeye başladı bunlar sıradan herkese sorulan sorulardı.

    • eşime hangi üniversiteden mezun oldun
      (bu arada eşimin diplomaları yoktu elimizde onlara verdiğimiz sadece öğrenci Belgesi ve Uğur beyin söylediği kaşeli, ıslak imzalı, kapalı zarfta okuldan alınmış transkript belgesi vardı.)
      -hangi bölümden mezun oldun
      -ne zamandır evlisiniz
      -düğününüze kaç kişi geldi ( bizim düğün olmamıştı nikah olmuştu ve eşim direk 2 kişi geldi dedi sonrasında düğün daha olmadı olucak ve o 2 kişide nikahta şahitlerimizdi dedi. Biz evliliğe dair kanıtlarımızı bu sorudan sonra verdik fotoğraflar ve wp konuşmaların sslerini çıkarmıştık.)
      -nereye gidiceksiniz? ( bu soruda biz austin olduğunu söyledik ve onlar sormadan direk orada çok yakın arkadaşımız var onun evinde bir müddet kalacağız dedik bu durum hoşlarına gitti bu arada bizim anladığımız)
      -ve son olarak birikimimiz soruldu.
      Ve mutlu cümleyi duyduk vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde vizelerinizi PTT'den alabilirsiniz demesiyle mutlulukta oradan çıktık bu duyguyu hayatımız da hiç yaşamamıştık müthiş birşey ve umarım herkes bunu yaşar @gucarslan olmasa bence çoğumuz arafta kalabilirdik sizlere sonsuz teşekkür ediyorum @crazycells sizinde bunca bilgiyi üşenmeden burada toplamanız bu bilgilerden çok faydalandık teşekkür ediyoruz. Umarım herkes vizelerini sorunsuz şekilde alır. ❤

  • @Tuğberk-Önder tebrik ederim yeni hayatınız size şans getirsin dilerim her şey gönlünüzce olur


  • @Emreiner Geçmiş olsun. Tebrik ediyorum.


  • @mehmetizmirli Bu zorlu tecrübeyi o kadar detaylı bir şekilde aktarmışsınız ki. Eminim sonraki yıllarda dahi birçok kişinin işine yarayacaktır. Ellerinize sağlık. Vizeniz hayırlı olsun tebrik ediyorum.


  • @Tuğberk-Önder Çok tebrik ediyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum.


  • @anlcn Geçmiş olsun. Mülakatta başarılar diliyorum şimdiden.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum