Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mresit tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @semihcomlek vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @incomprisa Evet nüfus müdürlüğünde işlettik


  • @incomprisa Mascatta mısınız hâlâ mülakata kadar orada mı kalcaksınız


  • @zeynomistan hayır, iki hafta sonra tekrar (3. Defa🤪) gideceğiz..


  • @incomprisa Yaa😐 Valla zor işler. APsiz güzel bi mülakatınız olur inşallah. Kolaylıklar diliyorum size 🙏 Aslında iyi tarafından bakmak lazım ne güzel durduk yere yeni bi ülke görmüş oldunuz ❤


  • UNGANLAR DENEYİMİ
    4 Ağustosta olan mülakatımız için 31 Temmuz gününe randevu aldık.
    Eşim ile randevumuz 10.15'de olmasına rağmen çok beklemek istemediğimiz için 9'da Unganlara gittik. Girişte bir süre bekledikten sonra adımızla seslenip teker teker pasaportlarımızı aldılar. Covid aşı kartı, mülakat mail çıktısını ( case number için) istediler. Bir süre bekledikten sonra kan, idrar tahlili ve akciğer filmi için alt kattaki laboratuvara gittik. Eşim ve benim testlerimiz 330 dolar civarı tuttu. Biz ödemeyi kredi kartı ile yaptık. O günün kurundan çarpıp kartınızdan Türk Lirası karşılığını çekiyorlar. Testleri verdikten sonra tekrar Unganlara gidip bize verilen belgeleri teslim ettik. Muayene için bir süre beklememiz gerektiğini söylediler. Aşağıda çok tatlı bir kafe var. Orda çay içerken Unganlardan arayıp doktoru görebileceğimizi söylediler. Doktor ilk önce beni daha sonra da eşimi muayene etti. Muayene sırasında sigara içiyor musun, kronik hastalığın var mı gibi klasik soruları sordu. Bunların yanında bir de eşime benimle ilgili okulum, bölümüm gibi basit sorular sormuş. Eşime de bana da 4 aşı vuruldu. İkimizin muayenesi için toplam 670 dolar ödedik. Yine aynı şekilde karttan Türk Lirası şeklinde ödedik. Türk Lirası olarak ödemenizi tavsiye ederim.
    Ödememizi de tamamladıktan sonra faturamızı mail olarak ilettiler. Kan tahlillerimiz henüz çıkmadığı için bir sorun olursa 17.00'a kadar arayacaklarını yada mail atacaklarını söylediler. Bir sorun çıkmazsa ise yarın gelip raporumuzu alabileceğimizi söylediler.
    Bir sorun çıkmadığı için bir sonraki gün gidip raporumuzu aldık. Raporla birlikte aşı belgesi ve akciğer film sonucumuzu da verdiler. Aşı belgesini kaybetmememiz gerektiğini hatta çoğaltıp saklamamızı önerdiler. Amerika'da işe giriş vs. gibi durumlarda ihtiyaç olacağını söylediler. Akciğer CD ise Amerika'ya girişte vermemiz gerektiğini söylediler. Raporlarımızı alıp Unganlardan ayrıldık.
    Zarflara hiçbir şekilde zarar gelmemesi gerektiği için güzelce poşette yada dosyada saklamanızı öneririm. Biz üstüne zımbaladıkları belgeleri bile çıkarmadık zarar gelmemesi için. Konsolosluğa o şekilde götürdük.


  • @zeynomistan teşekkür ederim! inşallah öyle olur. 🙏
    evet haklısınız. en az mülakat tarihi alabildik bir de Oman'ı görebildik oradaki insanlar çok yardımsever.


  • 04 Ağustos 2023 Konsolosluk Mülakatım;
    Sabah 08:00'da olan randevumuz için Çukurambarda bulunan ABD Konsolosluğuna saat 07:30 gibi geldik. Konsolosluğa ait google haritalar konumu için tıklayınız.

    Capture_2000.png

    Araç ile gelenler için aşağıdaki haritada yeşil ile işaretlediğim Besa Kule İş Merkezinin misafir otoparkına (4-5 kat aşağıdalar) ücretsiz park edebilirsiniz.

    Vize ücreti olan kişibaşı 330 dolar karşılığı TL parayı mavi ile işaretlediğim Akbank ATM'sinden çekebilirsiniz. ATM tek seferde en yüksek 8000 TL veriyor. Tekrarlı çekimlerle istediğiniz meblağı çekebilirsiniz.

    Kırmızı ile işaretlediğim konsolosluk girişinde bulunan alanda sağlı sollu banklar bulunmakta. Randevunuz gelinciye kadar bu banklarda dinlenebilirsiniz.

    Randevu yaklaştığında girişteki güvenlik görevlileri 07:45 randevularını çağırdı ve sıraya girdiler. 07:45 randevuları sıraya girdikten sonra 08:00 randevularını çağırıp sıraya girmesini istediler. Bizim randevumuz 08:00 olduğu için sıraya girdik. Camekan bölümde bulunan güvenlik görevlileri pasaportlarımızı bölmeyi açarak koymamızı istediler. Sonrasında sol tarafta bulunan kabul kısmına sıraya girmemizi istediler. Kabul kısmından içeri girerek aramamızı tamamladık. Üzerimizde bulunan metal eşyaların hepsini x-ray cihazına bıraktıktan sonra aramadan geçip kenarda bekledik. X-ray cihazından çıkan eşyalarımıza ancak görevlinin talimatı ile dokunabildik.
    Sonrasında uzun bir L çizen yoldan geçerek ana binaya ulaşabildik. Orada çok beyefendi bir görevli sıra ile ön masa görevlilerine yönlendirdi. Burada bize vize ücretlerini ödemeden önce bilmemiz gereken detayları anlatan kağıdı elimize iliştirip okumamızı istedi. Orada işimiz bitince aynı beyefendi yine sıra ile vize ücreti ödeme bankosuna yönlendirdi. Bizim sorunumuz burada çıktı. Ziraat bankasına ait TROY kredi kartı ile ödemek istedim ancak sistem kabul etmedi. Elimde YKB'ye ait olan visa kart ile 330 dolar ödemeyi yaptım. Ödeme sırası eşime gelince aynı kredi kartıyla yurtdışında iki defa aynı işlemi yaptığımız sebebiyle bloke edildi ve ücret çekilmedi. Görevli bana bir not vererek (Notta eksik evrak için dışarı çıktığım ve 08:30'a kadar geri gelebileceğim yazıyordu) ilk satırlarda anlattığım Akbank ATM'sine gidip para çekmeyi denedim. Eşimin ve kızımın vize ücreti olan 660 dolar karşılığı 19.000 TL parayı çekmek için ATM'ye yazdığımda maksimum 8.000 TL çekebileceğim yazıyordu. 8.000 TL çekip ne yapacağım diye dolanırken başka insanların para çekebildiğini gördüm. Ben de sıraya girip tekrar 8.000 ve 4.000 TL çekip konsolosluğa giriş yaptım. Ödeme işlemlerini yapıp sıra numarası aldım. Sıra numarası yanınca evraklarımızı teslim ettik.

    Benden talep edilen evraklar.

    • Pasaportlar
    • Tüm aileyi kapsayan Nüfus kayıt örneği (her bir kişi için bir tane)
    • Adli sicil kaydı (çocuklardan istenmiyor.)
    • Son okuduğun okulun diploma aslı ve fotokopisi
    • Mali evraklar
    • Askerlik belgesi
    • Her bir birey için 2 adet Fotoğraf
    • Doktor raporu (Zarf açılmamış olacak)

    Not: Eksik evrakları çıktı alabileceğimiz bilgisayar ve yazıcı konsoloslukta mevcut. Kendiniz kullanıp çıktı alabiliyorsunuz.

    Evrak teslimi sonrası mülakat için sıramızı bekledik. Çağırıldıktan sonra mülakatımızın Türkçe mi ingilizce mi istersiniz denildi. Biz de Türkçe istedik .Öncelikle üçümüze de sağ elimizi kaldırıp sunduğumuz belgelerdeki bilgilerin doğru olduğu konusunda yemin ettirdiler. Sonrasında bana üniversitede hangi bölümden mezun olduğumu, hangi eyalete gitmek istediğimi, neden o eyalete gitmek istediğimi ve o eyalette ne iş yapmayı planladığımı, daha önce evlenip evlenmediğimi, bankada ne kadar paramızın olduğunu ve askerliğimi tamamlayıp tamamlamadığımı sordu. Sonrasında "approved" dedi ve biz de teşekkür edip ayrıldık.
    Konsolosluktaki bizi sıra için organize eden personel hariç tüm Türk personeller sert davranıyorlar. Amerikalı görevli ise oldukça sempatikti.

    Bizim mülakatımız bu şekilde başarıyla tamamlandı. İnşallah hepinizin mülakatı bu şekilde kolay ve hızlıca geçer.


  • MÜLAKAT DENEYİMİ
    Mülakatımız 4 ağustos günü 9.15'teydi.
    Mülakat sabahı kaldığımız otelden taksi ile konsolosluğa vardık. Sabah çok erken çıktığımız için hiç trafik yoktu ve yaklaşık 10 dakikada konsolosluğa vardık. Konsolosluğun önünde emanet alan bir araba var ona çantalarımızı verdik. Çanta emaneti 50 liraydı. Daha sonra mülakatımız için sıraya girdik. Güvenlikten geçmeden önce pasaportumuzu onlara verdik. 4 kişi olarak içeri alıyorlar. Poşet, elektronik alet vs. hiçbir şekilde içeri alınmıyor. İsmimiz seslenilince içeri girdik. güvenlikten geçtikten sonra dümdüz ileride hemen mülakat yapılacak yere geçtik. İlk olarak pasaportlarımızı verdik ve arkasına bir barkot yapıştırdılar. Daha sonra bir görevli oturup bir süre beklememizi kendisi isim ile seslenerek bankoya yönlendireceğini söyledi. Sıramız geldiğinde pasaportlarımızı verdik ve kişi başı 330 dolar olan vize ücretini ödedik. Belge teslimi için numara verildi ve ekranda yanında diğer bankoya geçmemiz gerektiği söylendi. Çok fazla beklemeden numaramız yandı. memurun istediği sıra ile hızlıca belgelerimizi verdik. Önceden belgeleri hazırlarsanız çok daha hızlı oluyor. DS formunda birkaç hata olduğunu ve değiştirmek istediğimizi söyledik. Ne olduğunu sordu ve küçük detaylar olduğu için değiştirmemize gerek yok dedi. Adresi de güncelledikten sonra yine aynı sıra numarası ile mülakatımızı beklemeye başladık. İki memur da gayet güler yüzlü ve samimiydi. Mülakatımızı Türkçe tercih ettik. Sıra bize geldiğinde önce sağ elimizi kaldırarak yemin etmemiz istendi daha sonra ise parmak izlerimiz alındı. Memur ilk olarak evlilik kanıt dosyamızı inceledi. Dosyamızda gittiğimiz etkinliklerin biletleri, otobüs biletleri, otel faturaları, instagram hikayelerimiz, tivitter ve whatsapp konuşmalarımız ve birlikte çekildiğimiz fotoğraflar vardı. Sadece fotoğraflarımızı inceledi. İlk olarak nerede tanıştığımızı sordu. üniversite hazırlık sınıfında deyince bana eşimin hangi bölümde okuduğunu, eşime de benim hangi bölümde okuduğumu sordu. Son olarak ise ailelerimizin nikaha gelip gelmediğini sorarak evlilik kanıt dosyamızı bize teslim etti. Belgelerimizi kontrol etmeye başladı. Work and travela başvurup gidemediğimiz için onunla ilgili birkaç soru sordu. Eşimin eski pasaportunu incelenmesi gerektiğini ve bir süre beklememiz gerektiğini söyledi. 30-40 dakika kadar bekledikten sonra önemli bir şey olmadığını ve vizemizin onaylandığını, 1 hafta içerisinde ptt'ye verileceğini söyledi.


  • Merhaba Değerli Forum Üyeleri

    21 Temmuz ‘ da onaylanan vizemizi almış bulunmaktayız ve bu heyecanlı süreçte yaşadığımız her detayı sizinle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle her konuda doğru cevabı bulmamızı sağlayan DV2023 telegram grubu ve yesilkartforum üyeleri ve adminlerine ve özellikle süreçte bizi çok kez hata yapmaktan kurtaran Uğur beye özel olarak teşekkür ederek başlamak istiyorum.
    7 Mayıs 2022 tarihinde ana talihli olarak greencard kazandığımı öğrendim ve hemen hali hazırda 8 senedir ilişki içinde olduğum kız arkadaşımın bu haktan faydalanabilmesi için evlilik prosedurünü başlattım.Greencarda başvururken son 2 senedir DS260 formunu hızlı doldurmanın ne kadar önemli olduğunu bildiğim için 1.5 gün içinde zor olsada formu doldurdum ve kız arkadaşımın formunu evlilik sonrasına erteledim.Süreç içindeyken Ağustos ayında eski uygulamalarda olduğu gibi dosya göndermemiz gerektiğini düşündüğümüzden evlilik sonrası formu açtırmamız gerektiğini düşünüyorduk lakin Uğur bey bunun bize mülakat dışı bırakabilecek bir hata olduğuna dair uyarıp , mülakat aldıktan sonra formu açtırmak ve statümüzü evli olarak değiştirmemizi önerdi.
    Sürecin ilk aylarında daha 2023 mülakatları başlamamışken dosya numaramızın çok yüksek olmamasından dolayı 3-4 ay içinde öülakat geleceğini düşünüyorduk.Fakat Uğur Bey gruptaki herkese bu sürecin asla bu kadar hızlı yürümeyeceğini ve Case no’nuz ne olursa olsun yapabiliyorsanız AOS , yapamıyorsanız geçen senelerde iyi çalışan konsolosluklara taşımamızı önerdi.Sürecin içindeyken mülakatların Ankara tarafından asla yüksek sayıda verilmemesi bizi depresifleştirsede dosya taşımayı o anki şartlar ve deprem nedeni ile uygulayamadık.Mayıs ayında DV2024 açıklandığında hala Ankara’da mülakat alan numaralar 7k bandındaydı ve ben harıl harıl dosya taşımak için mailleşiyordum.Tam o sırada yüksek Schengen red oranı nedeni ile bundan vazgeçtim ve beklemeye karar verdim.Mayıs ayı dağıtımında Ankada 10k lara kadar mülakat verdi ve 21 Temmuz’da mülakat aldığımı öğrendim.İnanın ki o ağır depresif ve stresli ruh hali içinde bu haberi aldığımızda kendimizi sevinemez halde bulduk.Sürecin başında dosya numaram ne olursa olsun Uğu Bey’i dinleseydik çoktan mülakat almış , stres yaşamamıştık ki açıkçası vereceğiniz ekstra ücretler kesinlikle o ruh haline girmemenize değer.
    21 Temmuz mülakatımız için , mülakatı aldığımızı öğrendiğimizden 5 gün sonra AİS’ ten mülakat kaydımızı yaptık ve Teslimat adresi olarak evi gösterdiğimiz için kişi başı 220 TL gibi bir bedel ödedik.Sağlık muayenemizin çok erken tarihe alınmaması önerildi.iUnganların randevu sisteminde güncel tarihin en geç 1 ay sonrasına randevu açılıyor ve biz de bu sistem üzerinden 18 Haziran da 18 Temmuza randevu aldık.
    Bu süreçten sonra hızlıca belgelerimizi hazırlamaya başladık;
    Ungan Sağlık Muayenesi İçin;
    E Nabız Covid Aşı Kartlarımız
    Çocukluk dönemi aşılarımızı gösteren belgeler
    1 adet DS 260 CONFIRMATİON PAGE
    Pasaportlarımız
    Mülakat için;(Türkiyede Giriyorsanız)
    Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Kaydı(E-Devletten İngilizce Aldım)
    Askerlik Durum belgesi(E-Devlet Türkçe) -
    Tam Vukuatli Nufus Kayıt Ornegi(E-Devlet Türkçe)
    Bankadan 6 Aylık Hesap Geçmişi ve Destek olarak göstereblieceğiniz Mali Belgeler(Arabanız ve önerilen fiyatı , ev , tapu vb.)
    Diploma ve Fotokopisi
    2 adet 5*5 Biyometrik Foto
    DS260 Confirmation Page
    Ais Kaydı Talimatlar Sayfası
    Pasaportlar
    Evlilik Cüzdanı ve 2 Fotokopisi
    Kişi Başı 330 USD
    Unganlardan aldığınız Zarf
    İlişkimizin gerçek olduğunu kanıtlayacak belgeler ve fotoğraflar

    Belgeleri hazırladıktan sonra 17 Temmuz’da Ankaraya gittik ve 18 Temmuz saat 10.00 daki sağlık muayenemiz için Kuğulu Parkın yanında bulunan DoctorUn Sağlık Ofisine saat 7.30 gibi gittik.Randevu sırasına göre almadılar ve saat 8.20 gibi eşim ve ben Pasaportumuzu , Aşı kartlarımızı ve bir adet ds260 conf page i teslim ettik.1 dakika sonra resepsyonda çalışan kibar hanımefendi çağırdı , imzamızı aldı ve fotoğrafımızı çekti.
    Bize test talep formu verdi ve aynı binada bulunan Düzen Lab a teslim etmemizi söyledi.Belgeleri danışmaya teslim ettikten sonra ödeme ve testler için çağrılmayı bekledik ve Kan+Xray (2 kişi ) için yaklaşık 200 dolar gibi bir ücret ödedik.Kan ve Xray testlerimizden sonra, belgelerimizi alığ aşağı indik ve yine DoctorUn da danışmaya teslim ederek , doktor muayenemizi ve aşı uygularamızı beklemeye başladık.5 dakika sonra doktor muayenesine girdim ve üstümü çıkarıp , önlül giymemi istediler.Doktor hanım bana 4 adet aşı yaparken bir yandan geçmişimde şiddet , intihara meyil , hastalık , ameliyat , tuberkuloz ve cinsel yoldan geçen hastalıkların olup olmadığını sordu.Sonrasında sağlıklısın gidebilirsin dedi ve danışmaya kart aracılığıyla 14.000 TL ödedim.Ertesi gün belgemi saat 15.00 da belgemi almamı istediler.

    19 Temmuzda saat 14.00 gibi Unganlara çıktım ve belgemi aldım.Hemen aşağıda bulunan kafede aynı gün sağlık muayenesine giren ve arkadaş olduğum çiftle oturup , küçük bir belge kontrolu , hazırlık ve kutlama yaptık.
    21 Temmuzda saat 6.45 de Konsolosluğa vardım ve Konsolosluğun yeni binasının önünde güvenlik kontrolu olmayan küçük bahçede oturmaya başladık.Saat 7.30 gibi yavaş yavaş saate göre çağırmaya başladılar.İlk gişede içeri girerken sadece pasaport veriyorsunuz ve X-RAY den geçiyorsunuz.Yanınıza belgeler ve pasaport harici bir şey almamanızı öneriyorum.
    İçeri girdiğimizde karşımızdaki ilk masaya pasaportumuzu verdik ve DV mülakatı için geldiğimizi söyledik.Pasaportumuzu etiketledi ve ödeme yapmak üzere geçmemiz gereken gişeye yönlendirdi.Ödemeyi nakit USD olarak verdik.Gişeden bir sıra numarası aldık ve beklemeye başladık.Zaten artık o gün DV mülakatına girecek herkesle tanışmış ve heyecanımızı paylaşıyorduk.Sıra numaramızı erkanda gördüğümüzde Türk bir Beyefendinin olduğu gişeye evraklarımızı teslim ettik ve aynı zamanda adres değişikiliği belgesi teslim ettik.Sıra numarımızı beklememizi ve görüşmeye çağıralacağımızı söyledi.Tabi orda otururken önünüzde gerçekleşen her mülakatı görüyorsunuz , approve kelimesini duyunda mutlu oluyor , administrative process sesini duyunca üzülüyor ve geriliyorsunuz.
    Öğle saatlerine yaklaştıkça sabah fazla olan onay sayısı azalmaya ve ap ‘ ler artmaya başladı ve biz de gerilmeye başladık.O gün İngilizce mülakatı tercih eden çok az insan vardı ve ben senelerdir aktif İnglizce konuştuğum için ben de İngilizce yapmayı tercih ettim.
    Sıra bize geldi ve çok kibar , tatlı Amerikalı bir beyefendi ile mülakata başladık.
    Üniversite mezuniyetimizi , nereye gitmeyi düşündüğümüzü , finansal kaynağımızı , ilişkimizin ne zaman başladığını , eşimin babasının ve annemin mesleğini , ne yapmayı planladığımı sordu ve kibarca her soruyu cevapladım.Tatlı , esprilerle dolu ve komik bir mülakat oldu ve vizeminiz onaylandığını 5 gün içinde PTT ile teslim edileceğini söyledi.
    Şu ana kadar yaşadığımız en değerli ve mutlu anlardan biriydi.Çıkışında mülakattan çıkan arkadaşlar sağolsunlar bizi beklemişler ve sevincimizi beraber yaşamak istemişler.
    Çok yakında olan AVM deki Starbucks’a gittik ve mülakat deneyimimizi ve gelecek planlarımızı paylaştık.

    Adanaya dönüp pasaportumuzu ve zarfımızı teslim aldğımızda hemen uçak bileti alıp USCIS kaydı yaptık.
    USCIS -( Kişi başı 220 USD - Siteye giremezseniz VPN kullanın)

    Uzun ama açıklayıcı bir deneyim metni olmasını umuyorum.Karmaşık duygulara sahip bu sürecin kısa özeti de diyebiliriz.
    Mutlu sonla bitmesi tabi mükafatı.
    BU mükafata ulaşmamızı sağlayan YeşilKartForum ailesine , adminlerine ve Uğur Beye tekrardan teşekkür ediyor ve bu aile içinde bulunan herkesin olumlu sonuca varmasını diliyorum.


  • @ilsent Tebrik ediyorum , çok açıklayıcı bir deneyim olmuş.


  • @bozyuruk Tebrik ediyorum hayırlı olsun


  • @kuzey Tebrikler umarım hayallerinize kavuşursunuz


  • @tolgado Çok teşekkürler. Umarım sizin de istediginiz gibi olur her şey.


  • @tolgado hayırlı olsun vizeniz, size ve eşinize mutluluk getirsin 🙏🏻 "Adana'ya döndük" yazısını okuyunca inanın içim titredi. mülakat alınca deneyimimi yazıp aynı kelimleri kullanmak bana da kısmet olur inşallah 🙏🏻


  • @sevcanozge Umarım her şey istediğiniz gibi olur. En yakın zamanda mülakat almanızı ve olumlu geçmesini diliyorum .Deprem süreci için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum sizlere , umarım hepiniz sağlıklısınızdır.


  • @Tuğberk-Önder Tebrik ediyorum , şu deneyimi forumda görmek duygulandırdı.Umarım eşin ve senin için her şey harika olur!!!


  • @ALİ Tebrik ediyorum , umarım Texasta her şey dilediğin gibi olur .


  • Tebrikler @ilsent vizeniz hayırlı olsun, size ve ailenize ABD'de mutluluklar!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum